Mens en Dier

Arts zegt ‘nee’ tegen QR-code en 2G: ‘Het is hoog tijd om massaal op te staan’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met de mogelijkheid het coronatoegangsbewijs in niet-essentiële winkels te verplichten. Daarnaast bereidt het kabinet wetgeving voor om de 2G-regel in te voeren in de horeca en bij evenementen. Alleen mensen die tegen corona zijn gevaccineerd of ervan zijn genezen, kunnen dan nog een QR-code krijgen.

Veel mensen kijken met argusogen naar de ontwikkelingen. Eén van hen is arts Azucena Cuijpers. Op social media schrijft ze dat ze het politieke wanbeleid met verbijstering volgt.

Ongevaccineerden worden, al dan niet indirect, gedwongen in ‘de pas’ te lopen. Als gevaccineerde zonder klachten kun je het virus gewoon overdragen. “Snap jij het nog?” vraagt Cuijpers.

Huiveringwekkende ontwikkeling

De arts stelt dat we ons blindstaren op ‘de vijand’, waar inmiddels ook ongevaccineerden bij horen. We maken ruzie over wie er al dan niet gevaccineerd is en terwijl de politiek miljoenen investeert in handhaving zinkt verderop de lekke ziekenhuisboot, constateert ze.

Cuijpers noemt het 2G-beleid een ‘huiveringwekkende ontwikkeling’. “Gaan we echt over tot compleet uitsluiten? Hoever laten wij deze controledwang, vrijheidsbeperkingen en medische apartheid komen?” vraagt ze.

Sta op voor vrijheid

De arts vindt dat het hoog tijd is om massaal op te staan voor wat ons dierbaar is. “Alleen samen kunnen we dit tij keren.”

“Sta op voor vrijheid, voor de gezondheidszorg. Spreek je uit,” benadrukt ze. “Ik zeg ‘nee’ tegen de QR-code. Nee tegen 2G. Nee tegen controle en dwang.”

Cuijpers krijgt veel steun. “Ik doe mee,” zegt een collega-arts. “Ik zeg ook ‘nee’ tegen de QR-code en ‘nee’ tegen de uitsluiting die gaande is,” stelt een maag-darm-leverarts. Een radioloog reageert: “Mooi krachtig standpunt.”

4.9 199 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Er zijn rond de 77.000 BIG geregistreerde artsen en er staan maar een handje vol op.
Wat zegt dat?

Dat zij in ieder geval met alle liefde het experimentele prikje erin rammen.

LHm
LHm
7 maanden geleden

In Oostenrijk vaccinatieplicht!! Volgens mij kwam Adolf ook uit Oostenrijk.

Edwin
Edwin
7 maanden geleden

ze hebben het iedere keer over besmettingen door het virus, een virus is helemaal niet besmettelijk en is niet overdraagbaar van mens naar mens

Rik
Rik
7 maanden geleden

Oostenrijk gaat een vaccinatieplicht invoeren

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

165
0
We lezen graag je reactie!x