Homepagina » Buitenland » ‘Gevaarlijk spel’: Amerikaanse volk is demonisering van Russische president Poetin zat
'Gevaarlijk spel': Amerikaanse volk is demonisering van Russische president Poetin zat

‘Gevaarlijk spel’: Amerikaanse volk is demonisering van Russische president Poetin zat

Om regimeveranderingen in bepaalde landen te rechtvaardigen, demoniseert Washington de leiders van die landen. Deze leiders worden afgeschilderd als afschuwelijke mensen, waardoor de opinie van het Amerikaanse volk wordt beïnvloed.

Dit spelletje is met name gevaarlijk als je het speelt tegen de leider van een land als Rusland. Dat stelt een Amerikaanse hoogleraar psychologie.

Voorafgaand aan de presidentsverkiezingen in de VS, herinnert professor John Ivens Amerikanen eraan dat ze geen leiders van andere landen kunnen kiezen. De Russische president wordt gekozen door Russen, aldus de vredesactivist, ‘die in het grootste land op aarde leven’. Dit land strekt zich uit over zes tijdzones en beschikt over een groot kernarsenaal, voegde hij toe.

Albright

“De Russische geschiedenis begint vier eeuwen voor de eerste ontmoeting die Columbus had met de inheemse bevolking,” schrijft hij in een artikel voor de website Consortiumnews. “Russen zijn goed opgeleid en spreken over het algemeen meer talen dan Amerikanen.”

In plaats van de vrede te bewaren, slaat presidentskandidaat Hillary Clinton een vijandige toon aan. En wel op advies van Madeleine Albirght, die minister van Buitenlandse Zaken was onder Bill Clinton. Momenteel is ze nauw betrokken bij Hillary’s presidentscampagne.

“Ik vroeg minister Albright wat voor advies ze Hillary Clinton zou geven over de Russische president Vladimir Poetin,” zei Ivens. “Ze antwoordde dat we moeten blijven praten met Poetin, maar dat we tegelijkertijd op moeten passen omdat hij bij iedere gelegenheid de Russische invloed zal uitbreiden.”

Hitler

Toen in maart 2014 een crisis uitbrak in Oekraïne, nadat de VS erin was geslaagd de democratisch gekozen president Viktor Janoekovitsj af te zetten en etnische Russen in het oosten en zuiden van Oekraïne werden aangevallen door het nieuwe regime, vergeleek Hillary Clinton Poetin met Hitler.

Clinton heeft een heel hoofdstuk van haar memoires gewijd aan de Russische president. Het hoofdstuk gaat onder meer over ongemakkelijke situaties en frustraties over haar werkrelatie met Poetin als onderhandelingspartner. Vreemd genoeg vergelijkt ze Poetin nergens in het hoofdstuk met Hitler, aldus Ivens.

Professor Ivens merkt op dat het Amerikaanse volk klaar is met de demonisering van leiders van andere landen. “Oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger heeft onlangs aangegeven dat deze demonisering het falen van buitenlands beleid blootlegt,” zei hij.

“Wat Amerikanen kunnen doen is stemmen op een president die vrede maakt met Russische leiders,” besloot Ivens.

[Consortiumnews]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. En ik ook! Ophouden met die NAVO propaganda!

  46 likes
  • Hoort allemaal bij het plan, Isis heeft zijn werk gedaan, het is tijd voor rust en wederopbouw,
   Het midden oosten is nu leeg en ze kunnen gaan beginnen met de heropbouw.

   Dit moet het worden. The Big Israel project
   http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

   Je zal zien, de boel komt tot rust, de sion banken staan klaar met hun leningen voor de heropbouw en de sion multinationals staan te dringen om allle grote projecten te scoren.
   Zo weer een gebied onder controle, lekker centraal kunnen ze goed alle continenten onder controle krijgen.

   Putin wel of niet in het complot? De toekomst zal het ons vertellen.

   5 likes
   • Nee, dat is nog niet alles. De VS elite heeft verantwoording af te leggen voor de verschrikkingen die teweeg zijn gebracht in Afrika, het Midden Oosten en Zuid Amerika, dit vind inmiddels de hele wereld (al dan niet stilletjes), en dit zal geschieden. Ik ben er van overtuigd dat er een revolutie gaat plaats vinden in de VS, de toon zal keihard omslaan en deze zal ook heftige policy veranderingen met zich meebrengen die tot ver in de grote bedrijfswereld zal door echoën. Alle schaamteloze machtswellustelingen die dachten veilig te zitten zullen de schrik van hun leven ervaren.

    6 likes
    • Het kriebelt in Amerika, klaar voor een oorlog, deze is nodig om de macht naar het midden oosten te verkassen. Ik kan ernaast zitten maar ik zie het zo gebeuren.

     1 likes
     • Je zit er zeker naast. Lees de Bijbel maar, daar wordt de nabije toekomst foutloos voor je uitgespeld.
      Maar goed, ik ga er vanuit dat je daar geen enkel woord van gelooft. Dat is jou eigen persoonlijke probleem, en daar kan niemand in de wereld iets aan veranderen.
      Alleen jijzelf. Maar, dat zie ik je niet doen. Ik denk dat je een te groot bord voor je hoofd hebt.
      Ik vraag me al helemaal af wat jij op deze site doet. Je bent volgens mij niet gelovig, en in buitenaards leven geloof je al helemaal niet. En dat mensen zielen zijn, en een lichaam hebben, gaat er volgens mij bij jou ook niet in.
      Dus, pinokkio, maak je mening wat duidelijker, en vertel ons eens hoe het dan wel in elkaar zit volgens jou.

      1 likes
    • Laten we het hopen. Wees alert en weet en begrijp (zgm) wat gebeurt.

     0 likes
 2. Het lijkt erop dat de westerse media, die grotendeels in handen zijn van grote westerse bankiers, Rusland geheel zwart willen maken om de problemen in het Westen te camoufleren. Let wel: Rusland (9%) heeft bijvoorbeeld veel minder staatsschulden dan de Verenigde staten (100%). De percentages zijn de percentages ten opzichte van hun BBP. Ook is Rusland super zelfvoorzienend en rijk aan grond- en delftstoffenvoorraden. Het land kan in tegenstelling tot de meeste westerse landen zichzelf keurig onderhouden door o.a. de eigen grondstoffen. Niet geheel opmerkelijk, want Rusland is verreweg het grootste land met zijn oppervlakte van ruim 17 miljoen km2. Een oorlog voeren tegen Rusland is een regorize zelfmoord. Het kernarsenaal en een uitstekende lucht- en landmacht alsook marine is superieur. De bondgenootschap tussen Rusland en onder meer China verloopt ook nog eens steeds beter, wat negatieve gevolgen heeft voor het Westen. Tot slot vind ik het knap dat dergelijke sites andere inzichten hebben dan het de mainstraimmedia , maar tegelijk vind ik het jammer dat er ook nieuws over ruimteschepen en aliens worden vermeld. Dat is geheel onnodig en je maakt jezelf dan belachelijk. Het lijkt erop dat dergelijk nieuws bewust wordt samengesmolten met nieuws dat er echt toe doet, om de mainstraimmedia te helpen. Want zeg nou zelf: alleen gekken geloven in aliens.

  8 likes
  • Jammer van Hennie en Japie, om mensen die in ruimteschepen en buitenaardse entiteiten geloven als “gekken” weg te zetten en daar dan een label aan hangen. Maar Hennie en Japie, zijn vast hele wijzen en intelligenten mensen die precies weten wat er nog meer leeft buiten deze kleine en niets voorstellende aarde waarvan er nog miljarden zijn in het grote universum. Maar oja alleen onze aarde bevat intelligent leven dat in staat is de aarde te verlaten met een ruimteschip. Zelfs de oudste vergaande beschavingen waarvan hun steden onlangs ontdekt en opgegraven zijn/worden vertellen ons hier over. Zij hebben dit zelfs gedocumenteerd compleet met afbeeldingen op steen klei of muur etc. Maar laten we dit soort verhalen vooral niet serieus nemen want die “gekken” domme holbewoners toch die zagen aliens en ufo,s vliegen vanuit hun grotten en riepen massaal “oe oe ah” naar elkaar en renden verwart in het rond (“oe oe ah” geen oerwoudgeluiden). Al deze domme oudere vergaande volkeren en ook de huidige die ook soort gelijke ervaringen hebben gehad moeten wel “GEK” zijn. Tuurlijk mogen Hennie en Japie, hun eigen mening en bedenkingen hier over hebben zij behoren immers tot het suprieure intelligente ras mensen dat wijzer en slimmer is dan alle beschavingen die ons voor gingen en weten zelfs 100% zeker dat buiten onze nietigge kleine planeet er geen andere intelligente entiteiten leven in het o zo grote universum en die in staat zijn ons te bezoeken met een ruimteschip.

   9 likes
  • ik ben je vijand niet

   Hoi.
   Wat is dat nou voor een onaardige praat tegen mensen die aliens tegenkomen?
   Waarom verkondig je vrolijk even dat mensen gek zijn, zonder dat je zelf ook maar iets van aliens, of ufo’s weet?
   Je weet er helemaal niks van, je hebt er nog nooit een gezien, maar je weet wel dat als anderen er over beginnen, dat ze dan gek zijn.
   Ik hoop dat je goede familie hebt die ook met zo’n verhaal komt. Dan kan je die zonder pardon, en zonder onderzoek, ook direct voor gek verklaren. Ik hoop dat de grote liefde van je leven jou gaat vertellen dat hij of zij aliens heeft gezien, en je ff vertelt dat ze meegenomen is in een ufo, of zo.

   1 likes
 3. Even ter herinnering. Onze koning had een oliedeal met de Russen. Weet je nog. Willem met biertje samen met Poetin. Rotterdamse haven ingericht(plek Russen) enz. Alles was al rond en startklaar. En opeens uit het niets werd dit afgeketst. Waarom? Onder druk VS? Zij bezitten oliebedrijven in Saudi Arabië. Zij willen een pijplijn via SA en niet vanuit pijplijn Russen.
  Daarna kwam de ISIS versnelling, Oekraïne, Gedoe met activisten noordpool. Nu olieprijs gehalveerd. Shell neemt oliegas bedrijf over. Kosten 50 miljard. Hoeveel aandelen heeft ons koningshuis in shell? Is best een riskante overname.
  Olie is niet meer het gouden goedje. Nu draait het om kernenergie/wapens/technologie.
  Het filmpje over Leuren Moret. Zij zegt dat Iran rules over kennis kernwapens. En dat de Persen al eeuwenlang regeren. Genetisch allemaal zwart haar en witte gelaten. Ze is zelf afkomstig uit gebied Israël(haar voorouders). Dus haar verhaal vind ik misleidend. Volgens mij is het gedeeltelijk waar. Zij bekijkt het via haar achtergrond. Ook vertelde ze dat Poetin de nieuwe tsaar wil worden en dat hij familie is van de oude tsaar van Rusland. Filmpje is in Engels en heb niet alles goed kunnen begrijpen.
  Maar goed. Onze koningshuis stamt af van de tsaren. Willem Alexander(die naam verwijst naar Alexander de grote) Dus welke rol(wereldniveau) speelt ons koningshuis nu eigenlijk? Ik betwijfel of hij eigenlijk wel zo dik bevriend is met de VS? Toen hij de laatste keer bij Obama op bezoek was eindigde hij met: jullie hebben ons gered bij Tweede wereldoorlog. Het klonk bij mij niet zo overtuigend en zijn mimiek(gezicht) was ook niet overtuigend. Meer als een moetje, uit beleefdheid. Door de schulden vanuit die oorlog is ons land/Europa ook meegetrokken in de crisis. En staan we schaakmat. We worden langzaam leeg getrokken.
  Dat Nederland nu voorzitter is van de EU zegt niet dat we aan de touwtjes trekken. Ik denk eerder om een beetje controle/het overzicht te houden. Nederland speelt al eeuwen zo’n rol. De onderhandelaars.
  Ik bekijk dit puur vanuit zijn kant. Ik ben zelf niet zo koningsgezind. Maar ik denk toch dat ons koningshuis tussen 2 vuren heeft gezeten. Ik ben er van overtuigd dat ze achter de schermen hier een oplossing voor gaan zorgen. Beetje zo van. We spelen het spel mee, maar we zorgen voor een verrassende wending. Maar dit is ook gevaarlijk. Als wij niet doen wat de VS zegt(wij zijn nu voorzitter van de EU/EU is gelinkt aan VS), dan is de kans groot dat we aanslagen krijgen. ISIS is immers een flase flag operatie. Nu worden er hier speciale politieagenten uitgerust met grote wapens. Krijgen we berichten in de media, dat we nu wel een grote aanslag kunnen verwachten enz. Media is immers gelinkt aan VS. Vooral Telegraaf/New York Times/ Telegraph(Engeland.) Die hebben dezelfde eigenaren. De propaganda kranten bij uitstek. De elite vindt het ook leuk om eerst een waarschuwing te geven.

  2 likes
  • LS…

   Ons zogenaamde koningshuis is vooral gelieerd aan het Fascisme. De bastaards hebben weinig te maken met de Tsaar van Rusland.

   7 likes
   • Anna Paulowna wiki zegt veel. Verwijzing naar Willem 1 en Alexander. Ik ben ook niet zo voor het koningshuis. Het heeft zijn voor en nadelen.
    Anna Paulowna is nog steeds een stadje in Nederland. Voor mij een bewijs dat we wel degelijk iets met de tsaar te maken hebben gehad.

    2 likes
   • niemand aangevallen Russische Federatie (Russische fascistische). Ze agressief plegen van misdaden tegen de menselijkheid in de buurlanden. Savages leerde de kunst van zombie mensen en bang. Oekraïne is geworden als een muur en het tegenhouden van de horden. Rusland heeft altijd vernietigt hun Tsaaren.

    0 likes
    • ik ben je vijand niet

     Het is mogelijk om komplete zinnen te formuleren, wist je dat?
     Als Nederlander weet ik zeker dat het gratis is.. Dus, hou jezelf niet meer in, en gooi ze eruit, die mooie volzinnen.

     1 likes
     • Rusland, net als elk ander land het recht heeft om samen met alle landen van de wereld te zijn, om universele wetten gehoorzamen, maar in het moderne Russische Federatie de criminelen aan de macht die misdaden plegen voor tientallen jaren en al onverbeterlijk. Ze heeft een wet aangenomen op dat het internationale recht niet voor hen. Maak je geen zorgen, je hoeft alleen maar een natuurlijk leven te leiden en klaar zijn om hun geliefden te beschermen. Europa heeft behoefte aan Oekraïne voor een betere bescherming tegen Kremlin maniakken. Russische zal worden in de beschaafde wereld, maar ze moeten op deze manier te gaan en duidelijk hun gedachten.

      0 likes
  • Herinneren jullie het voorblad van “The economist” van januari 2015 nog? Tekeningen die vrijwel allemaal uitgekomen zijn. Zoals de aanslagen Parijs(Alice in wonderland/schilderij van de ijzeren vrouw(die hangt in het Louvre),was niet de Mona Lisa.) Drumstel(aanslag concert bataclan) enz.
   Daar staat dus een aarde op, die heeft 2 gezichten. Het blauwe gezicht overheerst. Hier maak ik dus op, dat er iets met water staat te gebeuren. Vlak daarbij staat een atoom paddenstoel. De wereld draait nu op/om kernenergie/wapens. Stel dat er ergens een atoomwapen wordt gebruikt en daaruit ontstaat een enorme vloedgolf? In de rampenfilms wordt New York getroffen? De indianen in het noorden vrezen dat waterpeil gaat verhogen(onlangs hier nog een berichtje over). Ze willen hun huizen gaan verplaatsen naar hogere gebieden.
   Is wel een natuurprobleem, maar…Ik geloof dus niet in een geheel natuurlijke Niburu. Ik denk dat alles technologisch gaat. Via satellieten(door ons gemaakt)/Haarp enz. Volgens kenners kan men natuurrampen opwekken. Ook die Leuren Moret had het hier over. Iedereen weet dat het financieel systeem op klappen staat. Er moet dus iets gebeuren om die klap te verbloemen. En laat die klap nu gebeuren via die atoom paddenstoel/plus overstroming? Ik hoop dat ik ernaast zit(veel slachtoffers) Ook hier. En dat men het instorten van systeem menselijker op gaat lossen.

   4 likes
   • Als iemand probeert om atoom paddenstoel wolk toe te passen zal het einde van de hele planeet, niet alleen de vloedgolf op een bepaalde plaats. Als het nog, ik ben er zeker niet, zullen mensen gewoon verhuizen naar een andere essence, het is nu bekend. Ik ben er zeker van dat Rusland leven met leugens. Alleen de Chinezen zijn slimmer dan hen. China zal de nagel scoren in de doodskist van de fascistische Russische Federatie.

    0 likes
  • Het koningshuis stamt niet van de tsaren af,allang niet meer,kijk op…..

   http://www.jacobusderoma.blogspot.nl

   1 likes
 4. Tja, is er een president kandidaat die vrede wil met de Russen??

  6 likes
 5. It`s Time…
  Het is Tijd…

  15 likes
 6. oh, nog eentje. nee Obama, Bush en vrienden van wall street is een lekker spul. democratie brengen in het midden oosten, of olie halen (controle) neem Bush fam. in hun ambtstermijn is de olie naar 120 US dollar gestegen van. weet ik veel 20 US dollar en waar zit de Bush familie in…juist booming business.
  het draait om geld, net als in de Media hier en in de USA.
  dus laat je niet in de maling nemen.

  14 likes
 7. Tja dat gaan de Amerikanen niet winnen,russen zijn schakers,bovendien zakt Amerika weg zowel financiel als moreel,daarom bemoeien ze zich nog even met van alles en nog wat…….dat is te merken aan t midden oosten,gewoon een spel…… t probleem is dat veel landen in Europa er achteraan hobbelen,dus zakken we mee….. Als rusland samen gaat met iran en china,jawel dat gaat geburen vroeg of laat, dan is er een grote verandering gaande in de wereld……. misschien een goede les voor de Amerikanen die overal maar binnenvallen met of zonder onze hulp…… het is wel heel dom en verdrietig dat iedereen die zn mond open doet gelijk met Hitler wordt vergeleken,dat getuigt van een onnozele en onwetende domheid…….

  7 likes
 8. OK, de titel luidt: Amerikaanse volk is demonisering zat. Ik verwacht dat uit een onderzoek blijkt dat een significant deel van de amerikanen dat dus vindt. We lezen de stellingname van 1 professor…

  Beetje vaag.

  7 likes
 9. Ze zitten maar mooi gevangen in hun eigen federale staten. Op hun eigen kosten, ook dat nog. In de matrix.
  Ze gaan er aan, het is oorlog. HIV/AIDS, vaccins, Obesitas, Kanker niet te vergeten, doden door medicijnen – aanzienlijke aantallen leggen al het loodje.

  Die aanval op Rusland is al lang gepland. Deze herfst, van 26 sept – tot 5 november had de NAVO generale repetitie, oefeningen, in Z-Europa. Met name de ‘preventie’ kernoorlog is geoefend. Operatie Trident Juncture: http://www.voltairenet.org/article187924.html

  EU-landen, NAVO-leden, zijn gedwongen miljarden te steken in nieuw wapentuig. De landen langs de grenzen van Rusland, van de Zwarte Zee tot de Baltische Zee zijn voorzien van nieuwe VS-legerbases; en ziekelijk veel WMD.
  http://sputniknews.com/europe/20150609/1023128708.html
  M.n. Estland, Polen en Roemenië zijn zwaar bewapend.

  Wie kritiek op sociale media uit, wordt gebrandmerkt als terrorist – me alle mogelijkheden van dien.

  De VS heeft alle ongebonden landen in het vizier. Het demoniseren van Maduro (Venezuela), de Braziliaanse president, Indie en China afschilderen als grote gevaren die het Westen willen domineren – die campages draaien op volle toeren. En de GLOBAL WAR ON TERROR (codetaal voor WOIII) is ontworpen met een BLIJVEND karakter.
  The Long War (Rand Corporation).
  Unfolding the Future of the Long War Motivations, Prospects, and Implications for the U.S. Army RAND
  http://www.rand.org/pubs/monographs/MG738.html

  Wat het volk vindt, dat maakt allang niks meer uit.
  http://journal-neo.org/2015/04/24/american-elections-a-global-death-threat/
  http://dissidentvoice.org/2015/06/destabilization-inc/
  http://beforeitsnews.com/alternative/2013/02/silent-weapons-for-quiet-wars-5-2567040.html
  http://www.jbs.org/videos/mediaitem/359-agenda-21-how-will-it-affect-you

  5 likes
 10. ik kom er veel, gewoon leuke land, leuke mensen, en politiek , is overal het zelfde, macht

  4 likes
 11. wel eens geprobeerd met een amerikaan over bovenstaande zaken te praten? ze houden hun mond angstvallig dicht

  4 likes
 12. Amerika zijn onderdeel van de Nazi’s from the Moon.
  Wacht maar ze komen er aan!

  Wat kansloos zeg…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...

italië

‘Meesterschaker’ Poetin doet wat EU nalaat: Italië helpen bij coronacrisis. ‘Dit zie je niet bij de NOS’

Rusland helpt Italië bij het gevecht tegen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.