Binnenland

NPO opent aanval op alternatieve media: ‘Wat een rattenstreek’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Het programma Argos Medialogica onderzocht diverse alternatieve media, waaronder Café Weltschmerz, Blckbx en De Andere Krant, waar ‘samenzweringstheorieën’ worden verkondigd.

Zoals gebruikelijk wordt de antisemitismekaart getrokken. Een regelmatig terugkerende gast bij Blckbx en De Andere Krant is Rypke Zeilmaker, die werd veroordeeld wegens uitspraken over Joden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook de AIVD wordt er weer bijgehaald: “Hoewel veel boodschappen die door anti-institutioneel-extremisten worden aangehaald een antisemitische oorsprong hebben, met verhalen dat de elite bestaat uit families zoals de Rothschilds, worden er zelden expliciet antisemitische uitspraken gedaan.”

Rattenstreek

“Inlichtingendienst AIVD trok aan de bel over complotdenkers. Dus wat dachten jullie Vincent Verweij en Ruben Altena van VPRO’s Medialogica? We helpen de AIVD een handje bij het kaltstellen van dissidente media? Deze uitzending is een schoolvoorbeeld van propagandamiddel ‘guilt by association’,” reageert journalist Eric van de Beek.

“Ooit was de VPRO een omroep die de macht uitdaagde. Anno 2023 is het een omroep die de macht steunt bij het kaltstellen van dissidente geluiden door gebruik van het propagandamiddel ‘guilt by association’. Wat een rattenstreek,” voegt hij toe.

Data-analist Cees van den Bos haakt hierop in: “Het feit dat omroepen die vroeger kritisch waren op de macht, nu factchecker zijn van de tegengeluiden, is een complot op zich.”

Kwaad daglicht

“Ooit was de VPRO een omroep waar met programma’s als ‘Tegenlicht’ de macht daadwerkelijk gecontroleerd werd. Nu zijn ze onderdeel van die macht en vallen ze juist het tegengeluid aan met guilt by association-tactieken. Het kan verkeren,” voegt Annelies Strikkers toe.

Flavio Pasquino van Blckbx zegt in een reactie dat zijn kanaal in de aflevering van Medialogica onterecht in een kwaad daglicht wordt gezet. Het NPO-programma maakt daarbij volgens hem gebruik van guilt by association, door de organisatie te linken aan zaken, personen en uitspraken die niets met Blckbx te maken hebben.

Framend

Pasquino vindt de uitzending bijzonder ‘framend’. “Omdat jullie ons in een ‘umfeld’ hebben gemonteerd van geradicaliseerde individuen waar wij ons ver van houden.

“Het is zeer te betreuren dat de VPRO ervoor kiest op deze manier serieuze alternatieve media weg te zetten als gevaarlijke gekken. Het toont een pijnlijk gebrek aan zelfreflectie en helpt niet om de toch al heftige polarisatie in de maatschappij te verminderen,” schrijft De Andere Krant in een reactie.

Binnenkort komt ook de KRO-NCRV met een serie over alternatieve media. Daarin zal onder meer aandacht worden besteed aan NineForNews, maar wij werken daar om voor de hand liggende redenen niet aan mee. Ze zullen ongetwijfeld proberen ons te framen en zwart te maken.

4.8 233 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

176 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
10 maanden geleden

gelijk hebben jullie!alles wordt in een verkeerd verband getrokken!je kunt er eigenlijk van te voren rekening mee houden!aan de andere kant maken zo een massa mensen voor het eerst kennis hiermee al vraag ik me af wie er via npo naar dit soort programma’s kijkt.denk procentueel een groot aantal van de “linkse elite”zoals dat heet.

Patriot
Patriot
10 maanden geleden

Wat verwachten jullie anders van deze partners in crime.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Volgens de AIVD dragen “extremisten” de boodschap uit dat in Nederland een kwaadaardige elite aan de macht is, die de vijand is van de Nederlandse bevolking. Die kwaadaardige elite zou gebeurtenissen verzinnen die bedoeld zijn voor steeds verdergaande totale controle, absolute wereldheerschappij, verdeel en heers politiek, Toyota Hiluxes en nachtkijkers voor terroristen, de coronapandemie, de
stikstofcrisis en de oorlog in Oekraïne. Wat voor de één een extremist is, is voor de ander een Vrijheidsstrijder…Nederland is afgeladen met Nazis & NSB’ers…de ÉCHTE TERRORISTEN bevinden zich in de Eerste & Tweede Kamer der Staten-Generaal & op het Hilversumse Mediapark…Mijn overgrootvader en opa hebben niet voor niets tegen die Nazis gestreden, ook ik HAAT Nazis…

Fr4nk
Fr4nk
10 maanden geleden

Tja, dat gebeurd nu in de omgekeerde wereld waarin we leven. Zwart is wit, goed is slecht…..

Back to top button
176
0
We lezen graag je reactie!x