Buitenland

Tienduizenden protesteren tegen nieuwe Mexicaanse president

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tenminste 32.000 mensen zijn op zondag de straat opgegaan in Mexico-Stad om te protesteren tegen de nieuwe president Enrique Peña Nieto.

Ze beschuldigen de voorman van de oppositionele PRI (Institutioneel Revolutionaire Partij) van verkiezingsfraude.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De betogers hebben de televisiereus van het land, Televisa, omgedoopt tot ‘leugenfabriek’. De demonstranten die door de Mexicaanse hoofdstad liepen beweren dat Peña Nieto de verkiezingen heeft gewonnen door kiezers om te kopen en een agressieve mediacampagne te voeren. Dat laatste zou hij gedaan hebben door Televisa rijkelijk te belonen voor positieve verslaggeving over zijn partij.

Nepotisme

Peña Nieto haalde 38,2 procent van de stemmen en bleef daarmee zijn linkse uitdager Andres Manuel Lopez Obrador voor, die 31,6 procent van de stemmen behaalde. De PRI regeerde Mexico tot 2000 71 jaar onafgebroken. Gedurende die periode werd de partij vaak beticht van corruptie, nepotisme en verkiezingsfraude. De centrum-rechtse regeringspartij PAN (Nationale Actiepartij) van Felipe Calderón werd derde.

De lokale autoriteiten schatten dat tijdens de betogingen zondag 32.000 mensen op de been waren, maar de demonstranten beweren dat het aantal tenminste twee keer zo hoog lag. Het is de tweede keer sinds de presidentsverkiezingen van 1 juli jongstleden dat er een betoging is georganiseerd. Tijdens de eerste demonstratie op 7 juli liepen in totaal 50.000 mensen mee.

Protesten Mexico

Verschillende politieke bewegingen hebben hun aanhangers opgeroepen de inauguratie van de nieuwe Mexicaanse president op 1 december aanstaande te boycotten.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
algo
algo
11 jaren geleden

KIJK EENS OP YO SOY132 OP YOU TUBE EN JE ZAL ZIEN DAT DIT GROOTS IS, VEEL WAKKERE MENSEN NU DE REST NOG.
OP DEZE 3DE ANTI REGERING STAKING WAREN WEDEROM MILJOENEN MENSEN WERELDWIJD VAN DE PARTIJ, ECHTER IN HET REGULIERE NIEUWS WEDEROM NIKS, MAAR MAAKT NIKS UIT WE KOMEN ER WEL

tomaat
tomaat
11 jaren geleden

ze hebben groot gelijk zij weten hoe die president is waarschijnlijk . al wij ook wisten hoe een president was als het een rotzak was willen wij dit ook niet ….voor mij mag het hoor is een goed voor beeld voor dat hier ook iets gebeurt waar wij niet blij om zijn je zit er wel 4 jaar aan vast toch

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x