Mens en Dier

Minister Kaag blijkt zélf in de ban van een complottheorie

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Op een bijeenkomst van D66 in Den Haag zei minister van Financiën Sigrid Kaag dat rechts-extremisten en complot-populisten de democratie bedreigen. “Het lijkt soms alsof het ons overkomt, maar het is aan ons het niet langer toe te staan,” zei ze.

Ze wil naar eigen zeggen het gesprek aangaan over het ‘bevechten’ van extremen. “Als er over feiten en procedures geen overeenstemming meer is, sociale media het debat vergiftigen en politici hun achterbannen met leugens ophitsen, kan het iedere democratie gebeuren. Wij zijn in Nederland hier niet immuun voor. Sterker nog: de signalen maken ongerust en manen ons tot actie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Zorgwekkend vruchtbaar

Kaag zei ook dat de voedingsbodem voor extremistisch handelen in Nederland ‘zorgwekkend vruchtbaar’ is. “Eén op de vijf Nederlanders gelooft in de complottheorie dat een kleine, geheime groep mensen stiekem alle belangrijke beslissingen in de wereldpolitiek neemt. Eén op de 10 gelooft dat het coronavirus het gevolg is van heimelijke acties van een bepaalde overheid of organisatie.”

Ze voegde toe: “Zij worden aangewakkerd en aangemoedigd in hun overtuiging door een politieke stroming die de taal en tactiek van Amerikaans extreemrechts kopieert.”

Zijzelf lust er wel pap van

De D66-voorvrouw oogstte met haar speech veel kritiek. Jurist en Eerste Kamerlid Theo Hiddema zegt bijvoorbeeld: “Merkwaardig dat mensen in hun obsessieve afkeer van extreemrechts mevrouw Kaag als lichtend baken zien; zijzelf lust er wel pap van.”

“Minister Kaag wil de strijd aanbinden met ‘complot-populisten’, maar blijkt zélf in de ban van een complottheorie: de theorie dat een soort duistere samenzwering van extreemrechtse populisten bestaat die oprukken vanuit Amerika naar de Lage Landen,” schrijft emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 jaar geleden

Een tribunaal

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Dus de pot verwijt de ketel? 🤪🤣

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

D666 is het complot tegen de Nederlanders!

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Duidelijke woorden van de zus van Hitler.

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x