Homepagina » Buitenland » Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?
Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?

Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft gelijk al duidelijk gemaakt dat de EU een superstaat moet worden.

En mensen die hier niet aan mee willen doen, mogen niet aanschuiven aan tafel.

Zo werden Roemeense en Hongaarse kandidaten voor de Europese Commissie ‘ongeschikt’ verklaard.

Schepje bovenop

‘Toevallig’ uit lidstaten die niet gecharmeerd zijn van het Brusselse federalistische model, aldus politicoloog en oud-diplomaat Johannes Vervloed.

De Europese Commissie ziet zichzelf sinds enige tijd als politiek lichaam. Daar doet Von der Leyen nu een schepje bovenop.

Zij presenteerde in het Europees Parlement haar nieuwe ministersploeg, met Frans Timmermans als vicepresident.

Artikel 7-procedure

Die reisde eerder naar Hongarije en Polen om te vertellen dat die landen zich beter moesten gedragen, op straffe van de artikel 7-procedure, merkt Vervloed op in een artikel voor OpinieZ.

Hij verwacht dat we dit soort bezoekjes vaker gaan zien met het nieuwe team onder leiding van Von der Leyen.

Haar nieuwe buitenlandchef, de Spanjaard Josep Borell, wil bovendien een EU-leger bestaande uit 60.000 manschappen.

Fortuin

Verder moeten de lidstaten meer geld ophoesten voor de EU-begroting. “Vooral de ‘Groene Agenda’ van Timmermans gaat een fortuin kosten,” stelt Vervloed.

Het aantal lidstaten dat voorstander is van dit beleid neemt echter steeds verder af.

De genadeklap voor de federalisten kan in 2021 met de verkiezingen in Duitsland en Frankrijk worden uitgedeeld, besluit de ex-diplomaat.

[OpinieZ]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Ik geloof niets van een verandering vanuit Brussel de EU heeft de macht en die blijven ze gewoon gebruiken en misbruiken.

Alleen een keiharde confrontatie helpt misschien het probleem EU op te lossen.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  H.J.
1 jaar geleden

Precies zo is het @H.J., de EU is een natte droom van de nazi’s die uiteindelijk toch uit kwam. Die zullen zij zeker niet zonder slag of stoot opgeven. Hoe zij de Britten de voet dwars weten te zetten om uit te treden spreekt boekdelen. Hun macht is nog steeds groot en overal aanwezig. Landen die er uit willen zullen hen het mes op de keel moeten om dat voor elkaar te krijgen.

Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
1 jaar geleden

Mevrouw Van Der Leyen heeft geen enkele legitimiteit voor een dergelijk model.

En zeker niet als aangestelde van een land dat nog géén honderd jaar gelden het presteerde om tientallen miljoenen mensen ( tientallen miljoenen keren 1 persoon ) te vermoorden in de meest walgelijke en gruwelijke omstandigheden.

Dit was zelfs een officiële politiek in dat land.

De naïviteit aangaande die schurkenstaat of potentiële schurkenstaat mag stillaan stoppen.

Wij Europeanen hebben vele redenen om Duitsland nog eeuwen lang en misschien zelfs millennia lang te blijven wantrouwen met elke vezel van ons wezen.

Het is dom om dit te vergeten.

Duitsland ( en trouwens geen enkel ander ) heeft geen enkel, maar dan ook geen enkel, recht om dergelijke ideeën voor te staan.

Tussen 1933 en 1945 heeft Duitsland duidelijk en vele malen bewezen een totaal onbetrouwbaar land te zijn zonder enig geweten!!!

Duitsland is NIET veranderd, Duitsland wordt nog een beetje onder controle gehouden!

Als er nog zoiets voorvalt, als is het maar een duizendste van het verleden, zal Duitsland nucleair en terecht van de kaart geveegd worden.

Men heeft dat wellicht trouwens wellicht overwogen in 1944_1945.

Maar het is de vraag of men toen al voldoende atoombommen bezat.

Met landen als Duitsland en Frankrijk mag men niet en NOOIT naïef zijn.

Frankriijk, zie Nazi-Frankrijk ( Pétain-Frankrijk ).

Hetzelfde geldt in zekere zin voor Italië en Spanje.

TACP
TACP
Reactie op  Koen De Vriendt
1 jaar geleden

“Mevrouw Van Der Leyen heeft geen enkele legitimiteit voor een dergelijk model.”

Ik ben bang dat u het toch verkeerd heeft. In “Artikel 71 van het Verdrag van Lissabon” is letterlijk alle politieke macht overgedragen aan de EU met uitzondering van nationale veiligheid, maar dat is recentelijk in een ander verdrag gesneuveld. Op basis van hetzelfde artikel heeft de EU de volledige macht om alle nationale wetgeving van lidstaten (dus ook grondwetten en ongeschreven/gebruiksrecht) te negeren; en indien gewenst direct te vervangen door EU wet en regelgeving. Zonder tussenkomst van nationale parlementen of nationale rechtbanken.

De enige reden waarom de EU hier nog niet massaal gebruik van heeft gemaakt is omdat men toen des tijds niet de benodigde infrastructuur had om alle verkregen macht ook daadwerkelijk te kunnen handhaven. Anno 2019 is men in de afrondende fase. En is het eigenlijk alleen nog maar wachten wanneer de elite de tijd rijpt acht om het systeem volledig op te blazen, en de EU probleemloos meteen kan instappen. Daar komt nog bij dat al jaren alle nieuwe wetgeving en veranderingen (ook op gemeentelijk, provinciaal en waterschap niveau) direct getoetst moet worden aan al bestaande EU wet en regelgeving en een hele sleur aan andere internationale verdragen.

Dan hebben we het nog niet eens over de geheime ISDS rechtbanken die boven alle nationale wetgeving staan, of de speciale status van private organisaties zoals de BIS. Die tot geen enkel land ter wereld tot de orde en/of gecontroleerd kunnen worden, omdat ze juridisch gezien boven alle nationale en reguliere internationale wetgeving staan. Terwijl alle natie staten weldegelijk alles moet uitvoeren wat daar vandaan komt.

Nederland bestaat feitelijk alleen nog maar op papier (al geldt dit voor elk land in de wereld); dus al die praatjes van de gecontroleerde verzet partijen van links en rechts populisten die waarschuwen dat als we niet oppassen we alle macht kwijt raken. En andere vergelijkbare opmerkingen, zijn alleen maar bedoeld om een rookgordijn op te hangen zodat de mensen denken dat er nog iets via democratische wegen aan gedaan kan worden. Burgers ongeacht het tijdperk waarin men leeft/leefde hebben werkelijk waar nog nooit serieuze invloed gehad op de politieke macht, wat dat betreft zit er weinig tot geen verschil tussen de moderne wereld en de feodaliteit uit het verleden. De adel, geestelijkheid en hoge koopvaardij/industriële klasse van toen is nog steeds volledig aan de macht, zo ie zo is de “natie staat” altijd al een illusie geweest. De wereldkaart en de wereldbevolking zijn al zo vaak in het verleden opgeschud en verandert wanneer de elite dit nodig achtte, dat is vandaag de dag echt niet anders.

koloth
koloth
Reactie op  TACP
1 jaar geleden

TACP Het verdrag van Lissabon is niet rechtsgeldig, de nederlandse bevolking heeft toendertijd tegen gestemd. Net zoals de hele EU niet rechtsgeldig is, de bevolking heeft er niet mee ingestemd. Dus al die wetten en zooi kunnen straks zo de prullebak in en Rutte de gevangenis in wegens meineed en moord (MH17)

TACP
TACP
Reactie op  koloth
1 jaar geleden

@ Koloth

Leuk hoor dat populistische stoere praatje, maar juridisch houdt het geen enkele stand. Het uitgeschreven referendum uit 2005 was geen correctief bindend referendum, maar een raadplegend referendum zoals de meeste recente referendums waren. Ook werkt het in de praktijk niet zo omdat jij en ik (want uiteraard ken ik ook niet alle verdragen) of wie dan ook; niet op de hoogte zijn van het bestaan van internationale verdragen (of nationale wetgeving), of het er niet mee eens zijn. Dat ze dan niet rechtsgeldig zijn.

Er is maar 1 manier om hieronder uit te komen, en dat is het uitroepen tot iets wat in Nederland uiteraard strafbaar is, maar reken maar dat dit net zo’n verwoestende uitwerking zal hebben op het land. Wat dat betreft zijn er geen “cleane” oplossingen, maar kennelijk leeft u nog in hele naïeve wereld.

Onbek
Onbek
Reactie op  Koen De Vriendt
1 jaar geleden

– Het lijkt erop dat de Nazi’s de reis naar planeet Aldebaran wellicht gemaakt hebben.
KDV: ga je oorlog voeren tegen planeet Aldebaran?

Rob
Rob
Reactie op  Koen De Vriendt
1 jaar geleden

@Koen

Dus jij wilt het hele land plat gooien en het hele volk uitroeien? Dan heb je precies dezelfde gedachte als de Cabal / Khazariaanse Maffia over de hele mensheid: uitroeien dat volk. Duitsland is net het probleem, wel de top van dat land, net als de top van nagenoeg elk land. Het enige waar we vanaf moeten komen is de politiek en hun eigenaren, niet het hele volk. Misschien dat het zou kunnen als het volk van elk land massaal de eigen politiek de gracht in schopt want zelf stappen ze niet op en van bovenaf worden ze aangestuurd.

Je zegt dat Duitsland nog geen 100 jaar geleden 10tallen miljoenen mensen vermoord heeft. Besef je wel dat er sindsdien een veelvoud aan doden zijn gevallen door alle oorlogen? Daar zit alleen elke keer de elite van deze wereld achter, achter elke oorlog. Die worden in Washington DC georganiseerd, een ministaatje dat, net als Vaticaanstad, geen deel uit maakt van het land waarin het licht. Washington is het oorlogscentrum van de wereld waar de top van de macht de wereld mee verovert om alles in hun controle te krijgen. Daar komen ook de eerste en tweede wereldoorlog vandaan.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

……..Verder moeten de lidstaten meer geld ophoesten voor de EU-begroting……….

Als het UK uittreed dan zal ook de EU begroting niet aangepast worden en wordt de Britse bijdrage verdeeld onder de andere lidstaten zodat Nederland als rijk land weer het relatief grootste deel op haar bordje krijgt

wow
wow
1 jaar geleden

Een europees leger?? OMG maar goed dat de bunkers in Ijmuiden nog te gebruiken zijn. Mensen word wakker,…overheden zijn altijd op zoek naar oorlog,..een europes leger dat moeten wij niet willen!!!!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Een Europees leger gaat er komen. Voor Nederland niet ongunstig want ons volk heeft altijd een belabberd .eger gehad..
Dad’s army is nog gevaarlijker. Ja laten we eerlijk blijven als er gevochten gaat worden dan gaan onze militairen naar huis want het wordt eng.
Maar een financieel-economisch systeem waar volop aan wordt gewerkt is wel zeer nadelig voor Nederland. Laten we wel zijn, de EU bestaat uit Duitsland en het failliete Frankrijk en Nederland mag alleen afdragen en zijn mond houden en straks de pensioengelden gaan overmaken.

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Het feit dat het Nederlands leger niet altijd vecht, ligt aan de politiek, niet aan het leger zelf.

Ik kan je ook vertellen dat er meer mensen sneuvelen voor Nederland als dat jij denkt, allemaal voor jouw vrijheid hier. Dat zijn degene waar jij nou overheen pist.

Ik heb zo’n vermoeden dat je zelf niet in het leger hebt gezeten, jammer, dan had je geweten waar je over praatte.

TACP
TACP
Reactie op  ChiXiStigma
1 jaar geleden

@ ChiXiStigma

Voor onze vrijheid hebben wij niet gevochten hoor, ik ben half Nederlands/Amerikaanse en heb zowel in de US navy als airforce gediend; en wat wij de laatste jaren gedaan hebben heeft niets te maken gehad met onze vrijheid te verdedigen. Ja, ik ben onwijs trots met wie ik gediend heb, en het kleine beetje hulp en bescherming wat wij hebben kunnen bieden aan mensen in verscheurde landen. Alleen ik ben mij er nu wel terdege van bewust dat ik met mijn militaire loopbaan alleen maar de belangen van de elite heb verdedigt. Net zoals in Vietnam waren ook voor ons de “rules of engagement” vaak ook verwarrend en behoorlijk contraproductief ten opzichte van wat we zogenaamd moesten bewerkstelligen.

Als jij denkt dat westerse legers niet tegen de eigen bevolking ingezet kunnen worden, raad ik u toch echt aan om heel goed te besturen wat er na 9/11 allemaal veranderd is. Of zoek maar eens uit dat zo’n beetje alle voorwaardes om drones in te zetten verdwenen zijn, en in vele westerse landen ook gewoon op eigen bodem kunnen worden ingezet. Of zoekt u maar op wat de EU voor ogen heeft met de in 2006 mede door Nederland opgerichte EU paramilitaire eenheid uit het “Verdrag van Velsen”.

Laten we vooral de militarisering van de burgerlijke politiekorpsen niet vergeten, en de steeds maar verder gaan bevoegdheden. Interpol agenten genieten nu al volledige immuniteit, en volgens het EAW (European Arrest Warrant) kunnen alle EU burgers gewoon opgepakt worden, en uitgeleverd worden aan een andere lidstaat zonder de tussenkomst van een nationale rechtbank. Reker maar wanneer dat soort bevelen worden uitgevaardigd dat ze ook uitgevoerd zullen worden ondanks dat militairen en first responders ook goede dingen doen.

André
André
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Je snapt dat dat leger tegen de bevolkingen gebruikt gaat worden? Hongarije niet luisteren? Leger erheen. Polen niet luisteren? Hoppa, leger erheen. De EU is er vanaf het begin voor opgezet op de bevolkingonderdrukt te houden. macht, macht, macht….

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  André
1 jaar geleden

Ja, dat is een van de mogelijkheden van een leger. Verdediging tegen andere landen met een leger die zeggen dat jij moet luisteren is er ook een. Burgers helpen bij een ramp, is er ook een. Vrede bewaken in onstabiele regio’s ook.

Margie
Margie
1 jaar geleden

De Rattenvanger van Hamelen…

Waar komt alle nonsense toch vandaan???

http://www.davdata.nl/math/piedpiper.html

Klaas Vaak
Klaas Vaak
1 jaar geleden

Je kunt er 2 dingen tegen doen. Allebei met het keurmerk voorschotje Nobel Prijs voor de Vrede. Trek je Jezus Nikes aan en
1. keer de vijand je andere wang toe. Krijg je geheid nog meer billenkoek. Mmmmm lekker toch voor alle lieve wausjes?
of, en daar ga ik zelf helemaal voor …….
2. ransel de geldwisselaars en vrienden van de geldwisselaar George Soros met een zweepje de tempel van democratie, rechtspraak en het overige sado-masochisme uit. Knal! Knal! Nee, geen pang pang. Ze hoeven niet dood.
Doe het 1. voor het geld, 2. voor de show, maar doe het met hart en ziel, want je bent niet op een droog maria kaakje aan het kauwen.
Kiest allen dus uw eigen voorbeeld en gaat heen in vrede.
Sjonge, jonge, die Klaas Vaak had dominee moeten worden, i.p,v. mensen zand in de ogen te strooien, of is dominee zijn en zand in ogen strooien misschien hetzelfde? De weg voor de massamens is breed en glad, daar helpt zand, maar het pad naar de waarheid is smal en lastig. Daar helpt geen lieve korrel zand aan.

frans
frans
1 jaar geleden

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft gelijk al duidelijk gemaakt dat de EU een superstaat moet worden.

En mensen die hier niet aan mee willen doen, mogen niet aanschuiven aan tafel.
Wat zei Bush ook al weer? WIE niet voor is, is tegen mij?!!!

Edwin
Edwin
1 jaar geleden

De EU zal NOOIT een superstaat worden volgens Nebukadnezar’s droom. Dit gaat over het beeld dat de toekomstige wereldrijken vertegenwoordigd. Europa is het laatste (de voeten van klei en ijzer dat zich niet kan hechten) Dit zal worden vernietigd door een grote steen (Jezus) Wij leven nu in deze tijd: Zie https://www.youtube.com/watch?v=vwg5m9DTfrI

x

Check Also

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

praktijk

Duitse artsenpraktijk gesloten: personeel valt uit na vaccinatie

Een artsenpraktijk in Viersen-Süchteln in de Duitse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x