Buitenland

Topografische kennis Amerikanen dramatisch slecht. Ze schreeuwen wel, maar weten niet eens waar dit land ligt

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De spanningen tussen Noord-Korea en de VS lopen hoog op, maar uit een nieuw onderzoek van de New York Times blijkt dat de meeste volwassenen geen idee hebben waar het land ligt.

In april ondervroeg Kyle Dropp van Morning Consult op verzoek van de krant 1746 volwassenen. Slechts 36 procent wist Noord-Korea op een kaart aan te wijzen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mensen die ernaast zaten, wezen onder meer Iran, Rusland, Mongolië, China, India, Japan, Zuid-Korea, Vietnam en zelfs Indonesië of Australië aan.

Vaker voorstander

Noord-Korea vuurde afgelopen weekend een nieuw type raket af dat een kernkop kan dragen en waarschuwt voor de reikwijdte van zijn wapens.

Respondenten die Noord-Korea wel wisten aan te wijzen op de kaart waren vaker voorstander van diplomatieke en niet-militaire strategieën, zoals economische sancties en cyberaanvallen.

Dat betekent dat pakweg twee derde van de Amerikaanse volwassenen het regime van Kim Jong-un het liefst wil wegvagen, ook al hebben ze geen idee waar het land ligt.

Opleiding

Mensen die iets over de Koreaanse geschiedenis wisten, antwoordden in 55 procent van de gevallen goed.

Opleiding speelde ook een rol. Mensen met een universitair diploma scoorden wel beter, maar niet beduidend. Slechts 53 procent van de hoogopgeleiden wist Noord-Korea aan te wijzen.

Irak

Mensen van 65 of ouder deden het ook iets beter. Bijna de helft van hen antwoordde correct. Mogelijk speelden herinneringen aan de Koreaanse Oorlog hierbij een rol.

Een onderzoek uit 2006, toen Amerika oorlog voerde in Irak, laat zien dat zes op de 10 Amerikaanse jongvolwassenen Irak niet konden aanwijzen op een kaart. Drie kwart van hen wist niet waar Iran of Israël ligt.

[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roy
Roy
7 jaren geleden

Geen verrassing toch, ik weet niet of er vroeger ooit iemand naar Het is hier fantastisch heeft gekeken.. Daar lieten ze mensen op de kaart aanwijzen waar ze op vakantie waren. Het maakt geen fluit uit waar je dit “onderzoek” doet, het resultaat zou niet heel anders zijn. Vele mensen hebben geen benul van topografie..

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Hun opleidingen zijn compleet naar de mallemoer geholpen, ze zijn nu al decennia vergiftigd met GMO en de meest vreselijke chemische cocktails. Hun reclames zijn afschuwelijk en hun pop cultuur promoot schaamteloosheid en kortzichtigheid… Vind je het gek dat de gemiddelde Amerikaan in een vatzige debiel is veranderd? 100 jaar geleden waren ze nog een scherp, gezond, sterk en vastberaden volk. Zo zie je maar wat een enorme invloed eten en opvoeding heeft op een volk.

Derek
Derek
7 jaren geleden

Kuddedierengedrag ten voeten uit…..

Rene
Rene
7 jaren geleden

en omdat driekwart van de Amerikanen niet weet waar Noord Korea, (of de rest van de wereld)
ligt, is het minder erg wat de N-koreanen allemaal uitspoken?
Een constante destabiliserende factor zijn voor de hele regio en niet op de laatste plaats de eigen bevolking onder drukken, hersenspoelen, honger laten lijden…..
ik begrijp de bedoeling van dit “nieuws” item niet zo goed.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x