Homepagina » Natuur en Milieu » Voor het eerst in 70 jaar sneeuw in Los Angeles, eerste meetbare sneeuw in Las Vegas sinds 1937. Hier is het nu 20 graden kouder dan normaal
Voor het eerst in 70 jaar sneeuw in Los Angeles, eerste meetbare sneeuw in Las Vegas sinds 1937. Hier is het nu 20 graden kouder dan normaal
Foto: Twitter/Lucy Verasamy

Voor het eerst in 70 jaar sneeuw in Los Angeles, eerste meetbare sneeuw in Las Vegas sinds 1937. Hier is het nu 20 graden kouder dan normaal

In de Amerikaanse stad Las Vegas is voor het eerst sinds 1937, toen de metingen begonnen, een meetbare laag sneeuw gevallen. Het was gisteren al de vierde dag op rij dat er sneeuw viel in de gokstad.

Inwoners en toeristen keken verbaasd op. Meer dan 10 jaar geleden, eind 2008, kwamen er voor het laatst witte vlokken uit de lucht.

Voor veel kinderen was het de eerste keer dat ze in de sneeuw konden spelen.

Decimeter

Ook inwoners van Los Angeles en andere delen van het zuidwesten van de Verenigde Staten keken vreemd op toen er sneeuw uit de lucht viel.

In de heuvels rond de Californische stad viel ruim een decimeter sneeuw, een zeldzaamheid in die regio.

20 graden kouder

Ook in de doorgaans zeer warme staat Arizona viel sneeuw.

Plaatselijk is het ruim 20 graden kouder dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar.

De laatste keer dat er sneeuw van betekenis in de regio viel was 70 jaar geleden. In 1949 lag er korte tijd sneeuw in Los Angeles.

[ANP, Fox 9]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Behalve dat het weer op planeet aarde nog wel eens wil veranderen , moet de mens ook eens ophouden met al die manupilatie…..ook van het weer….Op science.nl las ik gister dat er al miljoenen brokstukken in het Heelaal rond de aarde vliegen en dat houdt niet op, allemachtig er wordt wat Geld letterlijk in de lucht geschoten …….
  We zijn geweldig, we vervuilen moeder aarde, we vervuilen de zeeën en we vervuilen het heelal, over de rest maar te zwijgen anders wordt het zo somber.. Maar zo staan we wel te boek in de geschiedenis.”….

  5 likes
 2. De laatste elfstedentocht in Nederland was in 1997. De laatste keer dat er zoveel ijzel was dat ik schaatsend naar school kon, was ongeveer 35 jaar geleden.

  5 likes
 3. Eind 2008 sneeuw aldaar. Niks nieuws dus onder de zon. Men heeft er slechts een tijdje op moeten wachten.

  3 likes
 4. En nu is het hier zo’n 10 graden warmer als normaal, dus?

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

sneeuw

Laat Greta het maar niet horen: 3,25 meter sneeuw in Zweden (een absoluut record)

In het Zweedse Kiruna sneeuwt het al ...

brazilië

Recordbrekende en ‘extreem zeldzame’ zomerkou in Brazilië. Bibberen geblazen op zuidelijk halfrond

In de stad Sao Joaquim in het ...