Homepagina » Universum » NASA verhult bewijs Nibiru al meer dan 30 jaar. Voormalige USGS-wetenschapper spreekt zich uit
NASA verhult bewijs Nibiru al meer dan 30 jaar. Voormalige USGS-wetenschapper spreekt zich uit

NASA verhult bewijs Nibiru al meer dan 30 jaar. Voormalige USGS-wetenschapper spreekt zich uit

Ethan Trowbridge, een wetenschapper die jarenlang voor de Amerikaanse geologische dienst USGS werkte, heeft gezegd dat de NASA al meer dan 30 jaar weet dat Nibiru bestaat, maar ervoor heeft gekozen om dit nieuws in de doofpot te stoppen.

Volgens dr. Trowbridge houden de NASA en USGS het bestaan van de planeet verborgen, schrijft de International Business Times.

“USGS werd door de NASA geïnformeerd over Nibiru,” zei hij in een interview met de Britse Daily Star.

Topgeheim

“We kregen instructies om te onderzoeken of de klimaatverandering het gevolg is van de invloed van dit hemellichaam en studies toonden een verband aan,” voegde hij toe.

De voormalige USGS-wetenschapper voegde toe dat de informatie over de mythische planeet topgeheim is en dat slechts enkele medewerkers van de dienst hiervan op de hoogte zijn.

“Deze informatie is topgeheim en alle informatie wordt verdeeld over de verschillende afdelingen zodat mensen die ermee werken niet weten wat het doel ervan is,” lichtte hij toe.

Bewijs

“Ik denk dat slechts 40 of 50 medewerkers echt weten wat er gebeurt,” aldus Trowbridge.

Volgens hem zijn de zeespiegelstijging en recente aardbevingen het bewijs dat Nibiru onze planeet beïnvloedt.

Vorig jaar voorspelde de christelijke numeroloog David Meade dat de planeet de aarde zou verwoesten. Dat is tot op heden niet gebeurd.

NASA heeft in een reactie gezegd dat Nibiru een ‘internet-hoax’ is.

[IBTimes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Teun schreef:

  U bedoelt die Niburu? Die eind 2016 al te zien zou zijn geweest? Die in afgelopen December nog duidelijker te zien zou zijn?
  Ik ben al jaren een fervent amateur astronoom en tuur wekelijks de hemelen af met geavanceerde apparatuur.
  Het is dan best vreemd dat ik nog GEEN enkel spoor van Niburu vernomen heb, en met mij duizenden andere astronomen over de gehele wereld.
  Daarom is voor mij het hele bestaan van deze fabel planeet afgesloten, punt.

  46 likes
  • Kees schreef:

   Heb zelf foto’s gezien die hij zelf genomen had van een vriend waar er wel een tweede zon te zien was.
   NASA Busted? Our Solar System Has A Second Sun Claims Well Known Astronomer
   https://www.youtube.com/watch?v=ey5bpRx022w

   Of het is Rahu of ketu die waarschijnlijk voor de eclipse verantwoordelijk zijn.
   De schaduw die te zien was zit aan de bovenkant, wat onmogelijk de schaduw van de aarde kan zijn.

   Lunar Eclipse doesn’t work on your Globe
   https://www.youtube.com/watch?v=JXqGF0VsOsw

   2018 Eclipse DEBUNKS the Globe AGAIN!!!
   https://www.youtube.com/watch?v=9HmQg3gsM3Y

   3 likes
   • Henk Azie schreef:

    Die tweede zon, wordt dus alleen door elite publiek gezien. Ik zie hem nooit, niet op zee en niet aan land. als er een tweede zon zou zijn wordt deze zeer zeker door de hele wereld bevolking gezien. En dan die positie van de zon verandert ook altijd met de dag. Totaal onmogelijk.
    Voorts zou de lichtbron die de tweede zon zou geven dus ook de hele dag te zien moeten zijn en niet alleen tijdens opkomst en ondergang.
    Ook de maan blijft nog steeds in zijn baan,
    Getij berekeningen kloppen ook nog steeds, dus….. zien is geloven, beter bij de realiteit te blijven. Vergeet niet dat youtube min of meer een commercieel iets is, en voor een aantal mensen die in het dagelijks leven niets betekenen met gezwets een leuke bron van inkomsten hebben. Geef ze eens ongelijk?

    16 likes
    • Coldshot schreef:

     Beste Henk, De positie van de zon veranderd niet.. (en als niburu er (half) achter zit zien we hem dus niet. Ook niet als de aarde draait en zonsopkomst of zonsondergang hebben dus geen invloed op de positie van Niburu (alleen een vermindering van zonlicht op die uren..).

     0 likes
  • StefanZ schreef:

   Het is leuk dat jij de hemelen afspeurt, maar de hemelen zijn zo groot en Niburu als bruine dwerg zo donker, dat je precies moet weten waar hij is om hem te zien. Jou verrekijker is dan nog niet krachtig genoeg om het tegen de nog donkere achtergrond op te merken.

   1 likes
   • pleiadian schreef:

    Een bruine dwerg zou groter dan Jupiter moeten zijn. Jupiter is prima met het blote oog zichtbaar omdat het door de zon wordt verlicht. Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar het toont weer aan dat Niburu aanhangers geen kennis hebben van astronomie.

    13 likes
   • Evert Jan Poorterman schreef:

    Geachte,

    de 2e ster RA (of Gud of Anu, maar nooit Nibiru of Niburu, want dat is een positie in ons zonnestelsel op zijn lange baan door de ruimte, maar dit ter zake) pendelt heen en weer tussen het centrum van ons zonnestelsel en de verre buitenruimte en wel tussen de sterrenbeelden Kreeft en Steenbok. Dus dat vergemakkelijkt het zoeken. De Hemel is, zo schrijft Zecharia Sitchin, net als d Aarde, een positie in ons zonnestelsel. Toen GOD (= GUD in het Soemerisch en betekent; ‘wilde stier’ of ‘aanstormende stier’) ‘Hemel en Aarde’ schiep waren dat twee nieuwe banen/posities om de Zon. De ‘aarde’ is de baan die wij met de planeet Gaia of Terra draaien om de Zon. Het is de nieuwe baan tussen de planeten Venus en Mars in! De ‘hemel’ is de astroidengordel. Dus zoeken in de richting van Kreeft en Steenbok en dan in de astroidengordel. De 2e ster met zijn vier planeten kwam altijd uit de ‘zuidelijke’ hemisfeer (sterrenhemel), maar dat is sinds de zondvloed en wij op de kop hangen dus nu de ‘noordelijke’ hemisfeer. We zullen de 2e ster zien in de richting van Groenland/Canada. De ‘wetenschappers’ hebben geen rekening gehouden met het feit dat we op de kop hangen en ook nog eens scheef! We hingen ooit recht en andersom. De 2e ster komt al 4,1 miljard jaren uit het zuiden en doet dat nog steeds. Niet al te slim observatoria in het zuiden van Chili te bouwen en waarnemingen te doen vanaf de zuidpool hahaha! Meeste kans heb je hier op het noordelijk halfrond! Voor de volledigheid kan ik zeggen dat de 2e ster met zijn planeten onder een hoek van ongeveer 30 graden (zal wel 36 graden zijn) ons zonnestelsel binnenvalt. Eerst van onderen… en sinds de zondvloed dus van boven. Pas als het object zich losmaakt van de licht-invloed van de Zon zullen we hem kunnen zien. Hij zal hoger klimmen dan de Zon. Dus niet in de zomer…

    4 likes
  • vladi schreef:

   als nibiru er wel zou zijn en er word jouw duidelijk gemaakt te Zwijgen want anders,zou jij dan de whistleblower zijn?

   don’t think so.

   fff

   3 likes
   • Evert Jan Poorterman schreef:

    Geachte,

    op zondagavond 1 augustus 2010, om 21.35 uur zag ik rechtsonder bij de Zon een object. Het kon de vertrekkende Elenin zijn dacht ik nog, maar waarom wordt ik dan zo warm van binnen en ervaar ik een vredige rust in heel mijn wezen en… en zekere opwinding ook. Ik fietste snel door en op het hoogste punt in het landschap (Nieuwe IJsselbrug bij Zutphen) zag ik nog net de Zon ondergaan maar helaas niet het object. Een week later beschreef ik het in mijn nieuwsbrief (120 lezers waaronder veel interessantjes) en weer een week later belde een vriendin op; met de mededeling dat het haar was opgevallen dat nu ook ‘s morgens bij zonsopgang en ‘s avonds bij zonsondergang chemtrails geweven werden! Zeer opmerkelijk uiteraard; zo kort na mijn waarneming en vermelding er van op internet. Ze dekken de Zon alleen af als ‘natuurlijke’ bewolking ontbreekt. In de maanden na die 1e augustus ben ik tijdens zonsondergangen gaan kijken en tweemaal heb ik het object bij de Zon gezien… en eenmaal ‘s morgens toen ik bij de opgaande Zon rechtstreeks in het licht keek en snel mijn ogen sloot. Op het nagloeiende beeld op mijn netvlies zag ik duidelijk de grote ronde Zon en onderaan een klein rondje! Het object bij de Zon was aan het bewegen! Het was van positie veranderd sinds die 1e augustus en legde dus duidelijk een baan af! In 2012 ontving ik een foto van een bekende waarop de opgaande Zon te zien is en een klein rond object. Waar? Friesland, aan het Hegemeer en gezien om 06.10 uur ‘s morgens. Ik ben sinds 1986 met dit onderwerp bezig en 20 jaren terug werd me duidelijk dat de planeet waarover Zecharia Sitchin spreekt; een ster is! Een kleine roestrode dwergster waaromheen 4 planeten draaien. Volgens eigen berekeningen zou de ster rond 2036 kunnen verschijnen (laatste keer tussen -1588 en -1555 en volgens de Friezen van het Oera Linda Boek was dat -1565), maar een ervaring noopte mij de datum dichterbij te halen en zo dacht ik aan 2028, 2024 en zelfs 2020. Die tijd is nu bijna aangebroken! Volgens oude bronnen zullen hevige regens en stormen wereldwijd de planeet teisteren als de ster komt. Dat hebben we de afgelopen jaren al vaak meegemaakt… en het zal niet zo lang meer duren. Inmiddels worden ook de electrische ontladingen (klaroengeschal, bromtonen en zo…) reeds overal waargenomen, dus onze planeet reageert al op de nabij komende ster.

    3 likes
    • sjaak afhaak schreef:

     beste. ik zit (bijna) wekelijks in de hele vroege uurtjes (dus ver vóór zonsopkomst) aan het water. Ik heb dan vrij zicht op de zonsopkomst.
     Ik heb in al die jaren, NOOIT, maar dan ook helemaal NOOIT een 2e zon gezien. En ik sta open voor van alles, dus het is niet dat ik het niet wíl zien!
     Nibiru is een hoax. Al tig keren debunked. Trap er toch niet in!

     11 likes
  • De Vriendt Koen schreef:

   geachte, uw hebt gelijk wat uw waarnemingen betreft maar gaat tevens een beetje kort door de bocht. u bent de wereld niet.

   0 likes
 • Maarten V schreef:

  “Volgens hem zijn de zeespiegelstijging en recente aardbevingen het bewijs dat Nibiru onze planeet beïnvloedt”.

  Wat het stijgende zeespiegel betreft zou het ook kunnen zijn dat het aan de Global Warming ligt en niet aan een onzichtbare planeet. Oh ja. Global Warming is een hoax en “Nibiru” dan weer niet?

  De aardbeving (de “scheur” dat doet voorspellen dat de Afrikaanse continent in de verre toekomst gaat splitsen (over zo’n miljoen jaar) heeft dan te maken met tektonische aardverschuivingen. De continenten die in een langzaam proces uit elkaar of in elkaar schuift zorgt dan weer voor aardbevingen. Door de aantrekkingskrachten van de bestaande planeten en de innerlijke aardkrachten (magnetisme, lava, vulkanen etc…) Tenzij dat dan ook weer om een hoax betreft en de aarde gewoon plat is en de god(en) met een joystick en hun gamepad de aardverschuivingen veroorzaken.

  Ach. Sommige mensen draaien en keren zich in allerlei bochten om de huidige algemene wetenschappelijke onderzoeken in twijfel te trekken en hun fantasie (vaak gelinkt aan doemdenkerij of met een religieuze bedoeling) op los te laten door een oude fabel opnieuw tot leven te wekken.
  In dit geval een geheimzinnige spook-planeet buiten onze zonnestelsel dat minstens even groot zou zijn als de Aarde, maar ondanks dat het ver buiten de gekende planeetbanen hangt, nog meer aantrekkingskracht zou hebben dan de zon en de grootste planeet Jupiter.

  In het andere geval over dat geniaal idee dat de aarde plat is en dat we terug moeten keren naar de middeleeuwen om dat daar de wijsheid ligt van de platte aarde.

  Het internet is een fantastisch ding. Maar ook een sluw en geslepen verzameling van rare gedachtekronkels die door hun “originaliteit” en hun tegendraadsheid (en vooral ook door hun eenvoud) graag gelezen zijn en uiteindelijk door sommigen als waarheid worden aanzien.
  Hoe dan ook, ik vind het heel fascinerend hoe mensen er in slagen met de gekste ideeën de wereld weten te veroveren of toch die kleine groep mensen weten te veroveren die alles wantrouwen wat wetenschap-, overheid- of media-gericht is.

  19 likes
  • StefanZ schreef:

   Er zijn al genoeg bewijzen, dat global warming NIET veroorzaakt wordt door de mens, maar dat het een meer natuurlijke oorzaak heeft. Het bewijst wel van enorme arrogantie om te denken dat wij mensen in staat zijn de natuur te beïnvloeden en de opwarming te stoppen. Het opwarmen en weer afkoelen van de aarde is een proces, dat zich al miljarden jaren afspeelt. Wij moeten eens accepteren, dat wij niet alles in de hand hebben.

   12 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    Ooit gehoord van een nucleaire winter? Dan wordt het jaar achter jaar heel koud. Is binnen enkele uren uit te voeren. Het heeft wel z’n bijwerkingen…

    Wat dacht je van boren in vulkanen, en daar weer zeewater in pompen? De permanente watergas wolk is dan zichtbaar op satelliet beelden.

    Ja, wij mensen kunnen de natuur beïnvloeden. De natuur heeft natuurlijke mechanismes die weer zorgen voor balans. Bijv: Bij meer zuurstof in de lucht meer kans op bosbranden. Bij meer CO2 in de lucht, meer bladeren die het opnemen. Dood de vossen, dan krijg je meer konijnen, die zijn dan weer voedsel in overvloed om de vossen populatie te laten groeien. Te veel vossen, te weinig konijnen, verhongeren de vossen, minder vossen is weer meer konijnen… en is er weer balans.

    We kunnen zelfs de vis populatie beïnvloeden door ze over te bevissen of door het sproeien van metalen in de zee (bijv koper)
    https://www.copper.org/publications/newsletters/innovations/1998/12/water_health.html

    Er is zelfs een man die een berg heeft verplaatst en iemand die een oerwoud maakte van een kaal eiland. Maar dat is meer “lokaal” beïnvloeden, en ik neem aan dat je “globaal” beïnvloeden bedoelde.

    5 likes
    • StefanZ schreef:

     Ik heb het over global warming, dus globaal ja. “wij” kunnen hier niets tegen doen en zijn ook niet de veroorzaker hiervan. De mens is nietig t.o.v. de natuur.Dat moeten we eens accepteren…

     1 likes
     • Frans2 schreef:

      [ De mens is nietig t.o.v. de natuur. ]

      Weet je dat (west) Nederland ooit één groot moerasbos was dat overal een paar meter boven de huidige zeespiegel lag?
      En zie nu eens?
      Toen kwamen de monniken met de Romeinen, die kapten de bomen en groeven afwateringskanalen waardoor de grond 4 meter inzakte. Vervolgens werd de turf tot 5 meter diepte afgegraven en ontstonden er overal meren. Die we later weer gingen droogpompen.

      Van wild moerasbos naar boomloos polderlandschap onder zeeniveau, zo “nietig” zijn we helemaal niet.

      Herinner je je dat in de jaren 60 mist (in London smog) een veel voorkomend verschijnsel was in het weekend? Dan had zich een 5 dagen lang luchtvervuiling opgehoopt die mist veroorzaakte. In het weekend zakte de vervuiling weer in.
      Zo nietig zijn we (helaas!) niet. Het bagatelliseren van menselijke invloed komt direct uit de koker van Big Oil.

      13 likes
     • Plop schreef:

      Zoals het uitroeien van 3 miljoen walvissen en 3 miljoen bisons tot uitsterven bedreigd, zo nietig zijn wij niet inderdaad. Neem de 15 miljoen km² plastic soep in de oceanen. Lees bijvoorbeeld het boek Eerste hulp bij klimaatverwarring van Pieter Boussemaere eens. Zoals de snelheid waarmee het klimaat dat nu veranderd in 100 jaar normaal gesproken gebeurd in een tijds span van 800.000 jaar, en het fijnstof, metalen e.d. dat duizenden jaren zal duren voordat het is neergedaald. Het zijn allemaal feiten uit onderzoeken vanuit verschillende bronnen.

      9 likes
  • pleiadian schreef:

   “Hoe dan ook, ik vind het heel fascinerend hoe mensen er in slagen met de gekste ideeën de wereld weten te veroveren of toch die kleine groep mensen weten te veroveren die alles wantrouwen wat wetenschap-, overheid- of media-gericht is. ”

   Hahaha daarom ben ik ook hier… het is een soort antropologische fascinatie!

   16 likes
  • rene schreef:

   Van je laatste 3 zinnen klopt niet veel,er zijn net zo veel wetenschappers die klimaat verandering ( door de mens) onzin vinden. dat heb ik niet bedacht dat is zo,alleen worden die niet uitgenodigd op T.V. of in het nieuws.

   0 likes
 • Helga schreef:

  Ik heb zelden zoveel rare reacties gezien … ik denk dat de gezondheidszorg zich echt weer meer moet gaan focussen op verwarde personen. Niburu….? Asjeblieft…..stop ermee. Het is te lachwekkend voor woorden.

  Straks wordt het net zo erg als dat andere sprookje…. God, jezus etc….. ook zo raar….

  11 likes
  • Frits schreef:

   Tja mensen willen iets geloven he, zit gewoon in de genen. nu is wetenschap het geloof…nu worden er door jagers honderden mamoeten gevonden voor het ivoor het vlees is gewoon eetbaar en geven ze aan de sledehonden zijn massaal plotsklaps ingevroren die beesten en uitgestorven 12.000 jaar terug,ik leerde dat die enkele mammoet die ze vonden in een ijs-spleet gevallen was en bevroren.als ik dan vroeg naar het verse ingevroren gras en boterbloem wat ze in z,n maag vonden ,kreeg ik geen antwoord in Siberie groeiden toen bloemetjes bij 40 graden onder nul? allemaal ,,wetenschap . evolutie is er niet gevonden vele verschillende schedels van mensen soorten maar geen overgang naar ons homo-sapiens,nee ook de neaderthaler was een andere soort.ze houden ons hier al jaren bezig met dat NIBURU gezeur …uit welke mythe komt dat verhaal? wij lijden aan gebrek aan kennis door die suffe social media .en geloven straks nog in de komst van kabouter plop.

   1 likes
   • Evert Jan Poorterman schreef:

    Geachte Frits,

    ongeveer 11.000 jaren geleden (10.800) is onze planeet gekanteld met de zondvloed als gevolg. De wateren van de zeeen en oceanen klotsten over de landmassa’s en de dichte atmosfeer regende neer in 40 dagen en 40 nachten. Het zeeniveau steeg zeker 120 meter wereldwijd. Wij hangen sindsdien op de kop en ook nog eens scheef. Veel van alles wat leefde werd in de water- en modderstromen meegevoerd. Miljoenen en miljoenen mensen en dieren kwamen om. In het noorden van Rusland (Siberie) worden honderden mammoet-tanden gevonden als de permafrost in de zomer onderbroken wordt. Ook slijt smeltwater in de grote rivieren de oevers uit en dan zijn de botresten van miljoenen dieren/mensen te zien. Volgens enkelen zouden hele eilanden in de Noordelijke IJszee geheel bestaan uit kalk, de restanten van miljoenen stoffelijke overschotten. Veel hierover staat te lezen in de boeken van Immanuel Velikovsky en Erich von Daniken. De positie van Siberie was dus voor de kanteling en de vloed anders dan nu… dus kunnen mammoeten veel dichter richting evenaar hebben rondgelopen en ja… aten ze gras met boterblommen. Je moet alleen weten dat er veel is veranderd sinds de kanteling en de zondvloed. Als je daar als wetenschapper geen rekening mee houdt (veel van hen zien de bijbel als een soort sprookjesboek en onderzoeken de oude teksten dan ook niet) kun je niet tot een totaalbeeld komen. Dat de zogenaamde ‘missing link’ nooit is gevonden komt omdat de kolonisten van een planeet rond de 2e ster RA (Gud of Anu) de ‘mens’ hebben geschapen om voor hen te werken. Ze gebruikten een schepsel van deze planeet en drukten er hun ‘stempel’ op… met andere woorden; ze namen een aap/primaat van de planeet en kruisten/kloonden het totdat de ‘mense’ het gewenste resultaat was. Een primitief wezen opgewaardeerd met het DNA (vernuft) van zijn scheppers… en is die wetenschappelijke ingreep de oorzaak dat de tussen-modellen ontbreken. Opeens was de Homo Sapiens er. Voortgekomen uit de Homo Erectus dankzij het wetenschappelijke werk van de ingenieuze artsen van de 2e ster. Aannemelijk is dat niet alle humanoide bewoners van onze planeet ‘mensen’ zijn. Dat er al soorten woonden… en dat we die ‘aardlingen’ moeten noemen omdat het strikt genomen geen mensen zijn!

    1 likes
    • rene schreef:

     Geachte Evert Jan Poortman ,

     Zo kan het ongeveer gegaan zijn ja helemaal eens,en dat plotselinge ervan kan weer door een inslag ( of Niburu) gekomen zijn …. Velikovsky blijft boeiend. alleen dat Alien verhaal …dat is ook maar een geloof toch.

     1 likes
     • Evert Jan Poorterman schreef:

      Geachte Rene,

      De voorbijgang van de dwergster RA (Gud of Anu en de anderen namen… zie eerdere reacties van mij) elke 3600 jaren heeft veel effect op onze planeet en zorgt voor grote beroering in ons zonnestelsel. Waren bepaalde wetenschappers en professionele astronomen maar geinteresseerd in de onderzoekingen van Velikovsky, Sitchijn en von Daniken (en anderen), dan zouden ze beseffen dat bekend zijn met een 2e ster in ons stelsel heel veel kan verklaren! En als die dan ook nog zouden durven aannemen dat er leven is op dat stelsel, dan… Sitchin toont min of meer aan dat de ‘kosmische’ botsing van 4,1 miljard jaren geleden tussen de 2e ster en de planeet Tiamat op beide systemen (op onze planeet en in het stelsel van de 2e ster) leven heeft gezaaid. Als ontwikkeld leven daar op ons voor ligt, zou het mogelijk zijn dat astronauten van dat stelsel zich hier als kolonisten settelden. En dan komen we vanzelf bij de oude Soemerische teksten (en Genesis in de bijbel) en bij de schepping van de mens. De kolonisten leefden hier onder andere omstandigheden dan op hun eigen wereld en de ‘aanmaak’ van een primitieve werker was noodzakelijk. Dat werd de schepping van de ‘mense’. Ik ben er lang mee bezig en ik geloof in Sitchin’s beweringen. Ik heb inmiddels te veel aanwijzingen gevonden om de aanwezigheid van een 2e ster (met planeten) te ontkennen.

      3 likes
 • Bas2 schreef:

  Zijn er nog mensen die serieus geloven dat planeet Nibiru bestaat?

  Hoe vaak is de komst van planeet Nibiru nou al niet voorspeld? In 2012 gebeurde er niets en in 2017 ook niet.

  16 likes
  • AnnoNimbus schreef:

   Perturbaties in de baan van Pluto geven aan dat er daadwerkelijk nog een planeet is.

   Doch, ook ik ben moe van de doem roepers die met (of eigenlijk geen) bewijs iets roepen. Of ze er zelf in geloven weet ik niet, maar als je de views ziet in youtube is het een melkkoe.

   2 likes
 • pleiadian schreef:

  Je kan een planeet niet verborgen houden. Er zijn honderdduizenden amateur astronomen die de hemel kennen en afspeuren. Zeker als een planeet zo dichtbij zou staan als sommige “tweede zon” foto’s beweren. Er is zo veel mis met de Niburu theorie dat ik het toch niet kan nalaten er een paar te noemen:

  * Een planeet kan vanuit ons gezien niet “achter” de zon blijven staan. Dat kan alleen als de omlooptijd min of meer hetzelfde is als de aarde. Niburu aanhangers beweren echter dat de omlooptijd 3600 jaar is.
  * De planeet zou een langgerekte baan hebben waarbij hij binnen de baan van de aarde komt. Dit is in principe mogelijk, maar dit zou -in combinatie met de omlooptijd van 3600 jaar- betekenen dat de snelheid en de kracht op de planeet in de buurt van de zon zo extreem hoog worden, dat de planeet zou uiteenvallen.
  * De planeet zou van invloed zijn op het weer en de tektoniek van de aarde. Op zich niet onmogelijk, maar hiervoor zou de planeet zo dichtbij moeten komen dat hij groter dan de maan zou lijken en dus onmogelijk te verbergen is.

  De Niburu aanhangers bewijzen echter één ding wel met overtuiging: ze hebben geen kennis van astronomie

  15 likes
  • Evert Jan Poorterman schreef:

   Geachte,

   ook zonder kennis van astronomie kan ik u zeggen dat de 2e ster bestaat! Astronomen kijken ‘s avonds en ‘s nachts naar de sterrenhemel en de 2e ster rond zijn baan om de Zon… en die is alleen overdag te zien! Dus zullen we overdag moeten zoeken en vinden. Helaas is de ‘kennis’ van en over de 2e ster weggemoffeld in de afgelopen duizenden jaren, maar sommigen hebben die oude kennis weer naar boven gehaald… en enkelen daar van hebben voldoende inzicht in de materie dat ze dus ook de sporen kunnen vinden en de aanwijzingen van zijn bestaan. Alle oude volken weten er van.In alle oude culturen aanbad men ‘goden’ en had men namen voor de 2e ster. In Perzie noemde men de 2e ster Ahura Mazda, in America Bison, Tatanka, Waka Tanka en Manitou, in Japan Suzuki, Mazda en Honda en in India Shiva… om der maar een aantal te noemen. Wij in ‘christelijk’ Nederland kennen de 2e ster als de HEERE en als GOD (bijbel).

   3 likes
 • Wil schreef:

  Die planeet zou al tig keren ons vernietigt hebben, hij zou al ook binnen ons zonnestelsel zijn volgens eerdere berichten.
  Dan vraag ik me toch echt af als dit geheim word gehouden door Nasa dan moeten er toch allang amateur astronomen over heel de wereld zijn die de planeet gespot hebben?

  11 likes
 • maan schreef:

  En waarom sproeien ze chemtrails bij de zon in de ochtend en de avond
  en het wordt met de week extremer
  wat is daar de reden van dan

  4 likes
  • pleiadian schreef:

   Bij ons is het misschien ochtend of avond, maar ergens anders is het middag. Je toch niet overal op aarde de zon buiten beeld houden. Chemtrails als reden om Niburu “verborgen” te houden is toch wel een van de minst steekhoudende argumenten die ik heb gehoord…

   6 likes
  • Stefan schreef:

   Bewustzijnsniveau van de mensheid stagneren.

   0 likes
 • rob schreef:

  Een internet-hoax, zoals vele beweringen is dat er Een van,maar niet getreurd sensatie verkoopt goed om ermee te speculeren en er zijn speculanten genoeg te vinden voor een toevoeging aan internet-hoaxen..

  7 likes
 • Stefan schreef:

  Ik geloof nog steeds dat Niburu in een andere dimensie bestaat. Satan en de hemellichamen zijn ook verwant. In de nabije toekomst zullen we deze planeet waarschijnlijk echt zien.

  0 likes
  • Stefan schreef:

   Satan en de hemellichamen zijn ook verbonden.

   0 likes
   • Evert Jan Poorterman schreef:

    Niburu en ook Nibiru bestaan helemaal niet… en ook niet in andere dimensies! De eerste naam is gekozen door Anton Teuben voor zijn stichting… en omdat de naam nibiru reeds vergeven was als domeinnaam! Niburu klinkt als nibiru. Daarom koos hij voor deze naam. De tweede naam is gebruikt door Zecharia Sitchin in zijn boek; ‘De Twaalfde Planeet’. Het is echter niet de naam van een planeet of van de ster, het is een aanduiding, een plaats of moment in de baan van de ster RA (Gud en Anu) om de Zon. Het is een astronomische plaatsbepaling. In de oude Soemerische teksten staat dan ook; ‘hij staat nibiroe’. Het is een moment in tijd en ruimte in de baan van het mini-stelsel… en zeer vermoedelijk in ons eigen zonnestelsel en wel als de ster de kleine planeten stilzet. Het punt ‘nibiroe’ van de ster is het moment dat de beide stelsels verbonden zijn. De Italiaanse kunstenaar Leonardo Da Vinci heeft dat moment vervat in zijn schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’. We zien Jezus (Gud, Anu en Ra) in het midden zitten, geflankeerd door de twaalf leden van ons zonnestelsel. Links de Zon, Mercurius, Venus, Maan, Gaia/Terra, Mars en rechts Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Charon en Pluto. Het moment duurt ongeveer drie dagen…

    5 likes
 • Sathos schreef:

  Het zou fijn zijn als meneer Trowbridge ons voorziet van een lokatie. Kunnen we zelf kijken of het waar is of niet.

  4 likes
 • Edward schreef:

  Ninefornews is voortgekomen uit Niburu.nl Wie van de bovenstaanden was daar aanwezig 10 jaren geleden ? Wie neemt de moeite in het archief te kijken ? Als je iets niet wil dat waar is, dan ontwikkel je een verdringings en ontkennings psychose. Allemaal begrijpelijk en hier goed te zien.

  3 likes
 • John schreef:

  Niburu is een persoon die onderweg is hierheen let maar op.

  1 likes
 • Stefan schreef:

  Stagneren van de evolutie van de mensheid.

  1 likes
 • Ayla schreef:

  christelijke numeroloog?? dat wordt de hel grinnnnn

  1 likes
 • Bassie schreef:

  Misschien kunnen we die Nibiru gevangen nemen en die kleine zon ervan gebruiken als energiecentrale en in een baan om de aarde brengen.

  0 likes
 • Stefan schreef:

  Waarom zou je hem gevangen moeten nemen ? De zon ervan is denk ik gewoon te leen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  NPO

  NPO waarschuwt dat zeespiegel steeds sneller stijgt: ‘Dat is pertinent onwaar’

  Weerman Gerrit Hiemstra mocht gisteravond aanschuiven in ...

  tucker carlson

  Tucker Carlson gaat los op Gates en ‘corrupte’ WHO: ‘Dit is pure oplichting’

  Eerst kregen we te horen dat alles ...

  >