CoronaBinnenland

Grafiek: het definitieve bewijs dat vaccinatie voor oversterfte zorgt

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Het definitieve bewijs is geleverd dat vaccinatie voor oversterfte zorgt. In de zomer van 2022 liep de sterfte bij gevaccineerden en ongevaccineerden exact gelijk op, maar vanaf september, zodra er weer werd gevaccineerd, liepen de cijfers uit elkaar.

Toen er in december dat jaar ook nog griep overheen kwam, waren de rapen echt gaar, ontdekte statisticus Herman Steigstra. Gevaccineerden werden eerder geveld dan ongevaccineerden. “Het vaccin had ons toch moeten beschermen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hierbij is het belangrijk om op te merken dat 7 procent van de gevaccineerden zich niet heeft laten inschrijven in het CIMS-registratiesysteem (COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringssysteem). Deze overlijdens werden als ongevaccineerd geteld, wat leidde tot een overschatting van de werkzaamheid van de vaccins: er leken meer ongevaccineerden overleden dan verwacht.

Zeer significant deel

De boostervaccinatie is wel geregistreerd in CIMS, dus vanaf mei 2022 mogen we die 7 procent weer vergeten, merkt Steigstra op.

Tot mei 2022 liep de administratie van het CBS niet gelijk op met de werkelijke vaccinatiegraad. Door het ontbreken van een vaccinatiestatus werd een zeer significant deel van de gevaccineerde overlijdens onterecht toebedeeld aan de ongevaccineerden.

Het ontbreken van de registratie in de CIMS-database heeft verstrekkende gevolgen. Zo trekt het RIVM op basis van deze cijfers een bijzondere conclusie, namelijk dat vaccineren de sterftekans, ongeacht de doodsoorzaak, tot wel een factor 3 verlaagt. Dat is curieus, want de totale sterfte in 2022 is juist bijna 10 procent hoger dan normaal, aldus Steigstra.

Rol

Volgens het RIVM lag de vaccinatiegraad in 2022 op 89 procent. In de zomer van 2022 was de oversterfte onder gevaccineerden en ongevaccineerden vrijwel gelijk. Ook de sterfte met corona volgde hetzelfde patroon: vaccinatie maakte dus geen verschil.

Vanaf eind september, als de nieuwe vaccinatieronde wordt gestart, lopen de groene en rode lijn in de grafiek uit elkaar. Er is 10 procent meer sterfte onder gevaccineerden dan onder ongevaccineerden. Het lijkt er dus sterk op dat het vaccin hier een rol heeft gespeeld als het gaat om de oversterfte, benadrukt Steigstra.

“Tijdens de vaccinatieperiode zien we al meer sterfte, maar als eind december griep de kop opsteekt, zien we dat in eerste instantie alleen maar aan de overlijdens onder de gevaccineerden.”

Alleen maar negatieve effecten

Helaas gaan de overlijdenscijfers die het CBS vorige maand publiceerde maar tot eind 2022.

En als je uitgaat van een iets lagere vaccinatiegraad, bijvoorbeeld omdat nog niet 100 procent van de vaccinaties in het CIMS-register geregistreerd is, maakt dat een groot verschil. Bij een vaccinatiegraad van 88 procent gaat de oversterfte bij ongevaccineerden over in ondersterfte. Het zijn nu de gevaccineerden die volledig verantwoordelijk zijn voor de onverklaarde oversterfte die we zien.

Steigstra concludeert: “Als we een realistische vaccinatiegraad kiezen, dan zien we sinds 2022 alleen maar negatieve effecten van de vaccinaties.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dwarsje
Dwarsje
30 dagen geleden

Alleen al het gegoochel met cijfers door het RIVM etc, bewijst de kwade trouw van de overheid.
Iedereen is gewoon genaaid (behalve de wappies dan).
Fijn weekend!

Sjaak
Sjaak
30 dagen geleden

Twijfelde nog iemand hieraan?

dansen met jansen
dansen met jansen
30 dagen geleden

Prikkie Prikkie

Willem de Zwijger
Willem de Zwijger
30 dagen geleden

Interessant. Nu kunnen we dus ook stellen dat gevaxte mensen de bedden in het ziekenhuis bezet houden. Dat diezelfde mensen de zorgkosten onnodig hoog hebben gemaakt en eigenlijk uitgesloten moeten worden van alle voorzieningen. Ook moeten deze mensen een vaccinatie pas hebben, een QR code etc. zodat de ongevaccineerde mensen voorrang krijgen.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x