Buitenland

De EU wordt geregeerd door een onzichtbare oligarchie. Griekse oud-minister Varoufakis licht tipje van de sluier op

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse oud-minister Yanis Varoufakis heeft zich kandidaat gesteld voor de Europese verkiezingen van 26 mei, naar eigen zeggen omdat de beslissingen die er echt toe doen worden bedisseld in Europese achterkamertjes.

“Het probleem is dat in de Europese Unie de lidstaten niet echt soeverein zijn,” stelt de econoom in gesprek met MO*.

“Onze nationale parlementen hebben geen echte soevereiniteit omdat alle belangrijke beslissingen in achterkamers in Brussel en Frankfurt worden genomen, waar de democratie niet van toepassing is,” vervolgt hij.

Tirannie

Hij merkt op dat de Europese regeringen instellingen in het leven hebben geroepen die niet kúnnen werken.

De regels zijn gemaakt om ze te overtreden, aldus Varoufakis.

“De Duitse minister van Financiën zei indertijd tegen me: ‘Jij hebt een mandaat, maar ik heb dat ook’. De sterkste regeert: de definitie van tirannie,” klinkt het.

Onzichtbare oligarchie

“Wat ik zeg is dat de macht in de EU in handen is van een onzichtbare oligarchie,” legt de oud-minister uit.

“De lidstaten hebben geen macht, de Europese Commissie heeft geen macht, wie dan wel? Mensen die je nog nooit gezien hebt. Je zou ze niet herkennen als je ze tegen het lijf loopt,” voegt hij toe.

“Dit is de allervuilste vorm van politiek, waar macht onvoorwaardelijk maar verborgen is,” besluit hij.

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janssen
Janssen
3 jaren geleden

Dit lijkt op wat HITLER eigenlijk wilde alleen die benoemde het gewoon MACHT en deed niet alles in achterkamertjes hij was openlijk ” MOORDZUCHTIG “, de EU. is dat ook maar die VERDOEZELEN dat en brengen dat met idealistische en mooie woorden naar buiten maar doen het tegenovergestelde in de achterkamertjes.

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

De EU is in alles een farce gebleken ten gunste van oligarchen. Er is niks democratisch aan. Zie wat EU Brexit onderhandelaar Barnier zegt over de mogelijke no-deal met de UK. Terwijl de EU zijn standpunten niet wijzigd is er volgens Barnier nog wel een opening voor de UK als het nieuwe verkiezingen uitschrijft of een nieuw referendum over de Brexit.

Met dit soort gluiperds wil je toch niks mee te maken hebben. Toen de Ieren NEE stemden over deelname EU werden ze door Brussel bestempeld als domme mensen die het niet snapte. Dus kreeg Ierland een tweede referendum en zo werden ze er ingeluisd.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Nou al die graaiers in Brussel vinden het geweldig zo, maakt ze helemaal niet uit waar dat geld vandaan komt
Democratie? Ze lachen zich rot……..Af en toe roep je wat, drinkt een borrel en dineert lekker op kosten van de burger, mooie auto, mooi huis wat wil je nog meer….. Tja geld. Het probleem met die piramide is niet die paar procent aan de top, het is het midden, naar boven likken, naar beneden schoppen,
Tja dat Engeland de nek wordt omgedraaid is een voorbeeld functie voor als wij(?) eruit willen, zijn we gelijk failliet.
Want lachende Rutte heeft alles al doorgesluisd ……

wolfje
wolfje
3 jaren geleden

en in de verte klinkt: ’the times they are a changing’. ik zou er om moeten lachen als het niet zo droevig was

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x