Homepagina » Internet » EU maakt het internet kapot. Dit betekent een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting
EU maakt het internet kapot. Dit betekent een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting

EU maakt het internet kapot. Dit betekent een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting

In Brussel werd maandenlang achter gesloten deuren onderhandeld over nieuwe regels met betrekking tot het internet.

De meest controversiële daarvan is artikel 13, die stelt dat websites elke upload van hun gebruikers moeten gaan controleren op mogelijke inbreuken op het auteursrecht en bij twijfel moeten blokkeren.

Dat filter gaat er nu komen. Een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting en een grote inperking van al het moois dat je op internet kunt vinden, stelt stichting Bits of Freedom.

Grote aanslag

Dat terwijl er heel veel kritiek is op het voorstel. Burgers, academici en bedrijven zijn vrijwel unaniem van mening dat het filter er niet moet komen.

De nu al machtige platforms worden nóg machtiger.

Maar dat is nog niet alles. In Brussel wordt ook gewerkt aan wetgeving die het makkelijker moet maken om op te treden tegen de verspreiding van mogelijk terroristische inhoud.

Schande

En ook daar is weer een filter voor bedacht.

Volgens Bits of Freedom stevenen we af op een situatie waarin alles wat we op internet zeggen en laten zien, wordt gemonitord.

“De Europese instituties staan aan de zijlijn te juichen terwijl er een complex surveillance- en controlesysteem wordt opgetuigd door internetbedrijven die keer op keer laten zien dat ze geen moer om onze privacy, onze vrijheden en onze democratieën geven. Een schande,” klinkt het.

[Bits of Freedom]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Big Brother was al waarheid wordt binnenkort nog erger. EU zal alles eraan doen om internet in te perken. In de toekomst zal internet gebruikt worden voor totale propaganda en om het nepnieuws van de EU te promoten.
  Aangezien de politieke partijen van het kartel alleen maar ja knikker spelen voor de EU is de conclusie dat het er zeer somber uitziet in de nabije toekomst.

  • marcel Koningen schreef:

   Met internet hebben gewone mensen nu de beschikking over meer informatie dan de president van us in de jaren tachtig en waar die nog eenzijdig geïnformeerd werd kunnen wij elk onderwerp van alle kanten met eventueel elk soort door overtuiging gekleurde beweringen redelijk goed controleren b.v met open bron nieuws en weten schappelijke pagina’s en langzaam zijn wij dat de keizer niet alleen geen kleren aanheeft maar ook nog eens totaal ongeschikt is van wegen een verkeerde parasitaire persoons structuur die ziekelijk liegt en met agressie angst zaait, die zo goed verstopt zat door de evolutie [anders waren ze uitgestorven] dat wij er pas zo’n 50 jaar geleden langzaam en nu heel snel op de hele wereld achterkomen en publiceren, de kenmerken kunnen benoemen en met hersenscans en huidspannings meters en testen ze kunnen identificeren en vervolgens de psychopaten in overheids en leidings functies kunnen gaan weren.Die dag komt steeds dichter bij dat dat verplicht wordt!En dan krijgen wij meer type A mensen op die door ons gefinancierde bestuursplekken die kunnen doen wat moet worden gedaan maar nu kunnen ze op hun gedrag worden aangesproken en kunnen zij zich in situaties inleven en wij worden als mens gezien in plaats als middellen voor eigen gebruik en gewin in te zetten en die continu problemen veroorzakend om misdaden te plegen of te verdoezelen of nog erger de eigen positie veilig stellen door middel van angs agressie en een pertinente stoom van klinkklare nonsens uitkramen.
   Mvrg,Marcel

 • salvar schreef:

  nee hoor,ik pleur alles eruit en dan hebben ze niets te controleren.
  ik heb al eerder gezegd terug naar de basis en contact maken als je tegenover elkaar staat,wedden dat je veel meer plezier in je leven krijgt.

 • eksegese schreef:

  De EU is een club fascisten waar we echt zo snel mogelijk van los moeten zien te komen.

 • ster schreef:

  1 Antwoord erop en dat is trek je geel hesje aan.

  • marcel Koningen schreef:

   Van wegen te verwachten dodelijk staats geweld in de toekomst en crimminele infiltratie door agent provocateurs [de franse methode]zou de volgende strategie veiliger kunnen zijn :flits mob protesten waar in heel even een groep mensen een geel vestje onthuld er eventueel een massale rug en of maoiri war face getrokken wordt voor wie durft en voor wie niet een casa de papel masker en flits iedereen in een paar sekonden weer op gelost .Geen kans op in filtratie omdat ieder een begrijpt wie de echte protesterende zijn wat rond blijft lopen in geel niet.En foto technisch kan ieder een zich uit leven met plek keuze tegelijk op meerdere plaatse word het pas echt moeilijk om tegen te houden en in kaart te brengen en infiltreren e.d. Benieuwt wiens ware gezicht wij zien .

 • johan schreef:

  gebruik een tor based system en kijk naar sites zonder dat je ze zien. ‘Kodachi’ bijvoorbeeld of ‘ tails’

 • Matt schreef:

  Vraag, want ik ben niet zo een pc nerd: Zou dit de verdere opkomst van het ‘dark net’ kunnen betekenen?
  Wat is het dark net eigenlijk, is het wel zo anoniem en kun je er ook gewoon surfen?

  • Marduks Revenge schreef:

   Dark web is enkel toegankelijk voor die illuminati plus politiek, inlichtingen deepstate pedofielen (de leiders ervan) en alles wat het daglicht niet kan verdragen, gewone mens kan niet op darkweb op, darkweb is enkel toegankelijk via codes raadseltjes etc, levensgevaarlijk om u op darkweb te begeven, is een wereld nog kwaadaardiger dan alle horror satanfilmen bijeen, indien je op darkweb binnengeraakt ben je op 1sec getraceerd en waarschijnlijk half uur later dood, blijf weg van dat deel internet, is voor de happy few enkel
   Deepweb moet je gaan, maar als je niets van IT kent geraak je er niet op, via Tor kom je in die wereld, maar opnieuw zonder codes en raadseltjes oplossen geraak je nergens binnen, dan is tor zoals duckagogo brownser in google deuren gaan niet open, plus tor beschermt u privacy niet, als je verkeerd met tor werkt weet google exact wat je opzoekt

   • Marduks Revenge schreef:

    En neen op deepweb kan je niet gewoon surfen is ander soort nternet via tor kan je niet op FB en msm kanalen kan je ook niet op de meeste sites komen of hier reageren, tor is maar een poort toegang tot deepweb eens op deepweb ben je niet meer te traceren ken je niets van beveiliging begin er niet aan, is en blijft levensgevaarlijk deepweb het portaal naar darkweb is zeer gevaarlijk te benaderen. 1 gouden advies, blijf weg van die werelden als je niet weet hoe u te beveiligen

   • Bas schreef:

    Doodgaan is een beetje overdreven maar idd Marduk Darkweb is een heel gevaarlijk hoekje. Maar zonder goede kennis en een ‘speciale’ kennis kom je niet bij de info die je noemt maar kom je op katvanger sites terecht van Interpoll/MIVD en dan ben je ECHT het haasje!

    Zowiezo alle Nederlandse Nodes zijn al gehacked door de MIVD dus ze weten precies wat je uitvreet op het darkweb als je via een Nederlandse Node werkt.
    Maar het is een heel ziek zooitje op het darkweb en ik raad NIEMAND aan om het zelfs eens uit te proberen.

    Je komt de meest bizarre dingen tegen op het darkweb van kindprotestutie/porno tot Cocaine/grootschalige drugshandel raket werpers of wapens in het algemeen handgranaten en zelfs huurmoordernaars kan je daar inhuren. Verzin het maar, je kan er alles vinden en kopen.
    Ook stikt het van virussen en hackers die alles doen om computers over te nemen dus dan is het ook noodzaak je pc goed te beveilingen en zelf er enige kennis van te hebben. Dus bijvoorbeeld een goede Linux besturingsstysteem en daarin een shell en iedere keer als de de pc herstart word dan eigenlijk een nieuw besturingssysteem geinstalleerd. Lekker wegblijven daar als je geen hotelletje in Zoetermeer wilt. 😉

    • Marduks Revenge schreef:

     Geloof me kom je op darkweb betreed je de psychopatische dark side of humanity, je bekoopt dat met je leven als je niet 1 van hun bent, niemand kan of moet gaan neuzen op dat dark web, genoeg mensen op youtube die horror meemaakten als ze op dat darkweb gingen, je kan nieg beginnen j beelden welke matrix dat dark web is

    • Kalki schreef:

     Dat hele ZIEKE zooitje demonen/satanisten zouden eens goed door de Vishnu-scientists en met oa. hun Death Ray’s Mechanisme ge-elimineerd moeten worden.

 • Rikk schreef:

  De gevorderde Internetgerbuiker kan gelukkig ook torrent technologie, torrent browsers en encryptie technologie gebruiken waar de EU echt niet doorheen komt.

 • weg met ons schreef:

  Websites verkassen naar landen buiten de nazi EU. Rusland schijnt op dit moment meer vrijheden te kennen dan de EU, dus opzouten met je fascistische EU tirannie.

 • calibus schreef:

  Begin eerst met een VPN-client te installeren op je pc. Gebruik daarbij ook de versleutelingsoptie met de gewenste encryptie-level om niet alleen je provider IP te verbergen. Maak het die schoften niet te makkelijk.

  Op VPN gebied is er heel veel keus tegenwoordig. Ben je op zoek, google het (of nog beter, duckduck het).

 • Patricia Müller schreef:

  Dan maken wij een ‘GhostNet’ over WLAN. Dit is dan helemaal niet te controleren. De idee is eruit, hoe wij het dan op lange termijn doen zal de tijd laten zien.

 • Bas schreef:

  Het is eigenlijk afwachten hoe platformen zoals Youtube en bijvoorbeeld Twitch dit gaan aanpakken. Het is echt veels te werk om alle video’s te controleren en te wissen. 400 uur per dag!

  Ik vermoed dat Europa servers gewoon een filter krijgen gebaseerd op ip adres (lokatie) zodat wij bepaalde content niet meer kunnen zien. Dit gebeurd trouwens al jaren maar op kleinere schaal.
  Dit is heel makkelijk te omzeilen met een VPN verbinding. Je bent dan anoniem maar je kan in seconden schakelen tussen Russische of zuid/noord Amerikaanse IP adressen.

  Netflix bijvoorbeeld heeft al jaren verschillende content gebaseerd op lokatie. Sommige series en films van de Amerikaanse Netflix kunnen we niet zien. Dit is heel makkelijk op te lossen door een USA netflix account te nemen en via VPN even te schakelen naar een Amerikaans IP adres.
  Het zal even duren maar internet zal hier zijn eigen oplossingen voor vinden…

 • Straalmans schreef:

  De Waarheid is ook op Internet niet te vinden. Integendeel het probeert De Leugen juist als De Waarheid te verkopen.

 • Johan_123 schreef:

  Dit heeft allemaal met de lobby van allerlei organisaties die verdienen aan auteursrechten.

  Het gegeven is dat alles wordt geprivatiseerd, toot aan je medisch dossier toe, over niet al te lange tijd zal bijvoorbeeld de specialist moeten betalen aan Google om het dossier van een patient in te zien, alles wordt in de Cloud gezet om zogenaamd kosten te besparen, daardoor zal de zorgkosten significant stijgen.

  BTW, 9fornews werkt hier ook aan mee, het privatiseren van Internet, met hun Facebook, Twitter en Pinterest iconen onderaan de pagina!

  • Bas schreef:

   Reclames voor dit soort sites laat ik wel door, het zijn toch de inkomsten waarvan sites hun inkomsten van hebben maar trackers zoals google analythics adsense maar ook social media trackers die blokkeer ik gewoon. Ik heb geen Facebook al jaren niet meer en toch word je internet gedrag opgeslagen en geanalyseerd.
   Dit doe ik in Opera browser met een Ghostery extensie en die blokkeert nu 17 Trackers!
   Ook gebruik ik de adblocker van Opera zelf die is in te stellen onder de instellingen en nog een adblock extensie. 9fornews heb ik in de laatste 2 gewhitelist zoals het heet zodat reclames wel doorkomen, maar de trackers block ik standaard overal.

   Dit is mijn eigen data en als ze het willen weten vind ik het best maar betaal me er dan maar voor. Zoniet blijft de data van mezelf.
   Er is ook een nieuw blockchain project met een browser waar je daadwerkelijk betaald word voor reclames kijken en je data delen. Dan heb ik er geen problemen mee want dan KIES je er zelf ook daadwerkelijk voor maar niet zoals het met de huidige browser trackers gaat en een ander gaat lopen met mijn data en er nog geld op verdienen ook.

 • Kalki schreef:

  De spirituele hierarchie en buitenaardse wetenschap/technologie wordt nu al op sociale media gecensureerd; gaat dit nu nog erger worden?

 • x

  Check Also

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  coronavaccin

  Psycholoog spreekt zich uit: ‘Ik ben tegen het coronavaccin’

  De Amerikaanse farmaceut Pfizer zou zomaar eens ...

  >