Universum

Beste bewijs dat er ooit water op Mars stroomde

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers komen met het beste bewijs tot nu toe dat er ooit water op Mars heeft gestroomd.

Rebecca Williams van het Planetary Science Institute in de Amerikaanse stad Tucson bestudeerde kiezelstenen die zijn verzameld door Marsrover Curiosity.

Er waren al meer aanwijzingen dat er ooit vloeibaar water op de rode planeet heeft gestroomd, maar die konden ook worden verklaard aan de hand van plotselinge gebeurtenissen, zoals het naar boven komen van water uit de bevroren ondergrond, een meteorietinslag of een vulkaanuitbarsting.

Waterlopen

De stenen lijken erg op kiezels die op aarde worden gevonden en vormen het beste bewijs van vroegere waterlopen op Mars.

Het team van Williams analyseerde foto’s van de Gale-krater en stelde vast dat de vorm van de kiezelstenen door water is gepolijst. Stenen die door wind verweren worden rauw en kantig, maar bijna alle kiezels bleken glad, vlak en afgeslepen te zijn.

Atmosfeer

De nieuwe bevindingen wijzen erop dat de warme en vochtige periode op Mars tot drie miljard jaar heeft geduurd, een stuk langer dan eerder werd aangenomen. Kiezelstenen hebben namelijk veel tijd nodig om te worden gepolijst.

Aangezien er lange tijd waterlopen op Mars moeten zijn geweest, moet het er niet alleen natter, maar ook een stuk warmer zijn geweest dan nu het geval is. Daarnaast moet de atmosfeer ook een stuk dichter zijn geweest.

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

heerlijk al die aannames.En maar over elkaar heen walsen .Maar de echte waarheid ligt wel ergens in een kluisje van het Vaticaan en N.a.s.a. firma,s in list en bedrog.

AwE130
AwE130
9 jaren geleden

NASA weet niet hoe ze astronauten tegen straling in de ruimte moten beschermen. Colonel Corso vertelde dit al in de 90er jaren kort voor zijn dood.
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/332
Ook verteld ESA al jaren op hun website dat de Apollo vluchten pure geluk hadden niet getroffen te worden door zonnevlammen. Geluk of was het allemaal een Hoax die Apollo vluchten?
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/234
Wakker worden mensen er klopt iets niet met dat hele Apollo verhaal.

Knn
Knn
9 jaren geleden

[quote name=”AwE130″]NASA weet niet hoe ze astronauten tegen straling in de ruimte moten beschermen. Colonel Corso vertelde dit al in de 90er jaren kort voor zijn dood.
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/332
Ook verteld ESA al jaren op hun website dat de Apollo vluchten pure geluk hadden niet getroffen te worden door zonnevlammen. Geluk of was het allemaal een Hoax die Apollo vluchten?
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/234
Wakker worden mensen er klopt iets niet met dat hele Apollo verhaal.[/quote]

De maandlandingen zijn geen hoax, hoe dom moet je zijn om dat te denken? Er de resten die zijn achtergelaten van de landingen zijn nog duidelijk te zien, plus dat er een reflector is geplaatst waar nog steeds laserstralen op worden ‘afgevuurd’. Het enige dat mogelijk is, is dat ze beelden hebben bewerkt omdat er bepaalde dingen op staan die mensen niet mogen weten (buitenaardse aanwezigheid op de maan misschien). Van een hoax is al lang geen sprake meer. Bovendien gaat dit over Mars. Waarvan al lang duidelijk was dat er water heeft gestroomd.

jan
jan
9 jaren geleden

[quote name=”AwE130″]

of was het allemaal een Hoax die Apollo vluchten?
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/234
Wakker worden mensen er klopt iets niet met dat hele Apollo verhaal.

[/quote]

Pas geleden heeft men nog maanstof, van de eerste maanlanding ontdekt in een opslagplaats van een laboratorium.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3444793/2013/05/21/Maanstof-eerste-maanlanding-ontdekt-in-opslagplaats.dhtml

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x