Mens en Dier

Rutte in het nauw: ‘Moeten we dan niet de Rijksrecherche gaan inzetten?’

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

SP-Kamerlid Renske Leijten vroeg tijdens het toeslagendebat aan de minister-president waarom hij zo onverschillig staat ten opzichte van het trauma dat de mensen thuis hebben opgelopen doordat bestuurders zo lang hebben weggekeken van problemen.

“Waarom is hij nog steeds onverschillig als het gaat om het trauma dat gezinnen hebben van het herstel? We zijn drie jaar verder hè. Drie jaar!” riep ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Waarom is hij er onverschillig over dat dat niet lukt? En die onverschilligheid treft ook ons als Tweede Kamer, omdat wij proberen mee te helpen, omdat wij proberen te helpen. We hebben veel contact met ouders, met gemeenten en met al die uitvoeringsinstanties. Wij willen die kant op. Maar iedere deur waarop wij […] kloppen, zit dicht. Potdicht. Processen, procedures: alles is belangrijker dan mensen helpen. Waarom accepteert de minister-president dit? Waarom is hij onverschillig?” vroeg Leijten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Waarom kan dat weg zijn?

Ze vervolgde: “Waarom is de minister-president zo ontzettend onverschillig als het gaat om de Tweede Kamer, die haar werk niet kan doen? Hij zegt gewoon bij een televisieprogramma […] dat ‘het soms gebeurt dat de Kamer stukken niet krijgt’.”

“Het was een parlementaire ondervraging, er waren stukken gevorderd. En dit ging niet over iets wat de secretaresse van een manager en misschien de bestuurder daarvan had. Nee, dit ging over de secretaresse van de staatssecretaris die stukken had. Waarom kan dat weg zijn? Waarom krijgen we dat achteloos op een woensdagavond gestuurd via een briefje?”

Rijksrecherche

“Snapt hij dat hij daarmee zijn hele kabinet in overtreding laat zijn van de gewone democratische normen en waarden die bepalen dat de Kamer informatie moet krijgen?” vroeg het Kamerlid aan Rutte.

Vervolgens richtte Leijten zich tot de voorzitter: “Als zelfs tijdens een parlementair onderzoek gevorderde stukken niet gegeven worden, maar men ze tweeënhalf jaar later wel krijgt zonder enige verklaring, moeten we dan niet de Rijksrecherche gaan inzetten? Wat moeten wij dan doen?”

4.9 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
9 maanden geleden

hij is tijd aan het rekken voor de nwo, de great reset.
het lijkt er op dat hem dat nog lukt ook want we grijpen nog steeds niet in

Abko
Abko
9 maanden geleden

Zoland die vuile leegganger meer geeft om zijn buitenland imago dan om zijn vaderland mag ie van mij per direct de hofvijver ingepleurt worden ,zo vanuit zijn zolderkamer de plomp in , wat een vies misbaksel is het toch.

Vlinder
Vlinder
9 maanden geleden

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍💋

Angie
Angie
9 maanden geleden

Ruim 400 vd uithuisgeplaatste kinderen zijn dood. Allemaal onder 5 jaar. Dat is ongeveer een kwart v alle kinderen…..Dit is bewust. Satanisch. Adrenochrome?? Vele kinderen zullen nooit terugkeren. Dus psychopaat Rutte zal zich hierom niet bekommeren.

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x