Binnenland

Partijen trekken zich terug uit verkiezingsdebat na uitsluiting PVV en FVD: ‘Te gek voor woorden’

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Woensdag werd bekend dat PVV en FVD op 11 maart zijn uitgesloten om mee te doen aan een verkiezingsdebat van de FNV in het Friese Burgum.

PVV-Statenlid Max Aardema zei tegen WâldNet: “Ik ben nota bene lid van de FNV. Ik vind dit ondemocratisch en ik vind dat iedereen hieraan mee moet kunnen doen. Het slaat helemaal nergens op.” Ook Johan Talsma van BVNL Fryslân liet weten er niet bij te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Belachelijk,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet. PVV-leider Geert Wilders zegt: “Schandalig. Het barst van de PVV-stemmers bij de FNV. Die stemmen al lang geen PvdA meer namelijk. Mijn advies: lidmaatschap FNV opzeggen!”

Kán niet

Inmiddels hebben diverse partijen zich teruggetrokken uit het debat. “Het uitsluiten van een partij voor een debat kán niet! Het is niet aan FNV of een partij ‘inclusief genoeg’ is. Dan doet het CDA Fryslân óók niet mee aan dit debat,” twittert Friso Douwstra, lijsttrekker van CDA Fryslân in de Friese Staten.

“BBB Fryslân vindt het niet aan FNV om partijen uit te sluiten. Partijen worden democratisch gekozen, zij vertegenwoordigen stemmers,” voegt Femke Wiersma, de nummer twee op de lijst van de BoerBurgerBeweging, toe.

Te gek voor woorden

VVD-gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder laat weten dat ook VVD Fryslân niet meedoet aan een debat waar partijen worden uitgesloten.

“Bizar. Te gek voor woorden. Ik hoop dat andere politieke partijen ook afhaken,” zegt Statenlid Wiebo de Vries (ChristenUnie Fryslân).

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

Ze zijn bang

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Alle middelen zijn goed voor de WEF slaven om de democratie finaal de nek om te draaien. Stem verstandig op 15 maart, ons welzijn hangt ervan af.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Tja FNV Vakbond is gewoon WEF slaaf van RUTTE,opdracht van boven zou zeggen ga zo door FNV ledental is al niet veel meer de afgelopen jaren.Denk dat het tijd word dat jullie jezelf opheffen.

Anne
Anne
1 jaar geleden

Nederland….Griezelland!!!!!!

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x