Homepagina » Gezondheid » Gezonde mensen worden blootgesteld aan zinloze interventies die een risico op ernstige bijwerkingen hebben. Arts ageert tegen griepprik
Gezonde mensen worden blootgesteld aan zinloze interventies die een risico op ernstige bijwerkingen hebben. Arts ageert tegen griepprik

Gezonde mensen worden blootgesteld aan zinloze interventies die een risico op ernstige bijwerkingen hebben. Arts ageert tegen griepprik

Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen voor de werkzaamheid van de griepprik. Dat betoogt arts-epidemioloog Dick Bijl.

De belangrijkste reden om tegen griep te vaccineren is het verminderen van complicaties en overlijden.

Velen gaan ervan uit dat er minder complicaties en sterfgevallen zijn als minder mensen griep krijgen. Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor, stelt Bijl.

Zinloze interventies

Hij merkt op dat niet-deskundige politici, artsen met belangenverstrengelingen en een falend overheidsbeleid de discussie over de griepprik domineren.

“Het is verontrustend hoezeer de adviezen van de huidige deskundigen en politici getuigen van een groot gebrek aan wetenschappelijk en helder denkvermogen,” klinkt het.

Gezonde mensen worden blootgesteld aan zinloze interventies die bovendien een risico op ernstige bijwerkingen hebben.

Toenemende vaccinatieafwijzing

De overheid wordt geconfronteerd met toenemende vaccinatieafwijzing in de bevolking, een ontwikkeling die door de huidige ondeskundige Kamerleden niet kan worden omgebogen omdat zij zich baseren op onderzoeken van artsen met belangenconflicten, merkt Bijl op.

Kamerlid Raemakers spande toch wel de kroon: hij dacht dat haardimmunisatie zoiets was als haatzaaien.

Vergroten

Sommige artsen en politici willen vaccinaties verplicht stellen, maar dat zal het wantrouwen van de bevolking vermoedelijk alleen maar vergroten, aangezien er nog steeds geen wetenschappelijke bewijzen voor de werkzaamheid van de griepprik zijn, stelt Bijl.

Om een einde te maken aan de huidige situatie moet de overheid volgens hem open zijn over belangenverstrengelingen en daar afstand van nemen.

[Huisarts en Wetenschap]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Haha, een overheid die open moet zijn en afstand moet nemen van belangenverstrengeling. Droom lekker verder, dat gaan ze never nooit doen op basis van vrijwilligheid. Het volk zal ze op de knieën moeten dwingen door domweg niet mee te werken aan hun smerige plannen. Dat is onze morele plicht in feite

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Degenen die mij of de mijnen een prik (vaccinatie) in het lichaam gaan geven zonder mijn uitdrukkelijke toestemming, zullen van een koude kermis thuiskomen. Dat is zeker.

jolo
jolo
2 jaren geleden

Zie maar op te boksen tegen de medicijnenlobby dar win je nooit van?

Straalmans
Straalmans
2 jaren geleden

Op allerlei producten heb je een garantie. Als het niet (goed) werkt, kun je het terugsturen en je geld terugkrijgen of soms een vervangend middel. Behalve bij medicijnen. Eenmaal ingenomen, ben je zelf verantwoordelijk voor het resultaat en als je bij de arts gaat geeft die je nog een trap na door te zeggen dat als je twijfels had, had je het niet moeten innemen. Terwijl een hele hoop artsen ook twijfels over de werking van de griepprik hebben, maar wel braaf een brief sturen om het te halen.

x

Check Also

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

de jonge

De Jonge over arts die ivermectine goed idee vindt: ‘Die moet natuurlijk wel op zijn jasje worden gespuugd’

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg zorgminister ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x