Homepagina » Mens en Dier » Steeds een stapje verder: Elon Musk stopt chip in hersenen van aap
musk
Foto: Elon Musk (Daniel Oberhaus (2018) CC BY 2.0)

Steeds een stapje verder: Elon Musk stopt chip in hersenen van aap

De startup Neuralink van Elon Musk heeft een computerchip in het brein van een aap gestopt. De aap kan nu met zijn gedachten computerspelletjes spelen. Neuralink werkt aan een interface tussen mens en computer.

Musk legde uit dat de chip met hele kleine draadjes met de hersenen is verbonden. Volgens de miljardair kun je niet eens zien waar de chip naar binnen is gegaan. “Het is een blije aap,” aldus de Tesla-baas. Afgelopen jaar implanteerde Neuralink al een chip in het brein van een varken.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook mensen gebruik kunnen maken van de technologie. Je zou dan apparaten zoals smartphones met je brein kunnen aansturen. Musk sprak op Twitter van een symbiose tussen mens en AI. Volgens de rijkste man op aarde wordt kunstmatige intelligentie op den duur slimmer en sneller dan het menselijk brein. We hebben dan een ‘computerbrein’ nodig om ‘bij te blijven’.

Gestoord

Veel mensen vinden het implanteren van chips in de hersenen een enge ontwikkeling. “Amerika dient gestopt te worden. Echt, dat levensgevaarlijke land is gestoord aan het worden,” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Musk denkt dat-ie God is? Nou? Gestoord.”

Eerder stelde World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab voor chips te implanteren bij mensen om hun gedachten te kunnen lezen. Steeds een stapje verder richting transhumanisme.

[Business Insider]
4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
3 maanden geleden

En waar is deze onzin voor nodig?

Willem
Willem
Reactie op  Anne
3 maanden geleden

Ik zou dit niet als onzin bestempelen , maar meer als een heel groot gevaar voor den vrije mens !!

Nonatal..
Nonatal..
Reactie op  Willem
3 maanden geleden

Kan net zo goed helpen om tegen ‘zulk’ gevaar te beschermen, de ongekende mogelijkheden! De manier waarop, dat is belangrijker en natuurlijk wat en waarom iets wel of niet en wat dan is.. Mooi toekomst kan maken netzo.. En daarom gewoon enig beheerst toevoegen ff kan wennen of het wat is etc. gewoon tijdje aankijken vanzelf vertrouwd raakt, dan evt wel wordt geaccepteerd als het wat is. Dan is het al heel wat ander als meteen experimenteel de hele wereld met vals exuus(liegen bedriegen en manipulatie toch door en door forceren kost wat en tegen beter weten in wil en ondank toch door-stauwen “en in de toekomst toch geen wil of wat dan ook meer hebt” he! En nou wil je of niet? Dan zeg nee! Mooi niet! Maar verder hangt het er maar net van af!

Willem
Willem
Reactie op  Nonatal..
3 maanden geleden

Ik geloof niet meer in de mooie verkoop praatjes , we blijven er in trappen .

Het gaat allemaal om controle !!

Pieter
Pieter
Reactie op  Anne
3 maanden geleden

Dan kun je Youtube video’s 10 sec sneller downloaden en is het gelijk duidelijk of het gecensureerd moet worden of niet 🙂

Nonatal..
Nonatal..
Reactie op  Anne
3 maanden geleden

Stefen Hawkin welleens van gehoort? Moet maar eens op zoeken kijken wie en wat en hoe! dus een chip spraak-comp. bediende Zo heel erg is de techniek geen eens, maar wat men er mee doet! En waarom enzo voort ook nog meer kan noemen! . Wat het te betekenen heeft noem maar op, maar geen rede zie dit als verkeert, kan zelf denk ook wel een geheugen chippe bijt korte termijn geheugen of me ADHD en Dyslexie mee verhelpen in de toekomst, dan ben ook heel blij.. dat is zeker zo!

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Nonatal..
3 maanden geleden

Steven Hawking heeft meer dan eens een bezoek gebracht aan Jeffrey Epsteins pedoparadijs Little Saint James. Hij bevond zich in goed gezelschap van o.a. Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho – Heineken (666) en haar echtgenoot Michael de Carvalho.

Maak de kat wijs
Maak de kat wijs
Reactie op  Anne
3 maanden geleden

Eenn techno super psychopaat in dienst van de technocratische wereld elite. Die soms eem beetje de coole dude uithangt tov ome satan Bill Gates maar ondertussen hetzelfde wil.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Anne
3 maanden geleden

Voor nodig, om het nadien op mensen uit te voeren daarvoor gebruiken ze bewust eerst Varkens die in heel veel opzichten gelijk zijn aan een mens. Vandaar dat zelfs een hartklep van een Varken daarom niet afgestoten wordt door het menselijk lichaam.
Heb eens gelezen dat een mens hetzelfde smaakt als een varken, waarschijnlijk omdat ze zoveel gemeen hebben.
https://www.parool.nl/nieuws/onze-hersenen-lijken-veel-op-die-van-varkens~b06ad066d/

Vertrouw niets van Elon de Muskrat hij wil build back better voor hem en zijn vriendjes.

Edward
Edward
3 maanden geleden

Ze zijn compleet gestoord, wie stopt deze mafkezen !

Nonatal..
Nonatal..
Reactie op  Edward
3 maanden geleden

Of hoe? Hey… Zo dus bijv. met chips een tegen-leger!

Corrie de Jong
Corrie de Jong
3 maanden geleden

Rudde en de Jonge zijn nu op tv met een persconferentie.ze zeggen datcer een Russische variant virus is en dat we weer uit de lock down als we ons massaal laten vacineren dan krijgen we meer vrijheid.en ik weet zeker dat er weer veel mensen intrappen.hij praat niet over de griepvirus want die heerst nu net zoals ieder jaar.

Rob
Rob
Reactie op  Corrie de Jong
3 maanden geleden

Wel erg apart dat een virus allerlei nationaliteiten kan hebben.

Henk R
Henk R
3 maanden geleden

Nou meneer Musk , dat computer brein hou ik liever op mijn computer. Heb trouwens een volwaardige computer in mijn zak, ok het is van de concurrent een pinephone 64 met Linux.

Rob
Rob
Reactie op  Henk R
3 maanden geleden

Dacht je dat het nog wat uitmaakt wat voor systeem er op staat? Ook die telefoon verzend en ontvangt gegevens. Dat is altijd na te gaan. Je moet toch altijd gebruik maken van een netwerkwerk van de grote spelers dus daar gaat gewoon die data overheen. Alles wat een chip heeft is te vinden. En als ze eenmaal een beetje profiel hebben van wat voor data er overheen gaat dan hebben ze je zo in de peiling. Er is ook al gezegd dat open source steeds meer de standaard aan het worden is. Denk even na. Normaal gesproken heb je slechts enkele bedrijven die de systemen ontwikkelen. Wat is er beter voor een heersende macht dan een enorme hoeveelheid ‘open source’ ontwikkelaars die systemen gezamelijk sneller ontwikkelen dan enkele bedrijven die een gesloten systeem ontwikkelen?

Frans
Frans
3 maanden geleden

Heb je dan al een plan om dit te stoppen.
Roepen we niet al 10 maanden hoe stoppen we dr Corona-onzin?
De wereld is in handen van Tech!
De polituek is technocratisch.
De gezondheidszorg is tech.
Onderwijs is dommermakend dan ooit te voren. Ook Tech!

Heeft iemand gezien dat een groot deel van de scholen een WIFI-UPDATE heeft gehad . Door 5g en meer te plaatsen..
Nee niemand want daarvoor zaten we in Lockdown! !
Alles is ongezien en bij nacht en avond gedaan.
Er komen straks zieke kinderen naar huis van school.
De verschijnselen lijken of zijn gelijk aan die van corona!
En dan? Juist alle kinderen vaccineren!
Hoe kunnen we de schadelijke straling van 5 en 6 G te niet doen in de scholen!
Ik maak mij zorgrn!

Gmonique
Gmonique
Reactie op  Frans
3 maanden geleden

ik maak mij ook zorgen en ik heb last van dat 5 G apparaat wat hier vlakbij op een hoge flat is neer gezet,die staat er al een paar jaar. Sindsdien Heb last van fluittoon in mijn oren,lijd aan slapeloosheid , vermoeidheid,vaak last van hoofdpijn tegen migraine aan. bloedonderzoeken gehad , Huisarts weet het niet wat er scheelt. En dan nu nog de stress van de “griep ” chaos. want daar word ik ook nog es agressief van ja ja kort lontje ,het doet je lijf geen goed hoor!! Nu willen ze de kinderen aanpakken ,mag hopen dat ouders nu in opstand komen en hun kinderen veilig gaan houden. Ik zou mijn kinderen thuishouden en eerst uit laten zoeken.

jannie
jannie
Reactie op  Frans
3 maanden geleden

Geen toestemming voor vaccinatie of testen van je kind op de (basis)school! Download de voorbeeld brief!

https://www.burgerfront.nl/geen-toestemming-vaccinatie-test-op-basisschool-voorbeeldbrief/

De voorbeeld brief kan je gratis downloaden . Het staat op bovenstaande pagina bij
Aansprakelijkheidsstelling-schooldirecteur   Download

Gmonique
Gmonique
Reactie op  jannie
3 maanden geleden

Bedankt Jannie , ik heb het meteen op FB gegooit 😉

Jan van Vliet
Jan van Vliet
Reactie op  Frans
3 maanden geleden

Heb een nieuwe 5G telefoon. Merk er niks van. Behalve dat ie bloedsnel is. Leuk hoor!

Remco
Remco
Reactie op  Jan van Vliet
3 maanden geleden

Houd hem vooral flink tegen je oor aan dan weet je zeker dat die laatste hersencellen ook gauw verbrand zijn

Elise
Elise
3 maanden geleden

Het enge is niet het chipje, het enge is dat men jouw via dat chipje kan gaan sturen. Dat je dus dingen gaat doen, die je zelf niet wilt. bv. iemand dood laat maken. Of dat je gewoon een robot wordt.

Nonatal..
Nonatal..
Reactie op  Elise
3 maanden geleden

En dat willen we zekr weer zo 1 2 3 niet, natuurlijk! Duidelijk wezen!

Pessimist*
Pessimist*
3 maanden geleden

Als je de serie black mirror kijkt op Netflix, dan zie je wat er in dit artikel bedoelt wordt. Enge ontwikkeling!

Rob
Rob
3 maanden geleden

Het duistere kwaad gaat precies de tegengestelde kant van de evolutie op. Evolueren gaat om verruiming in bewustzijn. Het duistere kwaad vervangt alles wat wezenlijk is door technologie. Dat alleen maar voor eigen macht om steeds meer onder controle te krijgen. Zelf zullen ze uiteraard niet die technologie in hun lichaam laten implanteren. Ze willen alleen de mens aan het technologische systeem koppelen zodat zij de planeet voor zichzelf hebben.

Nonatal..
Nonatal..
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Als er alleen maar wapens mee maakt of ter onderdrukking te massa manipulatie dan wel ja.. of dat alles mogelijk is wat ergens mee kan?? Ligt toch aan wat er mee gedaan gaat worden. En als ze dat willen, beter zorgen dat dat mislukt jat toch! Tenzij het wel iets goeds is maar op deze wijze geforceerd soort wereld overname, nog dood dan dat dus!

Maria
Maria
3 maanden geleden

Twee gestoorde idioten.
Levensgevaarlijk volk!!! En niemand met een beetje hersens komt hiertegen in opstand. Wie hierin meegaat is net zo gestoord.
Satan en zijn trawanten in actie.

Christina
Christina
3 maanden geleden

Het zijn monsters dezen die daar mee bezig zijn, onmensen!

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Christina
3 maanden geleden

idd Christina…..weer zo n /gestoorde/?

x

Check Also

schwab

Kijk: Klaus Schwab kondigde in 2016 de breinchip al aan

World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab zei in ...

nos jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal maakt kinderen warm voor microchip in brein

Als je vaccinaties in één adem noemt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

61
0
We lezen graag je reactie!x