Homepagina » Binnenland » Op deze lafhartige manier wil Den Haag de boeren keihard terugpakken omdat ze zich tegen de elite hebben verzet. ‘Van de pot gerukt!’
boeren
Foto: Steven Lek CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Op deze lafhartige manier wil Den Haag de boeren keihard terugpakken omdat ze zich tegen de elite hebben verzet. ‘Van de pot gerukt!’

Het huidige kabinet is vastbesloten om de boeren weg te pesten uit dit land. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt nu een wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 voor, die trekkers onder meer verplicht tot het voeren van een kenteken.

Dan kunnen ze bij toekomstige protesten massaal op de bon worden geslingerd.

De PVV is en blijft tegen dit wetsvoorstel, zo liet Kamerlid Roy van Aalst weten tijdens het debat over de wetswijziging.

In 2016 al verworpen

“Deze wijziging van de wet heeft namelijk maar één doel: het klakkeloos opleggen van Europees dictaat aan onze boeren, die in deze tijden al zoveel over zich heen krijgen,” zei hij.

“De regering doet het in haar broek voor de Europese Commissie,” vervolgde hij.

Van Aalst benadrukte dat het niet Brussel is dat een kentekenplicht oplegt. “Dat doen de Kamer en de minister zelf.”

“Het is toch te gek voor woorden, want in 2016 hebben we dit wetsvoorstel al verworpen als Tweede Kamer,” merkte hij op.

Totaal van de pot gerukt

En nu wordt het opeens weer van stal gehaald, in een tijd waarin de boerenprotesten steeds massaler worden.

“Nu moeten we het opeens wel gaan aannemen, omdat Brussel ons chanteert met hoge boetes?” vroeg Van Aalst.

“Is dit nou die mooie Europese gedachte?” klonk het. “Het is totaal van de pot gerukt.”

In het wetsvoorstel staat onder meer dat er ‘geautomatiseerde handhaving’ moet komen, oftewel boerenflitspalen.

Ordinaire afrekening

“Flitspalen die landbouwvoertuigen met hun nieuwe kentekens eens flink in de gaten moeten gaan houden en gaan bekeuren,” lichtte Van Aalst toe.

“Gewoon een ordinaire afrekening, waarmee Den Haag laat zien dat ze de boeren keihard zullen gaan terugpakken omdat ze zich tegen de elite hebben verzet,” vervolgde hij.

Maar de boeren laten zich niet piepelen door de Haagse elite. “Maak uw borst maar vast nat,” zei het Kamerlid.

“Het argument verkeersveiligheid misbruiken voor het invoeren van een kentekenplicht is gewoon smerig,” sprak hij.

Boeren keihard gepakt

Enkele jaren geleden waren ook de VVD en het CDA tegen dit wetsvoorstel, maar die zijn inmiddels gecapituleerd, aldus Van Aalst.

“Boeren worden keihard gepakt en vandaag weer in de steek gelaten,” zei hij.

Het enige waartoe deze wet zal leiden, is dat onze boeren met nog meer bureaucratisch geneuzel en onnodige kosten zitten opgescheept.

Maar ja, wat had u anders verwacht van deze politieke partijen, die er alles aan doen om de boeren te slopen, besloot hij.

Bekijk de video hieronder:Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Als er iets gesloopt moet worden is het dit kabinet wel. Oprutten met deze corrupte pluche plakkers.

  52 likes
  • Ja maar die gaan niet, die blijven zitten totdat het volgend jaar te laat is dan is de nazi staat Europa klaar en kunnen we er nooit meer uit. Europese vlag en Europees volkslied, dan is het over en uit.

   23 likes
   • @Willem, kan niet bestaat niet. Waar we in kunnen, kunnen we ook weer uit, als we maar willen. Daar zit de kneep ! De meesten hebben het nog steeds te goed en vinden alles best, tot dat ze echt in het nauw gedreven worden zoals de boeren nu. Dan schrikken ze wakker.

    17 likes
    • Maar dan is het te laat, dan is er een Europees leger en een Europese politiemacht, als het in al die voorgaande jaren niet anders werd waarom zou het dan nu opeens wel veranderen.

     12 likes
     • als het in al die voorgaande jaren niet anders werd waarom zou het dan nu opeens wel veranderen.

      Omdat nu veel meer mensen heel erg veel meer weten dan jaren geleden. Internet is ons door de strot geduwd om ons uiteindelijk volledig te kunnen controleren. Het werkt echter twee kanten op. Wij komen heel veel dingen aan de weet waar we vroeger alleen naar konden gissen. Dat is het verschil en dat gaan ze uiteindelijk merken. Niet iedereen kan altijd en overal voor de gek gehouden worden. Dat gaat ze zonder twijfel uiteindelijk opbreken. Zonder twijfel.

      4 likes
 2. wanneer gaan we als burger de boeren (ons eten) steunen?
  1). doen we of we gek zijn?
  2. gaan we niet meer eten?
  3). gaan we achter het kabinet staan als een stelletje landverraders?
  4). laten we ons nu eens horen en achter de boeren en niet te vergeten de bouwers te gaan staan.

  er zal toch een keer actie moeten komen van onze kant want als de boeren voelen dat ze helemaal alleen staan gooien ze de handdoek in de ring en vertrekken ze massaal uit dit k*tland.
  toen het gisteren over de kentekens ging voor tractor,s voelde ik mij ineens misselijk worden, wat een smerig zootje daar bij de regering.
  ik hoop dat de boeren een berg stront voor de deur gooien wat reikt tot het torentje en de schijt bak van een rutte geen lucht meer krijgt.

  vriendelijke groeten van een verbolgen inwoner durf eigenlijk niet meer nederlander te zeggen.

  52 likes
 3. In Frankrijk weten ze wel hoe te protesteren, daar blijft de pensioenleeftijd gewoon op 62 jaar staan.
  Ze laten zich niet uit elkaar spelen met verdeel en heers tactieken.
  Kan de brave burgerij in NL nog wat van leren.

  34 likes
  • De actiecultuur in Frankrijk is niet te vergelijken met die – voor zover deze bestaat – in Nederland.
   Het laatste Franse protest was gericht tegen de hervormingen met betrekking tot het pensioenbeleid van de regering Macron. Wekenlange stakingen zowel in de publieke als in de particuliere sector werden gesteund door werknemers/leden van de communistische vakbond CGT.

   De acties van de Nederlandse boeren zijn protesten van ondernemers c.q. werkgevers, waarbij het voornamelijk gaat om het imago.
   De Hollandse boeren hebben hun arbeiders jarenlang hard laten werken voor weinig, daarbij letterlijk schijt hebbend @ de samenleving, de leefomgeving en het dierenwelzijn.

   Men laat zich anno 2020 met name voor het electorale karretje spannen van de reactionaire SGP, de vuurwerkvriendelijke PVV van Wilders en het wereldvreemde Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

   1 likes
   • Je haalt er zaken bij die er helemaal niets mee te maken hebben, dat heet bashen om degene zo zwart mogelijk te maken. Feit blijft dat het wel waar is, kentekenplicht is gewoon een middel om je te kunnen registreren. Verder zijn boeren ondernemers, net zoals alle andere ondernemers, die net zo handelen als andere ondernemers en kosten zo laag mogelijk willen houden. De leefomgeving in Nederland is,dankzij boeren, echt zo slecht niet. Kijk eerst maar eens naar steden wat daar gebeurd, over leefomgeving gesproken. De SGP reactionair? Laat me niet lachen. ze lopen net zo in de pas als de rest van de schapen, met deze reactie maak je jezelf wel flink belachelijk.

    6 likes
 4. Het is ongelooflijk dat een groot deel van Nederland nog steeds niet inziet welke kant het opgaat met dit land. Misschien komt dat ook omdat ik geen mainstream meer volg en je daardoor wat helderder ziet. Je zou bijna denken dat mensen gehypnotiseerd worden door tv en krant.

  28 likes
  • Veel meer mensen dan je zou denken weten het André, maar we zijn hier decennia lang middels scholing en verdere indoctrinatie niet in staat tot handelen, daarvoor moet eerst de vlam in de pan slaan.

   14 likes
   • Sloeg hier de vlam maar eens in de pan dat is al lang tijd namelijk . Ze worden hier met de dag gekker en ik kan dit hele politieke circus echt niet meer serieus zien gadverdamme . Tijd voor gele hesjes , demonstraties idem als in Hongkong kortom tijd voor een behoorlijke revolutie hier in dit kleine Holland . En die Elite afzetten , daarna nieuwe verkiezingen en die pluche plakkers de bajes in stoppen ze hebben hun macht meer dan eens misbruikt . De boeren het land uit getreiterd , woningnood abnormaal hoog , de armoede neemt schrikbaarlijke vormen aan , de prijzen steeds maar hoger en hoger , tekort aan bejaarden en verpleeghuizen , legale orgaan afpak van D66 , gedram van klimaat cq milieu lobby en ga zo maar door om doodziek van te worden .

    19 likes
 5. Nexit… en zo snel mogelijk, dan de regering afzetten en Baudet ipv Rutte

  18 likes
 6. Typisch VVD ,D’66 en CDA streken. Ja boeren ook jullje CDA verraad jullie groep net zo hard als die stinkliberalen.

  11 likes
 7. MASSAAL negeren!

  8 likes
 8. René die 62 is zelfs voor de buitenwereld want halverwege 50 mag je gewoon van je pensioen gaan genieten in Viva La France. Angstvallig door regering Macron stilgehouden.

  8 likes
 9. Als de genoemde redenen in het verhaal kloppen, hoop ik dat de wet er niet doorkomt. Zuiver uit solidariteit. Maar ik heb het in 2016 wel vreemd gevonden dat de wet er niet doorkwam. Want als je met je snorfiets al een kenteken moet hebben, waarom dan niet met een tractor o.i.d., welke ook gebruik maakt van de openbare weg. Want je wil toch wel weten, wie die fietser van zijn sokken gereden heeft … of niet?

  5 likes
 10. Idioten aan de macht moet wel tot anarchie leiden?
  Als je toch kijkt hoe zielig de top zich in een keer 360gr van hun beleid omdraaien, wie gelooft dit sprookje nou, ik niet al decennia en nu helemaal niet meer!

  3 likes
 11. Dat boeren uberhaupt alleen nog maar kunnen boeren met koeien die maximaal 7 jaar kunnen leven of zo. Versus een normaal koeienleven van 15 jaar.

  Het gezonde verstand is volledig zoek.

  0 likes
 12. Als er subsidie van de eu te vergeven is hebben die boeren ineens helemaal geen praatjes meer maar graaien ze wat ze graaien kunnen.
  Hup kentekens er op, economische schade verhalen op dat mestgeteisem en de ME er op af sturen..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

groenlinks

‘Graaiend’ GroenLinks-Kamerlid wordt locoburgemeester: ‘Kwalijk dat ze blijft meedraaien in baantjescarrousel’

Het omstreden GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks verlaat de ...

rutte

Rutte gezien als beste premier, aldus wc-eend. ‘De propaganda moet door’

Mark Rutte wordt in deze roerige tijden ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.