Internet

EU maakt het internet kapot. Dit betekent een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Brussel werd maandenlang achter gesloten deuren onderhandeld over nieuwe regels met betrekking tot het internet.

De meest controversiële daarvan is artikel 13, die stelt dat websites elke upload van hun gebruikers moeten gaan controleren op mogelijke inbreuken op het auteursrecht en bij twijfel moeten blokkeren.

Dat filter gaat er nu komen. Een grote aanslag op jouw vrijheid van meningsuiting en een grote inperking van al het moois dat je op internet kunt vinden, stelt stichting Bits of Freedom.

Grote aanslag

Dat terwijl er heel veel kritiek is op het voorstel. Burgers, academici en bedrijven zijn vrijwel unaniem van mening dat het filter er niet moet komen.

De nu al machtige platforms worden nóg machtiger.

Maar dat is nog niet alles. In Brussel wordt ook gewerkt aan wetgeving die het makkelijker moet maken om op te treden tegen de verspreiding van mogelijk terroristische inhoud.

Schande

En ook daar is weer een filter voor bedacht.

Volgens Bits of Freedom stevenen we af op een situatie waarin alles wat we op internet zeggen en laten zien, wordt gemonitord.

“De Europese instituties staan aan de zijlijn te juichen terwijl er een complex surveillance- en controlesysteem wordt opgetuigd door internetbedrijven die keer op keer laten zien dat ze geen moer om onze privacy, onze vrijheden en onze democratieën geven. Een schande,” klinkt het.

[Bits of Freedom]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Big Brother was al waarheid wordt binnenkort nog erger. EU zal alles eraan doen om internet in te perken. In de toekomst zal internet gebruikt worden voor totale propaganda en om het nepnieuws van de EU te promoten.
Aangezien de politieke partijen van het kartel alleen maar ja knikker spelen voor de EU is de conclusie dat het er zeer somber uitziet in de nabije toekomst.

salvar
salvar
3 jaren geleden

nee hoor,ik pleur alles eruit en dan hebben ze niets te controleren.
ik heb al eerder gezegd terug naar de basis en contact maken als je tegenover elkaar staat,wedden dat je veel meer plezier in je leven krijgt.

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

De EU is een club fascisten waar we echt zo snel mogelijk van los moeten zien te komen.

ster
ster
3 jaren geleden

1 Antwoord erop en dat is trek je geel hesje aan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x