Buitenland

Kolonel Douglas Macgregor: CIA was ongetwijfeld betrokken bij aanslag Moskou

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

De Russische autoriteiten onderzoeken de aanslag op een concerthal in de oblast Moskou van afgelopen vrijdag en hebben officieel nog geen duidelijk beeld van de organisatie daarachter.

Bij de aanslag werden meer dan 140 mensen gedood. Zo’n 100 gewonden liggen nog in het ziekenhuis. De aanslag is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Frankrijk zegt te beschikken over informatie dat een tak van IS achter de aanslag zit, zei president Macron.

MI6 en de CIA

De daders, afkomstig uit Tadzjikistan, vluchtten na de aanslag richting Oekraïne, maar konden worden opgepakt. Ze blijven tot zeker 22 mei in voorarrest.

De gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor schrijft op sociale media dat de daders rechtstreeks zijn gelinkt aan moslim-elementen die strijden namens Oekraïne.

“Zijn ze afkomstig van IS of komen ze ergens anders vandaan? Ik heb geen idee, maar MI6 en de CIA waren er ongetwijfeld bij betrokken,” stelt Macgregor.

Kwam dat even goed uit

Journalist Maram Susli, beter bekend als Syrian Girl, verwees in de show van Alex Jones naar de uitspraken van Macgregor.

Ze vraagt zich af waarom we opeens een opleving zien van de activiteiten van de terreurgroep. “Waarom valt IS altijd landen aan waar de Verenigde Staten op dat moment tegen strijden?”

“Op hetzelfde moment dat IS ons bombardeerde, bombardeerden de VS ons,” zegt ze over de oorlog in Syrië. “Kwam dat even goed uit.”

Hoe duidelijk wil je het hebben?

En ook in Irak, waar IS voortkwam uit Al-Qaida, streed de terreurgroep tegen de mensen waar de VS tegen vochten. “Is dat niet vreemd? Is het niet vreemd dat IS […] de vijanden van de VS aanvalt?”

“Hoe duidelijk wil je het hebben? IS is de CIA en de Mossad,” benadrukt Susli. Met deze aanslag zijn volgens haar de maskers afgevallen.

Het is ook zeer verdacht dat de VS weken voor de aanslag al waarschuwden dat extremisten concerten als doelwit hadden uitgekozen, voegt ze toe. “Was dat een waarschuwing of een dreigement?”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rinus
Rinus
2 maanden geleden

Kijk nergens meer vanop . Die smerige oorlogszuchtige VS zit overal achter als het tegen Rusland is . Zonder de VS zou het een stuk rustiger zijn in de wereld!

Rinus
Rinus
2 maanden geleden

Ik heb geen seconde getwijfeld of die Amerikanen er een handje in hebben, dat tuig terroriseert de hele wereld ondertussen, dat Trump maar snel een grote opruiming onder deze criminelen houdt

eindhoven
eindhoven
2 maanden geleden

cia laat zoiets gebeuren door allemaal tussen personen in te zetten,dus zet iemand in die andere rekruteert,en die rekruteert wie andere enz.

Frank
Frank
2 maanden geleden

Het zou me allemaal niets verbazen aangesien 9/11 ook een false vlag was maar aan de andere kant hoor ik hier die macgregor ook geen bewijzen ofzo geven tis enkel zijn mening dus of je daar dan zo een headline van moet maken

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x