BuitenlandCorona

Britse regeringsadviseur tijdens persconferentie: 60% nieuwe coronapatiënten heeft twee prikken gehad

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Patrick Vallance, de wetenschappelijke adviseur van het Britse kabinet, heeft maandag tijdens een persconferentie met premier Boris Johnson gezegd dat 60 procent van de mensen die met corona worden opgenomen in het ziekenhuis twee doses van het vaccin heeft gehad.

Opmerkelijk genoeg trok de regeringsadviseur de uitspraak na de persconferentie in en schreef hij op Twitter dat 60 procent van de nieuwe coronapatiënten ongevaccineerd is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Vrijwel alle coronaregels verdwijnen in Engeland

In Engeland verdwijnen vrijwel alle nog resterende coronamaatregelen. Mensen hoeven geen afstand meer te houden en thuiswerken is niet langer verplicht. Ook uitgaan en grote evenementen zijn weer mogelijk ‘nu een groot deel van de bevolking is gevaccineerd’. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar worden wel geadviseerd in het openbaar vervoer en op drukke plekken.

Engelsen hoeven zich bijna niet meer aan coronamaatregelen te houden, maar de regering van Johnson verwacht wel dat ze ‘weloverwogen keuzes maken’. Je krijgt alleen toegang tot nachtclubs en andere plekken waar veel mensen samenkomen als je een vaccinatiebewijs bij je hebt:

In Groot-Brittannië en Nederland heeft 68 procent van de bevolking minstens één prik gehad:

Het aantal ‘besmettingen’ stijgt in Groot-Brittannië en Nederland ongeveer even snel:

Er worden veel mensen gevaccineerd en er zijn ook veel ‘besmettingen’. Dit gebeurde enkele maanden geleden ook in de landen die op dat moment de vaccinatieranglijst aanvoerden. Op de Seychellen, in Chili, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en later ook Israël schoot het aantal ‘besmettingen’ omhoog na de uitrol van het vaccin.

Nu Nederland en Groot-Brittannië in Europa zijn opgerukt naar de top van de vaccinatieranglijst gebeurt het hier ook.

4.8 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Deze Patrick Vallance is dus niet zo wetenschappelijk onderlegd als zijn positie zou doen vermoeden. Eerst heeft hij het over 40% van de bevolking, die gevaccineerd zou zijn en dan verandert hij het vervolgens in 60%. Knap hoor! Deze meneer beheerst dus zelfs niet de basiskennis rekenen. Hij kan beter een ander baantje zoeken.
Duidelijk is, dat in ALLE landen waar ze het hoogste aantal vaccinaties hebben uitgevoerd OOK het aantal “besmettingen stijgt. Nu zou dat op zich natuurlijk niet zo’n probleem zijn, maar dit gaat gepaard met ziekenhuisopnames en erger.
Dit is natuurlijk in totale tegenspraak met de beloftes, gedaan door ministers, RIVM en OMT. Deze vaccinatie zou niet kunnen voorkomen dat je corona kreeg, maar dat zou dan een mild verloop hebben.
Het omgekeerde lijkt inmiddels te gebeuren. Althans, volgens de berichtgeving in andere landen.
Als wij echter onze experts moeten geloven, is dat in Nederland niet het geval. Nederland verkeert in een uitzonderingspositie. Hier komen uitsluitend de ongevaccineerden in het ziekenhuis,
En gij gelooft dat?

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Ik ken nu vier jongeren die positief zijn getest, drie waren niet gevaccineerd één was gevaccineerd, de drei ongevaccineerde kregen een snotneus en een beetje hoofdpijn voor twee dagen, de gevaccineerde lag vier dagen plat op zijn rug met hevige hoofdpijnen en een non stop loopneus, was super beroerd dus, werden pas ziek toen ze positief waren getest, wat zit er in die wattenstaaf!

youtube.com/c/projectgoed
youtube.com/c/projectgoed
2 jaren geleden

De huidige trends zijn om later den vinger naar den sociaal ongehoorzame te kunnen wijzen.

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

T lijkt wel een wedstrijd welk land gaat winnen met de meeste vaccinatie besmettingen gratis deelname en de Hoofdprijs drie jaar lang ziek tot de dood erop volgt En de elite zit op de tribune en kijkt op ons neer en klapt in zijn handen en juicht ons toe En de schapen ??? betalen de rekening en blaten we doen t voor elkaar???En als er ?schaap over de dam is volgen er. ???????en die niet meedoen met dit dodelijk en ziekmakend spel???ja u raad t goed dat zijn de zwarte schapen van de maatschappij ?dat is nou pure discriminatie ???

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x