Graancirkels

Twee graancirkels verwijzen naar belangrijkste astronomische gebeurtenissen in 2012 (video)

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Engeland verschenen twee graancirkelformaties die verwezen naar de zonsverduistering op 20 mei aanstaande en de Venusovergang op 5 en 6 juni.

Op 9 augustus 2005 verscheen bij de Britse archeologische vindplaats Wayland’s Smithy een graancirkel met Maya-symbolen over de belangrijkste astronomische gebeurtenissen in 2012.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In het midden van de formatie bevond zich een verwijzing naar de ringvormige zonsverduistering van 20 mei op dag nul voor de Maya’s, de dag waarop de zon en de aarde zijn uitgelijnd met de Pleiaden. Daarboven bevonden zich 16 veren die staan voor de 16 dagen die verstrijken na de zonsverduistering alvorens de planeet Venus op 5 juni als donkere stip voor de zon langs beweegt.

Ei

Op 22 juli 2011 verscheen in het Engelse East Kenneth in Wiltshire opnieuw een graancirkel die verwees naar de eclips op 20 mei aanstaande en de Venusovergang begin juni dit jaar. De twee formaties lijken opvallend veel op elkaar.

Maya-expert Sergio Calderón analyseerde beide graancirkels. “De eclips in het centrum van de formaties bevindt zich in een ei,” legde hij uit. “De Maya’s hebben twee manieren om ‘nul’ te zeggen. Enerzijds het woord ‘mabal’ wat ‘niets’ betekent en anderzijds ‘he’ wat staat voor ‘ei’ en ook gelijk is aan nul.”

Zodiak

De zodiak begint voor de Maya’s op 20 mei: dag nul. Er zijn 13 tekens van elk 28 dagen. Dag 365 wordt gezien als dag nul. Wat kunnen we tussen 20 mei en 5 juni aanstaande verwachten?

Boven een deur in Chichén Itzá beeldt een Maya-fries een aantal dieren uit in een serie waarin naast het varken, de vogel, schildpad, schorpioen, gier en slang ook het symbool voor Venus voorkomt.

Bron: YouTube/tercermilenio

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x