Universum

Mysterieuze ‘piramide’ gefotografeerd op komeet 67P

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een komeet die wetenschappers een beter beeld moet geven van het ontstaan van de aarde, is een mysterieuze ‘piramide’ gespot. De vreemde structuur is ontdekt door ruimtesonde Rosetta, die op 478 miljoen kilometer van de aarde in een baan om komeet 67P draait.

De kern van de komeet is bezaaid met vreemde rotsen. De camera’s van Rosetta legden op 19 september bovenstaand gevaarte vast, een 45 meter grote rots die ‘Cheops’ is gedoopt.

De verzameling rotsen waar de ‘piramide’ deel van uitmaakt viel op omdat ze de wetenschappers deed denken aan de piramides in Gizeh. De piramidevormige structuur is de grootste van de verzameling en werd door de ESA daarom vernoemd naar de Piramide van Cheops.

Rosetta achtervolgt komeet 67P al 10 jaar en draait nu in een baan om de enorme ijsklomp. Cheops werd in augustus voor het eerst gezien, toen Rosetta bij de komeet aankwam. De rotsen aan het oppervlak van 67P worden ook wel de ‘meest opvallende en mysterieuze’ kenmerken van de komeet genoemd.

Mysterieuze 'piramide' gefotografeerd op komeet 67P
Rosetta maakt een selfie (ESA/Rosetta/Philae/CIVA)

Maar zijn het wel rotsen? “Misschien lijken ze alleen op rotsen,” zei projectmanager van Rosetta Art Chmielewski. “Sommige wetenschappers vermoeden dat ze bestaan uit broos gesteente. Misschien zijn het vieze sneeuwballen. Als dat het geval is, zouden ze gemakkelijk worden geplet door de lander.”

Op 12 november zal een lander zich losmaken van de ruimtesonde, Philae genaamd. Omdat de komeet een zeer geringe zwaartekracht heeft, vuurt Philae vlak voor de landing twee harpoenen af, die moeten voorkomen dat de lander weer terug stuitert in de ruimte.

Wetenschappers hopen te achterhalen of de komeet organische moleculen bevat zoals koolstof, waterstof, zuurstof en stikstof. Ze zien deze elementen als belangrijke ingrediënten voor leven. Op die manier kan Rosetta vaststellen of het leven op aarde afkomstig is uit de ruimte.

[MailOnline, Spaceweather]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Luc
Luc
8 jaren geleden

Toch veel verbeelding nodig op hier een piramide in te zien.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Een teken van Buitenaardse beschaving in ons heelal?

Titel overdreven
Titel overdreven
8 jaren geleden

Nou het had ook een mysterieuze rots kunnen zijn. Pyramide is er toch moeilijk in te zien….

Vandattem
Vandattem
8 jaren geleden

Onzin.
Slechts de schaduw werpt een piramidevorm.
Dat kan zelfs als de rots een totaal andere vorm heeft.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x