Mens en Dier

Minister Kaag blijkt zélf in de ban van een complottheorie

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Op een bijeenkomst van D66 in Den Haag zei minister van Financiën Sigrid Kaag dat rechts-extremisten en complot-populisten de democratie bedreigen. “Het lijkt soms alsof het ons overkomt, maar het is aan ons het niet langer toe te staan,” zei ze.

Ze wil naar eigen zeggen het gesprek aangaan over het ‘bevechten’ van extremen. “Als er over feiten en procedures geen overeenstemming meer is, sociale media het debat vergiftigen en politici hun achterbannen met leugens ophitsen, kan het iedere democratie gebeuren. Wij zijn in Nederland hier niet immuun voor. Sterker nog: de signalen maken ongerust en manen ons tot actie.”

Zorgwekkend vruchtbaar

Kaag zei ook dat de voedingsbodem voor extremistisch handelen in Nederland ‘zorgwekkend vruchtbaar’ is. “Eén op de vijf Nederlanders gelooft in de complottheorie dat een kleine, geheime groep mensen stiekem alle belangrijke beslissingen in de wereldpolitiek neemt. Eén op de 10 gelooft dat het coronavirus het gevolg is van heimelijke acties van een bepaalde overheid of organisatie.”

Ze voegde toe: “Zij worden aangewakkerd en aangemoedigd in hun overtuiging door een politieke stroming die de taal en tactiek van Amerikaans extreemrechts kopieert.”

Zijzelf lust er wel pap van

De D66-voorvrouw oogstte met haar speech veel kritiek. Jurist en Eerste Kamerlid Theo Hiddema zegt bijvoorbeeld: “Merkwaardig dat mensen in hun obsessieve afkeer van extreemrechts mevrouw Kaag als lichtend baken zien; zijzelf lust er wel pap van.”

“Minister Kaag wil de strijd aanbinden met ‘complot-populisten’, maar blijkt zélf in de ban van een complottheorie: de theorie dat een soort duistere samenzwering van extreemrechtse populisten bestaat die oprukken vanuit Amerika naar de Lage Landen,” schrijft emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
2 maanden geleden

Een tribunaal

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
2 maanden geleden

Dus de pot verwijt de ketel? 🤪🤣

Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

D666 is het complot tegen de Nederlanders!

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
2 maanden geleden

Duidelijke woorden van de zus van Hitler.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

133
0
We lezen graag je reactie!x