Homepagina » Binnenland » Psycholoog hekelt Ruttes coronabeleid: ‘Ik verwacht een enorme opstand’
psycholoog

Psycholoog hekelt Ruttes coronabeleid: ‘Ik verwacht een enorme opstand’

Psycholoog Martin Appelo is het absoluut niet eens met de maatregelen die premier Mark Rutte gisteren heeft aangekondigd. “Ik verwacht een enorme opstand,” zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

“Ik zie ons nog niet en massa het Malieveld bezetten, hoewel ik daar wel voor zou zijn,” aldus de gedragstherapeut, die naar eigen zeggen met verbijstering naar de persconferentie heeft gekeken.

Appelo is van mening dat de coronamaatregelen ‘heel dom’ zijn: “Ik heb zelden zulke domme maatregelen gehoord vanuit psychologisch perspectief.”

Kan gewoon niet goed gaan

Mensen zijn bereid om bij acuut gevaar draconische maatregelen te nemen. Maar als dat acute gevaar geweken is, dan wordt de langere termijn weer belangrijker, zei hij.

“Ik denk niet dat weldenkende Nederlanders dit beleid nog gaan accepteren,” voegde hij toe.

Appelo zei zich ontzettend zorgen te maken en heel boos te zijn. “Dit kan gewoon niet goed gaan op deze manier.”

Niemand heeft het over Zweden

Wat hem ook verbaast, is dat het in Zweden ongeveer net zo gaat als in de rest van de wereld, terwijl de maatregelen daar veel soepeler zijn.

“Niemand heeft het daarover in Nederland. Dat vind ik echt bizar.”

De psycholoog zei dat er in ons land ‘extreem grote en gevaarlijke fouten’ worden gemaakt.

Vele slachtoffers

Hij verwacht dat vanuit alle geledingen in de maatschappij protesten zullen komen tegen dit beleid.

Appelo denkt dat er na deze crisis nog vele slachtoffers zullen vallen als gevolg van Ruttes coronabeleid.

Bekijk een deel van het interview hieronder terug:


[NPO Radio 1]

4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

” “Niemand heeft het daarover in Nederland. Dat vind ik echt bizar.” ”

Daar kijk ik niet raar vanop. De MSM evenals de ‘volksvertegenwoordigers’ der Tweede Kamer der Staten-Generaal laten het finaal afweten.
Overigens ziet men dat niet alleen in het coronagebeuren maar vooral in de klimaathysterie.
Er is géén debat en dat is een schande.

Daaristieweer
Daaristieweer
Reactie op  ProAsfalt
1 jaar geleden

Mag ik u voorstellen: De nieuwe Minister van Gezondheid, Martin Appelo.

Patiënt Hugo direct platspuiten met 7 verschillende Bill Gates “anti-corona” vaccins en afvoeren naar een TBS-kliniek. Kan persoonlijk de decennialange bezuinigen op de zorg ervaren.

Hoop dat iedere bewoner van dit land, jong en oud, in opstand komt tegen dit regime!! Wij willen weer dat het VOLK reageert en niet Corporate.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Daaristieweer
1 jaar geleden

” Mag ik u voorstellen: De nieuwe Minister van Gezondheid, Martin Appelo.”

Dank je de koekoek.

Met een crisis als deze hebben we vooral leiders nodig die hun hoofd koel weten te houden. Daar valt Dhr. Appelo niet onder met zijn oproep van een enorme opstand. Al bagatelliseert hij het later weer, maar zaait des te meer onrust en verwarring.

Nederland is een welvarend en georganiseerd land. Als we aan dit soort opstanden beginnen woont een schrikbarend hoog aantal van de Nederlandse bevolking binnen enkele jaren aan Guatemala aan de Noordzee. Wonen ze op vier vierkante meter onder een golfplaten dak naast de vuilstortplaats om aan eten te komen.

Hij had daar ook nooit moeten zitten maar vanuit zijn beroepsgroep contact moeten opnemen met het crisisteam en regering om constructief mee te werken aan slimme oplossingen. Wat hij nu uitkraamt help je niemand mee.

Voor de rest wacht 20 mei. En wat dat is? Maar vier weken geduld;-) Zo verschrikkelijk is dat niet want we bezitten meer dan we denken. Zeker als je bedenkt wat mensen in oorlogstijd mee moesten maken. Dan is dit een lachertje.

Alhoewel ik me in kan denken dat sommigen geen afweging kunnen maken tussen het verschil van een welvarend land of landen als Guatemala, omdat ze altijd in welvaart geleefd hebben. Geen voorstelling kunnen maken van de andere kant van de medaille. Zie hier, iets om over na te denken in een fase dat het een keertje flink tegenzit maar wel weer over gaat;-)

John Verbeke
John Verbeke
Reactie op  ProAsfalt
1 jaar geleden

Nog meer slecht nieuws: door de gigantische kosten die verbonden zijn aan de coronamaatregelen, zal er straks heel veel geld in de economie gepompt moeten worden. Dat betekent dat er helemaal geen geld zal zijn voor milieumaatregelen. ‘Eindelijk’, denk je dan. Maar waarover zullen we dan in hemelsnaam kunnen klagen? De regering denkt echt niet aan de mensen…

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  John Verbeke
1 jaar geleden

Ik heb zo’n idee dat het stukken beter gaat met het milieu dankzij een virus waar we allemaal snel van af willen. De luchtkwaliteit ruikt in ieder geval een stuk frisser. In Los Angels bijvoorbeeld kunnen ze sinds heugenis elk moment van de dag de skyline weer eens zien. Het zegt veel.

Ben daarom ook zeer benieuwd naar de uitslagen van milieudeskundigen in deze tijd van crisis, ten opzichte van de jaren ervoor. Voor deze beroepsgroep zijn het gouden tijden. Een buitenkans. Kunnen we straks zien hoeveel schade de mens in feite bijdroeg met het gegeven dat een x aantal nog wel uit olie vervaardigde brandstof rondrijdt, of vliegt. Hopelijk geven de uitslagen regeringen te denken dat motoren in versneld tempo van aardoliesubstanties af moeten. Dan heeft Covid-19 toch nog iets goed gedaan;-)

Jon
Jon
1 jaar geleden

Las het op dvhn.nl.
Kan hem ergens wel engiszins begrijpen.
De reacties op dat artikel zijn trouwens wel erg heftig (op dvhn).
Best triest dat mensen gelijk zo fel weer van leer trekken.
Hoort blijkbaar helemaal bij deze tijd (alhoewel het online al veel langer zo gaat|).
Mensen willen alleen maar hun ‘eigen waarheid’ zien en staan niet open voor andere (en vooral blijkbaar afwijkende) standpunten, meningen etc.

DenBosch
DenBosch
1 jaar geleden

Nee die reactie van die koekert van van dissel, 28000 ic bedden nodig zonder maatregel, wat ‘n staatsmongool, en dan achteraf weer roepen dit hadden onze modellen niet voorspelt dat er maar 2000 nodig waren. Ze blijven maar hangen in d’r microsoft bill gates troep voorspellingen. Nergens is iets uitgekomen maar omdat moedertje rutten in een besmet tehuis zit moet de rest maar boeten krijg ik het idee, dat ze maar de pijp uit gaat kan die janken die slaaf van merkel en Brussel.

Steven
Steven
1 jaar geleden

Dit heeft allemaal te maken met die smerige duistere plannetjes van ze.
Ze hebben er eigenlijk helemaal geen zin meer in om de bevolking alle rechten zoals die was terug te geven, en gaan liever voor het meer aan banden leggen van de bevolking. Maar eerst moeten de kleine ondernemers geruimd worden door deze langdurige dwaasheid.
Vergeet niet dat al deze maatregelen ineens niet van toepassing zijn voor alle asielparasieten die in Europa binnen komen..daar zijn geen regels voor en die mogen ook gewoon ieder land nog in.

salvar
salvar
1 jaar geleden

rutte het wordt tijd dat je nu met de poppenkast ophoud en nederland weer open gooit en weg met het 1,5 meter gedoe.
we staan sowieso niemand in de nek te hijgen.
de hele regering is een klere zooi.

Daaristieweer
Daaristieweer
1 jaar geleden

Mag ik u voorstellen: De nieuwe Minister van Gezondheid, Martin Appelo.

Patiënt Hugo direct platspuiten met 7 verschillende Bill Gates “anti-corona” vaccins en afvoeren naar een TBS-kliniek. Kan persoonlijk de decennialange bezuinigen op de zorg ervaren.

Hoop dat iedere bewoner van dit land, jong en oud, in opstand komt tegen dit regime!! Wij willen weer dat het VOLK reageert en niet Corporate.

ster
ster
Reactie op  Daaristieweer
1 jaar geleden

Gaat niet gebeuren want daar zijn de NLders te laf voor,,, Zie bv bij de gele hesjes,, In Frankrijk vielen hier 23 doden vele handen zijn eraf geschoten keken eraf of hingen nog aan een beetje vlees en dan heben we nog niet eens over de ogen die eruit geschoten zijn. Maar ze bleven tot de corona uitbraak zaterdags komen in de steden. Nlders gaan niet opstaan, vergeet dat maar,, te laf en vinden alles wel oke. Ze mopperen en dat was het en Rutte vind dat alles wel goed en gaat gewoon zijn gang.
Helaas het is zo,,,

Max
Max
Reactie op  ster
1 jaar geleden

Klopt helemaal. NLers hebben dat gevoel niet van ik ga de straat op om de boel omver te gooien. Dat temperament van die zuid europese landen missen wij. Dus daarom zullen we geen opstanden hier zien. Bij alles zie je dat NLers zo lam zijn als schapen.

Kikoe
Kikoe
1 jaar geleden

Als er opstand komt gaan de leiders op ‘t schavot !

Egetal
Egetal
1 jaar geleden

nederland is niet echt een land van protesters of opstandelingen, ja in de commentsectie op nu.nl misschien.

Kate
Kate
Reactie op  Egetal
4 maanden geleden

Nederlanders zullen nooit de straat op gaan; veel te gemakzuchtig, die post-waarheid Hollanders. Aan de andere kant: een land krijgt de regering die het verdient.

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Ik ben voor. Zeg maar waar en wanneer. Stelletje mafketels in Den Haag. Met fakkels en hooivorken het land uit sturen. Ik ben woedend. Ik ben in loondienst, maar leef enorm mee met alle zelfstandigen die na jaren hard werken nu hun zaken de nek omgedraaid zien worden door dat stelletje incompetente, imbeciele clowns…… Het RIVM voorop…. Nu stop ik, voor ik dingen ga zeggen die echt tegen me gebruikt kunnen gaan worden door “de wet”.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Deze psycholoog zou zijn doelstellingen eens naast die van Mark Rutte moeten leggen.
Hij zal versteld staan van de verschillen.

x

Check Also

vaccin

Menselijke proefkonijnen: ‘Dieronderzoek coronavaccins werd overgeslagen omdat de dieren doodgingen’

Kinderarts Angelina Farella uit Texas heeft in ...

rutte

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x