Homepagina » Gezondheid » Stille epidemie: honderdduizenden Nederlanders langdurig aan zware pijnstillers. Dit is een veel veiliger en beter (natuurlijk) alternatief
Stille epidemie: honderdduizenden Nederlanders langdurig aan zware pijnstillers. Dit is een veel veiliger en beter (natuurlijk) alternatief

Stille epidemie: honderdduizenden Nederlanders langdurig aan zware pijnstillers. Dit is een veel veiliger en beter (natuurlijk) alternatief

Miljoenen Nederlanders lijden aan chronische pijn, vaak zonder dat er een duidelijke oorzaak is. Reguliere medicijnen zijn vaak ontoereikend en hebben bovendien nare bijwerkingen.

In steeds meer landen wordt medicinale cannabis voorgeschreven in plaats van een pilletje.

Neem bijvoorbeeld dr. Peter Grinspoon uit de Amerikaanse stad Boston. Deze docent van de Harvard Medical School schrijft bij diverse kwalen medicinale cannabis voor, vooral bij chronische pijn, angst en slaapproblemen.

Veel veiliger

Grinspoon is van mening dat cannabis de pole position moet krijgen bij het bestrijden van chronische pijn.

Hij stelt dat het overmatig voorschrijven van reguliere middelen vooral te maken heeft met fantastische reclame en druk vanuit Big Pharma op de artsen.

Volgens hem is cannabis een veel betere chronische pijnbestrijder en daarnaast is het veel veiliger.

Dat terwijl het gebruik van opioïden in de afgelopen jaren leidde tot een ware catastrofe in de Verenigde Staten en Canada.

Stille epidemie

In Nederland wordt inmiddels al gesproken van een stille epidemie en wordt het aantal langdurige gebruikers geschat op zo’n 200.000.

Je kunt je om die reden afvragen waarom cannabis niet op grote schaal wordt voorgeschreven tegen pijn.

Dat komt volgens dr. Grinspoon omdat lange tijd – ten onrechte – is beweerd dat cannabis zeer verslavend is, schizofrenie veroorzaakt en geen therapeutische effecten bezit.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat cannabis juist wel therapeutische effecten heeft.

Geldverspilling

Het probleem zijn de overheidsorganisaties die het farmaceutische onderzoek bepalen en die het onderzoek naar medicinale cannabis al decennialang manipuleren, aldus Grinspoon.

Zo zijn er in de afgelopen 40 jaar miljarden dollars geïnvesteerd in talloze onderzoeken om – tevergeefs – de schadelijkheid van medicinale cannabis aan te tonen.

Wat een geldverspilling, benadrukt Grinspoon.

Nauwelijks

Daarnaast leer je tijdens je opleiding nauwelijks iets over de therapeutische werking van cannabis.

De tekstboeken gaan nergens over, aldus dr. Grinspoon.

[DeWereldMorgen]


Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. ‘t Zal beteren nu al beweren ze dat cannabis niet werkt maar hun chemische variant wel de smeerlappen.

  10 likes
 2. Het ophemelen van cannabis is ook gevaarlijk. Toen ik nog jong was ging ik met jongeren om die gebruikte. Zat ik daar met mensen waar je geen zinnig gesprek mee kon voeren. Ben er toen uit gestapt. Geen van die kinderen hebben een fatsoenlijk leven opgebouwd. Sterker nog: er zijn er vroeg overleden.
  Het gevaar: langdurig gebruik vermindert effect en je gaat op zoek naar zwaardere middelen. Door de verslaving het criminele pad opgegaan.
  Denk meer aan oplossing van: trauma pijn behandelen.(leren ontspannen/leren op de juiste manier te bewegen/daar de balans in zien te krijgen) Vaste ritme krijgen in slapen/opstaan/eten.(de basis) enz.
  Mijn denkwijze: Als iets niet goed zit, dan moet je helemaal terug naar de basis. Je moet proberen uit die cirkel te komen. Medicatie/drugs verdooft alleen. Zorgt ervoor dat je er afhankelijk van wordt.(kost je ook nog geld/je lever gaat eraan)Pakt niet het werkelijke probleem aan.

  2 likes
  • Stepping stone theorie is al lang geleden bewezen niet waar.Zelf je plantjes genoeg voor jaar gebruik geen stelen nodig.Ik kon en kan ook mensen van vroeger en die hebben bijna allemaal een bedrijf soms klein soms groot hetzelfde voor maatschappelijke positie’s mischien ligt het aan de mensen zelf wel problemen geen problemen.Bij echte pijn werkt ontspannen niet.Er is geen verband met leverschade en cannabis integen deel cannabis heeft een helende werking op het imuunsysteem.
   Kortom beter u huiswerk doen iplv totale al jaren wetenschappelijk onderuitgehaalde onzin uitkramen.
   De Americaanse onder zoeker clark heeft 40 jaar betaalt wetenschappelijk onder zoek naar slechte eigenschappen van cannabis doorzocht en zijn eind conclusie was niet schadelijk.Men kreeg namelijk fondsen voor wetenschappelijk onder zoek als het doel was slecht eigen schappen aantonen en dat zegt toch wel wat.Elise
   Mvrg,Marcel

   3 likes
  • Ter info; (universitaire studie, voor wat het waard is)
   https://www.mediwietsite.nl/cbd-blokkeert-opiaten-beloning-brein-en-helpt-verslaving/
   Money walks, bullsh*t talks.

   2 likes
  • Beste Elise, die kinderen waar jij vroeger mee omging hadden wellicht al mentale problemen, hun vroege sterfte kun je niet aan wiet gebruik koppelen zonder van achterliggende probleem op de hoogte te zijn. Zelf weet ik van paar medische specialisten dat zij buitensporig veel alcohol gebruikten waarvan 1 net in de dertig , na poging zelfdoding niet meer werkzaam mocht zijn als arts. Mentale problemen en buitensporig gebruik van genotsmiddelen komt overal voor, wil ik hier mee zeggen.

   2 likes
  • Het ontkennen van een verslaving is in mijn ogen ook niet goed.

   2 likes
 3. Bij deze,mijn ingezonden brief naar het zorg instituut verandwoordelijk voor negatief cannabis vergoeding basis paket advies voor de minister:

  Cannabis is tot nu toe een van de weinige pijn stillers die vanwege het in medische kringen vaststaande feit dat pijn bestrijding leid tot vermindering van angsten .Dit is in een gesprek afgelopen week met Ton Dewijs door hem bevestigd.Omdat cannabis er ook voor zorgt dat storende gedachten niet gaan malen maar sneller dan normaal worden afgevoerd en de patiënt zich beter op andere onderwerpen kan concentreren ook mediteren is makkelijker.Kortom zoals in een t.v./youtube toespraak enige jaren geleden is bevestigd door een voorlichter op drugs gebied van president Obama nadat hij excuus maakte voor 40 jaar misleiding op cannabis gebied namelijk dat cannabis wel eens het enige medicijn voor ptss kan zijn.
  Wat goed voor ptss bij veteranen is ,is natuurlijk goed voor alle Trauma slachtoffers.
  Pijn bestijding van cannabis is dusdanig dat men gewoon alles kan voelen. Het werkt goed bij zenuw pijnen minder goed bij ontstekings pijnen.En anders dan opiaten niet verslavend voor het grootste deel van bevolking.
  Dat het goed werkt bij kinderen met toevallen ook bewezen.
  Dat het helpt voor eetlust bij chemo is ook bewezen.
  Dat nog nooit iemand een overdosis van cannabis heeft gekregen .
  Voor een veteraan zonder pijn is cannabis toch veilig te gebruiken zelfs jaren lang juist omdat alle gevoelens in tact blijven anders dan jaren lang gebruik van antiedepresie medicatie die zware levens lange schade kan aanrichten door permanente ontwrichting van hormoon stelsels.
  Het artikel over cannabis waar u op wijst gaat over andere toepassingen dan al 10.000 jaar bekent.Zoals in de regels over cannabis van de un in 1961 bevestigt namelijk cannabis is toe gestaan voor wetenschappelijk onderzoek en als medicijn.
  Volgens Ton Dewijs is u beslissing niet wetenschappelijk maar politiek.Ik wijs u erop dat de minister Opstelten weg moest omdat hoge ambtenaren wetenschappelijke uitslagen in een bepaalde richting stuurde namelijk cannabis slecht afschilderen om zwaar beleid op dat gebied goed te praten.Men wil geld verdienen met het illegaal houden van cannabis daar past het criminaliseren van cannabis en doen alsof het geen medicijn is in.
  U besluit betekend dat een stuk of tien veteranen en duizenden kwetsbare mensen de crimminaliteit worden ingedreven iplv dat zij gewoon een veilig vergoed door de basis verzekering medicijn kunnen ophalen bij de apotheek .En hun leven in extra angst moeten doorbrengen bloodgesteld aan politie agressie iplv rust en genezing of beheersbaar trauma.
  En aan vervolging bloot staan.Die vervolging is ook een reden aangezien het een hoop mensen bij politie en justitie aan het werk houd tevens kan justitie geld en goederen in bestag nemen en de opbrengst gaat naar de staat ,een ordinear verdien model gebaseerd op zwart afschilderen van cannabis.
  De waarheid is dat er nu meer dan 100 parmalogische stoffen in cannabis zijn gevonden en om die te onderzoeken en eigenschappen in kaart te brengen is nog veel meer wetenschappelijk onderzoek nodig.Aangezien al deze stoffen in samen stelling met elkaar bepaalde medische eigen schappen kunnen hebben voor specifieke ziektes en er voorzover ik heb begrepen er tussen de 20.000 en 30.000 overdracht stoffen in ons immuun systeem zitten is er een gedegen mogelijkheid dat cannabis heel veel van deze overdrachtstoffee kan na bootsen en daar is inderdaad meer onderzoek voor nodig niet voor de bekende eigen schappen die staan buiten kijf zoals eerder gemeld.
  U advies aan de minister was niet op een dubbel gecontroleerde wetenschappelijke conclusie gebaseerd maar op niet controleerbare bronnen onderzoek gepubliceerd bij een wetenschaps magazine waar iedereen kan publiceren wat men maar wil in welke richting dan ook.
  Ik vraag u dan ook om nog eens heel goed te kijken naar de ineens niet werkzaam heid van cannabis in het belang van de volks gezondheid in nederland speciaal trauma slachtoffers.

  P.S.uit onderzoek onder soldaten in de Vietnam bleek dat alleen de kinderen uit familie’s met alcoholisten niet stopte met heroine gebruik na terugkeer .Het gen voor alcohol reargeerd ook op opiaten dat weet iedereen in de medicijn wereld deze mensen kunnen ook niet stoppen met medicatie opiaten en dus heb je vanzelf een klant voor het leven.
  Goed uitgedacht door psychopaten als verdien model.
  En nu koffie
  mvrg,Marcel
  k heb van 1990 tot 1998 een legaal bedrijf in medicinale cannabis gehad.De medicinale cannabis is nu een bedrijf van een broer van een hoge ambtenaar in de drugs bestrijding en werkt met inbeslag genomen genetica zoals in een nieuws uur uitzending afgelopen september werd bevestigd.
  Hoogachtend M.N.J.Koningen

  4 likes
 4. Het gaat om geld, veel geld dus dat is belangrijk ! De rest vegen ze de kont mee af.

  3 likes
 5. We leven in een maatschappij die gericht is op het veroorzaken van pijn. Of het nu is door het consumeren van dieren (burgers) of het uitbuiten van mensen (bedrijven), het dwingen van mensen (overheden), overal wordt pijn veroorzaakt. Dit gaat alleen maar erger worden, want mensen denken vooral aan eten, drinken, slapen, werken, entertainment en voortplanten en zijn daarom makkelijk in de greep te houden. Neem van iemand een van deze dingen weg en je ziet hoe ongelukkig hij/zij wordt. Dit ongeluk wordt verdoofd door pijnstillers, alcohol of drugs. Men zou dus iets aan de fundamentele doelstelling van de maatschappij moeten doen, maar daar heb je verlichte mensen voor nodig en die zijn er nauwelijks.
  Zijn bijv. Van der Staaij, Rutte en Buma verlicht? Of verblind?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ze is vermoord! Geschokte reacties na dood bestsellerschrijfster die 'corruptie binnen vaccinatie-industrie ontmaskerde'

Ze is vermoord! Geschokte reacties na dood bestsellerschrijfster die ‘corruptie binnen vaccinatie-industrie ontmaskerde’

Bestsellerschrijfster Jennifer Jaynes, die onder meer schreef ...

Het parlement is omgekocht door Big Pharma. Professor doet boekje open

Het parlement is omgekocht door Big Pharma. Professor doet boekje open

Het Amerikaanse Congres is omgekocht door Big ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.