Buitenland

Steun de staatsgreep in Venezuela niet! Activiste onderbreekt Amerikaanse minister Pompeo tijdens speech. Kijk naar zijn reactie

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse vredesactiviste Medea Benjamin, medeoprichter van CodePink, onderbrak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tijdens een bijeenkomst van de Organization of American States (OAS) in Washington D.C.

Ze riep haar overheid op te stoppen met ingrijpen in Venezuela en de soevereiniteit van het land te respecteren.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Steun de staatsgreep niet!” riep Benjamin, terwijl ze een bord omhoog hield. “Een staatsgreep is niet democratisch. Luister niet naar minister Pompeo!”

Meer geweld

Terwijl ze door de beveiliging naar buiten werd geëscorteerd, riep ze: “Steun de staatsgreep niet! Steun de staatsgreep in Venezuela niet!”

“Staatsgrepen leiden alleen maar tot meer geweld!”

Veel van de aanwezigen applaudisseerden terwijl er een wrange glimlach verscheen op het gezicht van Pompeo.

Bekijk het fragment hieronder:

Verkozen

Pompeo stelde tijdens de bijeenkomst dat de regering van president Nicolas Maduro, die in mei vorig jaar werd verkozen, niet de legitieme president is van het land.

Hij noemde de regering van Maduro ‘moreel bankroet’ en ‘ondemocratisch tot op het bot’.

Medeplichtig

Laura Carlsen, die aan het hoofd staat van het Americas Project van het Center for International Policy, schreef vorige week dat de OAS regimeverandering wil afdwingen in Venezuela en medeplichtig is aan corruptie en dictatuur in Zuid-Amerika.

Rusland heeft gewaarschuwd dat de bemoeienissen van de VS met Venezuela onaanvaardbaar zijn en dat suggesties in Washington over militair ingrijpen gevaarlijk zijn.

[Common Dreams]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
5 jaren geleden

Venezuela is een heel rijk land, heeft mega reserves aan grondstoffen, de Amerikanen doen niets anders dan resources inpikken.. alles draait om de olie en het geld wat daarmee gemoeid is.. De crisis is allemaal een deel van het plan.. het word tijd dat de gele hestjes beweging naar Amerika overwaait…

Defixiones
Defixiones
5 jaren geleden

Mike Pompeo is de meest oorlogszuchtige zionist (pleonasme?) die het liefst de hele wereld zou plat bombarderen in opdracht van zijn psychopathische opdrachtgevers. Pompeo is een laf onderkruipsel die zelfs niet eens een eigen mening durft te hebben en alles doet voor zijn (((baasjes))) als ie zelf maar veilig thuis zijn poppensnor kan drukken.

rob
rob
5 jaren geleden

Macht, macht en nog eens macht..zolang deze menselijk dwaasheid al bestaat, en deze dwaasheden door mensen zelf maar weer steeds in stand word gehouden zal het ook niet verdwijnen, dagelijks gaat het oneindig door, overal ziet men deze dwaasheden in vele of zeg maar wereldwijd de kop opsteken met nu en dan rustige en dan weer explosieve gedragingen, men ziet niet in dat het zeker een keer naar een moment in tijd komt dat men gewoonweg in een grote explosieve moment komt, dat kan ook niet want Macht verblindt, net zoals men boos is word men overgenomen door boosheid en dat is altijd een Niet controle maar een ongecontroleerde kracht waarin men word overgenomen door boosheid, op dat moment is men ook het gevaarlijks, en heeft het moment van het ongecontroleerde de macht over de persoon groepen of hele volkeren, nu is het zo dat macht[hebbers] deze zelf in het leven roepen, waarin hele groepen met ze eens zijn en hele groepen niet er mee eens zijn ,de grootste groep wint en de macht[hebber] heeft de steun van een groep ,maar die andere groep blijft zich roeren ,tot een moment weer in tijd ,zal het ook proberen de macht naar ze toe te trekken, en meestal heeft men wel een persoon ervoor die achter deze groep schaart ,het begin van een staatsgreep of een verandering waarmee de eerst groep heeft verloren van die ander groep waarin de machthebber de meeste steun kreeg toe bedeeld,,ontstaan door de ontevredenheid van personen groepen of hele volkeren ,macht leid niets anders tot tweedeling , en de groepen volkeren of de personen zelf zijn verantwoordelijk voor de steun die men geeft aan de macht van een persoon[ de drager van macht in het zadel gezet door groepen personen en achter deze met hun stem de macht geeft, het volk de groep of personen zelf creëert en vormt deze macht en er word een pion aangewezen om dat te verwezenlijken..macht kan niets anders uitlopen naar een grote wereldwijde catastrofen, met dank aan groepen en de persoon die de machthebber kiest.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Venezuela wordt een herhaling van het Oekraïne-script. Gewoon omdat het kan !

In Oekraïne lukte het om via een Amerikaanse staatsgreep de legitieme president te verdrijven en in Venezuela lijkt nu hetzelfde te gebeuren.

https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13711:venezuela-wordt-een-
herhaling-van-het-oekraine-script&catid=37:wereld&Itemid=50

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x