Universum

Astronoom: “Zie je die mysterieuze gloed aan de rechterkant? Dat is onze tweede zon”

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gerespecteerde astronoom heeft tijdens een webcast gesuggereerd dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA het bestaan van een tweede zon in ons zonnestelsel verbergt. Dat schrijft de Britse Daily Express vandaag.

Complotwebsites zijn in rep en roer over uitspraken die de doorgewinterde astronoom Paul Cox heeft gedaan tijdens een webcast over de Mercuriusovergang. Hij deed zijn uitspraken op het moment dat Mercurius als stipje over de zon trok.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Zie je die mysterieuze gloed aan de rechterkant?” vroeg hij. “Denk je dat het de mysterieuze planeet Nibiru is die in deze livebeelden is te zien? We verbergen dingen niet zoals NASA. We gaan het je straks vertellen.”

Tweede zon

Sommige kijkers dachten dat Cox een grapje maakte en dat het om een reflectie ging, maar enige tijd later wees de astronoom opnieuw op de grote oplichtende vorm rechts van de zon. “Je ziet de zon aan de linkerkant,” zei hij. “De kleine zwarte stip is Mercurius. Misschien vraag je jezelf af wat dat grote ronde ding rechts van ons zon is. Dat is onze tweede zon.”

“Ik weet niet of je op de hoogte bent van het bestaan van een tweede zon,” vervolgde hij. “Die is normaal gesproken niet te zien. NASA en andere organisaties houden dat soort dingen vaak voor ons verborgen, maar je kunt hem hier zien.”

Babyloniërs

Of het nu een geslaagde grap was of niet, op veel complotwebsites verschenen filmpjes waarin wordt gesuggereerd dat Nibiru op het punt staat de zon te passeren, aldus de krant.

Volgens sommigen waren de Babyloniërs al op de hoogte van het bestaan van een tiende planeet, die Nibiru werd genoemd. Deze planeet zou een zeer langgerekte elliptische baan hebben en daardoor eens in de 3600 jaar in de buurt van de aarde komen.

Hieronder kun je de webcast van Slooh over de Mercuriusovergang terugkijken. Vanaf 51:20 begint Cox te praten over de mysterieuze gloed rechts van de zon. Rond 3:19:08 stelt de astronoom dat deze gloed onze tweede zon is.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
SoulmanNL
SoulmanNL
7 jaren geleden

Hahaha….grappig artikel:)

SoulmanNL
SoulmanNL
7 jaren geleden

Sorry wat vergeten:)

Ik denk dat dit nog maar het begin is.

Hier nog een skycam van norfolk http://allskycam.com/u.php?u=580 kijk hier onze tijd tussen 12:00 en 13:00.

Norwegen: http://allskycam.com/u.php?u=578 ook tussen 12:00 en 13:00.

Wanneer er een volle zon te zien is zonder bewolking…..wat zijn de witte puntjes met staarten en wat veroorzaakt de projectie van de grote bol. Ik zie een kleine bol dicht bij de zon die mee draait met die projectie ten opzichte van de zon.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Het mini-zonnestelsel Niburu? En heeft dit positieve of negatieve invloed op de Aarde?

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Welke tijd en welke plaats??

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x