Homepagina » Spiritueel » Man die een uur klinisch dood was: “Ik zag de hemel en ontmoette daar een overleden vriend”
Man die een uur klinisch dood was: "Ik zag de hemel en ontmoette daar een overleden vriend"

Man die een uur klinisch dood was: “Ik zag de hemel en ontmoette daar een overleden vriend”

Een man die meer dan een uur klinisch dood was beschrijft hoe hij naar de hemel ging en daar werd herenigd met een overleden vriend.

Dr. Gary Wood was 18 jaar oud toen hij samen met zijn 16-jarige zus Sue betrokken raakte bij een auto-ongeluk.

Hoewel zijn zus ongedeerd was, werd Wood doodverklaard door de ambulancebroeders.

Verlost

Na het ongeluk voelde dr. Wood naar eigen zeggen veel pijn. Plotseling werd hij verlost van alle pijn terwijl hij stierf.

In gesprek met Sid Roth, presentator van de show ‘It’s Supernatural!’ zei Wood dat hij naar de hemel ging.

“Sterven is net als het uittrekken van je kleren,” zei hij. “Ik stapte uit dit lichaam, dit aardse pak en ging dwars door het dak van mijn auto terwijl mijn hele leven aan me voorbij flitste.”

Trechter

“Vervolgens werd ik gevangen in een soort trechter die steeds feller werd,” vervolgde hij. “Daarna kwam uit een wolk in de ruimte een enorme gouden satelliet tevoorschijn.”

Dr. Wood, die meerdere boeken over zijn ervaring heeft geschreven, zei dat hij werd opgewacht door een engel die op zijn minst ‘21 meter lang’ was en voor een ‘800 kilometer lang’ hek stond.

“Hij had een zwaard en prachtig goudkleurig haar,” zei hij over de engel. “Er was ook een engel in de stad die enkele boeken in zijn handen hield.”

Terug

Wood zei ook dat hij in de hemel zijn beste vriend van de middelbare school tegenkwam, die bij een ongeluk met een grasmaaier om het leven was gekomen.

Op aarde riep zijn zus zijn naam in de hoop dat hij weer wakker zou worden. Die schreeuw konden hij en zijn vriend naar eigen zeggen in de hemel horen.

“Toen mijn vriend me een rondleiding gaf begon Sue mijn naam te roepen,” aldus dr. Wood. “Mijn vriend zei dat ik terug moest.”

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • PvD schreef:

  Als je een bijna dood ervaring krijgt, en de hemel ziet, maar je wordt teruggestuurd naar aarde dan heb je hier op aarde nog wat lessen te leren, of iets af te maken.

  7 likes
  • WouterV schreef:

   Lijkt erop dat hij terug moest komen om zijn zakken te vullen. Meerdere boeken over een uurtje klinisch dood zijn schrijven is dat niet een beetje overdreven, lijkt er zo op dat hij zijn melkkoe heeft gevonden. En dat is zijn goed recht hoor.

   11 likes
   • Dolex schreef:

    ‘Zakken vullen’ betekent dat je op onrechtmatige manier geld aftroggelt dat je niet toekomt.
    Niet voor mensen die wat voor boek dan ook schrijven, dat door anderen vrijwillig kan worden gekocht.

    2 likes
  • onbekend schreef:

   Waarom altijd maar ‘ hier op aarde nog wat lessen te leren, of iets af te maken?

   1 likes
   • Saundra schreef:

    De aarde is een fysieke planeet en hier kan je fysieke handelingen verrichten. In de hemel kun je niks, in de hel ook niet. Je ondergaat er alleen. Op aarde onderga je ook, maar je kunt er zelf ook dingen veranderen.

    2 likes
   • frans schreef:

    Ja, Saundra, je zou kunnen zeggen; je gaat terug omdat je leven op aarde nog niet
    is voltooid, .
    Die voltooiing kan alles zijn. niet per se lessen. maar wel!; zoalls in dit geval wel blijkt nog een lang leven. en daarin heeft hij boeken geschreven om aan de mensen te tonen dat er een geestelijke wereld is!
    Dat is nu eenmaal met deze tijd waarin we leven een grote noodzaak geworden!
    En ja dat je er dan wat geld mee verdient.
    Het is niet materialistisch enkelzijdig uit te leggen.
    Want we zijn hier niet om de zakken te vullen maar onze Ziel goede levenservaringen te geven!.

    2 likes
 • Louise schreef:

  Eigenlijk zou ik iedereen zo’n ervaring gunnen, dan pas verandert de mens en wordt z’n bewustzijn groter en dus een betere samenleving……..en nee , je hoeft niet bijna dood te zijn voor een BDE……. en hoop ook niet dat iedereen er een boek over gaat schrijven…… er is genoeg informatie……..

  4 likes
  • Saundra schreef:

   Ik denk niet dat een gierigaard, iemand die bezten is van bijv. geld, de hemel een fijne plaats zal vinden.

   1 likes
   • Psychelicious schreef:

    Grappig dat je dat zegt Saundra. Tijdens Ayahuasca sessies heb ik geleerd dat je hiermee de spijker op zijn kop slaat. Het heeft te maken met de bewustzijnsstaat tijdens zo’n ervaring. Ben je bijvoorbeeld hebberig en wil de ervaring graag een kant op sturen, dan kom je demonen tegen (wat overigens niet blijvend is). Laat je los en de ervaring onvoorwaardelijk op je inwerken, dan kom je (ik in ieder geval wel) in een soort godsdomein terecht. Ik denk, maar kan dat natuurlijk niet bewijzen, dat we na de dood een soortgelijke ervaring krijgen waarin ons gevoel/ emotie ons een kant op stuurt. Richting hergeboorte, terug naar huis (het godsdomein), of iets anders. Iets anders, want het universum is oneindig in zijn mogelijkheden. Vanuit hoger perspectief bekeken; ons bewustzijn is een oneindige creator en we sturen onszelf tijdens de illusie van de dood of transitie met gevoel/ emotie. Dat doen we ook als we nog leven, maar dan is de reactie erop niet zo rigoureus en direct merkbaar vanwege de materie, de massatraagheid….

    4 likes
  • Psychelicious schreef:

   Met Ayahuasca kun je ook een soort BDE ervaren…

   4 likes
  • jason schreef:

   haha, geen BDE om een bijna dood ervaring te hebben??? Sorry maar, een BDE is een BDE… een bijna dood ervaring. Ik vermoed dat je bedoelt dat je geen BDE nodig hebt om je bewustzijnsniveau te vergroten. Dat klopt nl.

   0 likes
 • Mars schreef:

  Een 800 km lang hek ? Kan goed schatten??? Had nog perfect zicht. Een engel van 21 meter. Tja no comment meer.

  9 likes
 • Jaya schreef:

  Mooi verhaal.

  8 likes
 • Saundra schreef:

  Dominee Sid zal wel enkele zieltjes erbij hebben gekregen na dit gesprek.
  Het is me wat. Ben je op aarde, dan wil je soms aan de mensen ontsnappen en kom je in de hemel, dan ben je er nooit alleen. Altijd is er zo’n vriend of familielid of Jezus die koekeloert wat je doet. Is dit nou verlossing en bevrijding? Is dat hetzelfde als gezelligheid?

  5 likes
 • charlud schreef:

  Deze man is een echte hoax , een engel van 21m , 800km lange hek.Zijn vriend zei dat hij terug moest.
  Laten wij eens zien wat op de site van deze dr. Wood staat “What transpired during this twenty minute time frame ? Gary met Jesus face to face as he spent time in heaven.
  Gary was then commissioned by Jesus to return to earth, where he was to proclaim the Gospel in such a way as to make Jesus real in the lives of people. Jesus told Gary that wherever he told his story, people would be saved, delivered, and healed.”Ben zelf 40 jaar in de pinkster-charismatsich beweging(als ex-pastor) en herken gelijk de dit soort verhalen die niet gecontroleerd kunnen worden.

  4 likes
 • Wim schreef:

  Mooi verhaal, heerlijk.

  3 likes
 • grumpy schreef:

  Ik persoonlijk hoop dat er niets meer is na de dood, ook niet reincarnatie. Ik heb sinds klein het gevoel dat ik niet hier wil zijn. Niet hier als in tijd, locatie en dimensie. Ik zoek de dood niet op, maar zou het niet erg vinden als\waneer dat gebeurd.

  0 likes
 • Alfred E. Neuman schreef:

  Klinkt als een DMT-tripje. Dat zou ik zelf ook graag eens een keer willen proberen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >