Homepagina » Universum » Beste bewijs dat er ooit water op Mars stroomde
Beste bewijs dat er ooit water op Mars stroomde

Beste bewijs dat er ooit water op Mars stroomde

Wetenschappers komen met het beste bewijs tot nu toe dat er ooit water op Mars heeft gestroomd.

Rebecca Williams van het Planetary Science Institute in de Amerikaanse stad Tucson bestudeerde kiezelstenen die zijn verzameld door Marsrover Curiosity.

Er waren al meer aanwijzingen dat er ooit vloeibaar water op de rode planeet heeft gestroomd, maar die konden ook worden verklaard aan de hand van plotselinge gebeurtenissen, zoals het naar boven komen van water uit de bevroren ondergrond, een meteorietinslag of een vulkaanuitbarsting.

Waterlopen

De stenen lijken erg op kiezels die op aarde worden gevonden en vormen het beste bewijs van vroegere waterlopen op Mars.

Het team van Williams analyseerde foto’s van de Gale-krater en stelde vast dat de vorm van de kiezelstenen door water is gepolijst. Stenen die door wind verweren worden rauw en kantig, maar bijna alle kiezels bleken glad, vlak en afgeslepen te zijn.

Atmosfeer

De nieuwe bevindingen wijzen erop dat de warme en vochtige periode op Mars tot drie miljard jaar heeft geduurd, een stuk langer dan eerder werd aangenomen. Kiezelstenen hebben namelijk veel tijd nodig om te worden gepolijst.

Aangezien er lange tijd waterlopen op Mars moeten zijn geweest, moet het er niet alleen natter, maar ook een stuk warmer zijn geweest dan nu het geval is. Daarnaast moet de atmosfeer ook een stuk dichter zijn geweest.

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
8 jaren geleden

heerlijk al die aannames.En maar over elkaar heen walsen .Maar de echte waarheid ligt wel ergens in een kluisje van het Vaticaan en N.a.s.a. firma,s in list en bedrog.

AwE130
AwE130
8 jaren geleden

NASA weet niet hoe ze astronauten tegen straling in de ruimte moten beschermen. Colonel Corso vertelde dit al in de 90er jaren kort voor zijn dood.
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/332
Ook verteld ESA al jaren op hun website dat de Apollo vluchten pure geluk hadden niet getroffen te worden door zonnevlammen. Geluk of was het allemaal een Hoax die Apollo vluchten?
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/234
Wakker worden mensen er klopt iets niet met dat hele Apollo verhaal.

Knn
Knn
8 jaren geleden

[quote name=”AwE130″]NASA weet niet hoe ze astronauten tegen straling in de ruimte moten beschermen. Colonel Corso vertelde dit al in de 90er jaren kort voor zijn dood.
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/332
Ook verteld ESA al jaren op hun website dat de Apollo vluchten pure geluk hadden niet getroffen te worden door zonnevlammen. Geluk of was het allemaal een Hoax die Apollo vluchten?
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/234
Wakker worden mensen er klopt iets niet met dat hele Apollo verhaal.[/quote]

De maandlandingen zijn geen hoax, hoe dom moet je zijn om dat te denken? Er de resten die zijn achtergelaten van de landingen zijn nog duidelijk te zien, plus dat er een reflector is geplaatst waar nog steeds laserstralen op worden ‘afgevuurd’. Het enige dat mogelijk is, is dat ze beelden hebben bewerkt omdat er bepaalde dingen op staan die mensen niet mogen weten (buitenaardse aanwezigheid op de maan misschien). Van een hoax is al lang geen sprake meer. Bovendien gaat dit over Mars. Waarvan al lang duidelijk was dat er water heeft gestroomd.

jan
jan
8 jaren geleden

[quote name=”AwE130″]

of was het allemaal een Hoax die Apollo vluchten?
http://www.awe130.nl/index.php/the-news-awe130/234
Wakker worden mensen er klopt iets niet met dat hele Apollo verhaal.

[/quote]

Pas geleden heeft men nog maanstof, van de eerste maanlanding ontdekt in een opslagplaats van een laboratorium.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3444793/2013/05/21/Maanstof-eerste-maanlanding-ontdekt-in-opslagplaats.dhtml

x

Check Also

baby

2620 dode baby’s na vaccinatie en berichten over vreselijke bijwerkingen

Tot 12 november zijn er 2620 miskramen ...

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x