Mens en Dier

Schorsing Thierry Baudet van de baan, D66 woest

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

De klacht van acht politieke partijen in de Tweede Kamer tegen FVD-leider Thierry Baudet is niet-ontvankelijk verklaard, meldt RTL Nieuws. De straf die hem boven het hoofd hing, is daarmee van de baan.

VVD, D66, CDA, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, PvdD en Volt dienden in juni een klacht in bij de integriteitscommissie van de Tweede Kamer. Ze wilden afdwingen dat Baudet de regels over het openbaar maken van nevenfuncties en inkomsten zou volgen. De commissie acht zich niet bevoegd om Baudet te straffen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
D66 heeft boter op het hoofd

Kamerlid Joost Sneller (D66) laat het er niet bij zitten, kondigde hij aan. Hij vindt het onverteerbaar dat de regels het niet toelaten dat er steviger kan worden ingegrepen.

Ironisch genoeg schreef het Europese anti-corruptieorgaan Greco in 2018 dat het Nederlandse parlement tekortschiet als het gaat over de integriteit van Tweede Kamerleden. Het orgaan noemde toenmalig D66-leider Alexander Pechtold als voorbeeld. Hij kreeg een appartement cadeau, maar gaf het niet op bij het geschenkenregister van de Kamer.

‘Geen aanwijzingen’

Pechtold sprak destijds van een ‘privézaak’, en vond het niet nodig het appartement, dat hij cadeau kreeg van de Canadese ex-diplomaat Serge Marcoux, in het register te laten opnemen.

Er kwam overigens geen strafonderzoek naar het appartement van Pechtold. De procureur-generaal bij de Hoge Raad en het Openbaar Ministerie vonden dat er ‘geen aanwijzingen’ waren dat de D66-leider zich had laten omkopen. Zo’n 200 mensen hadden aangifte tegen hem gedaan.

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

D66 verloren ZOOITJE !! FVD is de ENIGE partij die vecht voor ons Nedeland..

Rinus
Rinus
1 jaar geleden

Thierry van harte gefeliciteerd. Helemaal top.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

De term ‘boter op je hoofd hebben’ is nog behoorlijk eufemistisch als je praat over D66 en Pechtold. ‘Wereldvreemd’ is misschien een wat beter woord maar dekt misschien de lading ook niet geheel.

Het is een schande dat dit soort wereldvreemden ons land besturen mede omdat een globalist nu juist niet wereldvreemd zou moeten zijn.

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Als ik er nu even gemakshalve van uit zou gaan dat zowel Beaudet als Pechtold dus idd schuldig zoude zijn (om de maten even gelijk te houden)… En Sneller vond het bij Pechtold geen probleem dat er geen schorsing kwam en bij Beaudet wel? Gaat het dan om de integriteit van kamerleden of om de politieke belangen die men bij een kamerlid heeft?

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x