Buitenland

Gelekte e-mails Colin Powell onthullen: Israël beschikt over 200 kernwapens die alle op Iran gericht staan

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israël beschikt over 200 kernwapens die alle gericht staan op Iran. Dat heeft de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell geschreven in gelekte e-mails die zijn ingezien door LobeLog.

Powell heeft zelf al bevestigd dat de e-mails echt zijn. De e-mails gaan over de veronderstelling dat Iran zou werken aan een kernwapen. Powell kwam tot de conclusie dat Iran, als het al over kernwapens zou beschikken, die niet kan inzetten. “De jongens in Teheran weten dat Israël over 200 kernwapens beschikt die alle op Iran gericht staan,” schreef hij.

‘Ze zeggen dat elk jaar’

Sinds tientallen jaren geldt in Israël de ijzeren wet dat het bestaan van nucleaire wapens bevestigd noch ontkend mag worden. Sinds de jaren tachtig is via lekken en het werk van klokkenluider Mordechai Vanunu het Israëlische nucleaire potentieel enkel nog een publiek geheim.

Opvallend is dat Powell in de mails ook de zoveelste beschuldiging van premier Benjamin Netanyahu dat Iran ‘één jaar verwijderd is van de atoombom’ weglacht. “Bibi houdt ervan ‘nog een jaartje’ te zeggen, net als onze jongens van de inlichtingendiensten,” zei hij. “Ze zeggen dat elk jaar.”

Recordbedrag

De Verenigde Staten en Israël hebben afgelopen week een nieuw akkoord getekend over Amerikaanse militaire steun. Er is een recordbedrag mee gemoeid: in tien jaar kan Israël rekenen op bijna 34 miljard euro voor wapens en militair materieel.

De Wereldraad van Kerken, het belangrijkste oecumenische overlegorgaan, noemt de militaire steun van de VS aan Israël bedenkelijk en onverantwoord.

“Het Midden-Oosten heeft echt als allerlaatste nood aan meer wapens. Het is onverantwoord deze woelige regio nog sterker te bewapenen,” staat te lezen in een opmerkelijke verklaring.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lehcim
Lehcim
6 jaren geleden

Dus lobelog.com mocht 1 “gehackte” email bekijken en dat is het nieuws?

Bery
Bery
6 jaren geleden

Leeft die reptiel ook nog.

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Dat is ook een manier om van de kerndreiging van je buren af te komen. Kwaad met kwaad vergelden en over 10 jaar roept iedereen weer bij de herdenking “dit mag nooit meer gebeuren”. Het is bijna lachwekkend! als het niet te triest voor woorden was.

Martijn1205
Martijn1205
6 jaren geleden

Vrij logisch dat Israel inmiddels nucleaire wapens heeft en ook best logisch dat deze op Iran gericht zijn. Het land is al een aantal keren binnengevallen door de buurlanden en Iran heeft inmiddels best een aardig leger.

Persoonlijk zou ik er geen moeite mee hebben als het grootste deel van het Midden Oosten één grote parkeerplaats wordt na een aanval. De zogenaamde ‘religie van de vrede’ is een gezwel dat zich steeds verder door vreet in de wereldbevolking. Na jaren SP te stemmen ga ik overstag in het belang van de Westerse beschaving en zal PVV kiezen. Helaas zie ik geen andere optie meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x