Gezondheid

Mexicaanse oud-president roept op tot legalisering cannabis

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Mexicaanse oud-president Vicente Fox heeft gezegd dat cannabis moet worden gelegaliseerd om zo de positie van de gewelddadige drugskartels te verzwakken.

Wanneer cannabis is gelegaliseerd zal de conservatieve oud-leider de plant zelf ook gaan kweken, zo zei hij vanaf zijn ranch in San Francisco del Rincón.

Fox, oud-directeur van de Mexicaanse tak van Coca-Cola en tussen 2000 en 2006 president, verraste velen toen hij de overheid als één van de eersten opriep om illegale drugs te legaliseren. Hij ziet dit als de enige manier om de geweldsspiraal te doorbreken.

Exporteren

“Mexico moet cannabis naar plaatsen exporteren waar de plant al legaal is,” stelde Fox, tevens lid van een groep Zuid-Amerikaanse oud-leiders die pleiten voor de legalisering van drugs.

Nadat oud-president Felipe Calderón in 2006 de aanval opende op de drugsbendes van het land zijn in zes jaar tijd meer dan 70.000 mensen overleden als gevolg van het drugsgeweld, zo blijkt uit overheidsdocumenten.

Verkeerd beleid

“Dit grote probleem kan worden opgelost door drugs te legaliseren,” zei Fox. “Onderdrukking of geweld werkt alleen maar meer geweld in de hand.”

Een rapport uit 2011 van de Internationale Commissie voor Drugsbeleid toonde aan dat experimenten met legalisering van drugs bewijzen dat drugsgebruik er niet door toeneemt. Volgens de commissie voeren vooral de Verenigde Staten op dit punt een verkeerd beleid. De regering zou een veel humaner beleid moeten voeren, zo vindt de commissie.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Carnivore
Carnivore
9 jaren geleden

En dat ‘m gelijk heeft.

Je slaat er 2 vliegen mee in 1 klap; je pest er de gangsters mee en mensen voelen zich veel vrijer, minder de les gespeld door de overheid.

Trouwens, wie wil er nog onbetrouwbaar spul kopen van een louche figuur in ’t straat als je veel goedkoper je eigen productje -biologisch dan nog- in de tuin kan kweken.

Ik zie niet in waarom ik alcohol, cocaine of een ander duur middel zou moeten gebruiken.
Met 1000 soorten en elk een gradatie in effect, is cannabis een godsgeschenk van de natuur.
Enkel spijtig dat de overheid me nog zwaar kan pakken als ze wil, maar tja wat wil je als een oud eerst minister voorzitter is bij de raad van bestuur van InBev?

peter
peter
9 jaren geleden

Leuk hoor, de mexicaanse oud president met een gouden sombrero op de foto.
Wie verzint dat? In de mainstream media weten ze er trouwens ook raad mee…

hans
hans
9 jaren geleden

“cannabis moet worden gelegaliseerd” en de man denk dat dan het geweld ten einde zal zijn? Ik denk dat andere drugs te winstgevend zijn waardoor het geweld door zal gaan. Dit lijkt me meer een noodkreet dat het geweld niet in te dammen is.

Lampje
Lampje
9 jaren geleden

Vrijgeven is beter, dan een crimineel promotie geven.(Zie het voorbeeld nederland)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x