Homepagina » Buitenland » EU is blok aan ons been en strop om onze nek. Waar wachten we nog op?
eu

EU is blok aan ons been en strop om onze nek. Waar wachten we nog op?

Lidmaatschap van de EU is als een blok aan ons been, een strop om onze nek. Dat schreef FvD-voorman Thierry Baudet in De Telegraaf.

Door de open grenzen kunnen we onmogelijk greep krijgen op de ongecontroleerde immigratie, merkte hij op.

Daarnaast is de EU volgens hem ook vanwege puur economische redenen een blamage.

Eigen valuta

Zo wilde de nieuwe regering in Italië een basisinkomen invoeren, de pensioenleeftijd verlagen en de belastingen terugschroeven.

Dat zou een slordige 100 miljard euro moeten kosten. Wij mogen dat geld gaan ophoesten want in het perverse euro-systeem wordt onverantwoord financieel beleid beloond via welvaartsoverdracht van Noord naar Zuid, aldus Baudet.

Het Kamerlid vindt dat we weer onze eigen valuta moeten gaan voeren. Hij stelt dat in het verleden tientallen muntunies zijn ontbonden en dat landen die eruit stapten in alle gevallen vrijwel gelijk een sterke groei doormaakten.

Angstbeelden

Nederlanders zijn bang gemaakt met beelden over ‘isolement’ en ‘handelsblokkades’, maar niets van die angstbeelden berust op waarheid, zei hij.

Juist onze handelsambities kunnen we uitstekend realiseren buiten lidmaatschap om, vervolgde hij.

“Meer dan 10 jaar voer ik nu debatten over de EU en nog nooit ben ik zelfs maar één enkel steekhoudend argument ten faveure van lidmaatschap tegengekomen,” besloot Baudet.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lambertus schreef:

  Allemaal meer van hetzelfde.

 • Henk Azie schreef:

  Immigratie? Dan verdrag van Straatsburg en EU resolutie 1743 aanpakken, maar dat doen FvD en PVV niet! Allemaal kletspraat van ze.

 • Willem schreef:

  Volgems mij is er niets meer aan te doen en komen er ook geen verkiezingen meer, 2020 komen er minimaal 500.000 ¨migranten¨ naar Nederland alleen al en bejaarden zieken en werklozen zullen in kampementen worden gestopt om plaats te maken voor deze lieden. Autorijden wordt verboden. Denk niet dat het niet zal gebeuren want dat dacht men voor de 2eWO ook, mensen hadden hun auto, hun winkel, werk, radio, familie, bioscoop, dansavonden enz en toen kewam er een brief, melden met een koffer kleding, alles achterlaten en daar gingen ze, op transport naar kampementen en de rest van het verhaal kennen we.

 • wolfje schreef:

  Houd het klootjesvolk bang. Dat werkt altijd.

 • bert s schreef:

  EU blok aan ons been, Baudet heeft altijd gelijk, weg met de elite, Nederland boven alles en laat de rest maar stikken!
  Populistisch gewauwel, een flinke tijd geleden hebben we de verkeerde afslag genomen en als je nu nog denkt het proces terug te kunnen draaien dan begrijp je dus geen snars van je huidige positie. Je bent verneukt door de zogenaamde volksvertegenwoordigers, je wordt financieel verkracht door de zogenaamde volksvertegenwoordigers en dat alles is mogelijk omdat die zogenaamde volksvertegenwoordigers ons allang levenslang hebben gegeven.
  Wilders en Baudet opereren binnen het politieke apparaat en zijn dus volledig kansloos om ook maar iets te veranderen, zo is het systeem gemaakt. Gooi die cognitieve dissonantie overboord, realiseer je positie en wil je echt terug naar af…stop met stemmen en haal je geld van de bank, zolang je dat niet doet dan blijf je het systeem ondersteunen, krijgen we weer een nieuwe Rutte of een nieuwe Baudet of Wilders.

  • Sjaakie van den Hoek schreef:

   bert s

   Ik weet niet met wat voor een tong jij aan het l*llen bent, het lijkt wel een slangen tong, gespleten dus. Jij weet ook wel dat Wilder altijd heeft geroepen , uit de EU, sluit die grenzen, weg met de criminele Marokkanen. Hij heeft liever helemaal geen islamiet meer in Nederland, want hun opdracht is, zo snel en veel mogelijk kinderen maken om daarna het land over te nemen in een islamitische staat. De Nederlanders houden niet van nadenken, ja, pas als het te laat is en dan moet er veel meer gerepareerd worden dan als ze eerder en beter zouden nadenken. Het enige waar jij gelijk in heb is, stop met stemmen en haal je geld van de bank, zolang je dat niet doet dan blijf je het systeem ondersteunen, krijgen we weer een nieuwe Rutte.

   Groet: S vd H.

  • Eksegese schreef:

   @bert s, je hebt helemaal gelijk, zij hebben allemaal trouw gezworen aan onze nepkoning en daarmee zonder uitzondering er op uit ons te misleiden ten faveure van de graaiende elite. Ware het niet zo dan verdwijnen ze van het toneel of gaan Pim Fortuyn achterna.

 • Uit de EU
  Gulden terug
  Privatisering terug draaien
  Ziekenfonds terug.
  Grenzen dicht
  Hoppa, veel problemen opgelost.

  • Sjazon schreef:

   Gedane zaken nemen zelden een keer. Mensen kunnen hierbij wel eens stilstaan als ze weer eens als kleuters met een potlood een vakje gaan inkleuren.

   • Bas van Stapelberg schreef:

    Hij heeft groot gelijk en iedere econoom weet dit ook maar de groep durft dit niet te zeggen, zover zijn we al afgezakt.

    • Het grote probleem is dat elke ecionoom en goede politicus weet dat de invoering van de Euro een ramp is geweest. Gewoon ons verlies nemen en de gulden terug en uit de klauwen van de EU treden, gaarg NU!

     • Strijdervoorvrijheid schreef:

      Het bij de burgers door de strot duwen van de euro is gewoon een economisch delict, daar is 60% van iedereens eigen vermogen gestolen. Zij hebben daar gewoon een economisch delict gepleegd!

   • dna schreef:

    @Sjazon wat jij niet snapt is dat degenen die NIET stemmen structueel genegeerd worden. Dit is een grote groep en een groot signaal dat door die criminele ambtenaren en slavenhandelaars (jazeker!) genegeerd word en hun enige doelgoep stemvee is. Wat jij hier pretendeerd is onkundig en onvolledig. De opppervlakte ziet u, verder niets. Ik geef mijn stem niet op een illusie van een psychopatisch beleid. Links of rechts allebei babylon

  • Bas schreef:

   @ Jan
   Dat is 1derde van het programma van FvD. Jaren heb ik blanco gestemd (niet stemmen komt het bij de grootste partijen terecht) tot dat FvD kwam. Eindelijk een partij die stroken met mijn wereldbeeld en ideeën hoe het zou moeten.
   Of Baudet een verschil kan maken ik weet het niet, Wilders hebben de andere partijen ook uitgesloten terwijl het 1 van de grootste was. De FvD hetzelfde in de provinciale staten verkiezingen. WTF, dat is toch geen democratie?
   En is de kans dat je de grootste word zoals Pim Fortuin dan word je gewoon omgelegd door de elite. Zie de documentaire over de moord van Pim en luister goed wat Ruud de Wild Filemon te zeggen hebben.

   Een paar dagen voor de moord heeft Pim een interview gegeven dat als hij premier de hele doofpot om Demmink zou opentrekken en dat vooraanstaanden van het OM Politiek en koningshuis en financiële Nederlandse top hierbij betrokken waren.
   Dit interview heb ik live gezien op TV maar is nergens meer te vinden. Pim is niet vermoord om nertsen fokkerijen of de JSF maar hierom dus. Baudet mag wel uitkijken dat hem niet hetzelfde gebeurd.

 • IIS schreef:

  Als ratten in de EU val en de schade die de EU heeft aangericht of nog verder gaat aanrichten is dermate groot dat het in mijn optiek nooit meer goed komt met Nederland in de EU. Het land is maatschappelijk, sociaal en financieel totaal naar de afgrond gedirigeerd.

  Het enige wat Europa nog overeind houdt is de waanzin en het kunstmatig pompen van duizenden miljarden euro’s in de EU. En daarbij, rentes stralen normaal gesproken kracht uit, maar met nul rente en zelfs negatief gedrukt is het duidelijk, de kracht is weg: Europa is kapot!!

  De aankomende moeder alles crisissen zal een onrust en chaos veroorzaken die wij niet zomaar even weer te boven komen, geheel door de arrogantie, met geweld van de slinkse, nazistische macht veroorzaakt (stille Europese oorlog) met daarbij het importeren van een miljoenen groot leger
  aan parasitaire, criminele en moorddadige en compleet andersdenkend volk (= omvolking/landverraad), door de nazistische macht, die een crisis (hyperinflatie of beurskrach) in Nederland niet zullen kunnen handelen en zal het hoe dan ook op alle vlakken tot een uitbarsting komen die de boeken ingaat als de meest dramatische en waanzinnige periode uit de geschiedenis.

  Voor iedere eigenzinnige, wel- en vrijdenkende en libertarische geest: oprecht sterkte en succes gewenst in de mondiale storm die (ooit, ergens) op elk moment kan losbarsten.

 • anoniem schreef:

  Nog hetgeen wat door ons duurzaam pensioen is opgebouwd wordt zo door Brussel door de wc gespoeld?

 • Straalmans schreef:

  De droom van Nederland om een grote Europese Unie te vormen is eeuwen oud. Mensen als Erasmus waren er al mee bezig. Waarschijnlijk omdat Nederland vele invasies heeft gekend, van Spanjaarden, Fransen, Duitsers, Romeinen en anderen. Hun gedachte zal wel zijn geweest dat in een Unie, niemand elkaar gaat lastig vallen en dus invasies niet zullen plaats vinden omdat de welvaart of armoede gelijkelijk verdeeld wordt. De fout is echter geweest om de macht te centraliseren (in Brussel). De samenwerking is uit de hand gelopen en een juridische en financiële assimilatie is aan het plaats vinden. Wat inhoudt dat water dat hoger gelegen is automatisch gaat stromen naar de lagere plekken. De culturele assimilatie gaat ook zeker plaats vinden. Wie weet gaan Italianen en Portugezen ooit nog het Sinterklaasfeest vieren. De Britten hadden geen trek in Nicolaas uit Turkije met Moren als schoorsteenvegers.

 • Straalmans schreef:

  P.S: Nicolaas uit Turkije was misschien wel de eerste Uitzendbureau, want elk jaar bracht hij nieuwe Moren mee om de schoorstenen te poetsen. Gastarbeiders zijn dus een oudere verschijnsel dan uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Om de argwaan tegen de Moren weg te nemen deelde Nicolaas presentjes uit. Gehoorzame kinderen mochten zitting nemen op zijn celibataire schoot en een lofliedje voor hem zingen en hun ouders werden geprezen. En beloven dat ze volgend jaar, als hij met zijn schip zou aankomen, hem een grootse ontvangst zouden geven. Hij zou dan spiegeltjes en kraaltjes voor hen meenemen. Op een gegeven moment raakte Nicolaas door zijn geld heen en toen bedacht hij een trucje: ouders moesten zelf opdraaien voor de presentjes van hun kinderen. Nicolaas zou de goodwill behouden. Diverse regeringen hebben daarna deze ‘slimme’ idee van Nicolaas in de praktijk gebracht. Op diverse manieren, op vele gebieden. Ik stel vast dat Nicolaas het ideaal is van de Almachtige Belastingdienst.

 • Jeff schreef:

  Waar wachten we nog op? Nou tot alles kapot is natuurlijk, valt er weer wat te repareren. Uiteraard gaat dit gepaard dan wel gepaard met de nodige bijkomende kosten. Maar dat hoofdstuk noemen we dan gewoon Mein Kampf deel 3. De eerste hoofdstukken zijn reeds af.

 • Henk Azie schreef:

  Overigens denk ik dat bijna niemand weet wat er in het verdrag van Straatsburg en EU resolutie wordt besproken, anders zou er wel anders gereageerd worden…….😴

 • Silbereye schreef:

  Onze zogenaamde democratie heeft tegen de wil van het stemvolk het ultieme democratisch wapen genaamd het reverendum uit de grondwet verwijderd, dus zullen wij vermoedelijk als laatste de EU verlaten. Wij mochten dus het licht aan doen (EU komt voort uit verregaande Nederlandse VOC mentaliteit) en straks mogen wij het licht uit doen.
  Om een en ander te bespoedigen zullen wij het klootjesvolk EU landen waar het inmiddels uit de hand begint te lopen moeten steunen, met alle middelen welke ons ter beschikking staan.

 • x

  Check Also

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  hcq

  HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames

  Het malariamiddel hydroxychloroquine (HCQ) heeft een gunstig ...

  >