Homepagina » Chemtrails » Klimaatcomplot wordt Vlaamse minister Schauvliege fataal. Dit zei ze over chemtrails
Klimaatcomplot wordt Vlaamse minister Schauvliege fataal. Dit zei ze over chemtrails

Klimaatcomplot wordt Vlaamse minister Schauvliege fataal. Dit zei ze over chemtrails

De Vlaamse klimaatminister Joke Schauvliege heeft haar ontslag aangeboden aan de regering. Ze kwam onder vuur te liggen na een toespraak waarin ze het klimaatprotest van de afgelopen weken afdeed als een georganiseerd complot.

Ze zei dat de Belgische geheime dienst het complot tegenover haar had bevestigd.

Schauvliege kreeg de hele klimaatsekte over zich heen. “Het is moeilijk om op deze manier te blijven functioneren als klimaatminister,” zei ze.

In scène gezet

Ze verklaarde dat ze al enkele weken onder immense druk stond en ‘een hele hoop bagger’ over zich heen heeft gekregen.

Zaterdag bij de toespraak voor het Algemeen Boerensyndicaat nam de frustratie de overhand.

Ze zei daar dat natuurorganisaties de klimaatbetogingen in België ‘in scène hebben gezet’ in een poging haar uit het zadel te wippen.

Storm van kritiek

De uitspraken maakten zoals verwacht een storm van kritiek los. Vlaams Belang en Groen vonden meteen al dat Schauvliege moest opstappen vanwege haar ‘hallucinante uitspraken’.

De geplaagde politica blijft wel lijsttrekker. De Vlaamse ministers zouden ‘als één blok’ achter haar blijven staan.

Joke Schauvliege was bijna 10 jaar Vlaams minister en daarvoor jarenlang parlementslid. In 1994 werd ze op 24-jarige leeftijd verkozen tot jongste gemeenteraadslid.

Chemtrails

Na haar aantreden als minister in de Vlaamse regering in 2009 liet ze doorschemeren dat ze zich zorgen maakt over chemtrails, chemische sporen in de lucht achter vliegtuigen die het volk vergiftigen.

Ze zei dat chemtrails volgens sommigen een opzettelijke en systematische bedreiging voor de gezondheid vormen en een toenemend aantal burgers onrustig maken, zoals blijkt uit klachten die binnenkomen bij lokale politiediensten.

Schauvliege stelde er parlementaire vragen over, maar minister Hilde Crevits stelde dat theorieën over chemtrails ‘niet wetenschappelijk onderbouwd zijn’.

Crevits schreef: “Op het internet zijn een groot aantal websites te vinden over ‘chemtrails’, maar de foto’s die daar getoond worden zijn volgens experts van het Nederlandse Koninklijke Meteriologische (sic) Instituut (KNMI) gewone vliegtuigstrepen.”

Knap dat een minister die het woord ‘meteorologisch’ niet kan spellen ons weet te vertellen dat chemtrails niet bestaan.

[HLN]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Volgens mij zijn onze zuiderburen ook de weg kwijt de laatste jaren, helaas… Over het algemeen zijn de Belgen wat bescheidener en conservatiever…….Maar kennelijk is een politicus afbranden in het openbaar geen bezwaar, vreemde manier voor een politieke afrekening ….De Vlaamse kranten staan al dagen vol met het zogenaamde klimaat hysterie…
  Waarom zou je een minister van klimaat nodig hebben?Ook wordt haar verweten manifest te liegen, nou moet je eens bij ons hier kijken, liegen? Hier hebben ze allemaal een Pinokkio neus, en ze zitten er nog allemaal .. En dat allemaal om het klimaat… Wat veel minder in de belangstelling kwam dat is dat de minister van gezondheid Maggie De Block overgestapt is naar de farma, ze is daar Directeur, en haar top adviseur uit haar ministerschap mevr Van haeren ( werkte bij de farma) nou weten we gelijk waarom die Belgen zo tegen alternatieve geneeskunst is….. jaja, het zijn onrustige tijden,Lieve Belgen wordt eens wakker de wereld verandert snel en mensen worden steeds mondiger……Mevr De Block overgestapt naar farma bedrijf…..www.demorgen.be. 23-1-2019

  24 likes
  • “Het Klimaat” wordt slechts gebruikt om de mensen weer uitelkaar te spelen. (Fanatieke) Voorstanders én tegenstanders zijn slechts puppets in een veel groter geheel.

   Fijne dag!
   Slaap lekker allemaal.

   21 likes
 2. Waarschijnlijk had ze gelijk.

  18 likes
 3. Deze minister had gewoon moeten blijven. Maar er is 1 keer de fout gemaakt dat een defensie minister (van Canada) het bestaan van UFO’s toegaf dat de Westerse elite alleen maar zit te wachten op Ja knikkers zeker inzake dat vreselijke milieu gezeik. Jammer dat zij vertrokken is want er is wel zeker een strategie, of noem het een complot, om mensen weg te krijgen die de waarheid zeggen. Dat noemen ze democratie tegenwoordig.

  16 likes
 4. Toch wel een heel bizarre situatie.

  Een minister met heel veel ervaring en dienstjaren gaat op een bijeenkomst van een vrij groot syndicaat (boeren) in haar toespraak melden dat de Staatsveiligheid haar heeft bevestigd dat die klimaatbetogingen van de jongste tijd aangestuurd worden. Wetende dat die toespraak gefilmd wordt en wetende dat dit – zoals is gebleken – nadien een storm van protest heeft veroorzaakt met ontslag tot gevolg.

  Kan mij moeilijk van het idee ontdoen dat zij niet zou geweten hebben dat dit veel reactie zou gaan ontketenen. Had zij mogelijk meer steun verwacht van haar partij en/of daarbuiten of is het te doen om haar in te dekken als later meer zou uitlekken?

  Niemand of ook niemand staat ook maar 1 seconde stil dat haar uitspraken mogelijk wel eens waar kunnen zijn. Staatsveiligheid gaat natuurlijk ontkennen. Onmiddellijk in alle kranten en in de nieuwsuitzendingen en de nabesprekingen komt stante pede het woord “complottheorie” naar voren en alles is opgelost.

  12 likes
  • een minister met “veel” ervaring??? euhmm haar brokkenparcours al eens gelezen?? vroeger ‘cultuur’ erbij gekregen had, wel ze had er geen kaas van gegeten! Ze veranderd van mening als van onderbroek!

   1 likes
 5. KlimaatComplot ,zo zijn er vele complotten, wereldwijd stikt het van de complotten, wat is een eigenlijk complot,hoe ontstaat complotten,het komt voort uit theorieën en het praktijk ervan ,het is een aanname van gebeurtenissen die op zich zelf meestal mysterieus zijn, waarmee een berekening niet juist of incompleet is en tegen werking veroorzaakt ,en worden gezien als een schade aan mens en dier, daarnaast word het in getallen berekend, de berekening van de uitstoot van schadelijke stoffen, dus voor en tegenstanders die over het hele gebeuren over elkaar heen buitelen,dat krijgt men een benoeming en word dan genoemd een complot en daarmee word er veel in woorden gesmeed,woorden die eigenlijk te kort schieten om de toedracht zuiver te zien.. zo zie je maar op allerlei gebied komen mensen onder elkaar in conflict dat kan alleen maar een ding betekenen,mensen zijn zielige wezentjes, vooral de opgeleiden mensen bakken er helemaal niks van..

  8 likes
 6. De veiligheidsdienst in België stond plots open en bloot in de picture. Mijn ervaring is dat de staatsveiligheid iedereen die zaken organiseerd onderzoekt. Natuurlijk mag dat niet openlijk gezegd worden en daarvoor moest zij nu geslachtofferd worden.

  5 likes
 7. Ongeacht welk klimaatdoel er gekozen wordt er is een verdien model waarin de belasting betaler betaald en de aandeelhouder winst krijgt uitgekeerd ook als dit aandeelmatig onevenredig is aan de veroorzaakte vervuiling.
  Klimaat doelen richten op 2050 zijn mooie lange termijn inspanningen maar wie al wat langer meegaat weet dat de politiek geen einddoelen haalt. Ongeacht het streven de politiek is geen middel voor bindende afspraken. Kijk naar de Brexit of het opzeggen van de middellange afstand akkoord met daarin het verbod op kruisraketten. Klimaat is een issue die door de maatschappij moet worden opgelost en waar de politiek formeel mag getuigen van goede wil. Goede voorlichting vanuit breed perspectief is noodzakelijk want het klimaat nu is handelswaar geworden en emissie rechten zijn het nieuwe goud.

  5 likes
 8. het gele hesje tegen het andere gele hesje uitspelen dat is wat er gebeurt

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...

belgische

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op ...