CoronaBuitenland

Gezondheidsagentschap doet schokkende bewering: er bestaat niet zoiets als ‘long covid’

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

We moeten af van de term ‘long covid’. Gezondheidsexperts uit Australië zijn tot de ontdekking gekomen dat de symptomen die worden toegeschreven aan ‘long covid’ niet anders zijn dan langdurige klachten bij bijvoorbeeld de griep.

De overheidswetenschappers zeggen dat we de angstopwekkende term niet langer moeten gebruiken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Wij zijn van mening dat het tijd is om te stoppen met termen als ‘long covid’, zei dr. John Gerrard, de Chief Health Officer van Queensland, die de nieuwe studie overzag.

Niks unieks en uitzonderlijks

Er is niks unieks en uitzonderlijks aan de langdurige klachten die in verband worden gebracht met dit virus, benadrukte Gerrard. “Deze terminologie kan onnodige angst veroorzaken.”

Onderzoekers van Queensland Health bestudeerden 5112 mensen van 18 jaar en ouder die last hadden van langdurige klachten. Denk daarbij aan vermoeidheid, hersenmist, hoesten, kortademigheid, duizeligheid en een onregelmatige of hoge hartslag.

Geen bewijs

De proefpersonen testten in de lente van 2022 zowel positief als negatief op corona. Er is geen bewijs gevonden dat de klachten van mensen die positief testten erger waren dan die van mensen die negatief zijn getest of die simpelweg de griep hadden.

Het onderzoek wordt komende maand gepresenteerd op een bijeenkomst in Barcelona.

[New York Post]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 maand geleden

Verkouden zijn en grieperig zijn, is niets anders dan een natuurlijke schoonmaak actie van het lichaam om toxines af te voeren.

Weenie
Weenie
1 maand geleden

Eigen schuld!!! Heeeeele dikke bult!!!

Helga
Helga
1 maand geleden

Je moet toch wat verzinnen om te zorgen dat mensen de prik niet meer gaan zien als de boosdoener. Dat noemen ze onder het tapijt vegen. Scheelt schadeclaims

Carl
Carl
1 maand geleden

Allicht…bijna al die luchtwegvirussen produceren dezelfde eiwitten, die in het menselijk lichaam bij de ribosomen worden vermenigvuldigt….en daarna gaat het menselijk lichaam antilichamen aanmaken om die eiwitten te neutraliseren. Het menselijk lichaam weet niet van welk virus de eiwitten afkomstig zijn. De totale combinatie van eiwitten is uniek per virus en de varianten ervan, maar de eiwitten op zich niet. Vandaar dat immuniteit uit het verleden vaak al werkzaam is bij een volgende variant. Mensen worden alleen ziek als er een variant ontstaat die relatief veel nieuwe eiwitten bevat of als die mensen een slechte weerstand hebben als gevolg van diabetes, obesitas, weinig beweging, enz.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x