Spiritueel

7 tekenen dat je levenskracht (Qi) in gevaar is

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

levensJe hebt vast weleens gehoord van Qi, Chi, Gi of Ki, oftewel levenskracht. Ze zeggen dat dit een concept is, maar het is realistischer dan je misschien denkt.

Qi is een energievorm, net zoals elektriciteit een energievorm is. Je hebt ook elektromagnetische energie. Dat is de ‘straling’ die bijvoorbeeld ervoor zorgt dat we draadloos op afstand kunnen communiceren. Denk aan mobiele telefoons, 2G, 3G, 4G, Wifi en normale radiouitzendingen die je via de ether kunt ontvangen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Veel vormen van energie

Het is een feit dat energie in vele vormen bestaat en ze hebben meestal één ding met elkaar gemeen: je kunt ze doorgaans niet met het blote oog zien.

Soms hoor je mensen zeggen dat ze alleen geloven in wat ze kunnen zien. Vraag ze maar eens: ‘Geloof je in ‘stroom’? Dat is ook een vorm van energie. Toch? Wel, steek je vingers maar eens in dat stopcontact! Je ziet die stroom niet, maar wat denk je dat er gaat gebeuren?”.

Terwijl je dit leest, nu dus, stroomt er een krachtige energie door en om je heen. Deze mentale, spirituele en emotionele energie gaat onder andere door de chakra’s van je lichaam. Dit zijn energieknooppunten.

Wanneer je chakra’s volledig open staan, is de doorstroming van die energie goed. Wanneer ze gesloten zijn, of een beetje gesloten zijn, levert dat problemen op, omdat je een ophoping krijgt. Er zijn dan delen van jou die teveel, en andere delen die te weinig, van die energie krijgen.

Net als een slagader

Het werkt ongeveer net als een slagader. Wanneer deze verstopt is, stroomt je bloed niet meer goed door en krijg je gegarandeerd (ernstige) problemen. Wanneer een chakra verstopt is, stroomt de energie niet meer goed door en krijg je ook problemen.

Het ‘moeilijke’ voor sommige mensen is vaak dat een (slag)ader fysiek zichtbaar is en een chakra niet.

Bloed dat niet goed meer doorstroomt is eenvoudig meetbaar, maar energie die geblokkeerd raakt, is vaak minder goed meetbaar. Maar dat wil niet zeggen dat het probleem er niet is.

Chakra’s

Wanneer een chakra geblokkeerd is, is dat net zoiets als een geknikte tuinslang. Er sijpelt nog steeds water door, maar het druppelt, in plaats dat het er met kracht doorheen stroomt.

Wanneer één of meerdere van je chakra’s geblokkeerd zijn, is de hoeveelheid energie die je beschikbaar hebt beperkt. Het is je levensenergie die slechter stroomt. En dat heeft een groter effect op je dan je je voorstelt.

Als de brandstoftoevoer in een auto steeds slechter wordt, zal deze ook met horten en stoten steeds slechter gaan werken. Totdat je stilstaat.

Welke chakra’s heb je?

qi levenskracht levensenergie chakras

Van de 114 chakra’s die je hebt zijn er 7 het meest belangrijk.

Dr. Hiroshi Motoyama, oprichter van de International Association for Religion and Parapsychology, zegt: “We kunnen de chakra definiëren als een energiecentrum dat draait als een wiel en opent als een bloem.”

Dr. Motoyama heeft zijn wetenschappelijke werk gewijd aan het overbruggen van de wereld van het wetenschappelijke en het spirituele. Hij ontwikkelde daartoe een instrument (AMI) dat chakra-energieveranderingen kan meten.

Dit instrument werkt, doordat het kleine elektrische, magnetische en optische veranderingen rondom het lichaam kan detecteren, terwijl een persoon zijn aandacht richt op de chakra’s.

Professor Valerie Hunt gebruikte een instrument om de elektrische activiteit van de spieren op de plaatsen van de chakra’s te meten. Zij schreef het boek Infinite Mind: Science of the Human Vibrations of Consciousness.

Wat Hunt ontdekte noemde ze ‘mystieke persoonlijkheden’, omdat ze hogere niveaus van menselijke elektromagnetische energie kon meten. Dit gebeurde zodra de proefpersonen zich focusten op hun chakra’s.

En met deze onderzoeken werd wetenschappelijk bewezen dat chakra’s en de energie die er doorheen stroomt realiteit is.

Vechtsport op basis van blokkeren levenskracht

Dat Qi bestaat en zeer belangrijk is, wordt ook bewezen met een techniek die gebruikt wordt in een bepaalde Chinese vechtkunst. De techniek heet Dim Mak, ook wel ‘dodelijke aanraking’.

Wat er gebeurt tijdens een Dim Mak is dat met een snelle zachte tik op een bepaalde chakra, de Qi-stroom op dat punt in één keer volledig geblokkeerd wordt. En dat is zo ernstig dat mensen die deze tik krijgen onmiddellijk uitgeschakeld zijn.

Het is een biomechanische reactie, waardoor ze in een fractie van een seconde niets meer kunnen. Als deze Dim Mak niet opgeheven wordt, is de kans erg groot dat deze persoon binnen uren tot dagen sterft. Een Dim Mak moet dan ook altijd direct daarna opgeheven worden, want de gevolgen kunnen catastrofaal zijn.

Met bovenstaande wordt aangetoond hoe belangrijk het is dat jouw Qi goed moet kunnen stromen.

Top 7 problemen als je levenskracht (deels) geblokkeerd is

Wanneer één of meerdere chakra’s geblokkeerd zijn, kun je dat voelen of merken.

 1. WORTELCHAKRA
  Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht en uithoudingsvermogen
 1. SACRAALCHAKRA
  Impotentie, angst voor genieten, andere sexuele problemen
 1. ZONNEVLECHTCHAKRA
  Schaamte, weinig gevoel van eigenwaarde, onvermogen om zich te ontspannen, emotionele instabiliteit
 1. HARTCHAKRA
  Niet invoelend, onvermogen om van jezelf en van anderen te houden.
 1. KEELCHAKRA
  Moeite met je te uiten, spreekangst
 1. VOORHOOFDCHAKRA
  Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht en uithoudingsvermogen
 1. KRUINCHAKRA
  Bekrompen, materialistisch
Overige klachten
 • hoofdpijn
 • bronchitis
 • presbyopie (leesbril)
 • oogklachten
 • overgewicht
 • (chronische) vermoeidheid
 • vormen van ADHD of PDD-NOS bij kinderen

Maar ook emotionele en/of psychische klachten zoals burn-out, onzekerheid, problemen met communicatie of seksualiteit, om er maar een paar te noemen, kunnen ontstaan door een minder goede energiedoorstroming van één of meerdere chakra’s.

Wanneer je één of meerdere van dit soort klachten hebt, kan het zijn dat je last hebt van een (deels) geblokkeerde energiedoorstroming.

Gelukkig kun je jouw chakra’s thuis snel openen en 100% gezond maken met deze twee speciale Trancewerk-sessies:

 • Chakrahealing Geleidemeditatie
 • Breng je chakra’s in balans

Deze mooie combinatie van twee sessies neemt je als het ware bij de hand en begeleidt je door het hele proces, waarmee je jouw chakra’s in optimale conditie brengt. Het enige dat je hoeft te doen is luisteren.

Wanneer je regelmatig luistert naar deze beide sessies kun je veel problemen gewoon thuis oplossen.

Het is een uitstekende manier om meer balans in je leven te creëren en mentale en fysieke problemen aan te pakken en snel op te lossen. Bovendien zijn beide sessies heerlijk diep ontspannend.

Download deze combinatie vandaag nog.

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button