Mens en Dier

Steeds een stapje verder: Elon Musk stopt chip in hersenen van aap

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De startup Neuralink van Elon Musk heeft een computerchip in het brein van een aap gestopt. De aap kan nu met zijn gedachten computerspelletjes spelen. Neuralink werkt aan een interface tussen mens en computer.

Musk legde uit dat de chip met hele kleine draadjes met de hersenen is verbonden. Volgens de miljardair kun je niet eens zien waar de chip naar binnen is gegaan. “Het is een blije aap,” aldus de Tesla-baas. Afgelopen jaar implanteerde Neuralink al een chip in het brein van een varken.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook mensen gebruik kunnen maken van de technologie. Je zou dan apparaten zoals smartphones met je brein kunnen aansturen. Musk sprak op Twitter van een symbiose tussen mens en AI. Volgens de rijkste man op aarde wordt kunstmatige intelligentie op den duur slimmer en sneller dan het menselijk brein. We hebben dan een ‘computerbrein’ nodig om ‘bij te blijven’.

Gestoord

Veel mensen vinden het implanteren van chips in de hersenen een enge ontwikkeling. “Amerika dient gestopt te worden. Echt, dat levensgevaarlijke land is gestoord aan het worden,” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Musk denkt dat-ie God is? Nou? Gestoord.”

Eerder stelde World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab voor chips te implanteren bij mensen om hun gedachten te kunnen lezen. Steeds een stapje verder richting transhumanisme.

[Business Insider]

4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
1 jaar geleden

En waar is deze onzin voor nodig?

Edward
Edward
1 jaar geleden

Ze zijn compleet gestoord, wie stopt deze mafkezen !

Corrie de Jong
Corrie de Jong
1 jaar geleden

Rudde en de Jonge zijn nu op tv met een persconferentie.ze zeggen datcer een Russische variant virus is en dat we weer uit de lock down als we ons massaal laten vacineren dan krijgen we meer vrijheid.en ik weet zeker dat er weer veel mensen intrappen.hij praat niet over de griepvirus want die heerst nu net zoals ieder jaar.

Henk R
Henk R
1 jaar geleden

Nou meneer Musk , dat computer brein hou ik liever op mijn computer. Heb trouwens een volwaardige computer in mijn zak, ok het is van de concurrent een pinephone 64 met Linux.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

61
0
We lezen graag je reactie!x