Homepagina » Buitenland » Gelekte e-mails Colin Powell onthullen: Israël beschikt over 200 kernwapens die alle op Iran gericht staan
Gelekte e-mails Colin Powell onthullen: Israël beschikt over 200 kernwapens die alle op Iran gericht staan

Gelekte e-mails Colin Powell onthullen: Israël beschikt over 200 kernwapens die alle op Iran gericht staan

Israël beschikt over 200 kernwapens die alle gericht staan op Iran. Dat heeft de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell geschreven in gelekte e-mails die zijn ingezien door LobeLog.

Powell heeft zelf al bevestigd dat de e-mails echt zijn. De e-mails gaan over de veronderstelling dat Iran zou werken aan een kernwapen. Powell kwam tot de conclusie dat Iran, als het al over kernwapens zou beschikken, die niet kan inzetten. “De jongens in Teheran weten dat Israël over 200 kernwapens beschikt die alle op Iran gericht staan,” schreef hij.

‘Ze zeggen dat elk jaar’

Sinds tientallen jaren geldt in Israël de ijzeren wet dat het bestaan van nucleaire wapens bevestigd noch ontkend mag worden. Sinds de jaren tachtig is via lekken en het werk van klokkenluider Mordechai Vanunu het Israëlische nucleaire potentieel enkel nog een publiek geheim.

Opvallend is dat Powell in de mails ook de zoveelste beschuldiging van premier Benjamin Netanyahu dat Iran ‘één jaar verwijderd is van de atoombom’ weglacht. “Bibi houdt ervan ‘nog een jaartje’ te zeggen, net als onze jongens van de inlichtingendiensten,” zei hij. “Ze zeggen dat elk jaar.”

Recordbedrag

De Verenigde Staten en Israël hebben afgelopen week een nieuw akkoord getekend over Amerikaanse militaire steun. Er is een recordbedrag mee gemoeid: in tien jaar kan Israël rekenen op bijna 34 miljard euro voor wapens en militair materieel.

De Wereldraad van Kerken, het belangrijkste oecumenische overlegorgaan, noemt de militaire steun van de VS aan Israël bedenkelijk en onverantwoord.

“Het Midden-Oosten heeft echt als allerlaatste nood aan meer wapens. Het is onverantwoord deze woelige regio nog sterker te bewapenen,” staat te lezen in een opmerkelijke verklaring.

[HLN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Martijn1205 schreef:

  Vrij logisch dat Israel inmiddels nucleaire wapens heeft en ook best logisch dat deze op Iran gericht zijn. Het land is al een aantal keren binnengevallen door de buurlanden en Iran heeft inmiddels best een aardig leger.

  Persoonlijk zou ik er geen moeite mee hebben als het grootste deel van het Midden Oosten één grote parkeerplaats wordt na een aanval. De zogenaamde ‘religie van de vrede’ is een gezwel dat zich steeds verder door vreet in de wereldbevolking. Na jaren SP te stemmen ga ik overstag in het belang van de Westerse beschaving en zal PVV kiezen. Helaas zie ik geen andere optie meer.

  8 likes
  • blitzkrieg schreef:

   Laten we nou net hopen dat het stukje waar de zionisten land hebben gestolen weg gevaagd word ik sta achter je:-》ik hoop het echt, dan zijn we eindelijk van al die ellende op de wereld af.. Alle terroristen groeperingen werken voor het zionistische Israhel en als dat stukje word weg gevaagd hebben we daar geen last meer van op deze wereld

   12 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    Welk land kan aantonen dat het volk aldaar er altijd al heeft gezeten. Tenslotte zijn er al duizenden jaren volksverhuizingen op grote en kleine schaal aan de gang.
    Zelfs de oorspronkelijke bewoners van het amerikaanse continent hebben hun oorsprong ergens anders…

    2 likes
  • Bery schreef:

   @Martijn 1205

   Er is geen grotere gezwel dan het westen. Over gezwel gesproken wilders heeft ook zo’n gezwel net boven zijn boven lip

   7 likes
  • Ikke schreef:

   En dan hopen dat Israël ook gelijk weggevaagd word, wat zal dat voor een rust zorgen.

   5 likes
  • reality check schreef:

   Wilde je NOG meer vluchtelingen, Martijn?

   2 likes
 • Jeff schreef:

  Dat is ook een manier om van de kerndreiging van je buren af te komen. Kwaad met kwaad vergelden en over 10 jaar roept iedereen weer bij de herdenking “dit mag nooit meer gebeuren”. Het is bijna lachwekkend! als het niet te triest voor woorden was.

  14 likes
 • Lehcim schreef:

  Dus lobelog.com mocht 1 “gehackte” email bekijken en dat is het nieuws?

  1 likes
  • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

   Een nog sterker Israël maakt de kans op oorlog kleiner, het is een win win situatie.

   2 likes
   • Typhoon schreef:

    rene van zak

    win-win situatie voor de duivel en de heidenen bedoel je zeker?

    die nukes zullen jullie niet helpen!
    Middellandse zee wordt een graf voor jullie, zoals het leger van de Farao!

    Ga nu maar huilen tegen een muur…

    1 likes
    • Martijn1205 schreef:

     Typhoon is van Turkse afkomst en als je zijn andere berichten kent, een tikkeltje anti-westers.

     Ik zal blij zijn als de aanhangers van Geert dat soort mensen eruit kiepert.

     Ontopic: Met van die idioot agressieve culturen om Israel heen, zou ik ook graag voldoende atoomwapens hebben. De haat vanuit de Islam kent geen grenzen, haat voor het Westen, haat voor Joden…en ondertussen wel heerlijk profiteren en de hand ophouden. Bah!

     3 likes
     • EdoHamm schreef:

      Laat de autochtone Nederlander hier zijn ware gezicht zien met deze reactie. Als bezoeker van deze en soortgelijke sites, zou je moeten weten, dat die “idioot agressieve culturen om Israel heen” , evenzeer slachtoffer zijn van de Zionistische samenzwering. En dat het hele “toneelspel” dat daar opgevoerd word, geregiseerd zijn door en alleen maar Israel en de Zionistische belangen dienen. En jij wilt een Fascistisch/Zionistisch monster aan het roer in Nederland. Een marionet van van het Zionisme en Israel, die geen tegenspraak duldt? Geen respect heeft voor de democratie, geen respect voor de rechtspraak. Dan zou de NWO in het klein in Nederland bebinnen.

      1 likes
     • martijn1205 schreef:

      Edohamm……wat spreek jij een gekke taal!? Ik ken geen fascistisch/zionistisch monster, ik ken wel een islamitisch monster. Eigenlijk doet het mij meer denken aan een gezwel.

      Jouw praatjes doen mij denken aan geblaat van iemand die teveel ‘conspiracy’ verhaaltjes heeft gelezen.

      Kijk ik ga af op de dingen die ik in de praktijk zie en in de praktijk zie ik bitter weinig zionisten waar ik echt last van heb. Waar ik in de dagelijkse praktijk wél last van heb, zijn ruzie zoekende islamitische hufters in het verkeer, in de kroeg, bij de supermarkt en waar dan ook hetzelfde soort niet integrerende gespuis dat zich meer verbonden voelt met een of andere dictatoriale kloothommel ver weg dan met de Nederlandse staat of de samenleving hier.

      Er mogen dan mensen zijn die mijn aandacht willen afleiden van de praktijk en dat is prima, maar voor mij is mijn gevoel en de praktijk hetgeen dat bepaalt hoe ik denk.

      Dat er wat oude zakkenwassers samenzweren om geopolitieke spelletjes te spelen over de rug van anderen vind ik zeker ook helemaal overbodig.

      0 likes
    • Karel Lerelijer schreef:

     Israel mag zich toch weg verdedigen, Typhoon?

     1 likes
    • Sergio schreef:

     Hoe bedoel je “jullie” ?
     Als de pleuris daar uitbreekt, zal het daarna een mondiale pleuris worden.

     0 likes
  • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

   Daar in Iran kunnen ze beter ff dimmen.

   1 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Israël heeft ook een hoop onderzeeërs die een voor een met man en muis vergaan ??? Putin hoeft maar een keer over te vliegen met zijn Magic Magnetron en het hele arsenaal is Donald Cooked !

  2 likes
 • Armonicus schreef:

  Briljant geschiedkundig filmpje met een lach……….en een traan! 🙁
  This land is mine – Nina Paley
  https://www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY

  1 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Hoe creëer je chaos en paniek? Zo dus!!!

  1 likes
 • Havana schreef:

  De klokken van een WO III zijn steeds harder aan het luiden…het ziet er niet goed uit.

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Dit verhaal is een broodje aap. Doorzichtige propaganda – altijd dezelfde retoriek. Moslims, Islam, Iran demoniseren.
  Colin Powell was de man die de hele wereld met z’n paper point onzin voorloog, over zgn. WMD in Irak. Colin Powell is kennelijk no gsteeds dat Wapon of Mass Deception.

  In mijn bescheiden archief kwam ik genoemd bericht tegen – dateert van 17 sept. 2014. Het blijft kennelijk rondzingen. Of de propaganda diensten blijven oude leugens recyclen.

  BV ISrel zoekt altijd oorlog. Het business model. Het overgrote deel van Zionisten woont niet in hun gestolen land (lang voor WO2, bij de vestiging van het Joodse Wereld Congres in Basel reeds geclaimd). de animo onder echte Joden was zo gering dat de Nationaal Zionisten moesten helpen het gevoel van ernst en urgentie op te wekken. Goed geheim gehouden, uit de staatpropaganda op onze scholen; maar de Zionist World Movement sloot in aug. 1933 het zgn. ‘Transfer agreement’ met de Duitse Regering.
  Encyclopedia Judaica: E. Marcus, in: Yad Vashem Studies, “HAAVARA, a company for the transfer of Jewish property from Nazi Germany to Palestine.
  “The Zionists saw this agreement as a way of attracting Jews to Palestine.
  For a time the Nazi program of making Germany Judenrein and the Zionist policy of seeking olim coincided.”
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_0008_0_08075.html
  “In yet another example of the Jewish lobby’s control over UK politics: Hitler did support Zionism.

  Overigens, ‘Irangate schandaal’ – de Amerikanen kwamen er eindelijk achter dat jachtvliegtuigen en bommenwerpers die zij aan ISrel hadden verkocht – voor een vriendenprijs – door de Zionisten werden doorverkocht – met grove winsten – aan . . . . Iran!

  Diefstal en clandestiene handel van nucleaire technologie, verrijkt uranium, etc. doen de Zionisten al 50 jaar onafgebroken. Incl. doorleveren aan landen als Iran en N-Korea. Jawel!
  paar hints:
  “According to Milchan’s biography, by Israeli journalists Meir Doron and Joseph Gelman, he was recruited in 1965 by Israel’s current president, Shimon Peres, who he met in a Tel Aviv nightclub (called Mandy’s, named after the hostess and owner’s wife Mandy Rice-Davies, freshly notorious for her role in the Profumo sex scandal). Milchan, who then ran the family fertiliser company, never looked back, playing a central role in Israel’s clandestine acquisition programme.

  to set up a global nuclear smuggling business, selling the design to Libya, North Korea and Iran.
  For that reason, Israel’s centrifuges are near-identical to Iran’s, a convergence that allowed Israeli to try out a computer worm, codenamed Stuxnet, on its own centrifuges before unleashing it on Iran in 2010.

  Arguably, Lakam’s exploits were even more daring than Khan’s.
  In 1968, it organised the disappearance of an entire freighter full of uranium ore in the middle of the Mediterranean.
  In what became known as the Plumbat affair, the Israelis used a web of front companies to buy a consignment of uranium oxide, known as yellowcake, in Antwerp.
  The yellowcake was concealed in drums labelled “plumbat”, a lead derivative, and loaded onto a freighter leased by a phony Liberian company.
  The sale was camouflaged as a transaction between German and Italian companies with help from German officials, reportedly in return for an Israeli offer to help the Germans with centrifuge technology.

  When the ship, the Scheersberg A, docked in Rotterdam, the entire crew was dismissed on the pretext that the vessel had been sold and an Israeli crew took their place.
  The ship sailed into the Mediterranean where, under Israeli naval guard, the cargo was transferred to another vessel.
  US and British documents declassified last year also revealed a previously unknown Israeli purchase of about 100 tons of yellowcake from Argentina in 1963 or 1964, without the safeguards typically used in nuclear transactions to prevent the material being used in weapons.
  Israel had few qualms about proliferating nuclear weapons knowhow and materials, giving South Africa’s apartheid regime help in developing its own bomb in the 1970s in return for 600 tons of yellowcake.
  Julian Borger The Guardian, Wednesday 15 January 2014 http://www.theguardian.com/world/2014/jan/15/truth-israels-secret-nuclear-arsenal

  Tuurlijk onzin om 200 kernkoppen op 1 land te richten. Dat is genoeg om de hele planeet op te blazen.
  Eerdere verklaringen van Zionistische regeringsleiders: ook alle Europese hoofdsteden liggen in het vizier. Duitsland blijft maar atoomonderzeeërs leveren – als gift.
  Echt van de gekke. Een gevaar voor de hele planeet.
  https://unbequemewahrheit2014.wordpress.com/2014/11/26/das-merkel-regime-01-zionistin-mit-il-pass-zerstort-deutschland-2008-2014/

  Er wordt een hoop onzin verspreid over het hoe en waarom van WOI, II en III. De Regering en Media blijven willens en wetens de leugenachtige retoriek cultiveren – en exploiteren. Geeft wel aan wie in de Westerse wereld aan de touwtjes trekken.
  Als spreken van waarheid taboe is, wordt onderdrukt; spreek je van dictatuur.

  1 likes
 • Bery schreef:

  Leeft die reptiel ook nog.

  0 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  Was in 1983 in Israël. Had het toen met enkele militairen al over de kernwapens van Israël…

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >