Buitenland

Mochten uw kinderen geen trek hebben in een vuile oorlog? Dan worden gewoon hun banktegoeden bevroren

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!

Na twee jaar oorlog heeft Oekraïne grote moeite om aan militairen te komen. Om dat probleem op te lossen scherpt het land de mobilisatieregels aan.

Denk daarbij aan het bevriezen van banktegoeden van Oekraïners die een oproep proberen te ontlopen. Een wet die dat moet regelen, is weer een stapje dichterbij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als de strengere wet wordt aangenomen, wordt de minimumleeftijd voor gedwongen rekrutering verlaagd van 27 naar 25 jaar. Studenten en mannen met een handicap komen minder makkelijk in aanmerking voor vrijstelling. Oekraïense mannen die in het buitenland wonen, moeten zich laten registreren voor rekrutering.

Veel kritiek

Het wetsvoorstel oogst veel kritiek. Politici en burgers zeggen dat het in strijd is met de grondwet en corruptie bij rekruteringsbureaus in de hand werkt.

Eind vorig jaar zei president Zelensky dat de legertop heeft voorgesteld om 450.000 tot 500.000 meer mannen te mobiliseren.

De gedwongen mobilisatie is mogelijk dankzij de staat van beleg, die in 2022 van kracht werd. De maatregelen zijn nodig wegens het hoge aantal slachtoffers en daarnaast is de animo om vrijwillig dienst te nemen verminderd.

Zie hier het gevaar van de CBDC

Het parlement in Kiev, dat oppositiepartijen heeft verboden, stuurt dus aan op het bevriezen van banktegoeden van mannen die weigeren door de gehaktmolen te gaan.

“Zie hier het gevaar van de Central Bank Digital Currency. Mochten uw kinderen geen trek hebben in een vuile oorlog zoals die van Ursula von der Leyen, premier Rutte en minister Ollongren? Dan worden gewoon hun tegoeden bij de bank bevroren,” reageert neuroloog Jan Bonte. “Schoften.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
2 maanden geleden

Tja .. FUCKING TOLD YOU SO!! kan geen medeleiden vinden na jaren waarschuwen en uitgemaakt tw worden voor van alles en nog wat.

denny
denny
2 maanden geleden

Ga verdomme zelf vechten aan het front.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

SLUIT JE AAN BIJ DE BOEREN EN WERK DE HELE ILLEGALE KABINET WEG !!
WIJ HEBBEN NU DE KANS…HET IS NU OF NOOIT !!

Margie
Margie
2 maanden geleden

Dit is de hel. Doe digitale shit is nergens goed voor. Het lokt die mensen onherroepelijk de dood in. Het wordt tijd dat die zwendelensky hetzelfde overkomt als Mussolini. Wat een corrupte zooi.

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x