Het Complot

Zet de televisie uit

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom zitten er nog zo veel mensen aan de buis gekluisterd? Het draait in dit geval vooral om mind control en social engineering.

De televisie helpt de mensen dom te houden. Het gaat om een zorgvuldig uitgewerkt plan dat al lange tijd bestaat. Welkom in de wereld van de tovenaars van invloed en propaganda.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als mensen het hebben over mind control denken ze vaak aan de klassieke ‘samenzweringstheorie’ over Project MK-ULTRA, de codenaam van een geheim experiment van de CIA met betrekking tot hersenspoeling. Het programma kwam voort uit een eerder programma, genaamd Bluebird.

Hersenspoelen

Uit officiële CIA-documenten is gebleken dat MK-ULTRA bestond uit 149 kleinere projecten. Veel van deze projecten hadden betrekking op het testen van illegale drugs of elektronica. Het belangrijkste doel was het hersenspoelen van individuen.

Voordat hij in 1973 zijn functie als CIA-directeur neerlegde gaf Richard Helms opdracht om alle stukken over MK-ULTRA te vernietigen. In de jaren zeventig kwamen toch enkele documenten over het geheime programma naar buiten. Inmiddels zijn er al veel Hollywoodfilms verschenen over mind control, waaronder A Clockwork Orange en Conspiracy Theory.

Eén van de beste voorbeelden van mind control in onze maatschappij is het gebruik van de televisie. Dit betekent niet dat alles wat je ziet op tv is bedoeld om je te hersenspoelen. Een groot deel van de zendtijd wordt ingevuld door de grote mediabedrijven die investeren in defensiecontracten.

Hoe gemakkelijk het publiek is te misleiden bleek in 1938, toen zes miljoen Amerikanen zonder dat ze het wisten deelnamen aan een groot experiment. Op 30 oktober dat jaar werd het hoorspel The War of the Worlds uitgezonden als aflevering van het radioprogramma Mercury Theatre on the Air van zender CBS. Het hoorspel bestond voornamelijk uit nieuwsberichten die verslag deden van een Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd.

Rockefeller Foundation

In de documentaire Masters of the Universe: The Secret Birth of the Federal Reserve uit 1999 stelt schrijver Daniel Hopsicker dat de Rockefeller Foundation de uitzending had gefinancierd en naderhand de paniek bestudeerd. Aan de hand van dit onderzoek zou een rapport zijn opgesteld dat slechts voor enkelen beschikbaar was.

Frank Stanton was indertijd voorzitter van zowel CBS als de raad van bestuur van de RAND Corporation, een invloedrijke Amerikaanse denktank die onder meer onderzoek deed naar hersenspoeling.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd met geld van de Rockefeller Foundation het Office of Public Opinion Research (OPOR) opgezet aan de Princeton-universiteit. De OPOR had als doel om de effectiviteit van psycho-politieke operaties (lees: propaganda) van de OSS (de voorloper van de CIA) te analyseren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Princeton Listening Center opgezet om radiopropaganda van de nazi’s te bestuderen en over te nemen. Hieruit ontstond de Foreign Broadcast Intelligence Service (FBIS), die uiteindelijk werd omgevormd tot het US Information Agency (USIA), de propagandamachine van de National Security Council, een Amerikaanse adviesraad op het terrein van buitenlands beleid en veiligheid. Vlak voor het televisietijdperk was het onderzoek afgerond en had men het propaganda-apparaat van de nationale veiligheidsstaat opgezet.

Wanneer iemand televisie kijkt wordt vooral activiteit gemeten in de rechterhersenhelft, zo ontdekte Herbert E. Krugman toen hij werkte voor het conglomeraat General Electric. De linkerhersenhelft wordt geassocieerd met logisch redeneren en analyseren. Informatie wordt er kritisch geanalyseerd. De rechterhersenhelft verwerkt de informatie zonder er kritisch naar te kijken, wat leidt tot een emotionele in plaats van logische respons. Er komen ook endorfines vrij, waardoor televisiekijken verslavend kan werken.

Reptielenbrein

Er vindt nog een andere verschuiving plaats in het brein op het moment dat iemand naar de televisie kijkt. De activiteit in hersengebieden die voor de hogere vaardigheden instaan, zoals de neocortex, daalt, terwijl de activiteit in hersengebieden die de lagere hersenfuncties verzorgen, zoals het limbisch systeem, stijgt. Deze laatste hersengebieden worden tezamen ook wel het reptielenbrein genoemd. Dit brein wordt geassocieerd met de meest primitieve mentale functies waaronder de vecht- of vluchtreactie.

Het reptielenbrein is niet in staat om onderscheid te maken tussen realiteit en de gesimuleerde wereld van de televisie. Dit brein stelt ons in staat om als biologische wezens te overleven, maar maakt ons ook kwetsbaar voor de misleiding door de televisiemakers. De manipulator gebruikt onze eigen emoties om ons aan te sturen. De misleiding vindt plaats in ons onderbewustzijn en blijft vaak onopgemerkt.

Als je de waarheid wilt bereiken moet je voorbereid zijn op de obstakels die je op je pad tegenkomt. Je wordt misschien bekritiseerd door je familie, je vrienden, je collega’s of je partner. Besef dat er nog een realiteit bestaat buiten het kunstmatige systeem. In de film The Matrix neemt Neo de rode pil van Morpheus om zijn ware zelf te zijn. Wanneer je wakker wordt is het alsof een hypnotiseur net met zijn vingers heeft geknipt. Onthoud dat een reis van duizend kilometer begint met een enkele stap.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden

Het is ook een ernstige mate van onbewuste vrijheidsberoving. Ik heb al jaren geen tv meer, en daarvoor een lange periode alleen dat aangezet wat ik wilde zien.
Maar er zijn mensen die blijven hangen en zappen, om vervolgens na een hele dag en/of avond te zeggen ‘weer niets op tv’. Het ontneemt tijd om andere dingen te doen.

Rolling Stone
Rolling Stone
10 jaren geleden

Je zou dan ook kunnen concluderen, dat b.v. youtube-filmpjes, als propaganda, zou kunnen worden gebruikt. Maar gelukkig zijn we met zijn allen, nog helemaal niet zo dom. Volg je hart en je kunt bergen verzetten.
Samen kun we hele bergketens aan !

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

Grappig dat een stuk wat eigenlijk anti tv is eindigt met een voorbeeld van de tv.

Wat een ironie.

Knn
Knn
10 jaren geleden

Er wordt ook steeds meer onzin gezet op de site. Dit slaat nergens op, gewoon weer verzonnen om mensen bang te maken…en tja…sommigen dan te laten lachen. Laten we eerlijk wezen er worden verschillende onsamenhangende dingen aan elkaar gekoppeld waar gewoonweg geen bewijs voor is. Dit soort dingen beweren en geloven dáár worden mensen dom van! Ik kijk zelf heel weinig tv…gewoon omdat er niks op tv is 😉 Als je geen tv wilt kijken, dan doe je die toch gewoon uit? Niemand die je dwingt hoor!

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x