Homepagina » Binnenland » Mag je straks alleen nog werken na een ‘groene’ coronatest? ‘Dit is China 2.0’
coronatest
Foto: Maryland GovPics CC BY 2.0

Mag je straks alleen nog werken na een ‘groene’ coronatest? ‘Dit is China 2.0’

VNO-NCW, de grootste werkgeversorganisatie van Nederland, heeft een concept ontwikkeld voor de ‘testsamenleving’. Voorzitter Ingrid Thijssen: “Door komende tijd in regio’s met veel besmettingen iedereen te testen, kan het virus zónder complete regionale lockdowns met een grote klap snel in kaart worden gebracht en worden uitgedoofd.”

Het is de bedoeling om massaal te gaan testen. “Zo raakt de zorg niet opnieuw overbelast en krijgen mensen hun bewegingsvrijheid terug.”

Het concept bestaat uit 3 verschillende fasen. In de testsamenleving wordt in gebieden met hoge besmettingscijfers in de eerste fase in korte tijd de hele bevolking getest. Mensen die positief testen, blijven 10 dagen thuis.

Met een groene test in de hand mag je aan het werk

In de tweede fase is de horeca open en zijn bijeenkomsten toegestaan, maar moeten mensen nog wel 1,5 meter afstand bewaren. Mensen die niet kunnen thuiswerken, laten zich dagelijks testen. En nu komt het: “Met een groene (negatieve) coronatest in de hand mag je die dag aan het werk. Je kunt ook weer reizen, want met een recente negatieve test in de hand mag je het vliegtuig in.”

In de derde en laatste fase geldt de 1,5 meterregel niet meer en gaat Nederland weer open. Mensen krijgen alleen na een groene coronatest toegang tot bijvoorbeeld horeca, bioscopen en evenementen.

VNO-NCW zet in op 2 miljoen coronatesten per week vanaf januari 2021. De ambities van het ministerie van Volksgezondheid gaan ook in die richting, aldus Thijssen.

“Wauw. Dit is China 2.0,” reageert Annelies.

4.9 19 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Ben benieuwd of al die ‘geweldige’ plannen uiteindelijk gaan werken zonder slag of stoot van de bevolking.

Jan
Jan
Reactie op  Marcel
5 maanden geleden

Er zal bijna geen verzet zijn. de MSM Zal de verzetsstrijders wegzetten als ordinaire egoïstische tokkies

Eendimensionale platworm
Eendimensionale platworm
Reactie op  Jan
5 maanden geleden

Hoe lang duurt het nog, voordat mensen durven te denken, dat het niet om een virus gaat, maar om een machtsovername? Ik denk heel erg lang. Over zeven jaar misschien als ze dan nog leven.
Onvoorstelbaar dat men zich niet kan indenken, dat er voorgaande jaren ook al mensen in hevige ademnood op overbezette IC’s lagen en er zelfs meer mensen stierven aan griep/corona of wat dan ook, dan in 2020.
Wat er in het verleden niet op een hysterische manier door de media werd ingeramd, was er blijkbaar niet. Wat niet weet, wat niet deert. What you not see, what you not get. Bestaat God? Nee, want ik keek uit het raampje van mijn ruimtecapsule en zag hem niet. Hoe dom en eendimensionaal kunnen mensen denken en reageren?
Alleen corona angst en de angst om niet als gutmensch beoordeeld te worden, houdt deze gekte in stand.
Of? …..Zouden ze het stiekem toch weten, maar zouden ze na 75 jaar anti-fascistisch en anti-nazistisch gedram op de nationale media rond 4 mei, zodanig geïntimideerd zijn, dat ze keurig in nazi-parade ganzenpas langs de nieuwe machthebbers zullen marcheren.
Want ze hebben immers 75 jaar lang kunnen zien, hoe gevaarlijk het is, als je niet mee wilt doen.
75 Jaar herdenking was 75 jaar programmering.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Eendimensionale platworm
5 maanden geleden

Het (Nederlandse) volk is toch aanzienlijk dommer dan we dachten.
Ik schat dat meer dan de helft nog steeds in die corona onzin geloofd en dat het bovendien een killer virus is

Jan
Jan
Reactie op  Eendimensionale platworm
5 maanden geleden

Niet, wellicht zorgt het vaccin ervoor dat je niet meer kritisch kunt denken.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Eendimensionale platworm
5 maanden geleden

En het idiote is, dat het ook nog eens vaak om intelligente mensen gaat.
En dat, terwijl er toch best veel aandacht is besteed aan de (voor dit doeleinde) onbetrouwbare pcr test en het feit dat men nog niet eens in staat is geweest het virus te isoleren volgens de Koch Postulaten methode om zodoende het bestaan aan te tonen.
En vergeet inderdaad de griep (mortualiteitscijfers) niet van afgelopen jaren.
Op de één of andere manier wil het maar niet binnenkomen.

https://twitter.com/RutgervdNoort/status/1325727418645172224

robert
robert
Reactie op  Eendimensionale platworm
3 maanden geleden

ik durf wel te reageeren het is eenal bullshit over dat corona er zijn lang niet zoveel doden als bij een gewoone griep,daar gaan veel meer mesen aan dood vaak ouderen die al zwak of een aandoening hebben .
het wordt van kwaad tot erger lopen te gillen over een inentings bewijs zijn ze gek geworden de tu delft heeft aan 1640 mensen gevraagt wat ze er van vinden 3/4 zijn het mee eens over dat er een inentings bewijs moet komen . wat zegt de nos rtl dat 3/4 van nerderland er mee eens is een grote leugen wat is 1640 op 17 miljoen mensen helemaal niks aan mij en velen met mij is de vraag niet gesteld het wordt weer eens lekker opgefokt door de media en wat de vacinatie betreft ze spuiten dat spul bij zich zelf maar in het is bovendien nog niet goed gekeurd bijna niemand weet wat de bijwerking is normaal wordt er 10 jaar overgedaan om een goed werkend vacijn te krijgen na 100 tal proefen gedaan te hebben en de vraag of dat vacijn goed gekeurd word maar het covid 19 vacijn dat in nog geen twee maanden gefabriceerd is willen ze zosnel mogelijk bij de mensen inspuiten .
hoe bedoel je mensen onder contole houden. alle tegenstrijdigheden waar de overheid mee naar buiten komt bijv thuis vinden de meeste besmetingen plaats dat zeggen ze tegelijketijd zeggen ze dat je zoveel thuis moet blijven hoe geloofwaardig ben je dan nog. het gaat hier alleen maar om macht zodat zij net als china de mensen onderdrukken geen vrijheden meer voor de gene die de hielen van de oveheid niet willen likken .

Alice
Alice
5 maanden geleden

China 2.0

Zijn ze helemaal van de ratten besnoven??

koddebeier
koddebeier
5 maanden geleden

De dictatuur slaat toe !!!!

Rieke van Oversteeg
Rieke van Oversteeg
Reactie op  koddebeier
5 maanden geleden

Precies, ben het volkomen met u eens !! het is een schande wat men ons aandoet.

Rob
Rob
Reactie op  Rieke van Oversteeg
5 maanden geleden

Dan begrijp je nog steeds niet hoe het werkt. Zij hebben geen macht, ze hebben alleen de macht die het volk hen geeft. Het volk is de overgrote meerderheid en als die massaal besluit het macht spel niet meer mee te spelen blijven ze nergens. Zolang het volk mee speelt geeft het de macht aan een kleine minderheid. Daarmee geeft het volk ook zijn leven weg in plaats van zijn / haar eigen leven in eigen hand te nemen. Daarvoor moet je de kracht vinden, niet de macht. Zodra die kracht gevonden wordt en de mensen hun eigen leven oppakken, valt de macht van de heersende minderheid weg omdat het volk ophoudt het macht spel nog langer mee te spelen.

nietjemoeder
nietjemoeder
Reactie op  Rieke van Oversteeg
5 maanden geleden

Het is een schande dat we dit onszelf aandoen!!! Volgens mij was het zo dat wij de ratten in den Haag betalen om het ons zo goed en makkelijk mogelijk te maken. Als jij of ik onze werkgever op zo’n manier proberen te naaien worden we op staande voet ontslagen. Ik weet niet, hoor maar ik zie het verschil niet.

RayOflight
RayOflight
5 maanden geleden

Op een zeker moment vraag je je niet meer af wat je mag maar wat je kunt.

Op een zeker moment ben je een crimineel als je je vriend(in) omarmt.

Op een zeker moment maakt ook dat niet meer uit.

Op een zeker moment luister je niet meer naar de media maar na de stem van je hart.

Op een zeker moment kom je op voor je kinderen

Op een zeker moment kom je in actie voor je medemens.

En dan op een zeker moment is er weer hoop een toekomst en is de dictatuur dood.

De Wilde Luizen
De Wilde Luizen
Reactie op  RayOflight
5 maanden geleden

Rayoflight helemaal met jou eens

Alleen zitten we in de terreur van de gele M&M ( Scott is home early!! )

Wanneer wij omringd zijn door gele M&M’s die vast gaan stellen dat iets staat te gebeuren terwijl het al lang gebeurd is, maak dan je borst maar nat.

Wanneer je van grote afstand roept dat iemand zijn kind onder zijn ogen aan het verdrinken en dat persoon lacht je vervolgens door ongeloof keihard uit. Dan koop je er niets meer voor met de opmerking je hebt toch gelijk.

Als de gele M&M’s ons gaan vertellen dat er net een kalf in de put is gevallen maar na onderzoek blijkt dat er alleen nog maar botten van het kalf in de put te bespeuren zijn is dit een ernstig gevalletje van mosterd na de maaltijd waar de honden geen brood van lusten.

Dus, als wij met mensen te maken hebben die hetzelfde gedrag vertonen, als dat van een ovaal stukje chocola om een pinda met een geel Krokant laagje die ons vervolgens gaan vertellen dat Scott eerder thuis is, terwijl Scott al lang en breed in de slaapkamer staat dan is het meer dan droevig gesteld met de perceptie van ons omringende medemens.

Het ironische van dit hele gebeuren zal zijn, dat de gele M&M’s die eerst altijd als haantje de voorste vooraan tot aan hun bovenbenen in de ontkenningsfase hebben gestaan van hun eigen persoonlijke drijfzand der ongekende naïviteit, straks met een hoop misplaatste bravoure en als een hol vat, het altijd al scherpere deel van de bevolking ineens denken te moeten gaan overtuigen met, dat er iets niet in de haak is en dat er iets toch echt niet klopt nadat de gele M&M’s juist degenen zijn geweest die constant het vuur met benzine hebben geprobeerd te blussen.

De/het terreur van de gele M&M zit hem niet zozeer in het plegen van openlijk geweld tegen de samenleving. De Gele M&M is te herkennen aan een aantal zelfdestructieve kernwaarden waarin ze hun directe leefomgeving genadeloos in meetrekken.

Onwetendheid
Onverschilligheid
Naïviteit
Dommigheid
Koppigheid
Luiigheid
Lafheid

cat
cat
Reactie op  RayOflight
5 maanden geleden

helemaal mee eens maar wanneer is dat zeker moment als alles nu nog als makke schapen de regels opvolgt

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  RayOflight
5 maanden geleden

…en op een zeker moment ben je te laat om nog met een actie aan te komen..

salvar
salvar
Reactie op  BertRoermond
5 maanden geleden

@RayOflight
ik ben bang dat het al te laat is.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  RayOflight
5 maanden geleden

Om terug te keren van een dictatuur naar een democratie kost wel een rivier aan bloed

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 maanden geleden

In Nederland wonen en werken mensen.
Die mensen hebben leiders aangewezen om hun belangen te behartigen.
Op dit moment echter, zie je op tal van plaatsen leiders die nimmer zijn gevraagd de belangen van de aangesloten leden te behartigen. Op een totalitaire manier zijn ze op een bestuurlijke plaats gaan zitten waarvan ze nu richten TEGEN diegenen wiens belangen ze zouden moeten behartigen.
Het spreekt vanzelf dat we die organisaties zo snel mogelijk moeten ontmantelen. Ze hebben geen bestaansrecht, gezien vanuit het gezichtspunt van de leden.
Ze dienen de Moloch.

Gekke Henkie
Gekke Henkie
Reactie op  Herman de Graaf
5 maanden geleden

VNONCW is een VVD werkgevers organisatie, dit moet genoeg zeggen.
Mensen worden niet door roette maar door zijn knechten dus indirect toch genaaid. En ga je maar afvragen wat er dan wel in die testen zit en waarom mensen zo vaak “getest” moeten worden???????
https://www.vno-ncw.nl

walter
walter
5 maanden geleden

En als je niet groen bent wordt je buitengesloten uit de samenleving. Met andere woorden weigeren is je eigen doodvonnis tekenen

bloem
bloem
Reactie op  walter
5 maanden geleden

Je tekend je doodvonnis ook met vaccinatie

salvar
salvar
Reactie op  walter
5 maanden geleden

liever weigeren dan dat ik toegeef aan een stel psychopaten.

Donald
Donald
5 maanden geleden

Ik laat mij sowieso nooit testen,ik doe niet mee aan die onzin,gezonde mensen moeten ineens getest worden wat nergens over gaat,dat testen is de oorzaak van het probleem,alle achterlijke mensen die zich laten testen terwijl zo’n test niks zegt,de grootste waanzin wat ik ooit heb meegemaakt,zelfs niet in een film.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Donald
5 maanden geleden

Ze verdienen er nu geld als water mee. Moeilijk om ermee te stoppen. Ze zouden een minder gevaarlijk alternatief moeten ontwikkelen of een heel ander product.

Petra vdB
Petra vdB
5 maanden geleden

Denk je dat de politiek je in een keurslijf duwt begint de VNO -NCW ook al met deze idiotie, en dat met deze nietszeggende testen met vele vals positieve uitslagen. Lezen deze mensen niet……..?
Money money money!

Donald
Donald
5 maanden geleden

En al die immigranten alleen daar voor Rutte zijn stemmen,zonder al dat volk hierheen te halen hadden ze nooit aan de macht kunnen blijven die psychopaten

Arwijn
Arwijn
5 maanden geleden

Ik wil dat de hele regering ontslagen word zonder pensioen! Ik wil de woorden corona test, lockdown en social distancing NOOIT MEER HOREN!

KATO
KATO
Reactie op  Arwijn
5 maanden geleden

Ik word ziek van die politieke onverantwoordelijkheid. Wij hebben die MAFFEN GEKOZEN om onze belangen te vertegenwoordigen .. Dat zijn ze HELAAS vergeten ..

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  KATO
5 maanden geleden

Het was nooit de bedoeling om onze belangen te vertegenwoordigen, dat is nu toch wel duidelijk. Dan waren de maatregelen al lang geschiedenis geweest en was het mogelijk om weer in vrijheid te leven. Alles is fake en gebeurt onder valse voorwendsels.

x

Check Also

advocate

Duitse advocate doet zeer dringende oproep: ‘Word eens wakker uit je corona-coma!’

Op zondag 11 april deed Beate Bahner, ...

journalist

Dit gebeurt er als een journalist wél kritische vragen stelt tijdens een persconferentie over corona

Tijdens de persconferenties over de aanpak van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

75
0
We lezen graag je reactie!x