Buitenland

Media oorverdovend stil: ‘1 miljoen mensen’ lopen mee in vrijheidsmars Londen

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen zaterdag verzamelden zich naar schatting ruim één miljoen mensen in Londen om te betogen voor vrijheid. In de mainstream media bleef het oorverdovend stil. In de schaarse mediaberichten over de massabetoging werd gesproken over ‘hooguit 10.000’ demonstranten.

Marianna Spring van de BBC twitterde dat ‘enkele duizenden anti-lockdownbetogers’ door Londen liepen. Ze voegde toe dat het vooral ging om mensen die ‘geloven in internetcomplotten’. Haar collega Mike Wendling zei dat er ‘hooguit 5000 tot 10.000’ betogers meeliepen, die volgens hem ‘geen normale mensen’ waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hieronder zie je de ‘enkele duizenden’ betogers door Oxford Street lopen:

De NOS kwam met een klein berichtje met de nietszeggende titel: ‘Acht agenten gewond in Londen’. In het nieuwsbericht wordt gesproken over ‘rellen in Londen’ die plaatsvonden na een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen. “Onder de noemer Unite For Freedom demonstreerden zo’n 10.000 Britten onder meer tegen een voornemen van de regering om een vaccinatiepaspoort in te voeren,” aldus de NOS.

Onderstaande filmpjes laten zien hoeveel mensen er op de been waren.

“Kijk hoeveel mensen deelnamen aan het anti-lockdownprotest in Londen. Het overgrote deel werkt hard en ontkent corona niet, maar is zeer ontsteld over de nevenschade die het autoritarisme heeft veroorzaakt,” zegt freelance schrijver James Melville.


Journaliste en radiopresentatrice Bev Turner schreef op de dag van de mars: “Londen. Vandaag. Misschien wel een miljoen mensen die vreedzaam protesteren, die boos, gemarginaliseerd en bezorgd zijn. En geen woord hierover in het Journaal.”


Ook tv-presentatrice Tonia Bruxton maakte zich boos: “Geen woord hierover op tv of in de mainstream media. De journalistiek is dood. Wij zullen de waarheid verspreiden.”


[Daily Expose]

4.3 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Het is overal hetzelfde verhaal. Hoelang kunnen ze het nog volhouden om het te negeren. Op deze manier gaan steeds meer mensen in opstand komen. Nog een paar miljoen erbij,kan toch niet ontkend gaan worden!

dave
dave
3 jaren geleden

overdrijven is ook een vak.1miljoen ziet er toch echt anders uit

cat
cat
3 jaren geleden

waar blijven de miljoen in nederland

jacob
jacob
3 jaren geleden

Hoogste tijd dat we Hilversum massaal gaan overnemen om het echte nieuws te melden.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x