Homepagina » Gezondheid » Er moet iets gebeuren: natuurgenezeres zit al twee jaar vast. Is ze het slachtoffer van een complot?
Er moet iets gebeuren: natuurgenezeres zit al twee jaar vast. Is ze het slachtoffer van een complot?
Foto: Kgjerstad Wikimedia Commons

Er moet iets gebeuren: natuurgenezeres zit al twee jaar vast. Is ze het slachtoffer van een complot?

Natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen behandelde tussen 2006 en 2011 ongeveer 780 mensen, vooral verslaafden, met het Afrikaanse plantenextract ibogaïne.

Ze zit nu vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een Zweedse vrouw. Glatt zou de vrouw hebben behandeld met ibogaïne, dat gebruikers een roes kan geven en hallucinaties kan veroorzaken.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ratten die verslaafd waren aan morfine, cocaïne en alcohol na toediening van ibogaïne veel minder gebruikten.

Enige bekende remedie

Ook bleek dat de ontwenningsverschijnselen minder werden.

Vrienden van Sara suggereren nu in een open brief dat Big Pharma en de Nederlandse overheid tegen haar samenspannen.

“Ibogaïne is de enige bekende remedie tegen verslaving in de wereld,” schrijven ze. “Dat is een probleem voor de farmaceutische industrie, omdat verslaafden die zijn genezen met ibogaïne in de toekomst niet afhankelijk zijn van hun producten.”

“Big Pharma en de Nederlandse overheid hebben zich verenigd in een informele lobby om het gebruik van ibogaïne in Nederland te voorkomen,” vervolgen ze.

Onmogelijk

Deze lobby is krachtig en is er verantwoordelijk voor dat Sara nu al twee jaar lang in voorarrest zit zonder rechtspleging, klinkt het.

“Men neemt aan dat ibogaïne een rol speelde bij de dood van de persoon, maar dat is niet bewezen.”

Ibogaïne is net als cannabis en ayahuasca geen giftige stof en het is onmogelijk om een overdosis te nemen, benadrukken ze.

Ze wijzen erop dat er vele opiniestukken zijn geschreven door de anti-ibogaïne lobby om het gebruik ervan, zonder klinisch bewijs, in diskrediet te brengen.

Actie

Mensen die na het gebruik van ibogaïne zijn overleden, hadden daarvoor al een bestaande medische aandoening, zoals hartproblemen, schrijven Sara’s vrienden.

“Daarentegen sterven jaarlijks miljoenen mensen als gevolg van farmaceutische medicijnen, vaccinaties, chemotherapie, radiotherapie en giftige stoffen in voedsel en drank,” zeggen ze.

“Toch belandt niemand van Big Pharma in de gevangenis,” voegen ze toe.

De vrienden van Sara roepen mensen op om actie te ondernemen tegen de invloed van de farmaceutische industrie en tegen overheden die burgers het recht ontzeggen om te genezen met het medicijn van hun keuze.

Je kunt Sara helpen door hier een petitie te ondertekenen.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • marcel Koningen schreef:

  Als het net als met cannabis gaat wordt het als volgt:eerst pathologisch liegen over gevaar en schadelijkheid voor gezond heid,dan iedereen de pioniers en de wetenschappelijk voor uitstrevende intellectuelen gaan vervolgen die er een boterham mee verdienen de ontwennings klinieken die er gebruik van maken in mexico hebben bijna wachttijden voor cliënten van wegen de uitzonderlijke werking om af te kicken,dan komt er een wetgeving en verbod en zware criminalisatie en om vervolging schreeuwende kranten koppen en dan wordt er een vergunning gegeven aan iemand die nog nooit er van gehoord had maar stomtoevallig een familie lid is van een leidend figuur in de vervolging en criminele zwart making van het geneesmiddel dat al duizenden jaren gebruikt wordt en die maakt er een beurs genoteerd bedrijf van zodat iedereen die bij de vervolging betrokken is nu legaal aandelen kan kopen desnoods in een anonieme structuur klaar.
  De ecconomische piraten families hebben vaker deze methode gebruikt in de laatste eeuwen daar om groeit hun kapitaal en het onze niet dat krimt.
  En nu koffie.
  Mvrg,Marcel

 • pleiadian schreef:

  Het gebruik van ibogaine is niet verboden, het is erkend als geneesmiddel waardoor het ook onder de geneesmiddelenwet valt.
  Deze mevrouw was eerder betrokken bij een geval waarbij een man een hartstilstand kreeg en blijvend invalide is geraakt. De dood van de Zweedse vrouw is het tweede voorval, terwijl de proeftijd van haar eerste veroordeling nog liep.

 • Jozef schreef:

  Ibogaïne , de boom der doden, is een zeer sterk en gevaarlijk hallucinogeen. Zelfs voor ervaren psychonauten als ondergetekende is het een stof waar je beter vanaf kan blijven. Het neemt de gebruiker mee in een trance naar het rijk van de doden hetgeen omschreven wordt als een vreselijke reis. Het is een stof die gebruikt moet worden onder begeleiding van zeer ervaren sjamanen en zelfs dan is het dermate gevaarlijk dat gebruik afgeraden wordt. Dit is geen praatje van Big Pharma maar is afkomstig van ervaren gebruikers van hallucinogenen. Het is dan ook zeker geen stof die je aan mensen toedient die weinig tot geen ervaring hebben met innerlijke reizen. Wat die mevrouw gedaan heeft is onverantwoord, extreem gevaarlijk en de gevolgen zijn zichtbaar geworden bij de onprofessionele behandelingen die deze mevrouw aanbood. Verder is de Zweedse vrouw niet het enige slachtoffer, eerder is mevrouw al veroordeeld voor de dood van een heroïne verslaafde man en het toe brengen van ernstig letsel bij een andere man omdat ze toen zijn trip verkeerd ging het verstandig vond om weg te gaan en hem aan zijn lot over te laten. Waarna hij in volledige paniek onder een vrachtauto terecht is gekomen. Deze mevrouw heeft geprobeerd snel geld te verdienen met zaken waar ze geen verstand van had. Ik voel geen medelijden en hoop dat ze het zwaar heeft achter de dikke deur. Karma heet dat. Als laatste waarschuwing, gebruik dit medicijn niet, zeker niet zonder ultra professionele begeleiding.

  • marcel Koningen schreef:

   Dat is het niet er zijn zelfs mensen die het regelmatig gebruiken en nergens last van hebben maar dat zijn psychonouten die niet cronische harddrug gebruikers zijn en dus een normale conditie hebben en sommige van hun zijn in de zestig.De uitvinder van party drugs had een controlegroep van intellectuelen om zijn uitvindingen te controleren en er rapporten over te schrijven en toen besloot hij om alles wereld kundig te maken en in boeken te zetten zodat geeneen geheime dienst het kan misbruiken en omdat er geen schade optreedt bij normaal gebruik door mensen.Anders dan bij tabak en alcohol waar de staat goed aan verdient en zelfs normaal gebruik dodelijk is op termijn.En zwaar verslavend .Overgens kan ibocaine mensen in een keer van hun rookverslaving afhelpen zonder afkick verschijnselen.

  • vladi schreef:

   heeft deze vrouw wel mensen kunnen helpen?
   zoja,hoeeveel?
   zonee,dat is deze vrouw intriest en gevaarlijk.

   fff

  • Only TRUTH schreef:

   De schrijvers van de petitie hebben geen ervaring met drugs of drank en roken zelfs niet. Lees het toxicologisch rapport en sectierapport over de Zweedse vrouw waarin staat dat er niet vastgesteld kon worden dat Ibogaine haar dood had veroorzaakt. Waarin staat dat er zelfs niet vastgesteld kon worden of ze – gegeven de afbraaktijd van de stof – wel Ibogaine had ingenomen. Sindsdien probeert het OM Sara Glatt in diskrediet te brengen met bewijsbare onwaarheden.

   De overheid werkt aan goedkopere medicijnen? Kijk naar de cijfers: de overheid zou recent 132 mln. euro hebben bespaard. Op een totaal van 4.7 miljard, is dit 2,8% (bijna gelijk aan de prijsstijging van medicijnen). Als gevolg van het overheidsbeleid krijgen patiënten bijna geen originele medicijnen meer, maar veelal niet-, of slecht werkende namaak. Dit is niet medicijnen goedkoper maken, maar vervangen en in veel gevallen het in de steek laten van patiënten.

   Ibogaine is in NL niet verboden? Dit lijkt maar zo, want op het moment dat een gebruiker een probleem heeft en degenen die erbij waren worden vervolgd, wordt via deze omweg het innemen van de stof alsnog strafbaar gesteld.

   Iboga en Cannabis zijn planten, ofwel de natuur stelt zelf de anti-stoffen ter beschikking om problemen in de natuur, waartoe de mens behoort, te genezen en deze  natuurlijke stoffen zou de mens niet mogen gebruiken?

   Wie laat de 4.7 miljard medicijnkosten meer stijgen? De zieke mens die de rest van zijn of haar leven Methadon moet innemen, of de mens die met Ibogaine van een verslaving probeert af te komen?
   Gewoon de feiten optellen, dat is wat er in de petitie om Sara Glatt vrij te krijgen, is gedaan.

   U verspreidt foute informatie Jozef, ook wat betreft de eerdere voorvallen, waaraan Sara Glatt onschuldig is! Wat wilt u hiermee bereiken? Ik wens u gezond verstand en compassie. Dank voor uw aandacht.

   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    @Only TRUTH, Kan wel wezen wat U schrijft maar deze vrouw is zeer nalatig geweest, een beetje psychonout weet dat er bij wat voor trip dan ook, een zitter aanwezig moet zijn. Dat heeft deze vrouw toch wel na gelaten, als je een Zwitserse heroïne junk dit middel toedient (wat zij al eerder voor die Zweedse mevrouw gedaan heeft) en hem daarna heen zend ben je toch wel verkeerd bezig, deze man is in grote paniek omdat ie niet wist wat hem overkwam de snelweg opgerend en onder een vrachtwagen terecht gekomen. Zij heeft echt nagelaten, nazorg te verlenen d.m.v. een zitter (deze blijft nuchter en blijft bij de tripper, en zorgt ervoor dat de tripper geen rare dingen doet en hem niks kan overkomen) Deze verantwoordelijkheid heeft zij toch wel nagelaten. (Een zeer ervaren psychonout en drugs gebruiker) mijn motto,
    Drugs, geweldig zodra het maar niet uit de hand loopt.

   • Bas schreef:

    Iboga is een heel gevaarlijk middel want zelfs in kleine hoeveelheden kan het mensen met kleine niet wetende hartproblemen tot een hartstilstand kan leiden ook ik kort ervoor gebruik van drug zeer gevaarlijk dan wel niet dodelijk.

    Dit middel valt onder de geneesmiddelenwet en mag door een arts worden uitgeschreven. Dit middel word vaak in afkick-kliniek gebruikt voor verschillende verslavingen. Maar vooral voor Heroïne verslaafden. Hoe weet ik dit? Ik ken er wel een paar die in de kliniek hebben gezeten.

    Dit middel moet worden gebruikt onder toezicht van artsen en kan je niet zomaar aan mensen toedienen zonder medische begeleiding. Zie bovenstaande.

    Daarom word/werd deze vrouw Sara geboren Israëliet ook wel de Heks van Kockengen genoemd. Deze mevrouw heeft dan ook al meerdere veroordelingen op naam staan. Ook voor bezit van verboden middelen en nog veel meer feiten zoals mensen die bijna waren overleden door haar.
    Ik ben echt wel voor natuurgenezing enzo en weet donders goed wat trippen is. de heks van Kockengen heeft meerdere keren mensen aan hun lot overgelaten met dood of bijna dood tot gevolg.
    Ik hoop dat ze deze gifmengster nog lang achter de tralies kunnen houden

    • marcel Koningen schreef:

     Paracetamol is de grote killer op sportvelden en sportwedstrijden van mensen met kleine hartprobleemjes o.a.doordat mensen de waarschuwings signalen van hun lichaam niet voelen en impact op lichaamsstelsel.Moeten nu alle dokters en apothekers vervolgt worden en paracetamol verboden.Of een goede bijsluiter.Iboga is geen killer voor normale mensen.Heksen bestaan alleen voor de christelijke inquisitie van eeuwen geleden en de hedendaagse nederlandse politie o.m. kranten e.d.
     Overgens zijn er resultaten met trauma’s gemeld zoals ptss.Dus een medicijn dat in een eenmalige toediening een resultaat bereikt in genezing van trauma’s en verslavingen aan opiaten en tabak door resetten van de hersenen .Een potentiële miljarden markt voor wie over de bestanddelen beschikt.Eventueel met patent en chemisch nagemaakt.Shalom ,Bas

    • Only TRUTH schreef:

     Er wordt in de pers aandacht besteed aan pesten op school, haat zaaien in social media en “trial by media” wat met haat zaaien overeen komt en in ieder geval een inbreuk is op het beginsel dat niemand schuldig is totdat een rechter dat oordeel heeft uitgesproken. Het bevreemdt mij dan ook dat er nog steeds mensen commentaar plaatsen zoals Bas doet.
     
Hierbij zou ik het kunnen laten, maar toch wil ik een paar van zijn opmerkingen in perspectief zetten.

     
Bas: “Iboga is een heel gevaarlijk middel”: 
volgens drugsverslaafden zelf is Methadon enz. veel verslavender en ongezonder dan bijv. heroïne.
     Wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology, het Journal of Biomedical Informatics en de Drug and Alcohol Review heeft aan het licht gebracht dat Methadon meer doden veroorzaakt dan Ibogaïne.
     Het onderzoek geeft ook aan dat nog bij geen enkel overlijden is vastgesteld dat Ibogaïne de doodsoorzaak was. Iboga, de natuurlijke stof in onbewerkte vorm, is nergens onderwerp van de discussie. Logisch want dit is het natuurlijke plantmateriaal en er wordt tenslotte ook niet gediscussieerd over rijst en ander voedsel dat de dodelijke stof arseen bevat. Roken is dodelijk staat op de pakjes sigaretten maar niemand wordt voor roken strafrechtelijk vervolgd.

     Bas: “Sara Glatt geboren Israëliet”: 
wat is de waarde van deze toevoeging?

     
Bas: “Iboga is een heel gevaarlijk middel want zelfs in kleine hoeveelheden kan het bij mensen met kleine niet wetende hartproblemen tot een hartstilstand kan leiden”
In geen van de gevallen bij Sara Glatt kon Ibogaïne als oorzaak van een overlijden worden aangewezen. Justitie is met aannames gaan werken, zoals ze ook in de zaak doet waarvoor zij  nu in voorarrest zit.
       
     
Bas: “Heeft meerdere veroordelingen op haar naam staan”: 
Om Sara Glatt veroordeeld te krijgen heeft justitie maar andere aanklachten geformuleerd zoals “het in hulpeloze toestand achterlaten van een man in een hotel, het bereiden en voorhanden hebben van Ibogaïne en het bezit van medicinale zuurstof, hennep en MDMA, morfine en methadon.” Aanklachten waarop ook genoeg was af te dingen en in de uitspraken van de rechters is te vinden dat er (opzettelijk?) voorbij is gegaan aan de feiten, net zoals dat in de huidige zaak het geval is. Om Sara Glatt in een kwaad daglicht te stellen is het OM weer met pure verzinsels gekomen die ze weer als waarheid probeert te verkopen.

     
Bas: “Ik hoop dat ze deze gifmengster nog lang achter de tralies kunnen houden.”
     Sara Glatt is een autoriteit op het gebied van behandelingen met Iboga. Zij is co-auteur van “The Manual for Iboga Therapy” waarin o.a. alle veiligheidsvoorschriften staan die bij het geven van behandelingen in acht moeten worden genomen. Daarnaast is Sara geschoold in reanimeren en bezit de apparatuur voor het geven van eerste hulp bij met name ook hartfalen. Het innemen van drugs, alcohol en andere bedwelmende middelen voor, tijdens en na het innemen van Iboga is verboden. Het is dan ook veelzeggend dat Sara Glatt werd veroordeeld voor middelen die bij haar waren gevonden en die zij mensen had afgenomen.

     
Ik zou aan Bas willen zeggen “Zorg eerst dat je alle feiten en bewijs hebt en kom dan met je verhaal, want nu is dat zozeer bezijden de waarheid dat het wel heel erg op schelden en laster lijkt.” 
Is het ook een idee om eerst ook de petitie te lezen alvorens een commentaar te schrijven?

 • freddy schreef:

  of de nederlandse overheid met big pharma samenwerkt is nog maar de vraag. ze is juist bezig de hoge prijzen van sommige medicijnen aan te vechten en te verlagen om de toegankelijkheid tot deze medicijnen te vergroten. het is niet zo eenzijdig als marcel het stelt.

  • marcel Koningen schreef:

   Maar het is wel wat met cannabis is gebeurt en wij zijn ook een van de grootste producenten van opiaten en handel daarin.Overgens in africa vallen bijna geen doden dat is echt een zeldzaamheid aangezien het daar eenmalig als overgangs drugs gebruikt wordt door uitsluitend jonge mensen op de grens van volwassenheid.En zijn de doden hier te danken aan een ongelofelijke slecht conditie zowel geestelijk als lichamelijk door decennia lang dagelijks harddrugs gebruik met alles wat daarbij gepaard gaat zoals rommel erdoorheen , trauma’s door afhankelijkheid en vervolging en wat al dies meer aan ellende.

  • bosgeest schreef:

   Freddy toch, het is veeeele veeeeeeele veeeeeeeeeeele malen en noch erger gesteld, de realiteit overtreft de stoutste fantasie

 • ster schreef:

  In de tekst:

  Deze lobby is krachtig en is er verantwoordelijk voor dat Sara nu al twee jaar lang in voorarrest zit zonder rechtspleging, klinkt het.

  Twee jaar vast in voorartest zonder rechtplechting dat vind ik dus niet kunnen!!

 • Kalki schreef:

  De farmaceutische industrie is zo al zo commercialisering en wat nog erger is dan een atoombom en bovendien totale maffia is; weg er mee en het is beter meer de natuurgeneeswijze en de vele meditatie-technieken toe te passen en waarvan is bewezen dat ze efficienter werken.

 • x

  Check Also

  bruins

  Het aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel erg goed uit

  Op 19 maart dit jaar trad minister ...

  coronacrisis

  Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

  Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

  >