Universum

VIDEO: “Amateur-astronoom ontdekt man op de maan”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een amateur-astronoom denkt dat hij een man (of een buitenaards wezen?) op de maan heeft gezien. De man bestudeerde Google Moon zodanig lang dat hij plots een donkere gedaante zag opduiken bij een krater.

Het bijbehorende filmpje werd in minder dan een maand tijd al meer dan drie miljoen keer bekeken. Nadat YouTube-gebruiker wowforreeel enkele uren Google Moon, de verzameling van miljoenen NASA-foto’s van de maan, had bestudeerd, zag hij een zwarte figuur.

De internaut meende in januari op Google Moon nog een ruimteschip of geheime basis van buitenaardse wezens te zien in een driehoekige vorm.

Amateur-astronoom ontdekt 'man' op de maan
Zwarte figuur op de maan (YouTube)

De amateur-astronoom besloot de schaduw na een tip verder te onderzoeken. De schaduw is wellicht niet meer dan enkele goedgeplaatste rotsformaties, maar wowforreeel ziet er meer in. Volgens hem gaat het om een groot standbeeld met gespreide armen en benen, zoals in het verhaal van de Kolossus van Rodos. Dat beeld, één van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld, was naar verluidt 33 meter hoog en symboliseerde de Griekse zonnegod Helios.

De meest logische verklaring is volgens de Daily Mirror waarschijnlijk het psychisch verschijnsel genaamd pareidolie: het herkennen van gezichten of betekenisvolle objecten in willekeurige of onduidelijke stimuli.

Het is niet voor het eerst dat er vreemde objecten op de maan worden ontdekt. Zo dachten speurders eerder al een ruimteschip en zelfs een vliegtuig op het maanoppervlak te zien. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft nog niet gereageerd op de ontdekking.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mood
mood
7 jaren geleden

Als dat de schaduw is, dan klopt dat niet met de schaduwen van de andere objecten.

joeng
joeng
7 jaren geleden

Go to the position below and you will find another one….They are not to far from each other..
27″36’57.24″N – 18″14’52.76″ W

Savatje
Savatje
7 jaren geleden

Visuele pareidolie

Roy
Roy
7 jaren geleden

Inderdaad, pareidolie, net als het gezicht, de rat en het beeld (etc etc etc etc) op mars.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x