Binnenland

Motie die regering vraagt naar de rechter te luisteren verworpen: ‘Maar geen kwaadaardige elite hoor’

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!

Het ministerie van VWS kreeg onlangs opnieuw een stevige tik op de vingers: het houdt onterecht documenten over de coronacrisis achter en moet snel veel meer stukken openbaar maken.

Eerder bleek al dat ministeries de afgelopen jaren tonnen aan dwangsommen hebben betaald wegens trage besluiten over informatieverzoeken. Ondanks rechterlijke uitspraken weigeren ministeries documenten te openbaren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Kamerlid Pieter Omtzigt deed een eenvoudig verzoek aan de regering: voer de rechterlijke uitspraken over de Wob/Woo (bij VWS) uit. De regeringspartijen stemden tegen deze motie, die dientengevolge werd verworpen.

Heel verontrustend

“Het zou totaal normaal moeten zijn om rechterlijke uitspraken uit te voeren,” verzucht Omtzigt.

De regering wordt overladen met kritiek. “Deze vier partijen, waarvan twee zich volkomen misplaatst christelijk noemen, vertegenwoordigen het absolute kwaad,” stelt financieel expert Ab Flipse.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer vraagt: “Is dat nou die ondemocratische intransparante ‘beweging’, waar de AIVD ons steeds voor waarschuwt? Een club die zich niet aan de wet houdt klinkt heel verontrustend.”

Schijt aan de wet

“Maar geen kwaadaardige elite hoor,” voegt advocaat Hester Bais eraan toe.

Neuroloog Jan Bonte zegt hierover: “En maar ontkennen dat er een kwaadaardige elite is, die schijt heeft aan de wet, de rechterlijke macht en vooral aan het volk.”

“De overheid heeft handhavers van de wet om ervoor te zorgen dat de burgers zich aan de wet houden. Volgens mij zijn er nu geen handhavers meer om ervoor te zorgen dat de regering zich aan de wet houdt…” constateert onderzoeksjournalist Marc van der Vegt.

4.8 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rombout
Rombout
11 maanden geleden

Deze regering is een misdaadsyndicaat. We leven in een bananenrepubliek.

arts
arts
11 maanden geleden

Dus ik ook doen waar ik zin in heb en hoef me ook niet aan de regels te houden dan

jessie nameles
jessie nameles
11 maanden geleden

daarom ook gewoon schijt hebben aan een gedwongen dictatuur die ze opleggen door spoedwetjes in elkaar te flansen..!!!!!

Yvonne
Yvonne
11 maanden geleden

Jaaa AIVD wie ondermujnen nu de democratische rechtstaat,dat WEG GAJES in de 1e en 2e SLAAPKAMER wat gaan jullie daar aan doen.Ik weet het:HELEMAAL NIKS WANT JULLIE ZIJN OOK VIEZE WEF STINKRATTEN,EEN GERUSTSTELLING IN DEZE HEB IK OOK N.L JULLIE KINDEREN EN KLEINKINDEREN WORDEN OOK GEVAXXED EN AAN DE CBDC KETTING GELEGD EN UITGEHONGERD GEEFT MIJ VOLDOENING DIT TE WETEN.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x