Archeologie

‘DNA Paracas-schedels afkomstig van onbekende mensensoort’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tussen 800 voor Christus en 200 na Christus leefde in het huidige Peru de Paracas-cultuur. Schedels die uit die tijd zijn gevonden vertonen een opvallende vervorming.

Aan de kust van Paracas is een grote necropool gevonden met ondergrondse begraafkamers waar wel 40 mummies in konden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De mummies werden met een koord bijeengehouden en vervolgens gewikkeld in enorme complexe, sierlijke en fijn geweven stoffen die beschouwd worden als de fijnste textielen van precolumbiaanse Andesbeschavingen.

Ritueel

Omdat ze in de dalen van Nazca gevestigd was, wordt de Paracas-cultuur als voorloper van de Nazcacultuur genoemd waarin ze vermoedelijk ook opging.

In 1928 trof de Peruaanse archeoloog Julio Tello in Paracas ruim 300 vervormde schedels aan. Er is nieuw DNA-onderzoek gedaan en expert Brien Foerster heeft informatie naar buiten gebracht over deze raadselachtige schedels.

Vaak wordt bij een ritueel van schedelvervorming de schedel vastgebonden om zijn vorm te veranderen en te verlengen. De Paracas-schedels zijn anders. Het volume van de schedels is 25 procent groter dan dat van normale menselijke schedels. Bovendien zijn ze 60 procent zwaarder dan gewone schedels. Ze bevatten slechts één wandbeen, in plaats van twee.

Mutaties

Het feit dat de eigenschappen van de schedels niet het gevolg zijn van schedelvervorming, betekent dat de oorzaak nog een mysterie is.

Juan Navarro, eigenaar en directeur van een lokaal museum, beschikt over 35 Paracas-schedels en stond toe dat onderzoekers monsters namen. De monsters werden opgestuurd naar wijlen Lloyd Pye, oprichter van het Starchild Project, die ze vervolgens afleverde bij een geneticus in Texas.

In het mitochondriaal DNA zijn onbekende mutaties opgetreden, die erop wijzen dat we te maken hebben met een nieuwe mensensoort, ver verwant aan de Homo sapiens, neanderthalers en de Homo denisova“Ik weet niet of deze ontdekking wel in de huidige evolutionaire stamboom past,” schreef de geneticus.

Bron: Ancient-origins.net

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tinus
tinus
10 jaren geleden

Ik zou ook wel eens een artist impression willen zien met een leuk kapsel.

jenne
jenne
10 jaren geleden

Tussen, 1,8 millioen jaren en nu, dat is namelijk de datering van menselijke fossilen in zuid Africa gevonden, zal er wel het één en ander hebben plaats gevonden, waar wij hoegenaamd niets van af weten, dus hyphotesis en fantasiën hebben ruim baan.

Elise
Elise
10 jaren geleden

Verklaring schedels. Is het mogelijk dat deze mensen een eigen manier hadden gevonden om te helpen bij de bevallingen. Als oplossing van moeilijke bevallingen en daarom elke bevalling zo behandelen?

Link
Link
10 jaren geleden

Deze schedels zijn een anomalie in de wetenschap. Ze horen niet thuis in de huidige evolutietheorie, dus worden ze genegeerd.

Er is een hele grote groep intelligente mensen die extreem naïef zijn dat ze altijd maar om bewijzen schreeuwen. En wat mag dat bewijs dat zijn? Dat er op het 20:00 journaal vertelt wordt, vroeger leefden er reuzen op aarde? Zijn ze werkelijk zo naïef om alleen de officiële nieuwsgeving te geloven? Ja, dat zijn ze.

Toen photoshop werd geïntroduceerd werden er heel veel foto’s van opgegraven reuzen gepubliceerd. Ja, deze zijn fake!! Dus zijn alle bronnen die beweren dat er vroeger reuzen waren dan fake? Ja, als je naïef bent wel ja. Dus dan kun je nog zo intelligent zijn, in mijn ogen ben je echt een idioot en erg naïef als het je niet aan het denken zet.

Veel mensen steken al hun tijd in studie, carrière, het gezin en het nu. Al het denkwerk is al voor ze gedaan, want ze nemen klakkeloos over wat ze leren uit de boeken, wat wetenschap zegt en wat er in de kranten staat en op TV gezegd wordt.

En dan verschijnt er weer een artikel op over deze schedels en dan denken ze…. Wat nou als echt echt zo? Dan.. dan… worden we al jaren voorgelogen, de geschiedenis klopt dus niet en wat klopt er dan nog meer niet, kan ik de overheid nog wel vertrouwen…? Pfff, nee dat levert mij een hoop kopzorgen op en daar heb ik helemaal geen tijd voor, mijn hele wereldbeeld stort als een kaartenhuis in elkaar. Nee dat is niet de bedoeling, ik heb een gezin of mijn carrière, ik moet geld verdienen etc. etc. Ik wil niet nadenken over dit soort dingen, veel te ingewikkeld, want waarom zouden zaken voor ons achterhouden? Ik heb geen idee, maar gelukkig ben ik arrogant en ik wil alles weten. Weet ik alles? Ja, want alles wat ik leer op school over de geschiedenis en alles wat op TV gezegd wordt, is waar… En laat ik dus maar gewoon het schoothondje van de ”officiële” wetenschap blijven en lang leven nativiteit !!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x