Homepagina » Het Complot » Dit is wat er nu gebeurt als je een artikel over false flags probeert te delen op Facebook
Dit is wat er nu gebeurt als je een artikel over false flags probeert te delen op Facebook

Dit is wat er nu gebeurt als je een artikel over false flags probeert te delen op Facebook

Journaliste Caitlin Johnstone keek vreemd op toen haar Facebookpagina was geblokkeerd omdat ze een artikel over false flags had gedeeld.

Haar account heeft het maximum van 5000 vrienden en nog eens 5000 extra volgers. In een klein pop-up-berichtje stond dat haar pagina tijdelijk was geblokkeerd omdat ze een artikel had gedeeld over false flag-operaties uitgevoerd door overheden.

Het bewuste artikel, getiteld For Those Who Don’t ‘Believe’ In ‘Conspiracies’ Here Are 58 Admitted False Flag Attacks, is inmiddels ruim 68.000 keer gedeeld.

Permanent

In het artikel worden alleen voorbeelden genoemd van false flag-operaties waar insiders zich over hebben uitgelaten, aldus Johnstone.

“Het is een goede verzameling van belangrijke informatie,” zei ze. “Mensen moeten het kunnen delen.”

In een ander bericht liet Facebook aan de journaliste weten dat ze permanent geblokkeerd kan worden als ze dit soort materiaal blijft plaatsen.

De kop indrukken

Bedrijven maken in Washington de dienst uit. Nu er geen duidelijke scheiding meer is tussen de overheid en corporaties, maakt het niet uit of Mark Zuckerberg of Jeff Sessions het is die je de mond snoert, schrijft Johnstone in een stuk op Medium.

De overheid kan tegendraadse ideeën niet openlijk de kop indrukken, maar de corporaties die de overheid aansturen kunnen dat wel, merkt ze op.

Tijdens een recente hoorzitting spraken door corporaties gesponsorde senatoren met topmannen van Facebook, Twitter en Google over de noodzaak om afwijkende geluiden de kop in te drukken.

Censureren

Men wil sociale media gaan censureren om te voorkomen dat mensen tegendraadse ideeën kunnen verspreiden. En dat gebeurt dus al.

“Dit is vreemd. Ik wil echt niet dat de mensheid verandert in wat deze mensen voor ogen hebben,” zegt de journaliste.

Orwelliaanse gedrocht

Haar artikel maakte zoveel los dat Facebook besloot haar account weer vrij te geven. In een bericht zei het bedrijf een fout te hebben gemaakt en dat haar account per ongeluk was geblokkeerd.

“Maar dit was niet per ongeluk en het was zeker geen fout,” zegt Johnstone. “Bedankt iedereen die heeft meegeholpen om dit orwelliaanse gedrocht in de schijnwerpers te zetten.”

[Medium]


Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. en dat is 1 van de redenen dat ik er geen account heb… Zo ontdekte ik tijdens ocuppy in A’dam dat een reclame bord van google was geplaatst op het beursplein, waarbij mijn rugharen begonnen te stuiteren. Ze zijn niet bedoeld om ons te dienen, maar om ons tzt af te serveren. Smartphone, dito met een rietje…. heb ik ook niet en van mij mag de brand erin, bij wijze van spreke dan. Zo’n ding is er om je dom te houden/maken en ja verdomde handig want anders verkoopt het niet.

  25 likes
 2. Wë leven in een dictatuur.

  32 likes
 3. Nou, @Dolex, daar zegt u iets dat helemaal waar is. De spijker op de kop!
  ‘fake-news’ heeft duidelijk alle kenmerken van Psychologische oorlogsvoering.
  Ze weten dat het kan, werkt, en niks te gek is.
  (ref. de vogelgriep hoax, de 9/11 valse vlag, etc.).
  Het is zo succesvol – dankzij de vrijwel totale grip op het mediakartel – dat de oude hoax’en nog steeds gebruikt kunnen worden; men blijft ze in leven houden, voeden; en op elkaar stapelen.

  Hoeveel hebben ze Ollongren geboden om hetzelfde in ons land te legaliseren?
  In de wanhopige poging Omtzigt te demoniseren (monddood maken),
  en teven de Russofobie erbij te slepen en van nieuwe brandstof te voorzien.

  Ze zien spoken. Het mediakartel fungeert als hun PR-apparaat. Onder elkaar hebben ze allemaal dezelfde ‘visie’. Kokervisie dan.
  Griezels zijn het.

  Dit kan maar 1 kant op. Rechtdoor.
  Dit wordt dus allengs erger.
  http://21stcenturywire.com/2015/11/08/nothing-to-hide-nothing-to-fear-orwellian-agents-propose-new-police-state-measures-for-uk/

  Het interessante is dat ‘ze’ streven ons ook met TERUGWERKENDE kracht af te straffen voor wat ‘ze’ alsnog een ontoelaatbare tweet, mail, quote, whatever, vinden.

  We zien het met het Zwarte Pieten Project – betalen zullen we, voor de koloniale daden eeuwen geleden.
  We zien het met de afschaffing van de dividendbelasting; advocaten rijen dik verzamelen zich aan de Haagse belastingruif. Met terugwerkende kracht compensatie voor deze – in hun ogen – discriminatoire heffing.

  Het hele zooitje in de Kamer zit er schaapachtig bij; niemand durft op te staan, en de onzin te stoppen.
  Ja, gewoon stoppen.
  Zo moeilijk is dat niet. Een keuze, meer is er niet voor nodig.

  19 likes
 4. Als mensen niet zo massaal op Facebook gaan staan, is het toch afgelopen met Facebook? Of heb ik dat verkeerd.

  10 likes
 5. De hele fake news-hype lijkt wel opgetuigd om onwelgevallige berichten af te serveren.

  9 likes
 6. False flag operations mogen dus, kennelijk gelegaliseerd, wel uitgevoerd worden, maar je mag er niet met anderen over communiceren……
  Lijkt wel de zorgverzekering, je wordt er wel toe “verplicht” een zorgverzekering af te sluiten, daar tegenover is de zorgverzekeraar “niet verplicht” je zorg te verlenen……. lekkere wetgeving zo……. hahaha, om je ziek te lachen

  9 likes
 7. sinds ik een paar niet volgzame meningen deelde op facebook, krijgt geen van mijn vrienden mijn postings of status updates meer… vreemd he ? puur toeval.
  niet de juiste mening = doodgezwegen.
  Maar zichtbaar is het niet hoor, alleen zie je dat plots niemand nog een update van jou ziet… dat verneem je natuurlijk buiten facebook om.

  5 likes
 8. Films die fase flag aantonen worden ook al vernietigd.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...