Homepagina » Archeologie » ‘DNA Paracas-schedels afkomstig van onbekende mensensoort’
DNA Paracas-schedels afkomstig van nieuwe mensensoort

‘DNA Paracas-schedels afkomstig van onbekende mensensoort’

Tussen 800 voor Christus en 200 na Christus leefde in het huidige Peru de Paracas-cultuur. Schedels die uit die tijd zijn gevonden vertonen een opvallende vervorming.

Aan de kust van Paracas is een grote necropool gevonden met ondergrondse begraafkamers waar wel 40 mummies in konden.

De mummies werden met een koord bijeengehouden en vervolgens gewikkeld in enorme complexe, sierlijke en fijn geweven stoffen die beschouwd worden als de fijnste textielen van precolumbiaanse Andesbeschavingen.

Ritueel

Omdat ze in de dalen van Nazca gevestigd was, wordt de Paracas-cultuur als voorloper van de Nazcacultuur genoemd waarin ze vermoedelijk ook opging.

In 1928 trof de Peruaanse archeoloog Julio Tello in Paracas ruim 300 vervormde schedels aan. Er is nieuw DNA-onderzoek gedaan en expert Brien Foerster heeft informatie naar buiten gebracht over deze raadselachtige schedels.

Vaak wordt bij een ritueel van schedelvervorming de schedel vastgebonden om zijn vorm te veranderen en te verlengen. De Paracas-schedels zijn anders. Het volume van de schedels is 25 procent groter dan dat van normale menselijke schedels. Bovendien zijn ze 60 procent zwaarder dan gewone schedels. Ze bevatten slechts één wandbeen, in plaats van twee.

Mutaties

Het feit dat de eigenschappen van de schedels niet het gevolg zijn van schedelvervorming, betekent dat de oorzaak nog een mysterie is.

Juan Navarro, eigenaar en directeur van een lokaal museum, beschikt over 35 Paracas-schedels en stond toe dat onderzoekers monsters namen. De monsters werden opgestuurd naar wijlen Lloyd Pye, oprichter van het Starchild Project, die ze vervolgens afleverde bij een geneticus in Texas.

In het mitochondriaal DNA zijn onbekende mutaties opgetreden, die erop wijzen dat we te maken hebben met een nieuwe mensensoort, ver verwant aan de Homo sapiens, neanderthalers en de Homo denisova“Ik weet niet of deze ontdekking wel in de huidige evolutionaire stamboom past,” schreef de geneticus.

Bron: Ancient-origins.net

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Link schreef:

  [quote name=”Woppa”]Nogmaals even deze link C:-)
  http://hetgrotereplaatje.nl/skulls.html

  Ik heb ergens gelezen dat men de schedels expres verbonden met een soort van riem, zodat die vervorming optrad, maar kan dit even nergens terug vinden natuurlijk.[/quote]

  Dat klopt… Er staat: De huidige wetenschap beweert dat dit komt door een oud gebruik, waarbij men bij baby’s het hoofdje zo strak afbond, dat het vervormde.

  Afgezien van de vraag waarom dit verschijnsel blijkbaar wereldwijd plaatsvond, in culturen die volgens diezelfde wetenschap niet met elkaar in contact stonden, is dit technisch onmogelijk. De gevonden schedels hebben namelijk soms bijna dubbel de inhoud van een menselijke schedel. Ook missen veel schedels bepaalde schedelnaden die wij wel hebben, o.a. de voorhoofdsnaad en de pijlnaad. Andere daarentegen hebben juist weer een extra naad, die dwars over het voorhoofd loopt. Het bot van deze schedels is vaak ook veel dikker en steviger dan dat van ons.

  Vrij duidelijk dus dat de identiteit nog onbekend is. Niet alleen in de bijbel wordt gezegd dat er reuzen (Nephilim) waren, maar veel oude bronnen doen hier melding van.

  De vraag is dus niet of het echt is ja of nee. De vraag is: wie waren dit? De Nephilim? De laatste bewoners van Atlantis? Een buitenaards ras? Waarschijnlijk waren zij wel superieur aan de mens in alle opzichten en wellicht zijn zij mede verantwoordelijk voor de bouw van de Piramiden van Gizeh en de vele andere bijzondere bouwwerken uit de oudheid.

  2 likes
 • Link schreef:

  Deze schedels zijn een anomalie in de wetenschap. Ze horen niet thuis in de huidige evolutietheorie, dus worden ze genegeerd.

  Er is een hele grote groep intelligente mensen die extreem naïef zijn dat ze altijd maar om bewijzen schreeuwen. En wat mag dat bewijs dat zijn? Dat er op het 20:00 journaal vertelt wordt, vroeger leefden er reuzen op aarde? Zijn ze werkelijk zo naïef om alleen de officiële nieuwsgeving te geloven? Ja, dat zijn ze.

  Toen photoshop werd geïntroduceerd werden er heel veel foto’s van opgegraven reuzen gepubliceerd. Ja, deze zijn fake!! Dus zijn alle bronnen die beweren dat er vroeger reuzen waren dan fake? Ja, als je naïef bent wel ja. Dus dan kun je nog zo intelligent zijn, in mijn ogen ben je echt een idioot en erg naïef als het je niet aan het denken zet.

  Veel mensen steken al hun tijd in studie, carrière, het gezin en het nu. Al het denkwerk is al voor ze gedaan, want ze nemen klakkeloos over wat ze leren uit de boeken, wat wetenschap zegt en wat er in de kranten staat en op TV gezegd wordt.

  En dan verschijnt er weer een artikel op over deze schedels en dan denken ze…. Wat nou als echt echt zo? Dan.. dan… worden we al jaren voorgelogen, de geschiedenis klopt dus niet en wat klopt er dan nog meer niet, kan ik de overheid nog wel vertrouwen…? Pfff, nee dat levert mij een hoop kopzorgen op en daar heb ik helemaal geen tijd voor, mijn hele wereldbeeld stort als een kaartenhuis in elkaar. Nee dat is niet de bedoeling, ik heb een gezin of mijn carrière, ik moet geld verdienen etc. etc. Ik wil niet nadenken over dit soort dingen, veel te ingewikkeld, want waarom zouden zaken voor ons achterhouden? Ik heb geen idee, maar gelukkig ben ik arrogant en ik wil alles weten. Weet ik alles? Ja, want alles wat ik leer op school over de geschiedenis en alles wat op TV gezegd wordt, is waar… En laat ik dus maar gewoon het schoothondje van de ”officiële” wetenschap blijven en lang leven nativiteit !!

  1 likes
 • Chris schreef:

  Tjonge, je zou ‘d er een punthoofd van krijgen…

  1 likes
 • tinus schreef:

  Ik zou ook wel eens een artist impression willen zien met een leuk kapsel.

  0 likes
 • jenne schreef:

  Tussen, 1,8 millioen jaren en nu, dat is namelijk de datering van menselijke fossilen in zuid Africa gevonden, zal er wel het één en ander hebben plaats gevonden, waar wij hoegenaamd niets van af weten, dus hyphotesis en fantasiën hebben ruim baan.

  0 likes
 • Elise schreef:

  Verklaring schedels. Is het mogelijk dat deze mensen een eigen manier hadden gevonden om te helpen bij de bevallingen. Als oplossing van moeilijke bevallingen en daarom elke bevalling zo behandelen?

  0 likes
 • LoKi schreef:

  Ga dit boek maar een lezen (downloaden) en kom tot de ontdekking dat ook lord Pye’s Starchild als ras “Graysli” er in staat. Ook een gelijkend ras “Ramay” als beschreven in dit stuk staat er in.

  http://www.markfoster.net/struc/the_alien_races_book.pdf

  0 likes
 • Equinox schreef:

  Mooi filmpje en het deed me gelijk denken aan de film Prometheus. Waar de watcher word wakker gemaakt uit cryostage.

  Ook bijkomstig feit is dat na deze film de beste regisseur zelfmoord pleegde terwijl er nooit aanleiding voor is geweest. Hij was volgens zijn vrouw gezond en had nog veel ambities.

  Omdat er in de film te veel informatie word gegeven over de verdrukte (echte) geschiedenis van de mens

  0 likes
 • Lauke schreef:

  En waar kan ik deze dna test resultaten vinden? Brien foerster kan wel info naar buiten brengen, maar dat wil ik graag ondersteund zien hebben.
  En het is natuurlijk nog beter als er meer collega s genetici deze bevindingen onderzoeken om tot een definitieve conclusie te komen..

  0 likes
 • Hr schreef:

  Krijg je wel rare petjes van….of zou de buishoed…? Nee toch, hè?

  0 likes
 • Woppa schreef:

  Nogmaals even deze link C:-)
  http://hetgrotereplaatje.nl/skulls.html

  Ik heb ergens gelezen dat men de schedels expres verbonden met een soort van riem, zodat die vervorming optrad, maar kan dit even nergens terug vinden natuurlijk.

  0 likes
 • Angeline schreef:

  Bij het Congolese Mangbetu – volk was het de gewoonte om de schedel van pasgeboren meisjes met stroken schors in te binden, om deze in een bepaalde vorm te laten groeien, dit gebruik was ook gangbaar bij de Amerikaanse indianen (300 v.Chr – 300 n.Chr) maar dan met hout, de schedel krijgt daardoor de vorm van een suikerbrood of is trapezevormig afgeplat. Zo zijn er meer volkeren bekend die een gedeformeerd hoofd als status – en schoonheidsymbool gezien hebben.

  0 likes
 • Jer schreef:

  [quote name=”Equinox”]Mooi filmpje en het deed me gelijk denken aan de film Prometheus. Waar de watcher word wakker gemaakt uit cryostage.

  Ook bijkomstig feit is dat na deze film de beste regisseur zelfmoord pleegde terwijl er nooit aanleiding voor is geweest. Hij was volgens zijn vrouw gezond en had nog veel ambities.

  Omdat er in de film te veel informatie word gegeven over de verdrukte (echte) geschiedenis van de mens[/quote]

  Dat was trouwens zijn broertje Tony Scott, niet Ridley zelf.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >