Financieel

Experts waarschuwen: ‘Radioactieve’ Deutsche Bank kan ieder moment ontploffen

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De laatste weken loopt de spanning rond Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, steeds verder op. De bank zou er dusdanig zwak voor staan dat een redding onvermijdelijk is.

Als spil in het internationale financiële verkeer is Deutsche Bank één van de belangrijkste banken ter wereld. De onrust bij de bank laat zien dat er nog veel mankeert aan het Europese bankensysteem. Grote klanten lopen weg, de beurswaarde is in korte tijd gehalveerd en bovendien is de bank verwikkeld in een reeks schandalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Als Deutsche omvalt kan dat volgens experts een verwoestende impact hebben op het Europese financiële systeem. Joris Luyendijk zei onlangs nog in een debat dat de zogeheten derivaten van Deutsche Bank evenveel zijn als alle bezit op aarde: een kleine 42 biljoen euro. Dit onwaarschijnlijke bedrag komt overeen met 12 maal de omvang van de Duitse economie.

Radioactief

Niemand weet precies waar die derivaten uit bestaan, aldus analist Michael Hewson van CMC Markets. “Deutsche heeft het grootste derivatenboek ter wereld,” zei hij. “Het probleem is dat de bank nauw verweven is met de rest van het systeem.”

“Er is geen openheid over wat er in het boek zit,” vervolgde hij. “Niemand weet precies wat de rimpeleffecten zullen zijn. Dat maakt Deutsche radioactief.”

Pleisters

Deutsche Bank is verbonden met vrijwel iedere grote bank ter wereld. Toch hoeft de bank als het aan bondskanselier Angela Merkel ligt geen staatssteun van de Duitse overheid te verwachten, zo schrijft het tijdschrift Focus op basis van bronnen binnen de regering.

Volgens experts zal Berlijn weinig keus hebben. “De Europese bankensector is zwak en wordt met pleisters bij elkaar gehouden. Ze kunnen Deutsche Bank niet laten omvallen. Daar is de bank te belangrijk voor,” aldus Hewson.

Schandalen

Aanleiding voor de onrust zijn berichten dat de bank in de VS een boete van 14 miljard dollar boven het hoofd hangt wegens het doorverkopen van rommelhypotheken. In 2013 betaalde de bank al een boete van 1,4 miljard euro wegens de verkoop van slechte hypotheken. Deutsche Bank was ook een belangrijke spil in het schandaal rond de Liborrente. Boete: ruim 3 miljard euro.

Volgens Duitse media sjoemelde de bank ook met de Russische roebel. Boete: 50 miljoen dollar. Afgelopen zomer zijn zes bankmedewerkers veroordeeld voor belastingontduiking bij de handel in CO2-uitstootrechten. Deutsche heeft zich ook niet gehouden aan een handelsboycot met onder meer Iran. Boete: 260 miljoen dollar.

De Amerikaanse justitie verdenkt Deutsche Bank ervan Amerikaanse klanten te hebben geholpen bij het ontduiken van belasting via Zwitserland. Boete: 550 miljoen dollar. In 2012 werd bepaald dat Deutsche medeverantwoordelijk is voor het faillissement van het Duitse mediabedrijf Kirch. Schadevergoeding: bijna één miljard euro.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

“Ons” geld is in handen van niets ontziend gespuis, wat zich van geen enkele regelgeving ook maar iets aan trekt. ze deinzen er niet voor terug om uit pure hebzucht de hele economie wereldwijd als een kaartenhuis in elkaar te laten storten. Ik ben benieuwd op welk moment ze van hogerhand besluiten om het hele monetaire stelsel wereldwijd in elkaar te laten storten om het vervolgens onder the New Worldorder met een nieuwe wereldmunt weer uit de grond te stampen, alles volledig ten koste van de mensen aan de onderkant van de maatschappij, zij die zich al sinds mensenheugenis laten misbruiken door dit tuig. Als het goed is gaat het hen dit keer niet lukken. Er zijn al te veel mensen op de hoogte van dit sinistere plan en het zal zonder twijfel gedwarsboomd gaan worden. This time it will explode in their own face !

Dolex
Dolex
7 jaren geleden

Dom om het levensgevaarlijke ‘radioactief’ te degraderen tot metafoor. Dat woord moet exclusief blijven voor onzichtbare straling die enorme gezondheidsgevolgen kan hebben.

En volgens mij is een kernbom niet radioactief totdat hij tot ontploffing komt, dus de metafoor klopt ook nog eens niet. De radioactiviteit komt nà de explosie.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Vandaar dat de Duitse burgers voor een aantal dagen voedsel enz. moesten/moeten inslaan. Wat weer gigantische problemen op gaat leveren onder de burgers zelf. Hun spaargeld kan worden afgenomen. Zou WO 3 nu echt gaan beginnen(op straat)? En weer in Duitsland. Best spannend komende dagen. Vooral als je de shemitah berekening erbij neemt. Dan klopt het allemaal. Hoe gaat het dan bij ons?

lowky123
lowky123
7 jaren geleden

ze worden geholpen, door de overheden, op zeker, want hun maken de nieuwe baantjes voor de politieke poppetjes. dus heb geen illusie,, gewoon geld er in. en de DB zijn schulden zijn gemaakt. met nep geld, gewoon bij gedrukt, op het moment dat de belasting betaler moet betalen, wordt het echt geld, dus het moet gebeuren, nep geld om wisselen voor echt geld, want wij werken

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x