Mens en Dier

Kijk: Van Houwelingen vraagt D66-staatssecretaris Van Huffelen om een reactie, maar ze wil niet antwoorden

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Een aangenomen motie waarin de regering de opdracht kreeg om de Raadsconclusies over de Europese digitale identificatie niet te onderschrijven, wordt niet uitgevoerd.

Donderdag zei staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering dat ze ‘namens Nederland heeft ingestemd met de Raadsconclusies’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg zich af: “Het is natuurlijk zo dat de Tweede Kamer, de vertegenwoordiger van de Nederlandse bevolking, hier tegen was. We hebben een motie aangenomen en expliciet gezegd: we willen niet dat dat gebeurt. Dus waar is uw bewering in uw eerste termijn, dat u namens Nederland heeft ingestemd met de Raadsconclusies, op gebaseerd?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zonder democratisch mandaat

“Op het gegeven dat ik lid ben van de Nederlandse regering en namens Nederland onderhandel of afspraken maak in Europa,” antwoordde ze.

Van Houwelingen vroeg door: “Dus uitsluitend de regering stemt in? U erkent dus dat de Kamer tegen is? De Nederlandse bevolking heeft zich in een referendum uitgesproken tegen de Europese Grondwet, en eigenlijk ook tegen het Europees burgerschap en een Europese digitale identiteit. U geeft dus toe, en dat vind ik heel fijn om te horen, dat u daar zit namens de regering, maar zonder democratisch mandaat. Kan ik dat zo concluderen?”

Hij kreeg een nog korter ‘antwoord’: “Ik zou niet willen concluderen dat de Nederlandse regering geen democratisch mandaat heeft.”

Hetzelfde riedeltje

Van Houwelingen zei dat de staatssecretaris daar niet zit namens de Tweede Kamer, niet namens de bevolking. “Waarin zit dat democratische mandaat dan?”

De staatssecretaris dreunde hetzelfde riedeltje op: “Ik ben lid van de Nederlandse regering en die heeft een democratisch mandaat om namens de Nederlanders dit soort onderhandelingen te voeren.”

“Ik concludeer dat de staatssecretaris het blijkbaar geen probleem vindt dat ze uitsluitend namens de regering, dus namens de leden die deel uitmaken van het kabinet, iets ondertekent namens Nederland, terwijl zowel de bevolking als de vertegenwoordigers van de bevolking, die hier in deze zaal zitten, daartegen zijn. Er is, althans in onze ogen, echt geen democratisch mandaat,” zei Van Houwelingen nog.

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
1 jaar geleden

Is dit de nieuwe standaard, dictator met rollade benen, lees Marianne Zwagerman in de Telegraaf

mkl
mkl
1 jaar geleden

Waarom stelt de rest geen vragen hierover?
Waar blijft de PVV nu? Weet op wie je gaat stemmen, niemand krijgt een stem cadeau je moet het verdienen.
Voor niets gaat de zon op.

wakkere
wakkere
1 jaar geleden

Wat een vogelverschrikker die van Huppelen, goed voor op de maiskuil

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Mooi hè, dat kiesstelsel. Kan je weer kiezen door wie je te grazen wil worden genomen. Straks weer even 10 hokjes rood kleuren in het stemhok. Immers, als je niet stemt mag je achteraf niet klagen ook.

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x