CoronaMens en Dier

OM vervolgt politieagent die Denisa vol raakte met waterkanon: ‘Ze lijken gelukkig niet met alles weg te komen’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Het Openbaar Ministerie vervolgt een agent voor mishandeling tijdens een coronademonstratie vorig jaar januari in Eindhoven. Zij spoot met een waterkanon van korte afstand een vrouw omver, die daardoor zwaargewond raakte aan haar hoofd.

Volgens het OM is het waterkanon niet bedoeld om te richten op individuen en was het gebruik ervan daarom disproportioneel. Op 24 januari 2021 betoogden mensen in het centrum van Eindhoven tegen de coronamaatregelen. De politie zette ook traangas in.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Welkom in Nederland

Na het voorval schreef de vrouw die geraakt werd, de Tsjechische Denisa, op Facebook dat ze een gebroken schedel en 15 hechtingen had. Ze lag vier uur in het ziekenhuis.

“Dit is nog niet voorbij,” zette ze erbij. In een ander bericht schreef ze: “Een gestolen politiewagen, een ontsnapt paard, auto’s die in brand worden gestoken, beveiligingscamera’s die kapot worden geslagen, welkom in Nederland.”

Dit is zeker nog niet het einde

Haar vriend Michael zei op Facebook: “Zij doet geen vlieg kwaad en is een schat van een meid. Ze had dood kunnen zijn: schedelbreuk, 15-18 hechtingen, dikke lip, blauw ook en helemaal beurs. We liepen al filmend rustig weg van de commotie en vervolgens probeerde de politie zijn waterkanon vrolijk uit op nog geen 10 meter afstand van een betonnen achtergrond.”

“Ze maakt het nu goed, maar dit is zeker nog niet het einde,” waarschuwde Michael.

De politieagent zei ‘te willen voorkomen dat de vriend van de vrouw de politie zou aanvallen met een kettingslot’.

Zo werd Denisa geraakt:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verantwoording afleggen

Veel mensen zijn blij dat de agent wordt vervolgd. “Ik kan nog steeds woest worden op de mensen die vrolijk dit filmpje deelden en dat we zo met ‘wappies’ moesten omgaan. Goed dat zij nu vervolgd wordt voor deze actie. Deze demonstranten kwamen op voor onze rechten in de donkere tijden van ‘n massapsychose,” zegt bioloog Richard Steenvoorden.

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols twittert: “De echte schuldigen zijn niet de agenten die het vieze werk opknappen, maar hun superieuren die een sfeer van rechteloosheid creëren. Zij zullen op een dag verantwoording moeten afleggen voor het ophitsen van de politie tegen de bevolking.”

“Als er filmmateriaal is en daaropvolgend sociale druk lijken dit soort agenten gelukkig niet met alles weg te komen. Filmen tijdens demonstraties en video’s verspreiden, is noodzakelijk,” schrijft FVD-Statenlid Joyce Vastenhouw.

5 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
co van der vliet
co van der vliet
1 jaar geleden

Mooi, ik hoop dat het schwabinet ook snel aan een vervolging blootgesteld wordt.

Leroy Smith
Leroy Smith
1 jaar geleden

Mooi. Ik ben blij dat er iets mee wordt gedaan. Ik hoop op een goede uitkomst voor deze vrouw.

Annette
Annette
1 jaar geleden

NATUURLIJK is het heel goed nieuws, dat het Openbaar Ministerie deze politieagent gaat vervolgen, maar….WIE gelooft er in den gerede nog, dat, zoals ze in de Verenigde Staten zeggen: “Justice will be done!”

Ik niet in ieder geval. Daarvoor zijn er al té veel rechtszaken de afgelopen drie jaar geweest, die praktisch ALTIJD in het nadeel afliepen voor de aanklager.

En dan natuurlijk de tijdsfactor. Inmiddels is er méér dan anderhalf jaar overheen gegaan sinds dat vreselijke incident.

Sorry als ik een beetje sceptisch klink, maar MIJN vertrouwen in een eerlijke rechtspraak is al enige tijd geleden door het afvoerputje verdwenen.

Hopelijk heb ik het dit keer bij het verkeerde eind.

ALLE rechtszaken die betrekking hebben op gebeurtenissen, die te maken hebben met demonstraties, gericht tegen de regeringsmaatregelen, zijn allemaal afgewezen bij de “rechter”, beter te noemen “linker”. Deze leuke woordspeling heb ik niet van mijzelf hoor, maar van Martha Krul.

En zo is het helaas ook. Praktisch alle huidige rechters zijn fervente D66-aanhangers (anders word je überhaupt niet eens meer rechter) en die zullen koste wat het kost deze regering (EN daarmee natuurlijk de uitvoerders daarvan) tot het gaatje blijven verdedigen.

Maar ik hoop natuurlijk van harte, dat er eindelijk eens een ommekeer komt en dat er voor Denisa gerechtigheid zal geschieden.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Komen de politieagenten er nu ook achter dat ze niet onaantastbaar zijn. Dat bevelen opvolgen ook wel eens een keerzijde heeft. Eens zien of er nu een kentering komt in hun gedrag en gedragingen. Niemand is onder of boven de wet.

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x