Gezondheid

‘Helft van alle medicijnen deugt niet’

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De helft van alle geneesmiddelen is ‘nutteloos’, omdat ze niet werken, omdat er veiligere alternatieven zijn of omdat er minstens even doeltreffende producten op de markt zijn die minder kosten.

Dat stellen twee vooraanstaande Franse professoren. Een bittere pil voor de farma-industrie én voor de patiënt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Professoren Philippe Even en Bernard Debré becijferen in hun Guide des 4000 médicaments utiles, inutiles ou dangereux dat 70 procent van de weinig doeltreffende geneesmiddelen en 28 procent van de medicijnen zonder enige efficiënte nog worden terugbetaald ook.

Laksheid

“Haal die gevaarlijke, nutteloze of ondoeltreffende geneesmiddelen van de markt, en het tekort in de ziekteverzekering is meteen geregeld,” aldus het tweetal. Alleen al in Frankrijk zou op die manier 10 tot 15 miljard euro per jaar kunnen worden bespaard.

“Al die nutteloze medicijnen zijn het gevolg van laksheid en incompetentie van de overheid, in de hand gewerkt door de corruptie van de farma-industrie, die de 20 procent winst die ze elk jaar maakt in stand wil houden,” viel professor Even uit in het Franse weekblad Le Nouvel Observateur. Even is de voormalige decaan van de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Parijs. Hij omschrijft de farma-industrie als ‘de meest lucratieve, de meest cynische en de minst ethische van alle industrieën’.

De Franse farmaceutische industrie deed de gids af als een samenraapsel van niet-wetenschappelijke bevindingen. “We begrijpen niet waarom de twee professoren ingaan tegen aanbevelingen van officiële instanties en resultaten van klinische tests met geneesmiddelen,” voegde woordvoerster van Pharma.be Christine Vanormelingen daaraan toe. “Of gelooft u echt dat overheden geneesmiddelen zouden terugbetalen waarvan de doeltreffendheid niet wetenschappelijk is aangetoond?”

Onafhankelijke informatie

Arts Martine Vanhecke van Test-Aankoop is het niet met haar eens. “Het is vandaag de dag veel lastiger om een geneesmiddel van de markt te halen dan het op de markt toe te laten,” legde ze uit. “In dit wereldje geldt nog te vaak het ons-kent-ons-principe. Zo zetelen in commissies vaak mensen met andere belangen, bijvoorbeeld professoren van wie het onderzoek wordt gefinancierd door farmareuzen over wiens product ze dan moeten gaan beslissen. De sector kent de weg naar de commissies, de kabinetten en de universiteiten als zijn broekzak.”

“Dit soort publicaties stellen de patiënt niet gerust,” ging Pharma.be, een koepelorganisatie van 140 farmaceutische bedrijven met een vestiging in België, verder. “Wat als een patiënt plotseling stopt met het innemen van zijn levensnoodzakelijke medicijn, voorgeschreven door zijn behandelend arts?”

“Artsen schrijven producten met een reëel maar beperkt nut te vaak voor onder druk van de marketing van de farmareuzen, terwijl er betere alternatieven voorhanden zijn,” zei Vanhecke. “Daarom juichen wij een gids als deze toe en werken wij aan een eigen beoordelingssysteem voor geneesmiddelen zodat de patiënt eindelijk toegang heeft tot onafhankelijke informatie.


Bron: Nieuwsblad.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itanimulli.com
itanimulli.com
11 jaren geleden

De helft van de mensen is ook nutteloos, zullen we die dan ook meteen afschaffen?
Ik vind dit nieuwsbericht erg intolerant naar de verschillende medicijnen!
Medicijnen hebben net zoals mensen ook bestaansrecht en hoeven niet meteen afgefakkeld te worden als ze niet rendabel zijn.

C R
C R
11 jaren geleden

ja en wat is er nog meer gebeurd in Amerika is een medicijn verboden daar is hier in Europa verkocht waar het virus aids in zat nou jullie .en natuur (kruiden ) en zo dat mag men dan niet gebruiken ? kom zeg dit is pure macht die stomme schijters van de sceptische groep werken volgens mijn ook hier voor om de mensen maar blaasjes wijs maken ik geloof nergens meer in

Mayke Gorissen
Mayke Gorissen
11 jaren geleden

In 2001 is mijn schildklier verwijderd en kreeg het med. Thryrax allergisch 7 jaar nauwelijks geslapen 2007 gestopt met de medicijnen NU lees ik in de bijsluiter wat je er van kunt krijgen. Het blauwe stofje wat gebruikt wordt E131 is de boosdoener. De laaste 5 jaar geen consult meer gehad..Ik ben vanuit mijn bewustZIJN gaan leven dat houdt in met mijn hart ipv met mijn hoofd en dan wiordt het leven in VRIJHEID. Ik kies niet meer om in de slachtofferrol te gaan maar voor onderscheidingsvermogen en dan ontstaat het leven vanzelf…. http://www.inbalans2012.nl

sonnie
sonnie
11 jaren geleden

[quote name=”itanimulli.com”]De helft van de mensen is ook nutteloos, zullen we die dan ook meteen afschaffen?
Ik vind dit nieuwsbericht erg intolerant naar de verschillende medicijnen!
Medicijnen hebben net zoals mensen ook bestaansrecht en hoeven niet meteen afgefakkeld te worden als ze niet rendabel zijn.[/quote]
Is jouw vader een aspirientje en je moeder de pil of zo? Je zet de medicijnen wel op een erg hoog niveau! Bestaansrecht hahaha pfff dit is een grapje natuurlijk

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x