Homepagina » Buitenland » Bilderbergconferentie 2015: waar criminelen zich onder ministers begeven
Bilderbergconferentie 2015: waar criminelen zich onder ministers begeven

Bilderbergconferentie 2015: waar criminelen zich onder ministers begeven

Guardian-journalist Charlie Skelton doet zoals ieder jaar verslag van de Bilderbergconferentie. Of althans, dat probeert hij. Op de G7-top worden journalisten in de watten gelegd, maar op de bijeenkomst van de Bilderbergers worden ze gezien als een grote bedreiging.

Skelton schrijft dat hij in zijn hotelkamer een bezoek kreeg van drie Oostenrijkse politiemannen. Ze vroegen hem naar zijn legitimatie, die 10 minuten daarvoor nog was onderworpen aan een grondig onderzoek bij een controlepost, en twee minuten daarvoor bij een andere controlepost.

De journalist werd naar zijn auto geleid. Terwijl een groep agenten zijn auto doorzocht, werd hij door een andere groep ondervraagd: “Waar woon je? Wat doe je hier?” Skelton: “Ik ben een journalist en ik leef in een politiestaat. Jullie?”

“Uw adres alstublieft,” zei één van de agenten. Skelton besloot de agenten erop te wijzen dat ze een journalist als crimineel behandelden, terwijl echte criminelen op het punt stonden te arriveren bij het hotel dat ze bewaakten. Veroordeelde criminelen. Zoals voormalig CIA-baas David Petraeus, die twee jaar voorwaardelijke celstraf en 100.000 dollar boete kreeg wegens een affaire met de schrijfster van zijn biografie, aan wie hij vertrouwelijke informatie had doorgespeeld.

Skelton legde uit dat Petraeus nu werkt voor het private equity-bedrijf KKR, dat gerund wordt door Bilderberger Henry Kravis. Voor de zoveelste keer werd het nummer van zijn rijbewijs genoteerd.

“Kan ik nu gaan?” vroeg Skelton. Weer een ‘nee’. Hij besloot nog maar wat criminelen op te noemen. De Oostenrijkse vastgoedbaron René Benko werd veroordeeld wegens omkoping, maar kreeg toch een uitnodiging voor de Bilderbergconferentie van dit jaar. “Ken je Benko?” De agent knikte. Hij leek zich een beetje te schamen.

Vergeet prins Bernhard niet, hij was de grootste fraudeur, aldus Skelton. Hij ontving 1,1 miljoen dollar aan steekpenningen van Lockheed en Northrop. Het schandaal werd zo groot dat Bilderberg in 1976 uit schaamte een jaartje oversloeg.

Terwijl Skelton aan alle kanten omringd werd door agenten besloot hij ze een verhaaltje te vertellen over HSBC. De voorzitter van de bankenreus, Douglas Flint, neemt vaak deel aan de Bilderbergconferentie en is dit jaar ook weer te gast. Samen met een lid van de bestuursraad van de bank, Rona Fairhead, en hoofd van de juridische afdeling Stuart Levey.

De Guardian meldde vorige week dat de Britse zakenbank een schikking heeft getroffen van 38 miljoen euro vanwege witwaspraktijken bij de Zwitserse tak van de bank. Het gaat om de hoogste boete die de autoriteiten in Genève ooit uitdeelden.

Hoe zal de Britse minister van Financiën George Osborne op dit alles reageren? Simpel: hij houdt zich drie dagen schuil in een Oostenrijks luxe hotel met drie topmensen van de bank. Heel transparant. Vijf jaar geleden beloofde Osborne ‘de meeste radicale vorm van transparantie te implementeren die het land ooit had gezien’. Wat hij deze week in Oostenrijk doet is net zo transparant als een alp.

Na 35 minuten mocht Skelton gaan. De zaklampen gingen uit en de agenten liepen weg. “Wacht even, ik heb nog niet verteld dat Henry Kissinger werd gehoord in verband met oorlogsmisdaden…”

“Goedenavond, meneer.”


[Guardian]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Het is net een distopische science fiction film over een samenzwering van “De Schaduwregering”… alleen, het is echt…

nunki
nunki
6 jaren geleden

Ik heb ooit in de jaren negentig met mijn blote kont in een bubbelbad met een hele dikke sigaar deze conferentie bezocht. Het zijn gewoon een groep mensen die lekker bijpraten. Er wordt gefilosofeert over de grotere zaken. Er wordt gepraat over het wel of niet bestaan van god/aliens. Zoiets zoals we hier op deze site doen.

Mijn ervaring met dit festijn is dus gewoon erg goed. Al dat kwaadsprekerij is overdreven. (Weet wel dat deze mensen echt de wereld bepalen en beheersen. Zoals ze Tesla ooit kaltgestellt werd.

huisheks
huisheks
6 jaren geleden

Waar zijn de legendarische reacties van Henk001 ?
Dacht dat hij er wel weer een linkje voor zou weten.

jenne
jenne
6 jaren geleden

Het is de bijeenkomst van de onmensen, mensen met een gestoorde psyche, behept met wellust van macht en geld, en wij de mensheid laat dit gebeuren, om dat wij allang in onze eigen paralel wereld leven, en die groeid met de dag, waar door hun invloedssfeer tot een macabre masturbatie wordt.
Sta op gevallene der aarde, en sluit U aan één.
Denk ook eens aan die arme mensen in de Oekraïne, die dagelijks worden vermoord, kan heel goed binnen kort hier gebeuren.

x

Check Also

corona

Beelden: Europese bevolking staat massaal op tegen coronabeleid – ‘Genoeg!’

Overal in Europa zijn mensen zaterdag massaal ...

senator

Ierse senator haalt hard uit naar Big Pharma wegens profiteren van virus

De Ierse senator Sharon Keogan sprak zich ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

30
0
We lezen graag je reactie!x