Universum

Vreemde zwaartekrachtsvelden in zonnestelsel trekken objecten uit hun baan. En dat kan maar één ding betekenen

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen zeggen Planeet Tien op het spoor te zijn. Uit onderzoek naar banen van objecten in de Kuipergordel blijkt dat zich daar nog een planeet ter grootte van Mars moet schuilhouden.

Het object staat volgens onderzoekers van de Universiteit van Arizona ongeveer twee keer zo ver van de zon als Neptunus.

De banen van veel objecten in de Kuipergordel maken een hoek van ongeveer acht graden met het hoofdvlak van ons zonnestelsel.

Nieuwe planeet

De wetenschappers hebben dit gelinkt aan de zwaartekrachtsinvloed van een grote planeet in het buitenste deel van ons zonnestelsel.

“Dit is niet wat je verwacht te zien als je alleen de bekende planeten in ons zonnestelsel meetelt,” zei Kathryn Volk van de Universiteit van Arizona over de afwijkende banen.

“Dat betekent dat je er een nieuwe planeet bij moet halen – Planeet Tien, ervan uitgaande dat Planeet Negen bestaat,” voegde ze toe.

Nog verder weg

De planeet moet op ongeveer negen miljard kilometer van onze zon staan. Planeet Negen zou zich op een nog grotere afstand bevinden.

“Alles wijst op [het bestaan van] een extra planeet,” zei Volk.

10 keer groter

Afgelopen jaar voorspelden wetenschappers van het California Institute of Technology het bestaan van een negende planeet die 10 keer groter is dan de aarde en op 700 AE (astronomische eenheden) van de zon staat.

Het onderzoek zal worden gepubliceerd in The Astronomical Journal.

[Alles over Sterrenkunde, New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leopold
Leopold
5 jaren geleden

Lekkere fantasie weer jochies…

Zetareticulan
Zetareticulan
5 jaren geleden

Planeet 10? Noemen we het niet meer planet X?

Olivier P
Olivier P
5 jaren geleden

Wellicht vragen vele mensen zich af waarom onze wetenschappers die 2 planeten niet kunden vinden.
Wel heel simple toch ?
die zijn plat.
de andere ook, maar die staan altijd goed naar ons gericht, zodt we hun oppervlakte kunnen zien. die planeet 9 en plannet 10 zien we in profiel, en aangezien ze plat zijn, zien we ze niet. logische hé ?

PS: voor diegenen met een plaate kop of een holle kop, ik maak de euuuh vreemde redeneringen van de holle en platte aarde een beetje belachelijk 😉

helder
helder
5 jaren geleden

Niburu. I hope to live to tell.!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x