Homepagina » Buitenland » Steun de staatsgreep in Venezuela niet! Activiste onderbreekt Amerikaanse minister Pompeo tijdens speech. Kijk naar zijn reactie
Steun de staatsgreep in Venezuela niet! Activiste onderbreekt Amerikaanse minister Pompeo tijdens speech. Kijk naar zijn reactie
Foto: YouTube/Democracy Now!

Steun de staatsgreep in Venezuela niet! Activiste onderbreekt Amerikaanse minister Pompeo tijdens speech. Kijk naar zijn reactie

De Amerikaanse vredesactiviste Medea Benjamin, medeoprichter van CodePink, onderbrak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tijdens een bijeenkomst van de Organization of American States (OAS) in Washington D.C.

Ze riep haar overheid op te stoppen met ingrijpen in Venezuela en de soevereiniteit van het land te respecteren.

“Steun de staatsgreep niet!” riep Benjamin, terwijl ze een bord omhoog hield. “Een staatsgreep is niet democratisch. Luister niet naar minister Pompeo!”

Meer geweld

Terwijl ze door de beveiliging naar buiten werd geëscorteerd, riep ze: “Steun de staatsgreep niet! Steun de staatsgreep in Venezuela niet!”

“Staatsgrepen leiden alleen maar tot meer geweld!”

Veel van de aanwezigen applaudisseerden terwijl er een wrange glimlach verscheen op het gezicht van Pompeo.

Bekijk het fragment hieronder:

Verkozen

Pompeo stelde tijdens de bijeenkomst dat de regering van president Nicolas Maduro, die in mei vorig jaar werd verkozen, niet de legitieme president is van het land.

Hij noemde de regering van Maduro ‘moreel bankroet’ en ‘ondemocratisch tot op het bot’.

Medeplichtig

Laura Carlsen, die aan het hoofd staat van het Americas Project van het Center for International Policy, schreef vorige week dat de OAS regimeverandering wil afdwingen in Venezuela en medeplichtig is aan corruptie en dictatuur in Zuid-Amerika.

Rusland heeft gewaarschuwd dat de bemoeienissen van de VS met Venezuela onaanvaardbaar zijn en dat suggesties in Washington over militair ingrijpen gevaarlijk zijn.

[Common Dreams]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

Venezuela is een heel rijk land, heeft mega reserves aan grondstoffen, de Amerikanen doen niets anders dan resources inpikken.. alles draait om de olie en het geld wat daarmee gemoeid is.. De crisis is allemaal een deel van het plan.. het word tijd dat de gele hestjes beweging naar Amerika overwaait…

Defixiones
Defixiones
2 jaren geleden

Mike Pompeo is de meest oorlogszuchtige zionist (pleonasme?) die het liefst de hele wereld zou plat bombarderen in opdracht van zijn psychopathische opdrachtgevers. Pompeo is een laf onderkruipsel die zelfs niet eens een eigen mening durft te hebben en alles doet voor zijn (((baasjes))) als ie zelf maar veilig thuis zijn poppensnor kan drukken.

rob
rob
2 jaren geleden

Macht, macht en nog eens macht..zolang deze menselijk dwaasheid al bestaat, en deze dwaasheden door mensen zelf maar weer steeds in stand word gehouden zal het ook niet verdwijnen, dagelijks gaat het oneindig door, overal ziet men deze dwaasheden in vele of zeg maar wereldwijd de kop opsteken met nu en dan rustige en dan weer explosieve gedragingen, men ziet niet in dat het zeker een keer naar een moment in tijd komt dat men gewoonweg in een grote explosieve moment komt, dat kan ook niet want Macht verblindt, net zoals men boos is word men overgenomen door boosheid en dat is altijd een Niet controle maar een ongecontroleerde kracht waarin men word overgenomen door boosheid, op dat moment is men ook het gevaarlijks, en heeft het moment van het ongecontroleerde de macht over de persoon groepen of hele volkeren, nu is het zo dat macht[hebbers] deze zelf in het leven roepen, waarin hele groepen met ze eens zijn en hele groepen niet er mee eens zijn ,de grootste groep wint en de macht[hebber] heeft de steun van een groep ,maar die andere groep blijft zich roeren ,tot een moment weer in tijd ,zal het ook proberen de macht naar ze toe te trekken, en meestal heeft men wel een persoon ervoor die achter deze groep schaart ,het begin van een staatsgreep of een verandering waarmee de eerst groep heeft verloren van die ander groep waarin de machthebber de meeste steun kreeg toe bedeeld,,ontstaan door de ontevredenheid van personen groepen of hele volkeren ,macht leid niets anders tot tweedeling , en de groepen volkeren of de personen zelf zijn verantwoordelijk voor de steun die men geeft aan de macht van een persoon[ de drager van macht in het zadel gezet door groepen personen en achter deze met hun stem de macht geeft, het volk de groep of personen zelf creëert en vormt deze macht en er word een pion aangewezen om dat te verwezenlijken..macht kan niets anders uitlopen naar een grote wereldwijde catastrofen, met dank aan groepen en de persoon die de machthebber kiest.

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Venezuela wordt een herhaling van het Oekraïne-script. Gewoon omdat het kan !

In Oekraïne lukte het om via een Amerikaanse staatsgreep de legitieme president te verdrijven en in Venezuela lijkt nu hetzelfde te gebeuren.

https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13711:venezuela-wordt-een-
herhaling-van-het-oekraine-script&catid=37:wereld&Itemid=50

Ingmar
Ingmar
Reactie op  eksegese
2 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk, en dan beschuldigen ze de Russen en Chinezen van beinvloeding met de verkiezingen…. Amerika is HET land die zich bemoeit met elk land op de wereld, en ook nog dreigen met geweld of zelfs oorlog, er zitten natuurlijk mooie grondstoffen daar in de grond….
en Nederland staat natuurlijk weer achter de Deep State…..
Wie heeft Venuzuela eigenlijk kapot gemaakt, een van de rijkste landen van de wereld, wie ….Amerika met hun vazallen,
met hun sancties….alleen om de olie….
wat leven wij in een smerig vazallen land…..ik schaam me om deze regering.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Veel olie en lekker dichtbij ,hoef je niet die zandbank in..
Putin heeft zich van de week er mee bemoeit, Russia Insight op you tube…….

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Rusland is bezig met een basis in Venezuela. Ik heb ergens op het web gelezen( vergeten waar) dat er al zware wapens zijn overgebracht……….

Ingmar
Ingmar
Reactie op  Henk Azie
2 jaren geleden

raad eens wie de meeste buitenlandse basissen heeft over de hele wereld……..ja precies de Deep State….
De Russen hebben zelfs nog weiniger basissen als ons vies smerig vazallen land.

Elise
Elise
2 jaren geleden

Zolang het geldsysteem niet verandert wordt, dan verandert er niks. Alles wordt bewust gestuurd. Slecht tegen goed. De uitkomst blijft hetzelfde. Het zijn de gewone burgers die er de dupe van worden. Er moet weer ruimte zijn wat er voor zorgt dat geld weer terug bij de burger.
Overal op de wereld zie je hetzelfde probleem. De onderste laag krijgt letterlijk de strop. Wat ik hier in Nederland achterlijk vindt. Dat vrijwel alle uitkeringen gekort worden als men samenleeft en het betreft je eigen gezin/familie. Hier behandelt/ziet men een 18 jarige(jongeren) als een volwaardig volwassene, terwijl zij nog bezig zijn om iets op te bouwen en vaak geen vol loon hebben, maar wel de volle mep in vaste lasten moeten betalen. Deze jongeren moeten dus hun ouders in die situatie ook nog onderhouden. Er is niks mis mee met kostgeld, maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over vermindering van inkomsten op het totale gezin. Je komt dan ver onder het minimum. Ook hier begint het een derde wereld land/heel slecht te worden. Ik noem het verborgen leed.
Men gaat ervan uit dat iedereen kan werken. Iedereen weet dat dat niet haalbaar is. En al helemaal niet als je ernstig ziek bent. Ik kots op het huidige systeem.

peter
peter
2 jaren geleden

Lees allemaal dit eens voor je idiote commentaren geeft: https://www.knipselkrant-curacao.com/groene-de-dode-dromen-van-chavez/

johan den haag
johan den haag
Reactie op  peter
2 jaren geleden

Ik heb het gelezen, maar kan er niet veel mee.

Amerika en zijn periferie ( Canada, Israel…) zijn erbij gebaat dat in hun directe omgeving chaos heerst
Er mag geen vrede en voorspoed zijn in Midden en Zuid Amerika. Levens gevaarlijk voor VS/Canada.

Er mag geen vredig voorspoedig EURAZIE zijn van Europa tot en Rusland en China. Nog veel bedreigender voor VS/Canada dan hierboven geschetst.

Er mag geen vrede zijn in het MIdden Oosten. Veel te bedreigend voor Israel.

Hier zal een krant of een talkshow nooit over berichten. Veel te bedreigend voor…….

Rene
Rene
2 jaren geleden

A merika is een imperuim dat de hele wereeld wil vetoveren wanbeer gaat het wereldbevolking dat eens,zien de amerikaanse goverment drugt niet is corrupt en gaat over alle lijken. Als de gerechtigheid verdwenen is dan is het niets dan een nietsontziende roversbende

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

Laten we het over Nederland hebben.

Met schaamrood op de kaken toe moeten geven smerige rol in Syrië te hebben gespeeld, leren ze er dus niks van.
Vrolijk doen wat Amerika weer zegt en de nep president steunen

Ik heb veel respect voor deze dame.

Zelf heb ik wat minder lef.

Wat een mooie actie in NL zou zijn.

Zie volgende link.
Met die poster Voor ….en Na

over

Irak
Libië
Syrië
Jemen

Die poster zouden we in heel Nederland bij de treinstations moeten ophangen met de tekst
Dat roddelblaadjes als de NRC dit niet tonen.

Als de Nep organisaties als Novib ons schuldgevoelens aan kletsen met hun posters.
moet dit toch ook minstens kunnen over onze politici.

Jammer dat we als het dat aangaat een slap landje zijn

Plato
Plato
2 jaren geleden

Ach, Amerika weer. Er komt weinig goeds meer uit dit land.

x

Check Also

president

President Venezuela presenteert ‘wondermiddel’ tegen corona: ‘100% effectief, geen bijwerkingen’

Terwijl in de rest van de wereld ...

trump

Advocaat: ‘Verpletterende verkiezingszege voor Trump, onthutsend bewijs voor fraude’

Sidney Powell, oud-aanklager en advocaat van Trumps ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x