Homepagina » Financieel » Experts waarschuwen: ‘Radioactieve’ Deutsche Bank kan ieder moment ontploffen
Experts waarschuwen: 'Radioactieve' Deutsche Bank kan ieder moment ontploffen

Experts waarschuwen: ‘Radioactieve’ Deutsche Bank kan ieder moment ontploffen

De laatste weken loopt de spanning rond Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, steeds verder op. De bank zou er dusdanig zwak voor staan dat een redding onvermijdelijk is.

Als spil in het internationale financiële verkeer is Deutsche Bank één van de belangrijkste banken ter wereld. De onrust bij de bank laat zien dat er nog veel mankeert aan het Europese bankensysteem. Grote klanten lopen weg, de beurswaarde is in korte tijd gehalveerd en bovendien is de bank verwikkeld in een reeks schandalen.

Als Deutsche omvalt kan dat volgens experts een verwoestende impact hebben op het Europese financiële systeem. Joris Luyendijk zei onlangs nog in een debat dat de zogeheten derivaten van Deutsche Bank evenveel zijn als alle bezit op aarde: een kleine 42 biljoen euro. Dit onwaarschijnlijke bedrag komt overeen met 12 maal de omvang van de Duitse economie.

Radioactief

Niemand weet precies waar die derivaten uit bestaan, aldus analist Michael Hewson van CMC Markets. “Deutsche heeft het grootste derivatenboek ter wereld,” zei hij. “Het probleem is dat de bank nauw verweven is met de rest van het systeem.”

“Er is geen openheid over wat er in het boek zit,” vervolgde hij. “Niemand weet precies wat de rimpeleffecten zullen zijn. Dat maakt Deutsche radioactief.”

Pleisters

Deutsche Bank is verbonden met vrijwel iedere grote bank ter wereld. Toch hoeft de bank als het aan bondskanselier Angela Merkel ligt geen staatssteun van de Duitse overheid te verwachten, zo schrijft het tijdschrift Focus op basis van bronnen binnen de regering.

Volgens experts zal Berlijn weinig keus hebben. “De Europese bankensector is zwak en wordt met pleisters bij elkaar gehouden. Ze kunnen Deutsche Bank niet laten omvallen. Daar is de bank te belangrijk voor,” aldus Hewson.

Schandalen

Aanleiding voor de onrust zijn berichten dat de bank in de VS een boete van 14 miljard dollar boven het hoofd hangt wegens het doorverkopen van rommelhypotheken. In 2013 betaalde de bank al een boete van 1,4 miljard euro wegens de verkoop van slechte hypotheken. Deutsche Bank was ook een belangrijke spil in het schandaal rond de Liborrente. Boete: ruim 3 miljard euro.

Volgens Duitse media sjoemelde de bank ook met de Russische roebel. Boete: 50 miljoen dollar. Afgelopen zomer zijn zes bankmedewerkers veroordeeld voor belastingontduiking bij de handel in CO2-uitstootrechten. Deutsche heeft zich ook niet gehouden aan een handelsboycot met onder meer Iran. Boete: 260 miljoen dollar.

De Amerikaanse justitie verdenkt Deutsche Bank ervan Amerikaanse klanten te hebben geholpen bij het ontduiken van belasting via Zwitserland. Boete: 550 miljoen dollar. In 2012 werd bepaald dat Deutsche medeverantwoordelijk is voor het faillissement van het Duitse mediabedrijf Kirch. Schadevergoeding: bijna één miljard euro.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  “Ons” geld is in handen van niets ontziend gespuis, wat zich van geen enkele regelgeving ook maar iets aan trekt. ze deinzen er niet voor terug om uit pure hebzucht de hele economie wereldwijd als een kaartenhuis in elkaar te laten storten. Ik ben benieuwd op welk moment ze van hogerhand besluiten om het hele monetaire stelsel wereldwijd in elkaar te laten storten om het vervolgens onder the New Worldorder met een nieuwe wereldmunt weer uit de grond te stampen, alles volledig ten koste van de mensen aan de onderkant van de maatschappij, zij die zich al sinds mensenheugenis laten misbruiken door dit tuig. Als het goed is gaat het hen dit keer niet lukken. Er zijn al te veel mensen op de hoogte van dit sinistere plan en het zal zonder twijfel gedwarsboomd gaan worden. This time it will explode in their own face !

  40 likes
  • Martijn1205 schreef:

   Uhm ik hoop dat jij gelijk hebt dat het niet gaat lukken om eea op de gewone burger af te wimpelen. Ik ben bang dat elk pad momenteel leidt naar dezelfde uitkomst en de wereldwijde ratten-elite is op alles voorbereid.

   Als Deutsche Bank onderuit gaat en Duitsland besluit deze bank niet te redden (al dan niet met behulp van de hele EU – ECB) dan zal het gehele financiële systeem wereldwijd zeer zeker volledig in elkaar storten. De sector is te erg verweven en Deutsche Bank zou andere banken meetrekken in de val, als gevolg een totaal domino effect. Het gevolg daarvan? Pinautomaten die geen geld meer uitgeven, supermarkten waar pinnen niet meer mogelijk is en zelfs groot risico op plunderingen en wereldwijde escalatie/oorlog.

   Natuurlijk zijn er allerlei mogelijkheden tot tussentijdse interventie, allereerst door het redden van Deutsche Bank (einde Merkel) en daarmee stelt men de totale crash nog eventjes uit maar die crash komt uiteindelijk toch wel.
   Slimme overheden die zijn na de laatste crisis voorbereid en hebben een reeds gedrukte nieuwe munteenheid klaarliggen, voorwaarde is dat deze overheden afdoende goud op voorraad hebben.
   Het huidige systeem heeft als enige waarborg voor de waarde van een munt, vertrouwen. Na een totale crash een nieuwe munt introduceren zonder vertrouwen (lees iets van tastbare waarde zoals goud) is een kansloos verhaal.

   Vandaar misschien ook de oproep van de Duitse overheid onlangs om voor 2 weken voedsel in huis te halen. Indien men had aangegeven dat zij op korte termijn een totale systeemcrash zouden verwachten dan was de boel ook meteen al ingestort.
   Noem het paranoïde maar ook ik kies voor de meest veilige kant en heb voor 2 weken voedsel in huis en ook voor mijn huisdier.

   Hopelijk kijken wij allen over een jaar of 10 terug op deze tijd en zijn wij blij om er goed te zijn doorgekomen. Het is hoe dan ook niet echt een saai tijdperk te noemen.

   14 likes
   • exegese schreef:

    De kans @ Martijn1205 dat mensen een tijdje op zichzelf aangewezen zullen zijn na een wereldwijde crash is zeker niet ondenkbaar. Maar mensen die gewend zijn aan een bescheiden inkomen, die gewend zijn de handen uit de mouwen te steken, die handig en inventief zijn qua eenvoudige techniek en slimme oplossingen zullen daar veel makkelijker door heen rollen dan zij die alleen beschikken over zakelijk inzicht en met twee linkerhanden door het leven moeten. De rijken der aarde zullen wegkruipen in hun schuilplaatsen die al lang en breed met alle comfort zijn uitgerust, maar zullen toch ooit zichzelf weer moeten tonen aan hun slachtoffers die dit allemaal niet in dank af zullen nemen. hun dagen van overwicht en macht zullen geteld zijn en de kentering zal zichtbaar worden. De toekomst zal uitwijzen hoe het af zal lopen en welke keuzes mensen hierna zullen maken. Of ze weer zwichten voor de slinkse trucs van de cabal of dat ze hun hart volgen en zich gaan herinneren waar ze zelf eigenlijk toe in staat zijn en dat ze dat tuig in principe helemaal niet nodig hebben, sterker nog, dat ze heel veel beter af zijn zonder hen.

    11 likes
   • Wim schreef:

    Waarom niet gewoon laten vallen en opnieuw beginnen.

    4 likes
  • onbekend schreef:

   Dat ‘niets ontziend gespuis’ is veel intelligenter dan ‘die Arbeit’. Je weet toch waarover het gaat, je verstaat mij toch… .

   5 likes
   • exegese schreef:

    @onbekend, ze kunnen zo intelligent zijn als ze willen, zonder de vrijwillige medewerking van de massa zijn ze reddeloos verloren. Arbeid, menselijk denkvermogen en creativiteit is de enige economische factor van werkelijke waarde de rest is worthless shit, incluis het hele zwaar overgewaardeerde en zwaar overbetaalde bankengilde. De arbeidsklasse is druk bezig dat in te gaan zien en dat zal werkelijk alles, maar dan ook alles op zijn kop gooien. Het ondoorzichtige kunstje van aandelen, obligaties en derivaten werkt al lang niet meer. Het zijn niet meer dan smerige trucjes om de massa een rad voor ogen te draaien en op hun kosten de zakken te vullen. Gebakken lucht is niet langer te verkopen, zo blijkt.

    20 likes
   • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

    @Onbekend, Ik dacht dat wij solidair zijn in dit land.

    2 likes
  • an argie schreef:

   Ons geld? Er is geen geld. Kijk maar op je bankafschrift, daar staat credit of debet.
   Geld is lucht, getalletjes op een computer!

   Maar wee je gebeente wanneer je een aantal termijnen mist, of je nu een (natuurlijk) persoon, een bedrijf of een land bent! (Is trouwens juridisch gezien allemaal hetzelfde, kijk maar naar de commercial law)

   Dan wordt dit luchtgeld door een bank omgezet in keiharde ASSETS!

   8 likes
  • Jelle schreef:

   Op naar de Nesara.

   2 likes
 • Dolex schreef:

  Dom om het levensgevaarlijke ‘radioactief’ te degraderen tot metafoor. Dat woord moet exclusief blijven voor onzichtbare straling die enorme gezondheidsgevolgen kan hebben.

  En volgens mij is een kernbom niet radioactief totdat hij tot ontploffing komt, dus de metafoor klopt ook nog eens niet. De radioactiviteit komt nà de explosie.

  7 likes
 • Elise49 schreef:

  Vandaar dat de Duitse burgers voor een aantal dagen voedsel enz. moesten/moeten inslaan. Wat weer gigantische problemen op gaat leveren onder de burgers zelf. Hun spaargeld kan worden afgenomen. Zou WO 3 nu echt gaan beginnen(op straat)? En weer in Duitsland. Best spannend komende dagen. Vooral als je de shemitah berekening erbij neemt. Dan klopt het allemaal. Hoe gaat het dan bij ons?

  10 likes
  • mario schreef:

   ook inslaan zou ik zeggen het beperkt zich niet alleen tot duitsland.
   ik heb al een tijd het gevoel dat de zooi gaat klappen, misschien goed ook maar de burger zal wel weer de dupe zijn.

   5 likes
 • Captain Biff schreef:

  De grote financiële instorting staat op het punt te beginnen. Verkruimelen zal het. De mannen met stropdassen verliezen hun status en macht!
  Gepaard zal hef gaan met een hoop kabaal en donderend geraas.
  Eindelijk zal het afgelopen zijn.
  Blijft allen sterk, wanhoop niet,

  het nieuwe tijdperk is nabij

  13 likes
 • Freba schreef:

  Wat “leuk” dat enkele reageerders weer de schuld aan DE Duitsers geven. Dat krijg je ervan als je jaar in jaar uit anti-Duitse sentimenten op de tv ziet en hoort uitgekraamd worden. Zelfs kinderen hebben het over mijn Fahrrad zurueck. Laten wij NL-ers nou lekker blij zijn met die Duitsers naast ons. De meesten zijn vergeten dat zij het communisme buiten de deur hebben gehouden in Europa . Als zij last van druppels hebben, zitten wij in een stortbui. Op het moment dat Duitsland z.g. te machtig wordt en zich niets van die Zionisten gaat aantrekken in de V.S., slaat het addergebroed toe. Eerst VW onderuit halen met stompzinnige milieu-eisen, waar ze zelf maling aan hebben. De V.S. is de grootste vervuiler op de Wereld. En nu de Deutsche Bank naar de klo….. helpen. De Zionisten zijn zo bang dat de “Germaanse” volkeren zich verenigen en vrede sluiten met b.v. Putin, is hun geldelijke macht niets meer waard. China heeft de V.S. al in zijn totaliteit “afgeschreven” Al krijgen ze nooit meer 1 dollarcent terug van de Zionisten, dan nog zijn zij beter op hun toekomst voorbereid. Europa is net de Titanic; tijdens het zinken bleef het orkest doorspelen.
  Armstrong (via het compuprogramma Socrates) voorspelt een 2e Franse Revolutie en de val van de Euro in het najaar 2016, of het voorjaar 2017. Aangezien de man er nog nooit naast gezeten heeft, geloof ik hem meer dan al die Jodenknechtjes in Europa. Noem mij 1 volk op de wereld dat na volledig te zijn vernietigd; binnen 30 jaar weer “bovenjan” was. Wedden dat Aleppo nooit meer opgebouwd wordt. Op Haiti woont men nog steeds in tenten. Er maar roepen dat er geen volksaard is. Slappe praat van de Lafaards.

  6 likes
  • Bataaf schreef:

   Zo was er een zeker aluhoedje die wel een kernbom op Berlijn wilde.
   Gelukkig door de moderators verwijderd.
   Hersenspoelen doet veel met ‘mensen’.

   0 likes
   • ferrimassi schreef:

    Als ze merkel niet aanpakken/wegstemmen mag er van mij ook wel een bom op eigenlijk. Europa gaat dat mens niet overleven.

    1 likes
    • Bataaf schreef:

     Als jij dat werkelijk meent ben je geen haar beter dan aluhoedje.
     Je bent ziek.Een sociopaat.

     0 likes
     • an argie schreef:

      @Ferrimassi,

      Het Duitse volk moet juist TROTS zijn op zijn verleden.
      Hetgene dat hen in het verdommenishoekje heeft gedrukt is alleen aangepraat, maar niet de waarheid.

      Geschiedenis is niets anders dan een stel leugens waar de overwinnaars het mee eens zijn geworden. De daadwerkelijke geschiedenis is compleet anders, zo niet veel genuanceerder dan dat in onze boekjes beschreven staat.

      Wat dat betreft weet Freba als één van de weinigen hoe de vork in de steel zit.

      1 likes
     • ferrimassi schreef:

      Tja er zal iets drastisch moeten veranderen. Dat het duitse volk op heeft gegeven en niet over zijn eigen verleden heen kan stappen is wel duidelijk. Waarom ze niet uit hun lijden verlossen voordat ze de rest van de wereld weer eens mee de vernieling in sleuren? Latere generaties zullen een verschrikkelijk prijs moeten betalen dankzij de apathische duitser.

      0 likes
  • Lucie schreef:

   Die jodenventjes zijn zionisten,dus eigenlijk Khazaren,en geen echte joden.
   Deze komen oorspronkelijk uit een deel van de Oekraïne.
   Het zijn nep-joden,hebben het joodse geloof jaren terug aangenomen en zijn zeer gewelddadig.
   De echte joden zijn niet crimineel en leven nog altijd in de diaspora,mogen nog geen vast verblijf hebben.
   De Khazaren willen de hele wereld in hun macht hebben en zijn al een eind op weg.
   Maar zoals het er momenteel uitziet,vraag ik mij af of het hun zal lukken.
   Putin werkt niet mee,China heeft de dollar al gedumpt,Iran werkt tegen.
   Die criminele Soros hoort ook bij de kliek en heeft al heel wat uitgevreten.

   1 likes
 • Bataaf schreef:

  De grote crisis voor de grote oorlog staat op het punt af te trappen.
  Maak uw borst maar nat!

  Gefabriceerde crisis.Problem action solution.

  2008 was hierbij vergeleken kinderspel.
  Het IMF en de ECB gaan via Deutsche voor de totale controle.

  Ik zie een mogelijk positieve uitkomst en dat is dat die grote oorlog hier hopelijk voor een deel uitblijft en dat wij in het vacuüm ons land wellicht weer terug nemen.
  Tijden van zorgen voor elkaar, klaar staan voor elkaar en offers doen is wat wij gaan meemaken.
  De menselijkheid zal terugkeren in een periode waar juist die menselijkheid enorm op de proef gesteld gaat worden.
  Wat wij nu collectief hebben laten gebeuren zal dan hopelijk niet meer voorkomen.
  Een ezel stoot zich in het algemeen….
  Geschiedenis is cyclisch dus we zullen het zien.

  Sla water in, voedsel, medische spullen, wc papier, kaarsen, vochtige doekjes, zeep, batterijen, en zoveel als u kunt.En zoveel als u kunt bedenken!
  Denk ook na over uw veiligheid en schaf wapens aan.
  Vorm een groep waarvan u op aankunt en trek een plan.

  Onze veiligheidsdiensten staan in dienst van het koningshuis en gaan u niet redden.Het wordt een burgeroorlog achtig scenario en wij kunnen al 6 jaar ( Syrie) zien hoe dat er ongeveer uitziet.

  Een ander positief aspect zal m.i. zijn dat men eens niet meer klaagt wanneer het niet hoeft en klaagt zonder iets te doen.
  Passiviteit gaat niet werken deze keer.
  Actie is de enige optie.Het leven dwingt ons dan echte mensen te worden in plaats van verwende gehersenspoelde zombies die geen 10 min kunnen zonder op die vervloekte telefoons te ‘kijken’.

  De tijd van het oogsten is nu.

  5 likes
  • Eva schreef:

   Als ” hongerwinter baby” vroeg ik mijn moeder later wat ze nou het meest gemist had, behalve natuurlijk hun vrijheid.
   Haar antwoord was zeep, olie en zout. In t Engels: SOS

   2 likes
   • Bataaf schreef:

    Ja, zout is natuurlijk ook een pre.
    Olie is goed om op te stoken en koken.Oud oliestel om op te stoven.En een olie kachel.
    De mensen die die tijd nog kennen kunnen ons eenhoop leren en vertellen als het gaat om voorbereiding.
    Het wekken van groente en fruit is ook heel handig.Blijft jaren goed.

    1 likes
 • RaymondVL schreef:

  Ook vandaag is de Duitse beurs gesloten. Terwijl het gewone volk de hereniging van Duitsland viert wordt er hard achter de schermen in het diepste geheim gewerkt aan een bail out. Mutti Merkel zal de knip open moeten trekken met miljarden belastinggeld of anders volgt er een bail in waardoor alle klanten van Deutsche Bank een deel van hun geld kwijtraken. Van omvallen zal geen sprake zijn. Het kunstmatige pappen en nathouden wordt zo lang als mogelijk volgehouden.

  4 likes
  • an argie schreef:

   Geen bail-out, maar een bail-in.
   Gelegaliseerde roof van bankrekeningen van het spaargeld van de mensen.
   Dit is een herhaling van zetten uit de Weimar Republiek!

   Mijn idee is: Neem alle spaargeld op en zet dit om in wat anders wat goed verkoopbaar is. (zeep, drank, voedsel, zaden, sigaretten, o.i.d)
   Er komt een crash die zijn weerga niet kent en die groter zal zijn dan de crisis uit de jaren ’30 van de vorige eeuw.

   2 likes
 • Freba schreef:

  Yankees go home and stay away from me and MY pension money. The only quote that matters.
  Anders gezegd; ” Blijf met je poten van ONS geld af en rot op naar je boerenkinkelland.”. Om maar in het taalgebruik van Trump te blijven. Zou zo blij zijn als de man president zou worden. Rente omhoog en worden de oudjes geïndexeerd. En Europa vaart er wel bij. Alleen lulletjes geloven in de oprechtheid van de huidige V.S.

  6 likes
 • Onno schreef:

  Uit Duitsland komt veel zegen over ons in de Lage Landen: “prins” Bernhard, Adolf Hitler, Nixie alias Van Laurenberg alias Van Nassau alias Van Oranje en nu dus Deutsche Bank.

  Overigens verschilt de Duitse bevolking niet veel van de Nederlandse: Schulze is gewoon Scholten of Schouten, Zimmermann gewoon Kamerman of Timmerman (foutje van de pastoor), Baumann is gewoon Bou(w)man en von Binsberg of von Kleve gewoon Van Binsbergen of Van Kleef.

  Psychopaten moeten we TESTEN EN UITNEMEN anders gaan we er (evt. in deelprojecten) ALLEMAAL aan en resteert een TYPISCH DRIEDIMENSIONALE ROKENDE PUINHOOP.

  5 likes
 • lowky123 schreef:

  ze worden geholpen, door de overheden, op zeker, want hun maken de nieuwe baantjes voor de politieke poppetjes. dus heb geen illusie,, gewoon geld er in. en de DB zijn schulden zijn gemaakt. met nep geld, gewoon bij gedrukt, op het moment dat de belasting betaler moet betalen, wordt het echt geld, dus het moet gebeuren, nep geld om wisselen voor echt geld, want wij werken

  2 likes
 • Zeven zusters schreef:

  De voorspelling dat er een crisis gaat komen die nog erger dan is dan die van de jaren 30 van de vorige eeuw is al door verschillende mensen voorspeld en ik ben ervan overtuigd dat de ballon binnenkort gaat knappen,zorg maar dat je een flinke voorraad proviand in huis hebt om de eerste nood het hoofd te bieden,zet je geld maar om in flessen water en blikvoer etc want een bankbiljet op je droge boterham gaat hem niet worden en als het er opaan komt gaan mensen over tot ruilen van spullen en kan je je geld gebruiken op het toilet!

  1 likes
  • Eva schreef:

   Zoals ik hierbover al zei…..ik was een ” hongerwinter baby” en heb et dus veel verhalen over gehoord.
   Mijn ouders hadden 2 (bescheiden) zeilboten, die ze ieder voor 1 brood geruild hebben in die winter.
   toont weer aan, dat je geld en spullen niet kunt eten ……alleen heel onvoordelig ruilen.

   1 likes
 • Wim schreef:

  Is het zover? Preppen.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Je kan gewoon electriciteit uit zoutwater halen. Zink- koper+ en koolstof.

  0 likes
 • frans schreef:

  voor 2 tot 3 weken water en voedsel inslaan.
  En warme dekens.

  0 likes
 • Roeland schreef:

  Preppen is zwaar overdreven…
  Als het zo rampzalig wordt, dan moeten er ook een hele boel andere dingen uitvallen. Niet alleen het geld systeem.

  Wat wel zo is… is dat je nu slimme investering kunt doen. Je mag zelf gaan uitzoeken waar ik op doel 😛 Maar met elke grote verandering valt een HOOP geld te verdienen… Als je het aan ziet komen, handel daar dan naar!

  0 likes
 • Raimond schreef:

  Inmiddels zijn we weer2weken verder , is er nog niets aan de hand.

  Ik denk wel..dat n gewaarschuwd mens voor 2 telt,gewoon wat extra levensmiddelen inslaan .en wat goud ,als n soort verzekering op je geld…knipoog

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  >