Homepagina » Binnenland » Psycholoog hekelt Ruttes coronabeleid: ‘Ik verwacht een enorme opstand’
psycholoog

Psycholoog hekelt Ruttes coronabeleid: ‘Ik verwacht een enorme opstand’

Psycholoog Martin Appelo is het absoluut niet eens met de maatregelen die premier Mark Rutte gisteren heeft aangekondigd. “Ik verwacht een enorme opstand,” zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

“Ik zie ons nog niet en massa het Malieveld bezetten, hoewel ik daar wel voor zou zijn,” aldus de gedragstherapeut, die naar eigen zeggen met verbijstering naar de persconferentie heeft gekeken.

Appelo is van mening dat de coronamaatregelen ‘heel dom’ zijn: “Ik heb zelden zulke domme maatregelen gehoord vanuit psychologisch perspectief.”

Kan gewoon niet goed gaan

Mensen zijn bereid om bij acuut gevaar draconische maatregelen te nemen. Maar als dat acute gevaar geweken is, dan wordt de langere termijn weer belangrijker, zei hij.

“Ik denk niet dat weldenkende Nederlanders dit beleid nog gaan accepteren,” voegde hij toe.

Appelo zei zich ontzettend zorgen te maken en heel boos te zijn. “Dit kan gewoon niet goed gaan op deze manier.”

Niemand heeft het over Zweden

Wat hem ook verbaast, is dat het in Zweden ongeveer net zo gaat als in de rest van de wereld, terwijl de maatregelen daar veel soepeler zijn.

“Niemand heeft het daarover in Nederland. Dat vind ik echt bizar.”

De psycholoog zei dat er in ons land ‘extreem grote en gevaarlijke fouten’ worden gemaakt.

Vele slachtoffers

Hij verwacht dat vanuit alle geledingen in de maatschappij protesten zullen komen tegen dit beleid.

Appelo denkt dat er na deze crisis nog vele slachtoffers zullen vallen als gevolg van Ruttes coronabeleid.

Bekijk een deel van het interview hieronder terug:


[NPO Radio 1]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ProAsfalt schreef:

  ” “Niemand heeft het daarover in Nederland. Dat vind ik echt bizar.” ”

  Daar kijk ik niet raar vanop. De MSM evenals de ‘volksvertegenwoordigers’ der Tweede Kamer der Staten-Generaal laten het finaal afweten.
  Overigens ziet men dat niet alleen in het coronagebeuren maar vooral in de klimaathysterie.
  Er is géén debat en dat is een schande.

  55 likes
  • Daaristieweer schreef:

   Mag ik u voorstellen: De nieuwe Minister van Gezondheid, Martin Appelo.

   Patiënt Hugo direct platspuiten met 7 verschillende Bill Gates “anti-corona” vaccins en afvoeren naar een TBS-kliniek. Kan persoonlijk de decennialange bezuinigen op de zorg ervaren.

   Hoop dat iedere bewoner van dit land, jong en oud, in opstand komt tegen dit regime!! Wij willen weer dat het VOLK reageert en niet Corporate.

   38 likes
   • Gezinusk schreef:

    ” Mag ik u voorstellen: De nieuwe Minister van Gezondheid, Martin Appelo.”

    Dank je de koekoek.

    Met een crisis als deze hebben we vooral leiders nodig die hun hoofd koel weten te houden. Daar valt Dhr. Appelo niet onder met zijn oproep van een enorme opstand. Al bagatelliseert hij het later weer, maar zaait des te meer onrust en verwarring.

    Nederland is een welvarend en georganiseerd land. Als we aan dit soort opstanden beginnen woont een schrikbarend hoog aantal van de Nederlandse bevolking binnen enkele jaren aan Guatemala aan de Noordzee. Wonen ze op vier vierkante meter onder een golfplaten dak naast de vuilstortplaats om aan eten te komen.

    Hij had daar ook nooit moeten zitten maar vanuit zijn beroepsgroep contact moeten opnemen met het crisisteam en regering om constructief mee te werken aan slimme oplossingen. Wat hij nu uitkraamt help je niemand mee.

    Voor de rest wacht 20 mei. En wat dat is? Maar vier weken geduld;-) Zo verschrikkelijk is dat niet want we bezitten meer dan we denken. Zeker als je bedenkt wat mensen in oorlogstijd mee moesten maken. Dan is dit een lachertje.

    Alhoewel ik me in kan denken dat sommigen geen afweging kunnen maken tussen het verschil van een welvarend land of landen als Guatemala, omdat ze altijd in welvaart geleefd hebben. Geen voorstelling kunnen maken van de andere kant van de medaille. Zie hier, iets om over na te denken in een fase dat het een keertje flink tegenzit maar wel weer over gaat;-)

    6 likes
  • John Verbeke schreef:

   Nog meer slecht nieuws: door de gigantische kosten die verbonden zijn aan de coronamaatregelen, zal er straks heel veel geld in de economie gepompt moeten worden. Dat betekent dat er helemaal geen geld zal zijn voor milieumaatregelen. ‘Eindelijk’, denk je dan. Maar waarover zullen we dan in hemelsnaam kunnen klagen? De regering denkt echt niet aan de mensen…

   2 likes
   • Gezinusk schreef:

    Ik heb zo’n idee dat het stukken beter gaat met het milieu dankzij een virus waar we allemaal snel van af willen. De luchtkwaliteit ruikt in ieder geval een stuk frisser. In Los Angels bijvoorbeeld kunnen ze sinds heugenis elk moment van de dag de skyline weer eens zien. Het zegt veel.

    Ben daarom ook zeer benieuwd naar de uitslagen van milieudeskundigen in deze tijd van crisis, ten opzichte van de jaren ervoor. Voor deze beroepsgroep zijn het gouden tijden. Een buitenkans. Kunnen we straks zien hoeveel schade de mens in feite bijdroeg met het gegeven dat een x aantal nog wel uit olie vervaardigde brandstof rondrijdt, of vliegt. Hopelijk geven de uitslagen regeringen te denken dat motoren in versneld tempo van aardoliesubstanties af moeten. Dan heeft Covid-19 toch nog iets goed gedaan;-)

    0 likes
 • Marcel schreef:

  Ik ben voor. Zeg maar waar en wanneer. Stelletje mafketels in Den Haag. Met fakkels en hooivorken het land uit sturen. Ik ben woedend. Ik ben in loondienst, maar leef enorm mee met alle zelfstandigen die na jaren hard werken nu hun zaken de nek omgedraaid zien worden door dat stelletje incompetente, imbeciele clowns…… Het RIVM voorop…. Nu stop ik, voor ik dingen ga zeggen die echt tegen me gebruikt kunnen gaan worden door “de wet”.

  36 likes
 • salvar schreef:

  rutte het wordt tijd dat je nu met de poppenkast ophoud en nederland weer open gooit en weg met het 1,5 meter gedoe.
  we staan sowieso niemand in de nek te hijgen.
  de hele regering is een klere zooi.

  31 likes
 • Kikoe schreef:

  Als er opstand komt gaan de leiders op ‘t schavot !

  26 likes
 • Sparky schreef:

  Ik heb het daar ook al een aantal keren over gehad in mijn eigen kring maar het is net of ze het niet of niet willen begrijpen, het lijkt wel of ze daar helemaal niet naar willen luisteren. Volgens mij zit de angst er diep in. In principe doet niet heel de wereld mee met die maatregelen alleen al omdat veel landen daar de middelen niet voor hebben. Je zou zeggen daar moeten een hoop doden vallen, er zouden toch miljoenen doden gaan vallen als we geen maatregelen zouden treffen? Maar ik zie niks gebeuren, in de tijd van ebola hingen de cameramensen uit helikopters om de doden op te filmen in Afrika, maar je ziet nu helemaal niets.
  Wie weet hoe dit kan? Of ben ik nou helemaal gek geworden?

  19 likes
  • Pieter schreef:

   Sparky, Ik heb precies de zelfde ervaring al je de mensen erop wilt wijzen dat het allemaal niet klopt, dan gaan ze jouw aanvallen. Dit is het resultaat van weken lang de hele dag verschrikkelijke beelden te laten zien. Enige terughoudendheid van die vervloekte MSM was er totaal niet. Daarom zitten de mensen nu in diepe angst. Ze denken, als ik nu corona krijg, dan ga ik zeker een heel verschrikkelijke dood te gemoed. En dan kom jij met cijfers dat het allemaal wel mee valt. (wat ook zo is). De mensen schieten dan in hun verdediging en zien jouw als moordenaar. Jensen.nl legt het ook prima uit, maar gaat voor angstige hazen te snel en nemen dan de informatie niet meer op.
   Karel van Wolferen legt het op een zeer rustige manier uit. Daarom zou ik zeggen wijs uw bange vrienden eens op deze video, misschien is dat het begin van hun draaipunt.

   https://www.youtube.com/watch?v=0kk6yhGhY44&feature=youtu.be

   3 likes
 • Daaristieweer schreef:

  Mag ik u voorstellen: De nieuwe Minister van Gezondheid, Martin Appelo.

  Patiënt Hugo direct platspuiten met 7 verschillende Bill Gates “anti-corona” vaccins en afvoeren naar een TBS-kliniek. Kan persoonlijk de decennialange bezuinigen op de zorg ervaren.

  Hoop dat iedere bewoner van dit land, jong en oud, in opstand komt tegen dit regime!! Wij willen weer dat het VOLK reageert en niet Corporate.

  16 likes
  • ster schreef:

   Gaat niet gebeuren want daar zijn de NLders te laf voor,,, Zie bv bij de gele hesjes,, In Frankrijk vielen hier 23 doden vele handen zijn eraf geschoten keken eraf of hingen nog aan een beetje vlees en dan heben we nog niet eens over de ogen die eruit geschoten zijn. Maar ze bleven tot de corona uitbraak zaterdags komen in de steden. Nlders gaan niet opstaan, vergeet dat maar,, te laf en vinden alles wel oke. Ze mopperen en dat was het en Rutte vind dat alles wel goed en gaat gewoon zijn gang.
   Helaas het is zo,,,

   6 likes
   • Max schreef:

    Klopt helemaal. NLers hebben dat gevoel niet van ik ga de straat op om de boel omver te gooien. Dat temperament van die zuid europese landen missen wij. Dus daarom zullen we geen opstanden hier zien. Bij alles zie je dat NLers zo lam zijn als schapen.

    1 likes
 • Louise schreef:

  Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik word het zo langzamerhand helemaal zat en dan kijk ik niet eens tv…
  Zelfs op you tube zie ik regelmatig mensen voorbij schuiven, RIVM en Rutte en concorten …..
  Wat is dit voor achterlijk theater, elke dag de hoeveelheid ic patiënten benoemen en mensen die in het ziekenhuis belanden……..let op ik vind het treurig voor al die mensen ,ik leef mee met compassie . Maar het 3 de rangs theater ben nu wel zat….We hebben ruim 17 mljn mensen, waar gaat dit nou over………Ik heb altijd geleerd dat je besmette mensen, een uitbraak of pandemie moet isoleren , niet andersom de gezonde… En dan dat gezever over al dan niet een mondkapje , al dan niet testen en zo ja dan nee blijken ze niet of soms te werken…….Als ik het niet mee zou maken zou ik het niet eens geloven…. Richt een leeg ziekenhuis in of 2 met Covid patiënten en laat de rest van de ziekenhuizen gewoon weer hun werk doen. Nu hoor ik dat sommige ziekenhuizen in de financiële problemen zitten en moeten andere zieke mensen in de wacht stand. Wat voor beleid is dit, we zijn hier al 3 maanden mee bezig…..
  Intussen vallen er steeds meer mensen om die thuis uit moeten zieken, waarvan niemand precies weet wat ze hebben, uitzieken zegt de huisarts per telefoon ……Het virus gaat namelijk gewoon zn gang en uiteindelijk zijn we of drager of we hebben het in mildere vorm gekregen ……
  Het gekke is er verandert niks, kan er nu niemand opstaan en zeggen, hou eens op met met dit gezever en ga eens echt aan het werk, en dan bedoel ik niet die mensen die hard werken in de zorg, die storten na afloop wel in…..
  Een klein voorbeeld, tandartsen mogen weer werken, nou intiemer kan niet als er iemand dicht bij jou in je open mond zit… Maar de medische diabetische pedicure mag nog niet werken…….T is maar een voorbeeld ,maar zo zijn er velen, En dan ook nog 8 mljn mensen die naar dat treurige spel kijken op tv las ik net……Nou ik snap t niet meer…
  Hier nog een site van Asian Boss de beste deskundige prof dr Fauci, antwoord op alle vragen,ZuidKorea
  Corona….
  En een heel goede arts die alles perfect uitlegt you tube..DR.Eric Berg DC……….

  16 likes
 • DenBosch schreef:

  Nee die reactie van die koekert van van dissel, 28000 ic bedden nodig zonder maatregel, wat ‘n staatsmongool, en dan achteraf weer roepen dit hadden onze modellen niet voorspelt dat er maar 2000 nodig waren. Ze blijven maar hangen in d’r microsoft bill gates troep voorspellingen. Nergens is iets uitgekomen maar omdat moedertje rutten in een besmet tehuis zit moet de rest maar boeten krijg ik het idee, dat ze maar de pijp uit gaat kan die janken die slaaf van merkel en Brussel.

  14 likes
 • Steven schreef:

  Dit heeft allemaal te maken met die smerige duistere plannetjes van ze.
  Ze hebben er eigenlijk helemaal geen zin meer in om de bevolking alle rechten zoals die was terug te geven, en gaan liever voor het meer aan banden leggen van de bevolking. Maar eerst moeten de kleine ondernemers geruimd worden door deze langdurige dwaasheid.
  Vergeet niet dat al deze maatregelen ineens niet van toepassing zijn voor alle asielparasieten die in Europa binnen komen..daar zijn geen regels voor en die mogen ook gewoon ieder land nog in.

  14 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Er komt geen opstand tegen die Haagse ellendeling. Was het al veel eerder gebeurd. De duizenden kinderen die al voor de coronaperiode geen school hadden.
  De 500.000 mensen die geen ziekenverzekering kunnen betalen.
  De honderdduizenden kinderen die structureel met honger naar bed gaan in dit gave Nederland van die gestoorde nar.
  De vele tienduizenden mensen die vrijwillig een einde aan hun leven willen maken omdat de gestoorde egoïstische neoliberale samenleving geen ‘samenleving’ is.
  De 500.000 mensen zonder werk.
  De bejaarden die sterven zonder enige zorg.
  Enz,enz,enz.
  Nooit zijn de mensen opstand komen en het zal nu ook niet gebeuren.

  10 likes
 • Jon schreef:

  Las het op dvhn.nl.
  Kan hem ergens wel engiszins begrijpen.
  De reacties op dat artikel zijn trouwens wel erg heftig (op dvhn).
  Best triest dat mensen gelijk zo fel weer van leer trekken.
  Hoort blijkbaar helemaal bij deze tijd (alhoewel het online al veel langer zo gaat|).
  Mensen willen alleen maar hun ‘eigen waarheid’ zien en staan niet open voor andere (en vooral blijkbaar afwijkende) standpunten, meningen etc.

  6 likes
 • Egetal schreef:

  nederland is niet echt een land van protesters of opstandelingen, ja in de commentsectie op nu.nl misschien.

  6 likes
 • Harry schreef:

  Ik heb dat klipje gezien in de link.Op het moment dat hij over Zweden wil praten en hun aanpak wordt het clipje weggedraaid met een eind tune.

  6 likes
 • Sparky schreef:

  Als er straks nou echt 150.000 bedrijven failliet gaan zoals word gesuggereerd (van 70.00 weten ze het al bijna zeker) En al die mensen komen er straks achter dat het misschien wel helemaal niet nodig had geweest (zie Zweden) Dan ben ik echt benieuwd naar de reactie, ik ben zomaar bang dat er een hoop mensen woest zullen zijn. Ik hoop van niet en ik hoop dat het voor iedereen nog met een sisser gaat aflopen maar ik houd mijn hart vast.

  6 likes
  • jtprf schreef:

   @Sparky, dat zullen ze wel hard komen te merken. Kop in ‘t zand gestoken voor jaren, niets
   willen leren van de achtergronden, het geld rolt, draait en komt min of meer binnen.
   Zo leven wij, in deze maatschappij. Nu is de hel los, en ze kiepen om ( horeca voornamelijk
   en overige zzp’rs ) nu is het janken.
   had men eerder gezien dat dit een machtsgreep is, had men de kloten ( kunnen ) hebben om
   hiertegen in te gaan. Maaar neee, ben je gek man, in de sop gaarkoken. Nu janken.
   Weet je wat Sparky, van mij mag het allemaal in mekaar donderen. Dan is het ECHT
   ieder voor zich en god voor ons allen, want dan vecht je voor je vrijheid en om te overleven.

   5 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Deze psycholoog zou zijn doelstellingen eens naast die van Mark Rutte moeten leggen.
  Hij zal versteld staan van de verschillen.

  5 likes
 • jtprf schreef:

  Deze Psycholoog heeft gelijk. En buiten dat, hoe langer dit “verhaal” duurt desto meer
  valt het toch op, dat hier duidelijk iets niet klopt.
  Men houd de boel blijkbaar net zolang gaande totdat het spuitje klaar is voor gebruik.
  En ook die corona app. Al gelezen wat de RIVM pipo vertelde? Je merkt dat ze zo’n C.app
  erdoor willen krijgen, en dat gaat ook gebeuren!

  5 likes
 • rop schreef:

  Zo al ik al eerder heeft gezegd ,er roert wat in de diepte..en dan kan heel spoedig zomaar gebeuren dat de mens het niet langer meer pikt..

  3 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Rutte heeft beestjes in zijn hoofd die zijn hersenen opeten. Daarom moet hij steeds om zijn assistente roepen en de verkeerde “deskundigen” raadplegen.

  3 likes
 • Cleoptra schreef:

  Als meneer de psycholoog dit zegt>Appelo is van mening dat de coronamaatregelen ‘heel dom’ zijn: “Ik heb zelden zulke domme maatregelen gehoord vanuit psychologisch perspectief.” De psycholoog zei dat er in ons land ‘extreem grote en gevaarlijke fouten’ worden gemaakt.< Dan heeft Appelo zelf vanuit psychologisch perspectief zelf nog steeds niet door die fouten met bewuste intentie worden gemaakt. Alsof hier in Nederland het volk massaal zal protesteren??? 😂 Meer dan de helft van het hollands klootjes volk snapt nog steeds niet hoe ze beodemietert wordt , blijft angstig en braaf gehoorzaam binnen thuis zitten wachten.

  2 likes
 • Marie schreef:

  Het overgrote deel van de bevolking kan volgens mij de waarheid, dat we bedonderd worden, gewoon niet aan, dus kiezen ze voor de weg van de minste weerstand en gaan mee in deze gekte, zich niet beseffend wat voor consequenties dat kan hebben voor hun toekomst want daar sluiten ze zich volledig voor af. Je realiseren dat de overheid de burger de vernieling in wil helpen is zeer beangstigend voor mensen want wat hebben ze dan nog voor houvast? Wij zijn gehard omdat we ons al vele jaren bewust zijn van dit feit maar dat geldt niet voor de massa. Dat is volgens mij het grootste probleem, mensen kiezen er in feite uit angst voor om de werkelijkheid niet onder ogen te zien. Ik denk dus dat ze pas wakker worden als de maatregelen ze dusdanig gaan raken dat ze dit niet meer kunnen ontkennen. De meesten hebben het nu nog te goed.

  2 likes
 • Optimaforma schreef:

  Er komt geen opstand. Iedereen die namelijk het lef heeft in opstand te komen maakt ook een analyse of er te winnen valt, en vroeg of laat komt dan de conclusie dat zelfs al veeg je heel Den Haag de Noordzee in er een dag later nieuwe marionetten zitten die weer vrolijk opnieuw beginnen. Je kunt niet winnen van dit veelkoppige monster, tenzij er een grote oorlog uitbreekt, er jarenlang geen stroom en communicatie is. Er zijn zoveel randfactoren nodig om dit land te zuiveren van neoliberalen en het gespuis wat ze binnen hebben gehaald. Zelfs de Duitsers konden het niet, en we zijn nu 80 jaar verder.

  2 likes
 • Cleoptra schreef:

  Als meneer de psycholoog dit zegt>Appelo is van mening dat de coronamaatregelen ‘heel dom’ zijn: “Ik heb zelden zulke domme maatregelen gehoord vanuit psychologisch perspectief.” De psycholoog zei dat er in ons land ‘extreem grote en gevaarlijke fouten’ worden gemaakt.< Dan heeft Appelo vanuit psychologisch perspectief zelf nog steeds niet door dat die fouten met bewuste intentie worden gemaakt. Alsof hier in Nederland het volk massaal zal protesteren??? 😂 Meer dan de helft van het hollands klootjes volk snapt nog steeds niet hoe ze beodemietert wordt , blijft angstig en braaf gehoorzaam binnen thuis zitten wachten.

  1 likes
 • wolfje schreef:

  Dan staat het volk zo graag gebukt en is het wéér niet goed. De ondankbaren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >