Mens en Dier

Arts zegt ‘nee’ tegen QR-code en 2G: ‘Het is hoog tijd om massaal op te staan’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met de mogelijkheid het coronatoegangsbewijs in niet-essentiële winkels te verplichten. Daarnaast bereidt het kabinet wetgeving voor om de 2G-regel in te voeren in de horeca en bij evenementen. Alleen mensen die tegen corona zijn gevaccineerd of ervan zijn genezen, kunnen dan nog een QR-code krijgen.

Veel mensen kijken met argusogen naar de ontwikkelingen. Eén van hen is arts Azucena Cuijpers. Op social media schrijft ze dat ze het politieke wanbeleid met verbijstering volgt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ongevaccineerden worden, al dan niet indirect, gedwongen in ‘de pas’ te lopen. Als gevaccineerde zonder klachten kun je het virus gewoon overdragen. “Snap jij het nog?” vraagt Cuijpers.

Huiveringwekkende ontwikkeling

De arts stelt dat we ons blindstaren op ‘de vijand’, waar inmiddels ook ongevaccineerden bij horen. We maken ruzie over wie er al dan niet gevaccineerd is en terwijl de politiek miljoenen investeert in handhaving zinkt verderop de lekke ziekenhuisboot, constateert ze.

Cuijpers noemt het 2G-beleid een ‘huiveringwekkende ontwikkeling’. “Gaan we echt over tot compleet uitsluiten? Hoever laten wij deze controledwang, vrijheidsbeperkingen en medische apartheid komen?” vraagt ze.

Sta op voor vrijheid

De arts vindt dat het hoog tijd is om massaal op te staan voor wat ons dierbaar is. “Alleen samen kunnen we dit tij keren.”

“Sta op voor vrijheid, voor de gezondheidszorg. Spreek je uit,” benadrukt ze. “Ik zeg ‘nee’ tegen de QR-code. Nee tegen 2G. Nee tegen controle en dwang.”

Cuijpers krijgt veel steun. “Ik doe mee,” zegt een collega-arts. “Ik zeg ook ‘nee’ tegen de QR-code en ‘nee’ tegen de uitsluiting die gaande is,” stelt een maag-darm-leverarts. Een radioloog reageert: “Mooi krachtig standpunt.”

4.9 200 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Er zijn rond de 77.000 BIG geregistreerde artsen en er staan maar een handje vol op.
Wat zegt dat?

Dat zij in ieder geval met alle liefde het experimentele prikje erin rammen.

LHm
LHm
2 jaren geleden

In Oostenrijk vaccinatieplicht!! Volgens mij kwam Adolf ook uit Oostenrijk.

Edwin
Edwin
2 jaren geleden

ze hebben het iedere keer over besmettingen door het virus, een virus is helemaal niet besmettelijk en is niet overdraagbaar van mens naar mens

Rik
Rik
2 jaren geleden

Oostenrijk gaat een vaccinatieplicht invoeren

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x