Mens en Dier

Vernietigende kritiek op campagnefilmpje Timmermans: ‘Prietpraat, holle fraseologie’

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!

We staan in Nederland voor hele grote uitdagingen, zegt Frans Timmermans in een campagnefilmpje.

“Maar er is geen uitdaging zo groot, of we kunnen ‘m aan, als we ‘m samen oppakken. Dat kunnen we samen doen als we elkaar leren vertrouwen. Als we meer vertrouwen in onszelf hebben, in ons vermogen om problemen op te lossen. Vertrouwen in elkaar hebben, elkaar weer met meer respect behandelen. En als we ook weer vertrouwen krijgen in een overheid. Een overheid die begint met mensen vertrouwen te schenken,” aldus Timmermans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Als we dat voor elkaar krijgen, dan is er volgens hem geen uitdaging die we niet aankunnen. “Dan kunnen we ervoor zorgen dat de klimaatcrisis wordt aangepakt op een manier die rechtvaardig is, waar iedereen aan mee kan doen. Dan kunnen we ervoor zorgen dat we de bestaanszekerheid voor iedereen in Nederland op orde brengen, dat niemand meer door het ijs zakt.”

Dan kunnen we ervoor zorgen dat we internationaal onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om vluchtelingen en de oorlog in Oekraïne, stelt Timmermans.

Lost cause dit

De lijsttrekker van GroenLinks-PvdA krijgt felle kritiek. “Ik denk werkelijk dat hij zijn eigen prietpraat nog gelooft ook,” zegt Story-baas Guido den Aantrekker.

Hoogleraar Ewald Engelen voegt toe: “Dit is dezelfde holle fraseologie als in zijn brief aan de leden: tel het aantal keren dat het woordje ‘samen’ en ‘vertrouwen’ valt, en je weet dat je met een haarlemmerolieverkoper van doen hebt… Lost cause dit.”

Slecht gekozen beeldspraak

“Hij heeft het er overal en alsmaar over dat niemand ‘door het ijs mag zakken’. Wat een slecht gekozen beeldspraak voor iemand wiens prioriteit het is om de temperatuur op aarde omlaag te brengen. En het enige beeld wat hij oproept is Timmermans die door het ijs zakt. Doei doei,” schrijft jurist Sietske Bergsma.

Sinds de coronaperiode ben ik allergisch geworden voor het woord ‘samen’, omdat u (van CDA, VVD, CU, D66, GroenLinks en PvdA) eigenlijk bleek te bedoelen dat u uw wil/agenda wilde doordrammen en iedereen die daartegen protesteerde censuur, canceling, et cetera ten deel viel, merkt huisarts Els van Veen op.

4.8 215 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Een clown hoort in een circus !

Richard
Richard
10 maanden geleden

Politici en luiers moet je regelmatig vervangen .
en wel om dezelfde redenen 😝

Hans
Hans
10 maanden geleden

wel heel erg dom om de term “door het ijs zakken” te gebruiken terwijl de poolkappen al bijna gesmolten zijn, tenminste, volgens de klimaat-drammers

Ongepriktdekistin.
Ongepriktdekistin.
10 maanden geleden

En daar zit nou net het probleem, “vertrouwen” Ik vertrouw die Timmerfrans voor geen meter.

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x