Homepagina » Mens en Dier » Steeds een stapje verder: Elon Musk stopt chip in hersenen van aap
musk
Foto: Elon Musk (Daniel Oberhaus (2018) CC BY 2.0)

Steeds een stapje verder: Elon Musk stopt chip in hersenen van aap

De startup Neuralink van Elon Musk heeft een computerchip in het brein van een aap gestopt. De aap kan nu met zijn gedachten computerspelletjes spelen. Neuralink werkt aan een interface tussen mens en computer.

Musk legde uit dat de chip met hele kleine draadjes met de hersenen is verbonden. Volgens de miljardair kun je niet eens zien waar de chip naar binnen is gegaan. “Het is een blije aap,” aldus de Tesla-baas. Afgelopen jaar implanteerde Neuralink al een chip in het brein van een varken.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook mensen gebruik kunnen maken van de technologie. Je zou dan apparaten zoals smartphones met je brein kunnen aansturen. Musk sprak op Twitter van een symbiose tussen mens en AI. Volgens de rijkste man op aarde wordt kunstmatige intelligentie op den duur slimmer en sneller dan het menselijk brein. We hebben dan een ‘computerbrein’ nodig om ‘bij te blijven’.

Gestoord

Veel mensen vinden het implanteren van chips in de hersenen een enge ontwikkeling. “Amerika dient gestopt te worden. Echt, dat levensgevaarlijke land is gestoord aan het worden,” reageert vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Verpleegkundige Marga Bult voegt toe: “Musk denkt dat-ie God is? Nou? Gestoord.”

Eerder stelde World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab voor chips te implanteren bij mensen om hun gedachten te kunnen lezen. Steeds een stapje verder richting transhumanisme.

[Business Insider]
4.6 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
10 maanden geleden

En waar is deze onzin voor nodig?

Edward
Edward
10 maanden geleden

Ze zijn compleet gestoord, wie stopt deze mafkezen !

Corrie de Jong
Corrie de Jong
10 maanden geleden

Rudde en de Jonge zijn nu op tv met een persconferentie.ze zeggen datcer een Russische variant virus is en dat we weer uit de lock down als we ons massaal laten vacineren dan krijgen we meer vrijheid.en ik weet zeker dat er weer veel mensen intrappen.hij praat niet over de griepvirus want die heerst nu net zoals ieder jaar.

Henk R
Henk R
10 maanden geleden

Nou meneer Musk , dat computer brein hou ik liever op mijn computer. Heb trouwens een volwaardige computer in mijn zak, ok het is van de concurrent een pinephone 64 met Linux.

x

Check Also

nederland

In Nederland kun je nu betalen met een chip in je hand: ‘Het is de mark of the beast’

De Tilburgse tattooshop The Tattooist implanteert als ...

schwab

Kijk: Klaus Schwab kondigde in 2016 de breinchip al aan

World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab zei in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

61
0
We lezen graag je reactie!x